HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2018 Perşembe - 13:01

O para 3 ay içinde vatandaşa ödenmezse...

KOBİ ve Girişimcilik ödül töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Vatandaşın devletten alacağı KDV'si bir takvimle ödenecek. KDV'ler 3 ay içerisinde ödenmezse devlet faiz ödeyecek. Nasıl faiz alıyorsa geciken ödemesine de devlet faiz ödeyecek" dedi.

O para 3 ay içinde vatandaşa ödenmezse...

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satır başları:

Her bir işletmemizi tek tek tebrik ediyorum, alınlarından öpüyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Eminim ki bu ödülü bugün alamayanlar yarın mutlaka alacak.

Genellikle benim geçmişten olan tecrübem, binalar güzelleştikçe memleketin ekonomisine katkıları azalıyor. Büyük başarılar, imkanların dar ve kıt olduğu şartlarda gerçekleşir. İmkanlar iyileştiği zaman azim de azalıyor. Ümit ederim bu binada bu olmaz. Başkana da az önce söyledim, "Dışarıda olacaksın. Sahada olacaksınız. Üreten insanlarımızın yanında olacaksınız. Onları dinleyeceksiniz."

Büyük başarılar imkanların dar ve kıt olduğu zamanlarda gerçekleşir. Saha da olacaksınız. Üreten insanlarımızın yanında olacaksınız. Onları dinleyeceksiniz.

SANAYİCİLERİMİZ ARTIK GELECEĞİ HESAPLIYOR
Türkiye'nin kalkınması özel sektörün gücü ile oluyor. Zannedilir ki devlet eliyle kalkınıyoruz. Bugün, yatırımın büyük kısmını özel sektör yapıyor. Yıla baktığımız zaman 128 milyar kamu yatırımı, özel sektörün ise 1 trilyonun üzerinde yatırım yapılıyor. Türkiye kolay kolay bölgesel ve küresle krizlerde etkilenmiyor ve istikrarlı büyümesini sürdürüyor.

Sanayicilerimiz artık geleceği hesaplıyor. Buna göre yatırım kararını veriyor. İşini geliştirmek ya da iş kurmak isteyen tüm girişimciler kendi işine odaklanabiliyor. Bizim en büyük kaynağımız insanımızdır. Petrole doğalgaza elmasa güvenenler bir süre sonra açıkta kalabilir. Yetişmiş kaliteli insan kaynağı olanlar nesilden nesile bu kaynak ile yollarına devam ederler. Bütün insanımıza güveniyoruz.

Özellikle kadınlarımıza, gençlerimize ve engellilere ilave istihdam sağlayan özel sektöre, girişimciye biz de ilave prim desteği sağlıyoruz. Sanayimiz müthiş bir şekilde yatırıma ve üretime devam ediyor. Sanayi üretimimiz arttı.

Ocak 2018'de Türkiye genelinde 98 bin 631 bin yeni şirket kuruldu. Bu şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 61 arttı. 2018 için felaket senaryoları anlatanlara buradan ithaf ediyorum. İnsanlar paralarını savurmak için şirket kurmaz.

KOBİ'LER TÜRKİYE'NİN İSİMSİZ KAHRAMANLARIDIR
Rekabetçi ekonomilerle geleneksel ekonomileri birbirinden ayırt eden en önemli konu küçük ve orta ölçekli işletmelerdir. KOBİ'ler Türkiye'nin isimsiz kahramanıdır. İstihdamımızın yüzde 56'sını sağlıyor. Anlı şanlı şirketler, bunların sayısı toplam işletmeler içinde yüzde 1'i geçmez. Türkiye'yi ayakta tutan KOBİ'lerdir. Ekonominin canlılığı reel sektör üretimi ile ölçülür.

Türkiye'nin cari açığı ve bütçe açığı var. Türkiye büyümeyi ancak daha fazla üreterek, daha fazla ihraç ederek sağlayabiliriz.

KDV YASASI BİR REFORM
AR-GE ve yenilikçilik tasarım faaliyetlerine yönelik makine alımlarına katma değer vergisinden muafiyet getiriyoruz. Şu an da meclise gönderdiğimiz bir yasa var 33 yıllık KDV Yasası'nı kökünden değiştiriyoruz. Bu bir reform. Eğer bundan sonra KDV'ler 3 ay içinde ödenmezse ödenmeyen zaman için devlet faiz verecek. Alacaklarına vereceklerine de aynı şeyi yapacak.

5 MİLYON TL'YE KADAR HİBE
KOSGEB Hizmet Merkezleri oluşturarak her ilimizde bulunan girişimciye hiçbir ayrım gözetmeden hizmet vermeye devam ediyoruz. 2002'ye kadar küçük ve orta ölçekli yatırımcıya verilen destek miktarı 14.5 milyon lira. 2018'e geldiğimiz de bu miktar toplam 5 milyar 300 milyona çıkmış.

KOBİ'leri daha güçlü bir şekilde desteklemek için bunlarla yetinmeyeceğiz. KOBİ'lerin hitiyaçlarından biri de danışmanlık ve rehberlik... Bunun için yeni bir sistem yeni bir anlayış lazım tıpkı rotası belli olmayan bir gemi, gideceği limana ulaşamayacağı gibi KOBİ'lerin de bir rehberliğe ihtiyacı var. O rehberliği de KOSGEB yapacak. Bizim işimiz üretmek.

Çalışmak isteyenin önündeki engelleri kaldırsak işin büyük bir kısmını halletmiş oluruz. E-Devlet, E-Hizmet uygulamalarını yaygınlaştırıyoruz. 

KOBİ Gelişim Destek Programı ile 2 bin 49 işletmeye destek vereceğiz. Şunu 3 bin yapalım! Bu program ile 524 milyon olmasın 600 milyon olsun. 1 milyar 300 milyonluk yatırım hacmi oluşacak ve 5 bin - 6 bin civarında yeni çalışan vatandaşa aş-iş imkanı sağlanacak. (Milliyet)

 
Boş arazide yüzlerce bulundu: Görenler şok oldu!
 
Foça'da deniz aşığı emekli öğretmene son görev
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den 4 kişilik komisyon! Partilerle 'ilkeler' görüşmesi
CHP, dört kişiden oluşan komisyon kurdu. AK Parti dışındaki bütün siyasi ...
CHP İl eski Başkanı Engin’den flaş çıkış: Kocaoğlu’nun adaylık için ikna edilmesi lazım!
İl eski Başkanı Engin 2019 için konuşurken, “Aziz Kocaoğlu’nun tekrar ...
Erdoğan: Kudüs'ten asla taviz vermeyeceğiz
Resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Moritanya'da konuşan Cumhurbaşkanı ...
 
Milyonları ilgilendiriyor: TBMM'de kabul edildi
İflas ertelemeyi kaldırarak, alacaklılar ile borçlunun müzakere etmesi ...
Erdoğan: Sıra 'beşli çete'ye geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat’ın askeri kanadının ortaya çıkarıldığını ...
CHP İzmir'den o muhtar hakkında suç duyurusu!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Buca İlçe ...
 
Karşılıklı açıklamalar: 'İttifak' mı 'birliktelik' mi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 seçimlerinde Saadet Partisi ...
Bornova’dan CHP İzmir patronuna ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat ...
Erdoğan'dan film şirketine ihtarname!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatından kesitlerin anlatılacağı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva