HABERLER>POLİTİKA
29 Nisan 2023 Cumartesi - 10:33

CHP'li Kılıç’tan ‘Bayraktar’ çıkışı: AK Parti ve Cumhur İttifakı sıkıntıya girince…

Bayraktar’lar ile arasında yaşanan gerilimi değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Siyaseten AK Parti ve Cumhur İttifakı zor duruma girdi ve Bayraktar Grubu ne olacağız diye sıkıntıya girdi. Halbuki Genel Başkanımız çok kıymetli hizmetleri olduklarını söylemişti ancak tekelleşmeye de izin vermeyeceğini söylemişti. Ancak bir anda telaşa kapıldılar. Siyaseten sıkışmanın sonucunda İHA-SİHA’ları oraya sürdüler. Ancak babalarının hayrına yapmıyorlar. Orada en çok rahatsız eden şey sanırım damat olunması” diye konuştu

CHP li Kılıç’tan ‘Bayraktar’ çıkışı: AK Parti ve Cumhur İttifakı sıkıntıya girince…

EGEDESONSÖZ- BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Sevda Erdan Kılıç arasında yaşanan gerilim tırmanmaya devam ediyor.

Sonsöz TV’de konuşan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, kendisinin çalışanların sorununu dile getirdiği için hedefe konulduğunu vurgularken hakkında açılan davanın devam ettiğini belirtti.

KANDİL DİLİ İLE KONUŞMAKLA SUÇLANDIM
Cumhur İttifakı’nın zora düşmesinden kaynaklı Bayraktar’ların  telaşa kapıldığını belirten Kılıç, “Milli duyguları sömürmek var burada. Eğer emek verdiyseniz bunların hakkını da devletin kurumlarından almışsınızdır. Babanızın hayrına yapmamışsınızdır. ASELSAN-HAVELSAN gibi kurumlarda mühendisler güvenlik gerekçesi ile liyakatsizlik denilerek uydurma bahaneler ile işten çıkarılıyorlar. Bana ulaştılar bende teyit ettirdim ve bunları duyurdum. MSB'ye sordum neden böyle yapılıyor diye. Türkiye’nin güzide kurumları bu ASELSAN ve HAVELSAN… Bizim geçtiğimiz haberde ‘Bayraktarlaştırmak mı istiyorsunuz’, ‘tekelden mi yapmak istiyorsunuz’ diye bir ibare geçirmişiz. Bunlar geçtiği için Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar ‘PKK sıkışınca CHP bu işlere giriyor’ dedi. Beni terörist ilan ettiler, sosyal medyadan yayınladılar, trolleri bana sosyal medyadan saldırdı. Hiç onların kurumu ile bir konu yoktu. Tekniker ve mühendisler ile ilgili bir durum vardı. Çalışanlara zorla ibranameler imzalatmışlar. Mühendislerin çoğu ile yüz yüze görüştüm. Konu ASELSAN ve HAVELSAN’daki işçilerin hukuksuz çıkartılmasıydı. Ancak Bayraktar grubu aldı bunu  'kandil dili ile konuşmak' ile suçladılar. Görülüyor ki dertleri siyaset yapmak. Bana da maddi manevi tazminat davası açtılar. Dava devam ediyor. Kimin sıkışınca neye başvurduğunu görmüş olduk. Siyaseten AK Parti ve Cumhur İttifakı zor duruma girdi ve Bayraktar Grubu ne olacağız diye sıkıntıya girdi. Halbuki Genel Başkanımız çok kıymetli hizmetleri olduklarını söylemişti ancak tekelleşmeye de izin vermeyeceğini söylemişti. Ancak bir anda telaşa kapıldılar. Siyaseten sıkışmanın sonucunda İHA-SİHA’ları oraya sürdüler. Ancak babalarının hayrına yapmıyorlar. Orada en çok rahatsız eden şey sanırım damat olunması” dedi.

 
Futbol dünyasını dolandırmışlardı: 5 kişiye daha gözaltı!
 
15 ilde FETÖ operasyonu... 54 gözaltı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 29 Nisan 2023 Cumartesi 10:59

Sayın vekil artık halk uyandı gaza gelmiyor, zaman içinde her şeyi yaşamak ile öğrendik,ön seçim olmaz sırası değil diyerek genel merkez atamaları ile istediği adamları milletvekili ve belediye başkanlarını atamadan usandı artık bu sefer kahramanlık,uçak,böcek,herşey çok güzel olacak sözlerine itibar etmeden sandıkta oy verecektir,birilerine değil bütün partilerle kırmızı kart göstermek istiyor ve birileri kırmızı plakalı makam arabaları altından alınacağa benziyor...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraktar CHP'li o vekil hakkında konuştu: Bize vurdu, 3'üncü oldu!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın BAYKAR'ın ASELSAN mühendislerini ...
ABD'de oy verme süreci bugün başlıyor
ABD'de, Türkiye'deki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri için 9 farklı ...
Erdoğan'dan Gündoğdu'da mesaj seli, Kılıçdaroğlu'na tepki: Sen İzmir'i çöpten, çukurdan çıkaramadın!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gündoğdu ...
 
Sinan Oğan: Sessiz bir dip dalga yarattık
Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Bu defa cumhurbaşkanlığında, ...
Flaş! İzmir İktisat Kongresi binası açılışı iptal!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir programı kapsamında açılışını ...
'Savunma sanayisi milli bir meseledir'
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Savunma ...
 
Çavuşoğlu: Sudan’dan bin 834 kişiyi tahliye ettik
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sudan'dan tahliyeler sürüyor. Bin ...
Bakan Nebati'den İzmir'den ekonomi mesajı: Tek tip reçeteleri bir kenara bıraktık
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Modeli ile ilgili bilgi ...
'Çocukları dağa gönderen belediyelere görev verecek'
Gaziosmanpaşa'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Doğu'daki belediyeleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva