HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Temmuz 2022 Çarşamba - 20:58

Çiğli'de 'emsal' tartışması ipleri gerdi... AK Parti ve CHP karşı karşıya!

Çiğli Belediye Meclisi’nde AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin önceki meclis oturumunda “Çiğli’deki bizden önceki dönemde birçok inşaat ruhsatı verildiği ve bu inşaatların emsalinin çok çok üzerinde olduğunu biliyoruz’ sözlerine yanıt veren CHP’li Meclis Üyesi Deniz Bektaş “Elinde bilgi belge varsa neden savcılığa gitmiyorsun? Neden CİMER’e şikayette bulunmuyorsun?” dedi. Boztepe ise “Bize gelen ihbarlar ve bilgiler sonrasında sizi ve belediye başkanını uyarmak istedim. Ben kimseyi bir yere ihbar etmem, muhbirlik yapmam” ifadelerini kullandı.

Çiğli de  emsal  tartışması ipleri gerdi... AK Parti ve CHP karşı karşıya!

Diren Çelik’in haberine göre, Çiğli Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı ikinci birleşimi Başkan Utku Gümrükçü’nün yokluğunda Başkan Vekili Ali Rıza Koçer idaresinde Fakir Baykurt Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Mecliste geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirilen oturumda tartışılan emsal artışı konusu yeniden gündemin ana maddesi oldu.

BEKTAŞ: TÖHMET ALTINDA BIRAKAMAZSIN
Dilek ve temenniler bölümünde ilk olarak söz alan CHP’li Meclis Üyesi Deniz Bektaş, pazartesi günü gerçekleşen mecliste AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin emsal artış ile ilgili değerlendirmelerine yanıt verdi.



Meclis çatısı altında talihsiz bir açıklama yapıldığını, geçmiş dönem belediye başkanı, meclis üyeleri ve bürokratların töhmet altında kaldığını ifade eden Bektaş, “AK Partili Hüsnü Boztepe yaptığı konuşmada ‘Çiğli’deki bizim dönemden önceki dönemde birçok inşaat ruhsatı verildiği ve bu inşaatların emsalinin çok çok üzerinde olduğunu biliyoruz. Bu konu ile ilgili çalışmalar muhakkak vardır. Bu konuyla ilgili bizler yetersiz kalırsak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurarak gerekli desteği alarak inşaatların yerinde tetkik edilmesini sağlayabiliriz. Emsal konusunun geçtiğimiz yıllarda aşıldığını, şimdiki dönemde benzer olayların yaşandığını görüyoruz. Sizden önce kesilmiş ama oturma raporlarını sizin döneminizde verilmiş. Bu konuda sizin ve imar müdürlüğünün hassasiyetlerini rica ediyoruz. Lütfen Çiğli’deki emsal fazlalığı olan konutlara oturum vermeyiniz” ifadelerini kullanıyor. Elinde bilgi belge varsa neden savcılığa gitmiyorsun? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na neden sunmuyorsun?  Ya da en kötü Çiğli Belediyesi’ne neden bir tane dahi dilekçe vermiyorsun? Varsa fazlalık yıkılır, cezai işlem uygulanır. Çiğli’de namuslu iş yapan hiçbir müteahhidi ve iş adamını siz karalayamazsınız, mecliste konuşulan konuları neden özellikle basına servis ediyorsun? Sen hiçbir müteahhitte parmak sallayamazsın, töhmet altında bırakamazsın. Ne kadar ahlaki ve doğrudur bu, bundan çok rahatsız oldum. Üzülerek ve şaşırarak okudum. Bir meclis üyesinin istikamet vermesi, hedef göstermesi doğru değildir” ifadelerini kullandı. 



BOZTEPE: BEN MUHBİRLİK YAPMAM
Bektaş’ın ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “İzgaz'la ilgili gelen şikayetler hakkında bugün yaptığımız toplantıda konuştuk, hallettik. 9 Haziran’da İzmir’e gelen Cumhurbaşkanımızın duyurduğu 2 millet bahçesinin de müjdesini vermenin gururunu yaşıyoruz. Deniz Bey az önce bir işaret kelimesini kullandı ve gazeteci arkadaşlar bunu yazdı. Bu işaret kelimesi hoş değil. Ben 2019 yılı öncesinde 7-8 kez basın toplantısı yaptım ve tespitler de yapıldı, bize gelen ihbarlar ve bilgiler sonrasında sizi ve belediye başkanını uyarmak istedim. Ben kimseyi bir yere ihbar etmem, muhbirlik yapmam, bunlar tespit edilmiş ve imar barışından yararlanılmış. Ben bunları da tek tek dile getirmem. Ruhsat verirken biraz daha dikkatli olun diyorum, ruhsat bağlanırken 40 bin metrekare yapacağına 80 bin metre kare yapılmış ben bunları söyledim. Kimseyi de CİMER’e şikayet etmem" dedi. Ardından Bektaş, ‘ben size muhbir demedim’ şeklinde cevap verdi. 
Toplantıda, CHP Grup Sözcüsü Erdal Mansuroğulları’nın Tapu ve Vergi Dairelerinin tekrar ilçeye getirilmesi gerektiğini ifade etmesinin ardından Başkan Vekili Koçer de tapu müdürlüğünün binaya geleceğini müjdeledi.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı
 
AVM'de kadınlar tuvaletinde taciz
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 7 Temmuz 2022 Perşembe 11:04

Tartışmalardan hizmetlere sıra ne zaman olacağını kimse bilmiyor HALK baharın gelmesini beklemeye devam ediyor...

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka meclisi birlik oldu... Çevreci hamle!
Karşıyaka Belediyesi, mülkiyetinde bulunan ve ilçe sınırları içerisinde ...
Menemen davasında Serdar Aksoy'a şok... Eski şoförden 'itiraf!'
Menemen eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da 'zimmet ve irtikap' suçlarından ...
Büyükşehir'den Beydağ'a yüzme havuzu
Beydağlı çocuklar spor ve eğlence dolu bir yaz geçirecek. İzmir Büyükşehir ...
 
Başkan Soyer 'akıllı şehir' reçetesini açıkladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi “akıllı şehir İzmir” hedefi doğrultusunda ...
Esnaf teşkilatından Başkan Soyer’e destek teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar ...
Aydın Tekstil Park’ın etkinlik takvimi dolu dolu
Açıldığı günden itibaren Aydınlıların uğrak noktası olan Aydın Tekstil ...
 
Başkan Tugay’dan stat yorumu: Projeyi ücretsiz çizdireceğim!
Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı’nın uygulama projesi olmadığını ...
Aydın Büyükşehir'den camilerde bayram temizliği
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın ...
Başkan Selvitopu'dan İYİ Parti'ye ziyaret
İYİ Parti Karabağlar ilçe yönetimini ziyaret eden Karabağlar Belediye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva