HABERLER>POLİTİKA
2 Mart 2018 Cuma - 13:40

CHP'li Sındır'dan işçilere güzel haber: O sorun çözülüyor mu?

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır belediyelerde çalışan hükümlülerin beklediği müjdeli haberi verdi. Sındır, “Mecliste ilgili bakanlar ile yapmış olduğum görüşmelerin sonuç vereceğine ilişkin bilgi aldım. Yeni bir düzenleme ve genelgeyle sorun çözülecek” dedi.

CHP li Sındır dan işçilere güzel haber: O sorun çözülüyor mu?

EGEDESONSÖZ- OHAL kapsamında yayınlanan 696 sayılı kanun hükmünde kararnameyle tüm kamu kuruluşlarında olduğu gibi belediyelerde çalışan taşeron işçilerin de kadroya geçişleriyle ilgili çalışmalar sürüyor. Bakanlıkların verdiği tarihlere göre başvurular ve değerlendirmeler yapılırken belediyelerde çalışan “hükümlü” işçilerin kadroya geçişinde engeller olduğu ortaya çıkmıştı. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda uygulanan şartları arayan bakanlıkların çalışması sırasında, “ertelenmiş olsa bile bir yıldan fazla ceza almış kişilerin kadroya geçemeyeceği” dile getirilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere kent genelinde belediyelerde çalışan 2 bin 500 işçinin işsiz kalması riskine karşılık birçok isim hükümete çağrıda bulunmuştu. Sendikalar, belediye başkanları ve işçilerin oluşturduğu platformlar sesini duyurmaya, sorunun çözümü için çalışma yapmaya davet etmişti.

Konuyu yakından takip eden CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yeni bir düzenlemenin sinyalini verdi. Sındır, yaptığı görüşmelerde olumlu gelişmelerin olduğunu, yeni bir genelgeyle işçilerin şirketlere geçişinin önünün açılacağını söyledi.

Sındır yaptığı açıklamada, “Mecliste gerek ilgili Bakanlar ile gerekse yetkililer ile yapmış olduğum görüşmelerin sonuç vereceğine yönelik bir bilgi edindim. Esasen hiç bir OHAL KHK’sı, yürürlükte olan hukuki düzenlemeleri ortadan kaldıramayacağı için, 4857 sayılı İş Kanunu’nun kamuda engelli ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğuna dair hükmü (Md.30) gereği eski hükümlü statüsünde olanların belediye şirketlerine geçişlerinin yeni bir düzenleme ya da genelge ile önünün açılacağına dair bir bilgi edindim. Ayrıca, aslında emeklilik bir haktır ve tek taraflı tercihe yönelik bir haktır. Normal şartlar altında zorunlu emeklilik yaşı gelmeden kamuda her çalışan emeklilik hakkı olsa da kendi tercihi ile emekli olur veya olmaz. Söz konusu KHK bu hakkı da ortadan kaldırdığı için buna yönelik bir düzenleme için de mücadeleye devam” ifadelerini kullandı.

 
Altınordu üç eksikle gidiyor
 
Açıklama geldi... Göztepe para basacak!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Arif yılmaz 4 Mart 2018 Pazar 12:47

Bir eski hükümlüler olarak kadroya geçerken red aldık Taşören iken hiç olmazsa işimiz vardı sabıkalıyız diye işten çıkaracaklar bizi çoluk çocuk perişanız kadro beklerken işimizdende olacağız teşekkür ederim

Yorumu oyla      9      5  
efe 3 Mart 2018 Cumartesi 07:34

ciddi ciddi kamil bey İBB i düşünmelisiniz ?

Yorumu oyla      9      5  
Ahmet akkaş 3 Mart 2018 Cumartesi 01:21

Red alan arkadaş hangi belediyedesin bende buca belediyesindeyim benimdr valilikte itiraz dilekcem var sana cevap nerden nasil geldi

Yorumu oyla      9      5  
Ahmet metin 2 Mart 2018 Cuma 23:49

Red alan arkadaş gevmis olsun b8zde valilige dilekce verdik gecen hafta persembe gunu verdik bize henuz cevap gelmedi buca belediyesi biz sen hangi belediyedesin ve sana cevap nasıl nerden verildi sanamı yoksa calistigin yeremi gecmis olsun indallah hepimiz isimize geri doneriz

Yorumu oyla      9      5  
Mustafa ilik 2 Mart 2018 Cuma 19:14

12.Yıldır Taşarondan çalışıp kamuya hizmet veriyorum şimdimi geçmişim göz önüne alındı oysaki ben hep kamuya hizmet ettim (Taşaron) firma benim sırtımdan para kazandı

Yorumu oyla      9      5  
Rüştü YÖRÜK 2 Mart 2018 Cuma 18:57

02.03.2018 tarihinde valilikten vermiş oldum itirazin cevabı geldi ret işsiz kaldık yani makemeye verin diyorlar yazıklar olsun ikinci bir kez cezalandiriliyoruz almış oldum ceza 1yil 8 ay sucumuz vatanımızı miletimizi çok sevmekse yazıklar olsun..........?????

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan: Bu harekat Afrin'le sınırlı değil
Başbakan Yıldırım, "81 milyon vatan evladı Afrin'de terörle amansız mücadele ...
CHP Lideri'nden bayrak çağrısı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afrin'de 8 şehidin ve 13 yaralının ...
MHP İzmir'de kurultay mesaisi: Tüm birimler sahada
MHP İzmir Teşkilatı, 18 Mart’ta Ankara’da yapılacak ‘Milli Duruş, Şühedaya ...
 
'İttifak' çatlağı... Partisinden istifa etti!
DSP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Sami Türk, görevinden istifa etti.
AK Parti İzmir'de gündem değişim... Temayül mesaisi tam gaz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün 19 ilçede değişim kararının ...
TRT'nin yasakladığı şarkılarla ilgili açıklama
Bekir Bozdağ, TRT'nin bazı şarkıları yasakladığına yönelik haberlerle ...
 
CHP'li Tanrıkulu'dan 'hasta tutuklu' iddiası
CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, "Şu anda cezaevlerinde binden fazla ...
O para 3 ay içinde vatandaşa ödenmezse...
KOBİ ve Girişimcilik ödül töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ...
CHP'den 4 kişilik komisyon! Partilerle 'ilkeler' görüşmesi
CHP, dört kişiden oluşan komisyon kurdu. AK Parti dışındaki bütün siyasi ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva