HABERLER>POLİTİKA
28 Nisan 2023 Cuma - 21:21

Bakan Nebati'den İzmir'den ekonomi mesajı: Tek tip reçeteleri bir kenara bıraktık

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Modeli ile ilgili bilgi vererek "Bu süreçte bizim ülkemize adeta yıllarca dayatılan tek tip reçeteleri bir kenara bıraktık. Biz artık kendi reçetemizi uyguluyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati den İzmir den ekonomi mesajı: Tek tip reçeteleri bir kenara bıraktık

İzmir İktisat Kongresi, Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığının ev sahipliğinde, 29-30 Nisan'da "Küresel Ekonomik Güç Olma Yolunda Türkiye Ekonomisi" ana temasıyla toplanacak.

Bakan Nebati, yarınki resmi açılıştan önce İzmir İktisat Kongresi'nin yenilenen binasını ziyaret ederek, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den bilgi aldı, Kongre'nin katılımcıları ve basın mensuplarıyla binaya yansıtılan mapping gösterisini ve Ertuğrul Bandosu'nun özel konserini izledi.

Bakan Nebati, Kongre kapsamında düzenlenen gala yemeğinde yaptığı konuşmada, ilk İzmir İktisat Kongresi'nin toplandığı tarihi binanın 1979 yılında yıkılarak otopark olarak kullanılmaya başlandığını hatırlattı.

Geçen yıl İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in binanın yerini tespit ettiğini ve aslına uygun şekilde yeniden inşa edilmesini sağladığını dile getiren Nebati, "Bugün bu bina, şu anda, aslına uygun bir şekilde önünüzde duruyor. Biz bu toprakların sahibiyiz, bu toprakların sahibi olarak sadece konuşmayız, yaparız, yaptığımız işlerde bu yüzyılın Türkiye'nin Yüzyılı olma idealiyle hareket etme bilincini toplumun her kesimine aşılama gayreti vardır. İnanarak, güvenerek yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

Nebati, Kongre'yi 100. yıl dönümü olan 17 Şubat'ta yapmayı çok arzu ettiklerini ancak 6 Şubat'taki depremler nedeniyle ertelemek durumunda kaldıklarını belirterek, deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarını sarmak için çalıştıklarını anlattı.

Türkiye Ekonomi Modeli ile yerli ve milli imkanları daha fazla yatırım, istihdam, üretim ve ihracat için seferber etme kararı aldıklarını ve bu yolda çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Nebati, "Bu süreçte bizim ülkemize adeta yıllarca dayatılan tek tip reçeteleri bir kenara bıraktık. Biz artık kendi reçetemizi uyguluyoruz." ifadelerini kullandı.

Nebati, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yükseltme konusunda kararlı olduklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde son 21 yılda elde ettiğimiz bütün kazanımlar bu hedefimize ulaşmamızda bir kaldıraç etkisi yapacaktır. Siyasi bağımsızlıkla birlikte milli ekonomi modelinin ideal olarak ortaya konduğu bu güzel şehirde 100 yıl sonra aynı heyecan ve aynı ruhla bir aradayız. İnanıyorum ki bu Kongre'miz ilki gibi bize ışık tutacak, birliğimizi ve ortak başarı idealimizi güçlendirecek, Türkiye Yüzyılı hedefimize ulaşmada bize yol gösterecektir."

Bakan Nebati, "Değerli Cumhurbaşkanı'mız yarın inşallah ara vermiş olduğu mitingleri ve ziyaretleri İzmir'de gerçekleştirecektir. Rabb'im kendisine şifalar versin, işini kolaylaştırsın ve İzmir de yarın Cumhurbaşkanı'mızı en iyi şekilde ağırlayacaktır. Çünkü bir siyasetçinin en iyi ilacı onu karşılayan yüzbinler, kendisine dua eden milyonlar kendisine en iyi şekilde ilaç olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de konuşmasında Kongre'ye dair hazırlıkları anlattı.

 
Sudan'dan tahliye edilen 101 kişi Türkiye'ye geldi
 
Sahil Güvenlik: 602 düzensiz göçmen yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Çocukları dağa gönderen belediyelere görev verecek'
Gaziosmanpaşa'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Doğu'daki belediyeleri ...
'Ramazan Bayramı'nın farkını da ödeyeceğiz'
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Bundan sonra iki bayramda da ...
Özel'den Soylu'ya: Sen demokrasiden ne anlarsın?
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı ...
 
'Türkiye'nin geleceğini terör örgütleri tayin edemez'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bu kadar destek açıklamalarının arkasında, ...
Bakan Varank: Sundukları tek vaat kaos
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Karşımızda Türkiye'den bihaber, ...
CHP'li Kılıç’tan örnek davranış… Seçim için makam aracını bıraktı!
Seçim sürecinde kamu kaynaklarının kullanılmasının yanlış olduğunu belirten ...
 
Bakan Kasapoğlu Urla Enginar Festivali'ni ziyaret etti
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Urla Enginar Festivali'nde ...
'Büyük bir şahlanışın temellerini atıyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz sadece köprü, hastane inşa etmiyoruz. ...
'Bütün köy okullarını yeniden açacağız'
Pendik'te partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılış töreninde konuşan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva