HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Mart 2010 Perşembe - 00:00

CHP’’li üyeler başkanı mecliste yalnız bıraktı

Ödemiş Belediyesi Mart ayı olağan toplantısına 7 CHP'li belediye meclis üyesi katılmadı. Bir günlük iktidar olan AK Parti grubu bu fırsatı kent konseyi bütçesine onay vermeyerek kullandı.’

CHP’’li üyeler başkanı mecliste yalnız bıraktı

Ödemiş Belediyesi Mart ayı olağan toplantısına 7 CHP'li belediye meclis üyesi katılmadı. Bir günlük iktidar olan AK Parti grubu bu fırsatı kent konseyi bütçesine onay vermeyerek kullandı.’
 
İZMİR - Ödemiş Belediyesi’’nin mart ayı olağan meclis toplantısı bir ilke sahne oldu. 15 CHP, 10 AK Parti'li belediye meclis üyesinden oluşan Ödemiş Belediye meclisi’’nin mart ayı olağan toplantısında 7 CHP'li belediye meclis üyesi katılmadı. AK Partili grubun tam kadro katılması sonucu Belediye Başkanı Bekir Keskin sıkıntılı bir meclis toplantısı geçirdi.
 
Mecliste, Eylül 2009’’da faaliyete geçen Ödemiş Kent Konseyi’’nin 2010 yılı tahmini bütçesi okundu. Buna göre toplam 50 bin TL’’lik bir harcamanın yaklaşık 30 bin TL’’lik bölümü personel gideri (1 genel sekreter, 1 sekreter maaşı), diğerleri de elektrik, su, internet, posta, ağırlama, seyahat olarak belirlendi. Bütçenin okunmasından sonra yapılan görüşmelerde AK Parti grubu adına konuşan Hayrettin Özbudak, ’“Kent Konseyi bir sivil toplum kuruluşudur. Gönüllük esasına göre çalışması gerekir. Bir genel sekreter ve sekreterin orada maaşlı olarak çalışmasını uygun bulmuyoruz. O işi gönüllü yapabilecek arkadaşlarımız bulunabilir. Böylece Belediye kaynakları da yerinde doğru işlerde kullanma şansımız olur. Biz bu nedenle bütçeye ret oyu veriyoruz’” dedi. Başkan konuyla ilgili İçişleri Bakanlığınca Kent Konseyine tahsis edilecek bütçenin nasıl uygulanacağı hakkında bir genelgesinin beklendiğini, genelge gelinceye kadar geçici bir çözüm aramalıyız demesine rağmen yapılan oylama sonucu Kent Konseyi tahmini bütçesi AK Parti’’li üyelerin oylarıyla reddedildi.
 
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, belediye meclisinin Mart ayı olağan toplantısına, 7 CHP'li üyenin katılmamasına ilişkin, ''Belediye meclis grubundaki partili arkadaşlarımızın tavrını onaylamam mümkün değildir'' dedi.
 
Keskin, CHP'den 15, AK Parti'den de 10 üyeden oluşan Ödemiş Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantısına, AK Partili üyeler tam kadro katılırken CHP'den 7 üyenin katılmamasını değerlendirdi. Meclis öncesinde grup toplantısı yaparak, ele alınacak konuları değerlendirdiklerini ve herhangi bir problem yaşanmadığını, bu nedenle partili arkadaşlarının meclis toplantısına neden katılmadığını bilmediğini ifade eden Keskin, ''Belediye meclis grubundaki partili bu arkadaşlarımızın tavrını onaylamam mümkün değildir'' dedi.
 
Belediye meclis toplantısına katılmayarak partilerinin meclis çoğunluğunu yitirmesine yol açan üyeler ise bir açıklama yapmazken, CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı da konunun parti içi mesele olduğunu ifade etti.
 
ELEŞTİRİ YAĞMURU
MHP Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı, Ödemiş Belediyesi’’nin mart ayı olağan toplantısında CHP’’li meclis üyelerinin toplantıya katılmamasına tepki gösterdi. Metin Kırlı, Belediye Başkanı Bekir Keskin’’in kendi meclisini yönetemezken 72 bin nüfuslu Ödemiş’’i yönetmeye nasıl talip olduğunu merak ettiğini söyledi. Kırlı, belediyenin bir yıl boyunca çok yanlış politikalar izlediğini, başkan yardımcısından, müdürlere, personele kadar hatalı atamalarda bulunduğunu belirtti. MHP Ödemiş İlçe Başkanı Kırlı, Bekir Keskin’’e kendi partisindeki meclis üyelerinin bile artık dayanamayıp sırt döndüğünü ifade etti.
 

 
Kırlı, belediyeyi eleştiri yağmuruna tuttuğu açıklamasında; ’“MHP olarak aylardır yaptığımız eleştirilerin haklı olduğunu görmek maalesef bizi çok üzdü. Hizmet üretmek için Ödemişlilerin oylarıyla belediyeyi devralan bu zihniyet klasik CHP mantığının bir sonucu olarak iktidarda iken bile kendine muhalefet etmeyi başarmış, parti içi çekişmelerini, güç savaşlarını, kişisel egolarını son yapılan meclis toplantısında bizlere göstermiştir. Sebebi ne olursa olsun göstermiş oldukları bu tepki siyasi sorumsuzluk ve ciddiyetsizliktir.’” dedi.  
 
’“İSTİFA ETSİNLER’”
Demokrat Parti Ödemiş İlçe Başkanı Av.Bilal Bahadır ise, CHP’’li meclis üyelerinin davranışını eleştirdi, ’“Hastalık gibi geçerli bir neden olmadıkça belediye meclis üyelerinin toplantıya katılımı şarttır’” diyen Bahadır kendisinin geçen dönem Demokrat Parti’’den belediye meclis üyeliği görevi yaptığını, muhalefette olmalarına rağmen hiçbir devamsızlığının olmadığını, siyasi görüşleri taban tabana zıt olmasına rağmen o dönemin Belediye Başkanı Mahmut Badem’’e destek verdiklerini, belediye meclisinde verilen kararların yüzde 99’’unun oybirliği ile alındığını, verilen desteğin Mahmut Badem’’in şahsına değil Ödemiş’’e verildiğini söyledi.
Bahadır daha sonra; ’“Belediye meclisi siyaset yeri değil, hizmet yeridir. Seçim 29 Mart 2009’’da yapılmış siyaset bitmiştir. Hizmet üretme zamanıdır. Partilerin kendi içindeki siyasi çekişmelerini Ödemiş halkına yansıtma gibi bir lüksü yoktur. Tüm belediye meclis üyeleri Ödemiş halkına karşı sorumludur. Belediye meclis üyeliği halkın oyları ile seçimle gelinen onurlu bir görevdir. Eğer görev yapmayacaklarsa istifa etsinler’” ifadelerinde bulundu.
 
CHP'Lİ BELDE BELEDİYE BAŞKANLARI DA TEPKİLİ
Birgi Beldesi Belediye Başkanı Cumhur Şener, bu olayı öğrendiğinde CHP'li bir belediye başkanı olarak üzüntü duyduğunu ifade ederek, ’“Bir belediye başkanı meclis toplantısı ile karar alır. Bu kararlar alınırken kendi grubundan destek alması parti için bir çalışmanın gereğidir. Belediye meclis üyelerinin mazeret bildirmeden belediye başkanını yalnız bırakması doğru değildir’” dedi.
 
Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel de ’“Başkana kızarak toplantıya girmemezlik yapılmaz. Belediye meclisi üyeleri kamu görevlisidir, dernek üyesi değildir. Belediye meclis üyelerinin görevleri ile ilgili partimizin iç tüzüğü bellidir. Bilmeyenler de bu tüzüğü iyi okumalıdırlar'' diye konuştu.
 
Bozdağ Belediye Başkanı Mehmet Keskin ise belediye başkanları olarak seçimlere tek başlarına girmediklerini, meclis üyeleriyle birlikte hizmet üreteceklerini kamuoyuna deklare etiklerini belirterek, ’“Ne belediye başkanı ne de belediye meclis üyeleri, yaşadıkları bölge için alınacak kararlarda 'biz toplantıya katılmıyoruz' deme lüksüne sahiptir’” dedi.  (AA-Dilek Acar Özdemir)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaybey Çarşısı yenileniyor’…
Karşıyaka'nın en eski yerleşim birimlerinin başında gelen ve çarşısı ...
Körfez ulaşımında reform zamanı!
Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılına kadar 15 adet yolcu gemisi ile 2 adet ...
Son raund da Büyükşehir’’in
İzmir metrosuna ilişkin aldığı siyaset kokan iptal kararıyla kentte ...
 
İçhedef İZBETON’’a Genel Müdür oldu
Vali Kıraç’’ın Özel İdare kaynaklı baskılar ve hakkındaki dinleme iddialarıyla ...
Ege’’nin tek bilim müzesi 1 yaşına girdi!
Karşıyaka Belediyesi’’nin Bahçeşehir Koleji işbirliğiyle 2009 Mart ayında ...
Konak’’ta hurdacılar artık tek tip
Konak Belediyesi geri dönüşüme kazandırılacak naylon, pet şişe ve kağıt ...
 
Japon Büyükelçi’’den İzmir'e iş konseyi önerisi
Ankara Büyükelçisi Tanaka, hem turizm hem de yatırım açısından çok daha ...
İzmir yeni kriz yönetim merkezine kavuşuyor
Toros’’ta kurulan Kriz Yönetim Merkezi, sahip olduğu teknolojik altyapı ...
Üçyol-Üçkuyular’’da 3 istasyon KİK’’lendi!
Tartışılan kararlarıyla belediyelerin kabusu haline gelen KİK’’e başvuru ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva