HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2023 Salı - 14:05

CHP'li Aslanoğlu’ndan Cumhur İttifakı'na ‘kooperatifçilik’ yanıtı: Kendi savcıları bile ciddiye almadı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de sık sık gündeme gelen ‘kooperatif’ sistemi hakkında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu eleştirilere yanıt vererek “Vatandaşa bir şey anlatıyorlar ancak kendilerini kooperatif ile ilgili bir şey bildiklerini düşünmüyorum” dedi. Gaziemir’de yürütülen kooperatif modeline yapılan suç duyurusundan örnek veren Aslanoğlu, “MHP Grup Başkanvekili kooperatiflerle ilgili suç duyurularında bulundu. Savcılar bile ki kendi savcıları… Ancak ciddiye alınmadılar” dedi.

CHP li Aslanoğlu’ndan Cumhur İttifakı na ‘kooperatifçilik’ yanıtı: Kendi savcıları bile ciddiye almadı!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde riskli yapıların dönüşümü için iştiraklerinden İZBETON'a yetki vermiş ve kentin birçok yerinde dönüşüm start almıştı.

Süreç içinde yetki alanı genişleyen İZBETON'da dönüşüm için yeni bir alternatif bulunmuş ve iş insanlarının oluşturduğu kooperatifler devreye alınmıştı. Gaziemir, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli-Güzeltepe ve Karşıyaka-Örnekköy gibi alanlardaki inşaat yapım hakkını İZBETON bu kooperatiflere devrederken, alınan karar kent muhalefeti tarafından sık sık eleştirilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gerek AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, gerekse de dönemin MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin sert sözlerle il başkanlığı öncesi Örnekköy Kooperatif Başkanlığı görevini yürüten Şenol Aslanoğlu ve İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'yı hedef almıştı. CHP İzmir İl Başkanlığı görevine gelen Aslanoğlu ise Sonsöz TV’den eleştirilere yanıt verdi.

MODEL BAŞARILI OLDU
Kooperatif süreci ile ilgili bilgi vererek sözlerine başlayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Bununla ilgili bir gazete çok yazıyordu aradım ve kooperatif ile ilgili ne biliyorsunuz diye sormuştum. Vakti zamanında Aziz Bey vatandaşa evini vermek üzere Büyükşehir Belediyemiz bir iş başlatmış. Vatandaşın hakkını korumak için, vatandaşa bana göre biraz fazla oranla anlaşmışlar ve demişler ki ‘senin iki evlik yerin var, bir evi senin olsun’... Müteahhit işe başlamış, Folkart 1'nci ve 2'nci etaplarını yapmış. Ancak müteahhitler hatır gönül işle yürümüş. Diğer ihalelere kimse gelmeyince Tunç Başkan da ben bunu yapacağım demiş. Belediye olarak başlamışlar, İZBETON'a yaptırmak üzere. Ülkenin ekonomik koşulları yapmaya elverişli hale gelmemiş. İZBETON bunu yapacak ve yapım maliyetleri üzerinden vatandaşa verecekti.  Ülkede maliyetlerin arttığı bir şey. Burada denilmiş ki bir yapı nasıl oluşturulur... Bununla da İZTO'da konuşulmuş, sonucunda da vatandaşlar kendilerini para verirlerse, bir tane kendine ev yapar diğerinde de vatandaşın evine yaparsa iki taraf ta uygun fiyatla ev sahibi olur. Müteahhitler bu işin finansmanını yaparsa bir finansman maliyeti var ve müteahhitlik karı var.  Sonra aralarında bir şey gelmiş ve toplumda kooperatiflere ilişkin algıyı yükseltmek lazım ve güvenilir insanlar bulmak lazım. Sonra gelip benim gibi insanları bulmuşlar ve bir kooperatifi, 200 vatandaşı örgütler misiniz demişler. İlk başta dezavantajlı mahalleler olduğu için insanların zorlandığı bir yer. Vatandaş Şenol Aslanoğlu'na güvenilir mi? Bakıyor internette 'parayı alıp kaçmaz' diyor. Biz bir yerde bir modeli yürümeye çalıştık ve model başarılı oldu” dedi.

SAVCILARI BİLE CİDDİYE ALMADI
Kooperatif üyelerinin herkes tarafından bilindiğini belirten Aslanoğlu, kendisinin her zaman partili olduğunu belirtirken “İzmir’de bildiğiniz ettiğiniz insanlar model gelişsin diye buradan ev aldılar. Bu üyelerin tamamını mecliste konuşan arkadaşlar biliyor. Çünkü tüm üyeler  Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bildirmek zorunda. Ben il başkanlığı yaptığım süreçte benimle akrabalık bağı olan aynı soy ismi taşıyan bir kişi var mı? Yok. Benim orada bir evim var sadece. Bu şeffaf mı? Şeffaf. Kooperatif birlikte ev yapmak içindir. Belirlenen fiyatlar o günün maliyetlerindendir. 3 yıl sonra siz Türkiye'de enflasyon tahmininde bulunamayan Cumhurbaşkanı varken  benim bulunmamı beklemiyorlardır herhalde. Sorun insanların 3 yıl sonra elde edecekleri gelir ile maliyeti karşılayabilecekler mi?  Önemli olan da 30 üye varsa bunlar canını istediği zaman başkanları değiştirebilirler. Bunları söyleyen arkadaşlara söyledim, gidin kooperatife üye olsunlar. Kendilerine çok güveniyorlarsa başkanlığa da aday olsunlar. Neden ilk kooperatif başkanlarından bir oldum? Çünkü giren yoktu. İnsanlar koruyordu.  Bilmiyorlardı ne yapacaklarını. Ben her zaman partili bir adamdım” şeklinde konuştu.

KENDİ SAVCILARI BİLE CİDDİYE ALMADI
Cumhur İttifakının Gaziemir Belediye Meclisindeki Grup Başkan Vekilleri AK Partili Uğur İnan Atmaca ile MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin, Gaziemir Aktepe Emrez Bölgesinde yürütülmekte olan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili İBB, belediye şirketi İZBETON ve İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi yöneticileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na "Çıkar amaçlı organize suç örgütü kurmak, ihalesiz iş görme ve ihale kanununa muhalefet, görevi ihmal, görevi kötüye kullanma, usule aykırı işlem tesis etme ve yolsuzluk" iddialarıyla suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Aslanoğlu, “Ben onlardan korkmuyorum. Bütün bunlar için hukuki durumlar var. MHP Grup Başkanvekili kooperatiflerle ilgili suç duyurularında bulundu. Savcılar bile ki kendi savcıları… Ancak ciddiye alınmadılar. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı buralar. Ben Ocak ayı başında bıraktım, yürüten arkadaşlarımız genel kurullar yapılıyor. Kısa vadede gidip bakmak lazım. Bunları diyenler Örnekköy'e gidip bakmışlar mı?” ifadelerini kullandı.

KENDİ ÜSTÜME DÜŞEN KISMI…
Eleştiri yapanların süreç ile ilgili bir bilgisi olmadığını düşündüğünü belirten Aslanoğlu, “Fiyatlar yüksek deniliyordu bir ara. Kooperatif üyeleri dar gelirli arkadaşlar değil. Onlar parası olan arkadaşlar. Onlar dar gelirli bir vatandaşın evini yapıyor. İhalesiz iş deniliyor. Vatandaşa  vereceğiniz yüzde 48 var. Bunu düşüremezsiniz. Yüzde 48 ile 40 sefer ihaleye çıkmışsınız ve katılan çıkmamış. Vatandaşa bir şey anlatıyorlar ancak kendilerini kooperatif ile ilgili bir şey bildiklerini düşünmüyorum. İddialılarsa gelsinler ben her yerde kooperatif konuşmaya hazırım. Her kooperatifin başkanı Şenol Aslanoğlu gibi olsa diye bir şey söylendi. Ancak böyle bir şey mümkün değil zaten. Ben kendi üstüme düşen kısmı çok başarılı yaptığımı düşünüyorum” dedi.

 
İşçiler belediye önünde... Selçuk'ta grev çanları!
 
Çiğli'de 800 kadına kanser taraması!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bahadır 5 Nisan 2023 Çarşamba 11:02

tuna yorum yazmış ama noktayı koymamış.

Yorumu oyla      3      3  
tuna 4 Nisan 2023 Salı 16:16

seni de il örgütü ciddiye almıyor ama oturuyorsun

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan Selvitopu'na 'dönüşüm' yanıtı: Yalanlara sarılıyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısı çıkışında ...
Bahçeli'den Türkeş'in mezarına ziyaret
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ölümünün 26'ncı yıl dönümünde partisinin ...
‘Kayyum’a karşıyız’ demişti… Kaymakamın kapı komşusu çıktı!
CHP İzmir eski İl Başkanı Deniz Yücel’in Urla’da Belediye Başkanı Burak ...
 
Akar: Üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yok
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bizim binlerce yıllık tarihimizden ...
Yeniden Refah’tan İzmir panoraması… 4 ilçede patlama yapacağız!
Yeniden Refah Partisi İzmir İl Başkanı Cemal Arıkan partisinin Cumhur ...
İstanbul’daki Balkan-Rumeli derneklerinden Şanlı’ya destek
AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Ömür Şanlı İstanbul’da bulunan ...
 
Ortak liste için son viraja girildi!
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı takvim çerçevesinde 14 Mayıs ...
YSK deprem bölgesine gidiyor!
YSK, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından 30 kişilik bir heyeti ...
'Seçmen yaşını 15'e düşürürsek birinci turda alırım'
Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, katıldığı ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva