HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ocak 2010 Cuma - 00:00

Bayraklı deprem etüt merkezi ilk testi yaptı

Bayraklı Belediyesi’’nin kurduğu Deprem Etüt Merkezi, ilk testi belediyenin Şehit Ümit Boz Tesislerinin istinat duvarında yaptı. ’

Bayraklı deprem etüt merkezi ilk testi yaptı


 
İZMİR - Merkez, ilk testini gerçekleştirirken, Başkan Hasan Karabağ da mühendisleriyle birlikte oradaydı.
 
Çiçek Mahallesi’’nde yapımı devam eden Şehit Ümit Boz tesislerinin istinat duvarına yerleştirilen karot makinesi, delme işlemiyle karot numunesi alındı. Etüt Merkezinde bir dizi testten geçirilen beton blok tam not aldı.

Deprem Etüt Merkezi’’nin vatandaşa hizmet vermeye hazır hale geldiğini, personelin tüm eğitimlerini aldığını söyleyen Başkan Karabağ; ilk testi, Belediyenin bir tesisinde gerçekleştirmekten duyduğu heyecanı dile getirdi.

Karot makinasının başına geçerek ilk test numunesini alan Başkan Karabağ, " Depremin ülkemizin çok acı sonuçlarla deneyimlediği bir doğal afet olduğuna dikkat çekerek, ’“ Deprem Etüt Merkezimiz, ilk denemesini kendi tesislerinde yaptı. Bundan sonraki tüm inşaatlarımızın depreme olan dayanıklılığını yine kendimize ait merkezimizde test edeceğiz. Artık Deprem Etüt Merkezi Bayraklı Halkı başta olmak üzere tüm İzmirli’’lerin hizmetindedir. Bu testleri yapıp tavsiye niteliği taşıyacak raporlarımızı vatandaşa verirken odalarımızla da işbirliklerimizi devam ettireceğiz.’” dedi. 
 
AÇILIŞ YAKINDA
Bayraklı Belediyesi’’nin Türkiye’’de sadece birkaç yerel yönetimin hayata geçirdiği ve örnek sayılabilecek merkezi hazır hale getirmek için çalışmaları son aşamada. Halka merkezin çalışma koşullarını aktarmak üzere duyurularına başladıklarını belirten Başkan Hasan Karabağ; kendi bünyelerinde var olan ya da yapılacak tüm binaların testlerini de burada yapacaklarını açıkladı. 
 
Seçim bildirgesinde var olan Deprem Etüt Merkezini yaparak, vaatten öteye gittiklerini ve yatırımların da bir bir hayata geçtiğini dile getiren Başkan Karabağ, "Kendi yaptığımız inşaatlarımızdan ilk beton numunesini, karot testini yapmak için alıyoruz. Karot cihazını ilk kez burada kullanıyoruz. Bundan sonra kendi tesislerimizin dayanıklılığını bu cihazdan alınan numunelerle ölçeceğiz. Sokaklara ve kaldırımlara döşenecek olan kesme taş, kilitli taş numunelerinin deneylerini de kendi labaratuarımızda yapacağız. ’” dedi.
 

 
ODALARLA İŞBİRLİĞİ
Olası deprem de yaşanacak acı görüntülerin en aza indirilmesi ve halkın en doğru biçimde bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla yola çıkan Bayraklı Belediyesi bu projeye en hızlı ve verimli bir şekilde hazırlandı. Labaratuar, Bayraklı sınırları içinde çakılacak bir çivinin hesabını yapacak.
 
Osmangazi Belediye Hizmet Binasının yanında 110 m2 alanda hasarsız tespit çalışmaları yapılmak üzere son model teknik cihazlarla donatılan prefabrik labaratuar İzmir'de ilk, Türkiye'deki birkaç deprem merkezinden biri.
 
Çalışmalarını, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası ve Üniversitelerle istişareli olarak sürdüren merkez ile Bayraklı Belediyesi başta olmak üzere İzmir ve çevre illere hizmet verecek. Bölgede emsal teşkil edecek bir proje olmasından ötürü her türlü bilimsel çalışmaya ev sahipliği yapacak olan Deprem Etüt Merkezi cihaz ve ekipmanlarıyla yaklaşık 100 bin TL bütçeyle kuruldu. 
 
PROFESYONEL KADRO
Fizik Mühendisi, İnşaat Mühendisi ve Endüstri Mühendisinden oluşan profesyonel ve özel eğitimli kadrosuyla kolları sıvamaya hazırlanan Deprem Etüt Merkezi, bu ay içinde hizmete açılacak.
 
Demir çekme-karot basma, kiriş eğilme-parke, bordür kırma, dikey parke aşındırma, ultrasonik test, donatı tespit, beton test çekici, karot alma, permeabilite, kaplama kalınlığı ölçüm, beton kesme, paşometre (demir tespit), elek analizi cihazları ile çatlak mikroskobu, kür tankı ve kükürt başlıklama setinin eğitimlerini alarak iç kontrol testlerine başlayan merkez; Belediye’’nin Osmangazi’’deki Şantiyesinde bulunuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gültepe’’de aşure günü coşkusu
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, aşure gününde Gültepeli vatandaşlarla bir araya geldi. ’
Bergama’’da seramikler üzerinde 6 ok tartışması
İlçe belediyesinin karo seramik zemini üzerinde kaymayı önlemek için taktığı ...
Bornova’’ya Başkan müjdesi
Başkan Kocaoğlu, ilçenin ilköğretim okulu ve liselerinin temsilcilerini ...
 
Eski bakan İl Genel Meclisi'nden ''otel desteği'' istedi
Kitvak yöneticilerinden ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Suat ...
Ayda Saryal da İngiltere yolcusu
Buca Meclisi’’nin JVM şirketinin daveti üzerine İngiltere'ye yapacağı ...
Başkan’’dan AB’’ye: Çok naz aşık usandırır!
Başkan Kocaoğlu, Türkiye’’nin ilk ortaklık başvurusunu 1959’’da Avrupa ...
 
Gaziemir'de zor bir bütçe yılı
Gaziemir Belediyesi’’nin Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve ...
Buca’’da gezici sağlık hizmeti
Araç filosunu yenileyen Buca Belediyesinin gezici sağlık aracı göreve ...
Tek kimlik kadın
Siyasi parti ayrımı olmaksızın bir araya gelen İzmirli kadın meclis üyeleri, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'i dünyaya asıl onlar tanıtıyor ama...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva