HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2014 Pazar - 13:18

CHP'li Güler: İstifa etmek en kolayı

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler çalışmalarına Küçük Menderes bölgesinde ilçe ziyaretleri ile devam etti. Bayındır, Beydağ ve Ödemiş ilçelerini ziyaret eden Güler ilçe yöneticileri ve partililerle bir araya geldi.

CHP li Güler: İstifa etmek en kolayı

Güler ziyaretlerinde yerel yönetici ve kitle örgütü temsilcilerinden, yöre halkının sorunları ve çözüm önerilerini dinledi. Çalışmaları sonunda akşam Ödemiş ADD Şubesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Ulusalcılık” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Güler Kültür Merkezi’nde Ödemişlilere hitap etti.

KÜRESELLEŞME; BÖL, PARÇALA, YÖNET!
Konuşmasında Cumhuriyet ve ulus kavramlarının önemine vurgu yapan CHP’li Güler; “Cumhuriyet ile yönetme hakkını bir aileden, soydan, sülaleden aldık ve halkın yönetime sahip olmasını sağladık. Kul olmaktan çıkıp birey olma gücüne sahip olduk. Bununla en temel haklara sahip olduk. Cumhuriyet bizim için en temel değerdir. Bu nedenle Cumhuriyete sahip çıkmak, korumak ve geliştirmek zorunlu görevlerin başında gelir. Ulusalcılık da ümmeten millete geçmiş, bin yıllık birlikteliğimizin, yüz yıllık cumhuriyetimizin; tarihi, kültürel ve iktisadi birlikteliğimizin bir sonucu olarak ortaya çıkan bir durum. Etnik, mezhep ve değişik inanç kesimlerinin her gün birbirini boğazladığı bölgemizde bizi kardeşçe ve huzur içinde bir arada tutan uluslaşmaya borçluyuz. Ulusalcılık aynı zaman son yirmi yıldır moda bir kavram olan küreselleşme saldırılarına karşı koyabileceğimiz en önemli dayanağımız. Küresel saldırıların böl – parçala yöntemleri ile yakın coğrafyamızdaki katliamlarına, neden oldukları kardeş kavgalarına en cani örnekleri ile tanık oluyoruz. Aynı sinsi oyunları ülkemizi üzerimden servis edildiğini artık çok iyi görüyoruz. Ülkemizi ve ulusumuzu etnik ve mezhep temelli ayrıştırmalara yönelik oyunlar tezgahlıyorlar. Tırnak içinde söylüyorum “insaniyet” adına dillendirilen söylemlerle Anadolu’nun bin yıldan gelen birliğine ulusumuzun kazanımlarını yok etmeye çalışıyorlar” dedi.

CHP Güler konuşmasını devamında şöyle dedi: “AKP 2015 seçimlerinden sonra yeni Anayasa yapma çalışmalarına geçmişte olduğundan çok daha fazla saldıracak. Türk vatandaşlığını Anayasa’dan çıkarmak için saldıracak, başkanlık sistemi getirmek için saldıracak, Türkiye’yi eyalet yönetimine dönüştürmek – federasyon yönetimine dönüştürmek için saldıracak. Bu nedenlerle 2015 seçimleri çok kritik. AKP yeni Anayasa’yı 2015 seçimlerinden sonra yapmayı planlıyor. Bu planı CHP bozacak ama gerçek CHP bozacak. 2015 seçimlerinde iktidar olmak için iki şeye ihtiyacımız var. Birincisi gerçek CHP’ye ihtiyacımız var.  İkinci Parti içi demokrasiye ihtiyacımız var.”

“KONUŞACAĞIZ, ELEŞTİRECEĞİZ, DOĞRULARI SÖYLEYCEĞİZ”
Konuşmasının sonunda dinleyicilerden gelen soruları yanıtlayan İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler CHP’den ayrılacağı yönündeki söylentileri soran bir dinleyiciye verdiği yanıtta; “ülkemizin çok ciddi tehditlerle karşı karşıya olduğu bir gerçek. Karşı devrim saldırılarını püskürtmek, cumhuriyet devrimlerinin kazanımlarını korumak, laik ve bağımsız cumhuriyetimizi ebedi kılmak partimin altı ok’u ile mümkün olacaktır. Bu nedenle sorun kişisel olmanın ötesinde ilkesel duruş göstermekten geçer. Türkiye’nin aydınlık yarınları CHP’nin kuruluş felsefesinden, önderlerinden gelen ilke ve değerlere sahip çıkmasından geçer. En kolay şey ben istifa ettim demek. Zor olan bu ilke ve değerlere sahip çıkarak ülkemizi karanlıklara götürecek gerici saldırılara bir olarak göğüs gerebilmek. Bunun da ancak gerçek CHP ile mümkün olabileceğine inanıyorum. Görev kutsal, sorumluluk ağır. Ben de bu sorumluluk ve görev bilinci ile, değer ve ilkelerinden uzaklaştırlmış, tabanından koparılan değil gerçek CHP ile mücadelenin doğru olacağına inanıyorum. Bu mücadeleyi yaparken de konuşacağız, eleştireceğiz, doğruları söyleyeceğiz. Sorunları halının altına süpürmeyeceğiz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Yılmaz 1 Aralık 2014 Pazartesi 09:03

CHP kadar içinde muhalif seslerin çok çıktığı başka bir parti yoktur. Akepe ve mhp içinde bu kadar muhalif ses duyuyormusunuz? Birde parti içi muhalefet yok diyorlar ya pes diyorum. Daha dün Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında 20 kez elektrik kesildi, parti içindeki üyeler önseçim istiyoruz diye bağırdılar. Başka partilerde varmı bu kadar rahatlık?

Yorumu oyla      13      6  
vatandaş 30 Kasım 2014 Pazar 22:01

işte gerçek ATATÜRKÇÜ

Yorumu oyla      18      11  
Ruhi CIRIK 30 Kasım 2014 Pazar 19:31

Particilik nedir bilmezdim..yönetime girince gördüm..üst makam almayınca bir il ve ilçe yönetimi hep orada kalır..her karar il ve ilçe başkanının isteği doğrultusunda alınır.. delegeleri ilçe -il başkanı seçer..Ülkemizde. Parti içi muhalefet diye bir işleyiş yoktur.. İçinde bulunduğun parti ihanet içinde ise.. tek çözüm İSTİFA dır.. gerisi laf-ı güzaftır.

Yorumu oyla      19      9  
30 Kasım 2014 Pazar 17:23

2015 seçimlerinde İzmir vekillerinin çoğu ya da hepsi değişmeli. İzmir'e doğru dürüst faydaları olmadığı gibi partilerine de faydaları yok, aksine zararları var.

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rıfat Sait'ten Ermeni bakana: Yalan söylüyorsunuz
'Avrasya forumu’ Rusya’nın özerk bölgesi Tataristan'ın başkenti Kazan'da ...
İmralı heyetinden çözüm için tarih açıklaması
İmralı’ya giden HDP heyeti, Abdullah Öcalan'la yapılan görüşmeye ilişkin ...
Eski bakan Bayraktar: İş arıyorum
Meclis soruşturma komisyonunda ifade veren eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ...
 
Erdoğan'a Ak Saray çıkışı: Hapishanesi olacak
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı ...
Kılıçdaroğlu’ndan HDP ile ittifak mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır programının son bölümünde ...
HDP'den İmralı sürprizi
HDP heyeti bugün İmralı'ya gitti. HDP heyetinin İmralı'da Abdullah Öcalan'la ...
 
Yıldırım’dan ‘duble yol’ yanıtı: Biz ne yaptığımızı…
Halefi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan’ın tartışma ...
Papa Francesco’nun şaşırtan otomobil talebi
Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, ...
CHP Çıray'dan Şimşek'e akaryakıt soruları
CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray, Ham petrol fiyatlarındaki ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva