HABERLER>POLİTİKA
14 Şubat 2012 Salı - 12:27

Çiğli’de Solak’ın adayı Gültekin! Koçer favori, Okay sürpriz

Tartışmalı delege seçimlerine ev sahipliği yapan CHP Çiğli’de, gözler ilçe kongresine çevrildi. İlçe yönetimi ile yıldızı barışmayan Belediye Başkanı Solak’ın, kongrede, eski ilçe başkanlarından Nihat Gültekin’i destekleyeceği öğrenildi. Koçer’in ise adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Çiğli’de Solak’ın adayı Gültekin! Koçer favori, Okay sürpriz

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - Delege seçimlerini tamamlayan CHP İzmir İl Örgütü’nü, ilçe kongreleri heyecanı sardı. Metropol ilçelerde büyük çekişmelere sahne olan, zaman zaman belediye ve örgüt mücadelesini gözler önüne seren, bazen de Baykal- Sav ittifakı ve genel merkez mücadelesi şeklinde seyreden delege seçimleri ile önemli bir siyasi viraj dönüldü. Mart ayı sonu itibariyle başlayacak olan kongre süreci öncesi gözler muhtemel adaylara çevrildi.
 
SOLAK: “GÜLTEKİN UZLAŞI SAĞLAR”
Belediye Başkanı Metin Solak ve mevcut İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer arasında yaşanan rekabet nedeniyle sandık başında önemli tartışmalara tanık olan CHP Çiğli örgütü de kongrelere yöneldi. İptal edilen, sonuca itiraz edilen ve tartışma yaratan sandıkların gölgesinde, ara vermeden kongre hazırlıklarına başlayan CHP Çiğli örgütünde ilk hamle Belediye Başkanı Metin Solak’tan geldi. Koçer yönetimi ile sorun yaşayan ve uzlaşı arayışlarına bir türlü karşılık bulamayan Başkan Solak’ın, delege seçimleri ve kongre sürecine direk müdahil olması aday adaylarının sayısını da artırdı. Meclis içinden ve dışından birçok isim kulislerde adaylık ile anılırken, süreci yönlendiren Başkan Solak ilk somut adımı atarak, eski ilçe başkanlarından Nihat Gültekin’in kongredeki adaylığını destekleyeceklerini açıkladı. Ayhan Güneş döneminin ilçe sekreteri olan, yerel seçimler öncesi boşalan ilçe başkanlığı koltuğuna da 3 ay vekâlet eden Gültekin’in, Çiğli’deki farklı etnik yapı ve gruplardan da destek alacağı ve Koçer’in karşısına en dinamik rakip olarak çıkmasına kesin gözüyle bakıldığı belirtildi. Gültekin’in de yakın çevresine adaylık sinyalleri yaktığı ve kucaklayıcı, uzlaştırıcı, belediyesi ile barışık bir ilçe yönetimi sözü verdiği ifade edildi. Belediye Başkanı Solak ise Nihat Gültekin’in, siyasi çirkinliklere bulaşmayan temiz bir siyasetçi olduğunu söyleyerek uzlaşı sağlayabileceklerini belirtti.
 
MECLİSTE ‘KARABAY’ SESLERİ!
Satranç oyununa dönen kongre sürecinde Solak’ın bu hamlesi potansiyel diğer adayların da önünü kesti ancak belediye meclisi içerisinde, Gültekin ismine karşı gelen farklı bir yapı oluşmasına neden oldu. Bazı meclis üyelerinin, CHP Grup Başkanvekili Ali Karabay’ın etrafında birleştiği ve adaylık yolunda da bu ismi destek verecekleri ifade edildi. Belediye başkanlığı seçimi sürecinde, Solak’a destek veren ve başkanlık yolunu açan meclis üyelerinin başı çektiği ayrılıkçı yapı Solak’ın elini zayıflattı. Kongre adayını delege seçimlerinden önce açıklamayı planlayan Solak, Ali Karabay isminin sürekli gündemde tutulması ile bu düşüncesini bugüne kadar erteledi. Karabay’ın ise adaylık konusunda ısrarcı olmadığı ancak hem belediye hem de örgüt yapısını bütünleştirecek ortak bir isim olarak ön plana çıkmayı hedeflediği belirtildi. Bugün, mahalle temsilcileri ve kurmayları ile toplantı yapacak olan Solak, Gültekin ismini de ilk kez dillendirecek. Temsilcilerin görüşünü alacak olan Solak, farklı adayların da önünün açık olduğunu ancak kendisinin Gültekin’i destekleyeceğini söyleyecek.
 
 
KOÇER FAVORİ, OKAY SÜRPRİZ!

İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer yapısında ise çok seslilik yerini ‘tek vücut’ algısına bırakmış durumda. Geçtiğimiz dönemlerdeki delege seçimlerinde, karşısında önemli bir muhalefet göremeyen Koçer bu kez sert kayaya çarptı! Her zamankinden daha zorlu bir kongre süreci geçirecek olan Koçer ve ekibi de adaylık çalışmalarına hız verdi. İlçe yapısı; Ali Rıza Koçer üzerinde bir kez daha birleşti. ‘Adaylık kararını delege verir. Onlar isterse yeniden aday olurum’ açıklamasını yapan Koçer’in, yakın çevresine adaylığını ilan ettiği belirtildi. Delege seçimlerinde Koçer’in listelerine destek veren ancak kongrede Koçer ismini desteklememe eğiliminde olan partililer ise yeni aday arayışına girdi. Yeni ve daha dinamik bir aday beklentisi içinde olan partililer, yine Koçer ile birlikte hareket eden 2011 Genel Seçimleri Milletvekili Adayı ve Grand Plaza Personel Müdürü Ebru Okay ismini gündemde tutmaya çalışırken, genel seçimlerde milletvekili aday adayı olan Okay’ın adaylığa sıcak bakmadığı ve Koçer’i desteklediği de ifade edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismet 16 Şubat 2012 Perşembe 19:40

ebru hanım her seferinde basına kendi reklamını yaptırır bunu bilmeyen yok.demeci kendi verir sonra haberim yok ayaklarına yatar.kaç tane oyu var ki?işi başkaları yapsın kaymağını hep ben yiyeyim diyenlerden.

Yorumu oyla      17      10  
gulo 16 Şubat 2012 Perşembe 09:14

koçer ile ayhan güneş birleşimden anca boyle delege secimi olur tencere kapagını buldu köçer- ayhan ikiniz secim işinden iyi anlarsınız

Yorumu oyla      61      12  
BAŞKAN 15 Şubat 2012 Çarşamba 10:51

nihat bey AYHAN GUNES DÖNEMINDE SADECE YONETİLİK YAPIŞ BİRİNİDİR. BAŞKAN DEĞİLDİR.ayrıca hasan arslan la ensari başkana atığı acimasız mesajlarıda unutulmamalıdırş,herkese emir kulu olan biride başkanlık yakişmaz

Yorumu oyla      16      35  
dilek türkoğlu 15 Şubat 2012 Çarşamba 09:57

Nihat başkanın sonuna kadar arkasındayız, temiz siyaset nasıl yapılıyor ilçe görsün. sayın koçer artık ilçenin anahtarını teslim etme vaktin geldi, hadi vedalaş! ayrıca bu ebru okay ismi her dönem anılır ve her seferinde aynı açıklamayı yapar kendisi, ben koçere desteğim aday değilim der. taktik bunlar arkadaşlar, kafa bulandırıyorlar. ama artık yolun sonu göründü :)

Yorumu oyla      69      15  
darkblue 15 Şubat 2012 Çarşamba 00:56

durmak yok 'solak inşaata' devam...!!!

Yorumu oyla      20      118  
ACI GERÇEKLER 14 Şubat 2012 Salı 21:31

Gülüyorum artık her seferinde ebru diye bir isim atılıyor ortaya atanda kendisi istemeyende:)bu arkadaşta her seferinde koçer var ben olmam ona destek olucam der olmasa ne olurdu acaba koçer seçilemicekmiydi buna gülünür....

Yorumu oyla      82      9  
mahmet güzel 14 Şubat 2012 Salı 17:24

çiğlinin artık değişime ve dürüst insanlara ihtiyacı var.Sayın GÜLTEKİNİ teprik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

Yorumu oyla      240      21  
darkangel 14 Şubat 2012 Salı 13:59

koçer olun solak inşaatlara devam etsin lakin son 2 yılıı

Yorumu oyla      28      182  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli’den AK Parti’ye 'ikiyüzlü' suçlaması
MHP lideri, İlker Başbuğ’un tutuklanması karşısında sessiz kalan iktidar ...
'CHP Atatürk'e bile kalmadı, Kılıçdaroğlu'na da kalmaz'
CHP'nin eski genel sekreteri Önder Sav, Habertürk’e konuştu. 27 Şubat'ta ...
Muhalefetten Erdoğan'a geçmiş olsun mesajı
Kılıçdaroğlu ve Bahçeli geçirdiği ameliyat sonrası dün taburcu edilen ...
 
CHP’li Yavaş’tan Zeybekci'ye: Hastanede tedavi olsun
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin yerel bir televizyon ...
CHP’den MİT düzenlemesine sert tepki
CHP'den yapılan açıklamada MİT düzenlemesinin, 'demokratik hukuk devletinin ...
CHP İzmir’de ‘gençlik’ operasyonu
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, ...
 
MHP ilçe kongrelerinde tek hedef 2014
MHP İzmir il teşkilatı ilk etap ilçe kongrelerini tamamladı. Cumartesi ...
Karabağlar’da çalmadık kapı kalmayacak
AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatının düzenlediği organizasyonda AK Parti ...
Oktay Vural: Başbakan'ın tezgahları deşifre oldu
Oktay Vural: Başbakan'ın talimatıyla kurulan özel tezgahlar deşifre olunca bu teklifi verdiler.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva