HABERLER>GÜNCEL
1 Aralık 2011 Perşembe - 13:03

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Oğlum bedelli yapmayacak

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 1982 doğumlu olan oğlunun bedelli askerlikten yararlanıp yararlanmayacağının sorulması üzerine, ''Hayır yararlanmayacak. Onun askere gitmesini istiyorum'' dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Oğlum bedelli yapmayacak

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bude Ekin Sanat Galerisi'nde 15 ressam ve 1 heykeltıraşın eserlerinden oluşan karma sergiyi gezdi.
 
Sergiden ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin bedelli askerliğin meclis gündeminden geçtiğini, CHP Milletvekili Rıza Türmen'in ise yasayı Anayasa Mahkemesine götürebilecekleri yönünde açıklamaları olduğunu hatırlatması üzerine, ''Daha o konuda bir karar vermiş değiliz. Rıza Bey açıkladı. O konuyu hukukçu arkadaşlarımız inceliyorlar. Anayasaya aykırılık görülürse tabii ki Anayasa Mahkemesine götüreceğiz doğal olarak...'' karşılığını verdi.
 
Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun 1982 doğumlu olduğu belirtilerek bedelli askerlikten yararlanıp yararlanmayacağının sorulması üzerine, ''Hayır yararlanmayacak. Onun askere gitmesini istiyorum'' dedi. Kılıçdaroğlu, ayrıca bu düşüncesini oğluyla konuştuğunu da ifade etti.
 
Türkiye'nin Suriye'ye yönelik açıkladığı 9 maddelik yaptırım paketine ilişkin soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bu konuda Türkiye'nin Suriye politikasını kimin desteklediğine bakılması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
 
''Kim sırtını sıvazlıyor iktidarın? Biz kendi içimizde bu kadar sorun varken başka bir ülkenin iç sorunlarına niye giriyoruz? Başka bir ülkede olaylar çıkarmak için Türkiye topraklarında silahlı güçler yetiştirmek Türkiye'ye yakışıyor mu? Biz 'büyük Türkiye' diyoruz, 'güçlü Türkiye' diyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye, yabancı bir ülkeye müdahale için kendi topraklarında silahlı güç besleyebilir mi? Böyle bir anlayış olabilir mi? Yarın başka bir ülke kalkıp da kendi topraklarında Türkiye'ye karşı silahlı güçler yetiştirse ve bizim iç işimize müdahale etse ne diyeceğiz? Doğru değil. Türkiye'ye yakışmıyor. Türkiye'nin geleceğine yakışmıyor. Türkiye, ulusal kurtuluş savaşı vermiş bir ülke. Kendi topraklarına, komşularının topraklarına saygılı bir ülke. Nasıl oluyor da bu tür davranışların içine girebiliyor? Ben ne diyordum, 'AKP iktidarı egemen güçlerin Ortadoğu'daki sopasıdır'. Şimdi sopalığı bıraktı, taşeronluğunu da yapmaya başladı.''
 
Kılıçdaroğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye'ye yapacağı ziyaret ve Türkiye'nin terörle mücadelesinde ABD'nin desteğine ilişkin soruyu yanıtlarken de şunları kaydetti:
 
''Bu konuda sayın büyükelçi beni ziyaret ettiğinde gerekli desteği verdiklerini söylemişti. Ben Türkiye'de kamuoyunun farklı düşündüğünü ifade etmiştim. 'Eğer hükümet izin verirse biz ne tür destekler verdiğimizi açıklarız' demişti. Biz de Dışişleri Bakanlığına yazı yazdık. 'İzin verin, sayın büyükelçi terörle mücadelede Türkiye'ye ne tür destek verdiğini bize açıklasın' diye... Yanıtını bekliyoruz.''
 
YAŞAR ÇALLI'DAN KILIÇDAROĞLU PORTRESİ
Kılıçdaroğlu, sergide Ressam Yaşar Çallı tarafından yapılan kendi portresini de inceleyerek bilgi aldı. Çallı, portre üzerinde bazı rötuşlar yaptıktan sonra eseri kendisine armağan etmek istediğini söyledi.
 
Galerinin ortaklarından Adil Ocak da ''Çığlık Çığlığa'' isimli tablosunu Kılıçdaroğlu'na armağan etti. Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra galerinin yan tarafındaki bir restoranda sanatçılarla yemek yedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'e Yazık.. 2 Aralık 2011 Cuma 09:05

Dikicigil asıl senin hafızan zayıf. Kılıçdaroğlu kendisi bile kabul edip özür diledi. Cumhurbaşkanı'nın oğlu şirket kurabilir, 14 yaşında olsa bile. Sen de kur, engel mi var? Hem bak bakalım Kerem Kılıçdaroğlu'nun doğum tarihine: 15 Haziran 1983. Zaten istese de yararlanamıyor. Ama ne diyor Kemal Bey, "Oğlum bedelli yapmayacak" Vay vay vaaay. Kahramanlığa bak. Doğrusu "Oğlum zaten yaş durumundan bedelli yapAmayacak" olmalıydı. Ama tribünlere oynamaya devam. Sen de Cumhurbaşkanının oğlunu sayıkla

Yorumu oyla      13      6  
ahmet 2 Aralık 2011 Cuma 08:03

Kerem Kilicdaroglu 83 dogumluymus, bu konuda bile yalan söylüyor babası:(

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 1 Aralık 2011 Perşembe 18:41

İZMİR'E YAZIK, ABDULLAH GÜL OĞLUNU SİGORTALI YAPTI. SENİN HAFIZAN ZAYIF , İKİCİSİ ABDULLAH GÜL'14 YAŞINDA OĞLU İNTERNETTEN ŞİRKET KURUP PARA KAZANDI İSTERSEN HAFIZANI BİR TAZELE

Yorumu oyla      12      8  
İzmir'e Yazık.. 1 Aralık 2011 Perşembe 16:57

Tabi canıııım. Küçücük torunumu da ben SSK'lı yapmıştım zaten zamanında, sayın Kılıçdaroğlu yapmadı. :) Şimdi de oğlu bedelli yapmayacak. :) Her şey görüntü, sürekli tribünlere oynama.. Aferin.. :)

Yorumu oyla      12      7  
ahmet 1 Aralık 2011 Perşembe 15:30

Bedelli yapıp da 21 gün yerine 8 gün gidenler bile var, Fazıl Say mesela.

Yorumu oyla      13      7  
Işık Dikicigil 1 Aralık 2011 Perşembe 15:22

BAZILARININ YAPTIĞI GİBİ 21 GÜNLÜK VALİ GÖZETİMİNDE GÖNDERİN DİYECEĞİM AMA, 21 GÜNLÜK SÜREDE YOK ARTIK.

Yorumu oyla      13      6  
ahmet 1 Aralık 2011 Perşembe 14:55

Oğlu 30 yaşında ve yurtdışında.Bence bu olaylar unutulduktan sonra yurtdışı bedelliden yararlanır o da.

Yorumu oyla      13      9  
darkangel 1 Aralık 2011 Perşembe 14:06

evet zaten yaşı tutmuyor 1 yaştan kaybetmiş zaten demogoji yapmasına gerek yok hangi zengin çocuğu doğda askerlik yapar gönderirizniz muğlaya bodruma

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trafoya giren Ali feci şekilde can verdi
İzmir'de bir mahalleye elektrik veren ana trafoya giren 15 yaşındaki Ali ...
İzmirli Savcı'dan Hanefi Avcı'ya tazminat şoku
”Haliçte Yaşayan Simonlar" adlı kitapta hedef gösterildiğini iddia ederek, ...
BBC Efes'te belgesel çekiyor
İngiliz BBC televizyonu, Hz. İsa'nın havarilerinden Aziz Saint Paulos'un ...
 
Üniversiteye girişte katsayı uygulaması kaldırıldı
YÖK Genel Kurulu'nda alınan kararla, üniversiteye giriş sınavında yerleştirme ...
Bakan İsmet Yılmaz'dan vicdani ret için 'hapis' formülü
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, vicdani ret konusunda çalışma yapılacağını ...
Siirt'teki çocuk tacizcisi 19 ay boyunca camide saklanmış
Siirt’te dört kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen müdür ...
 
Askerin bakanını sivil polis koruyor
Milli Savunma Bakanlığı’nda askerlerden oluşan koruma ekibinin görevine ...
Neslihan'ı kardeşi tuttu, kocası boğdu
Tahtalı Baraj Gölü’nde geçtiğimiz Temmuz ayında cesedi bulunan 26 yaşındaki ...
İzmir'de tutuklu 5 sendikacı için 5 bin işçi yürüdü
DİSK'e bağlı Genel-İş, Birleşik-Metal İş üyesi işçiler İzmir Büyükşehir ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva