HABERLER>POLİTİKA
8 Ocak 2012 Pazar - 17:58

CHP'li İsa Gök çılgın projesini İzmir'de açıkladı!

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, İzmir Anayasa Forumundaki konuşmasında, Ak Parti'nin anayasa değişikliği çabası için "Başbakanın çılgın projesi İstanbul'a kanal yapmaktı. Bizim çılgın projemiz AKP'ye demokratik anayasa yaptırmak" dedi.

CHP li İsa Gök çılgın projesini İzmir de açıkladı!

İZMİR - Cumhuriyet İçin Güçbirliği tarafından, İzmir'deki İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen İzmir Anayasa Forumunu, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan yönetti. Yaklaşık bin kişinin katıldığı forumda İnternet Andıcı Davası kapsamında tutuklanan Genelkurmay ESKİ Başkanı Emekli orgeneral İlker Başbuğ'a alkışlı destekle başladı. Katılımcılar 'Ordu- millet el ele tam bağımsız Türkiye' sloganı attı.

 
Forumda konuşan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, yeni anayasa arayışının emperyalizmin paraya olan ihtiyacından kaynaklandığını öne sürerek, "Türkiye'nin doğusunda Hazar yakıtları var. Petrol kaynaklarına yakın bir yerdeyiz. 12 Eylül anayasasını savunuyor muyuz? Ben pek savunduğumu söyleyemem ama 30 yıldır yürürlükte" dedi. Bu anayasanın 17 kez değiştirildiğini ve 113 maddede oynama yapıldığını hatırlatan İsa Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: "2002'den sonra anayasa 10 kez değişti ve 54 madde değiştirildi. Anayasa değişiklik talebini en son ABD Büyükelçisi, Boğaziçi Üniversitesi'nde söyledi. Mıncıklanan bir anayasada neyin değişikliğine ihtiyaç duyuruluyor. Bu işin en iyi mimarı ABD'dir. ABD toplumu yönetir, yönlendirir, ihtiyaç duyurur. Önce medyayı ele geçirir. Çünkü ihtiyacı ancak onunla doğurabilir. Türkiye'de birdenbire yeniden bir anayasa ihtiyacı patladı. Neden değişecek? İhtiyaç duyurulurken önce sorun saptaması yapılır. Saptanan sorun, Kürt meselesi. Özelleştirmelerin önünde engel teşkil eden anayasa maddelerinin değiştirilmesi lazım ki Anadolu kapanın elinden kalsın. Ana sebep Kürt meselesi. Doğuda yeni bir devlet kurma çabası var. Fiilen bir şey oluştu ama nüfus 2.5 milyon. Bir devlet var, millet yaratılmaya çalışılıyor. Anadolu'da yüzlerce yıl birlikte yaşayan insanlar ayrıştırılacak. Sakın ha! Dışlama politikasına gitmeyin, ekmeklerine yağ sürmeyin. Bizim arkadaşlarımız söylüyor `demokratik çağdaş bir anayasa yapacağız' diye. Kime? AKP'ye. Başbakanın çılgın projesi İstanbul'a kanal yapmaktı. Bizim çılgın projemiz AKP'ye demokratik anayasa yaptırmak. Bunların tümü olmayacak şeyler. AKP ve BDP anayasa değişikliğini gerçekleştirebilir, sayısal sorunları yok. Ama tüm partilerin katkısı isteniyor ki amaç demokratik meşruiyet. Toplumun sindiremeyeceği yemek önüne konmaz. Öyle bir yemek konacak ki halk, `tuzunu arkadaşım koydu, patatesini biz soyduk' desin. Bu ülkede yargı güvenliği anlamında kim kendini güvenli hissediyor. Zaman birlik olma ve yürekli olma zamanı. Düşmanın en önemli kurşunu yılgınlık ve umutsuzluktur. O kurşunu ona vermeyelim."
 
"ANAYASA TASLAĞI HAZIR BİR YERLERDE BEKLETİLİYOR"
Anayasa hukukçusu, Prof. Dr. Meltem Dikmen Caniklioğlu ise, Türkiye'nin Kürt sorununun çözümü için yeni bir anayasa yapmaya sevk edildiğini belirterek, "Bu anayasa, PKK ve BDP taleplerini anayasallaştırmak üzerine yapılacaksa toplumun diğer kesimleri buna mutabakat veriyorlar mı? Anayasa taslağı yazılmıştır ve bir yerlerde bekletilmektedir. Zamanı geldiğinde halkımıza `sizin de katkılarınızla bu anayasayı hazırladık' denilecektir" dedi.
 
Kürtler üzerinden yürütülen bir siyaset ve plan olduğunu belirten Prof. Dr. Caniklioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Kürt sorununun yeni bir anayasa yoluyla çözüleceğini kabul ediyor muyuz? Kürtler üzerinden yürütülen bir siyaset ve plan var. Bu plana razı olacak mıyız? Uzun vadede Türkiye'yi bölecek bir anayasanın yapılmasına izin verecek miyiz? 10 yıldır yeni Türkiye'nin duvarları örülüyor. Yeni anayasa ile çatısı yapılacak. Talabani diyor ki, Kürt sorunun çözümü için yeni bir anayasa ve genel af çıksın. Ulusal onuru olan bir devlet buna izin vermez."
 
"ASKERE DÜŞMANLIK DÜŞMANA ASKERLİKTİR"
Demokrat Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necdet Basa ise Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasına tepki göstererek, "Askeri kişiliksizleştirerek, kimliksizleştirerek mayınlı bir bölgede Türkiye'yi nasıl var edeceksiniz. Askeri aşağılamadan da demokrat olunamaz mı?" dedi.
 
İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey ise "Askere düşmanlık, düşmana askerliktir. Başbuğ, büyük suç işledi, vatanın bütünlüğünü savunduğu için tutuklandı. Yeni bir anayasa değişikliği için sayısal sorunu olmayan AKP uzlaşarak anayasa yapmak istiyor. Uzlaşma komisyonu kuruluyor. Türkiye'nin yeni bir anayasa ihtiyacı var ama AKP'nin anayasa yapması meşru değil. Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan ve Fethullah Gülen üçlemesi anayasa yapamaz" dedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
darkangel 9 Ocak 2012 Pazartesi 12:43

sen önce nasıl tükürdüğünü yaladığını anlat kalkmşın akpartiye akıl veriyon senin gibi insanlar siyasette olunca chpye daha çok glüyorum

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç: Ayrımcılığı AK Parti kaldırıldı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Türkiye'de kardeşlik hukukunu AK Parti ...
Hükümet düğmeye bastı: İçtüzük değişiyor
AK Parti, Anayasa’dan önce Meclis’in İçtüzüğü’nün değişmesi için düğmeye bastı.
‘Türkiye’deki demokrasi hibrit demokrasi’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki demokrasinin “hibrit ...
 
Japonya ile nükleer anlaşma baharda
Japonya'nın en büyük ekonomi gazetesi Nihon Keizai Shimbun'a konuşan Dışişleri ...
Mustafa Balbay gardiyanlara sahip çıktı
Halen tutuklu bulunan CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Ağbaba aracılığıyla ...
Karşıyaka’nın yeni başkanı Demirkaya!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’na vekaleten İl Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Demirkaya atandı.
 
Arınç: İzmir'de oy hedefimiz yüzde 47
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önümüzdeki genel seçimlerde İzmir'de ...
Arınç: Tutuklama makamın itibarına gölge düşürmez
Arınç, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasına ...
Kılıçdaroğlu'ndan yargıya sert eleştiri
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Türkiye bugün bir kısım için kapalı, bir kısım ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva