HABERLER>GÜNCEL
6 Eylül 2024 Cuma - 20:11

CHP’li Murat Bakan açıklama yaptı… İzmir’de bir polis memuru intihar etti!

İzmir'in Konak ilçesinde meslekte yaşadığı sorunları sosyal medya hesabından paylaşan polis memuru Murat Baş, intihar ederek yaşamına son verdi. Baş'ın intiharının ardından, CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, "TBMM’de 9 yıldır polis intiharlarını defalarca gündeme getirmiş meclis araştırma önergesi vermiş bir milletvekiliyim. Önergelerim her defasında iktidar oylarıyla reddedildi. Polis onlar için şehit olduğunda kıymetli yaşarken hiç bir değeri yok" ifadelerini kullandı.

CHP’li Murat Bakan açıklama yaptı… İzmir’de bir polis memuru intihar etti!

EGEDESONSÖZ – İzmir’in Konak ilçesinde görev yapan bir polis memuru intihar ederek yaşamına son verdi. Murat Baş isimli polis memuru, intihar etmeden önce Whatsapp uygulaması üzerinden meslekte yaşadığı sorunları dile getirdi.

Baş’ın Whatsapp hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar şöyle:

Bir yolculuğa çıkıyorum. Biliyorsunuz ki sürekli sıkıntı ettiğim 2 konu vardı; 2005’te yazmadığım halde 2 senelik Hakkari / Yüksekova’da 1,5 sene 12-12 çalışarak şarkımı tamamladım. Yıllar sonra 2. Şarkı çıkarttılar, geçmişe dönük uyguladılar.

3,5 sene evvel ilk hazırlık geldiğinde kararımı vermiştim. Sonunda il belli olunca süreci biraz daha uzatıp zaman kazanmak için mazeret dilekçesi verdim, resmi cevabını dahi vermeden gece ilişiğimizi kestiler. Halbuki mazeret dilekçesine açık açık yazmıştım, ne yapacağımı…

Mesleğe girdiğimde emeklilik tarihim belliydi. Genelgelerde (en son SGK 2023/13) emekliliğimiz durduruldu. (Neymiş, “İşçi, çiftçi ve esnafın askerlik borçlanmasını kabul ederiz, memursan kabul etmeyiz”) SGK Bakanları bu mu sizin adalet anlayışınız!?

Hak ettiğim emekliliğimin durdurulması ve 2. Şark adaletsizliği beni yordu, bıktırdı, hayata küstüm. Ben hep kurallara uydum ama Devlet’i yönetenler uymadı. Aylardır belki genelge çıkar emekli olurum, şu lanet şarktan kurtulurum diyerekten bekledim son ana kadar. Başımızda hep memurlarına hiçbir zaman faydası olmamış İçişleri Bakanları tarafından yönetildik. Çalışma şartlarının düzensizliğinden, sürekli keyfi ek görevler, çıkışı olmayan mesailer...

Sizleri üzeceğim için özür dilerim. Kalbim hassas olduğu için hiçbir arkadaşı, akrabamı özel olarak arayıp vedalaşmadım. Şükr ki Allah, Kalbimi hiçbir zaman “Mal, mülk, eş çocuk vb) şeylerle meşgul etmedi. Benim dünya sınavım buydu. İmanım, inancım, özgür iradem ile bu kararı aldım. İmşeAllah bir Mü’min olarak; Bana “Vekil kılınan Mevt Meleğinin” (Secde-11) vefatımı kolaylaştıracağı inancındayım.

“Kendine yazık etti, cehennemlik oldu” diye söylemeyin. Bu şartlarda biraz daha yaşamam, psikolojim altüst oldu, ancak çevremdekilere zarar olur, günah hanemi artırırdı. 112 müdahalesine uzak bu yerde, bana şark ili açıklanmıştı. İnşeAllah burada bu alemden ayrılıyorum.

Hiçbir şey Allah’ın bilgisi dışında değildir. (Enfal-17) Sonuçta her insan için 2 yaşam vardır. (Bakara – 28, Mümin – 11) Sizi üzdüğüm için affedin.

CHP’Lİ BAKAN: POLİS İNTİHARLARINI DEFALARCA GÜNDEME GETİRDİM, HER SEFERİNDE REDDEDİLDİ
Baş’ın intiharının ardından CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. CHP’li Bakan, yaptığı paylaşımda, polis intiharlarına karşı TBMM’de verdiği meclis araştırma önergelerinin reddedildiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

Bir polis memuru kardeşimiz daha yaşamına son verdi. Hayatına son veren M. B. İçişleri Bakanlığı için sadece bir sayı, bir istatistik onun anası, babası, eşi, evlatları var mı, ne hissediyorlar umurlarında değil. TBMM’de 9 yıldır polis intiharlarını defalarca gündeme getirmiş meclis araştırma önergesi vermiş bir milletvekiliyim. Önergelerim her defasında iktidar oylarıyla reddedildi. Polis onlar için şehit olduğunda kıymetli yaşarken hiç bir değeri yok. Son önergemin utanmadan reddedilmesini isteyen ise eski bir polis müdürüydü. Polis intiharlarını bu mesleğin olağan sonucu olarak gören bir bakanlık var ama polislerin sorunlarını konuşmak da çözmek de istemiyorlar. Hiçbir polisin yaşamına son vermediği, insanca yaşadığı, kendisini değerli hissettiği, emekli olup çocuklarının mürvetini gördüğü bir sistem kurulabilir, kuracağız.

 
Bergama'daki orman yangını kontrol altında
 
Muğla açıklarında 58 göçmen kurtarıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yusuf 7 Eylül 2024 Cumartesi 23:21

Aynı kaderi ALLAH, buna sebep olanlara versin......

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'daki orman yangını kontrol altında
İzmir'in Bergama ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerce kontrol altına alındı.
Çuval eylemine tahliye!
İzmir Limanı’nda demirleyen ABD savaş gemisinde görevli askerlerin başına ...
Baro Başkanı 'ölümler devam edecek' dedi... Hangimiz yağmurlu günde Alsancak'ta gezebileceğiz?
İzmir'de yağışlı havada sokakta yürürken akıma kapılan İnanç Öktemay (44) ...
 
Hindistan'a gidiyordu... Bomba ihbarı sonrası Erzurum'a indi
Hindistan'dan Almanya'ya giden bir uçak, bomba ihbarı nedeniyle Erzurum ...
İzmir'de 'toz kaldırdın' cinayeti... Pompalı tüfekle öldürdü!
İzmir’in Ödemiş ilçesinde "hızlı giderek toz kaldırdığı" gerekçesiyle ...
Türkiye'nin ünlü şarap üretim üzümleriydi... 550 dönümlük bağ kül oldu!
Urla Uzbaş Çiftliği’nde hasat zamanı çıkan yangın, bağların önemli bir ...
 
2024-YKS ek yerleştirme tercih başvuruları başladı
2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı ek yerleştirme tercihleri alınmaya ...
Türk aktivist Batı Şeria'da hayatını kaybetti
İsrail güçleri, Batı Şeria'da düzenlenen işgal karşıtı gösteriye gerçek ...
Engin Polat'ın tahliyesine itiraz
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "kara para aklama" davasında ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva