HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2023 Salı - 11:57

Akar: Üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yok

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bizim binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi, mesleki değerlerimiz var. Bu değerlerimizden aldığımız ilhamla, asil milletimizin sevgisi, güveni ve duası olduğu müddetçe bizim üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yok" dedi.

Akar: Üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yok

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hatay'daki temasları kapsamında Belen ilçesinde depremzedeleri ziyaret etti. Ardından, Antakya'da Organize Sanayi Bölgesi yakınındaki Ötençay Mahallesi’nde AFAD, Milli Savunma Bakanlığı ve NATO iş birliği ile kurulumu devam eden 2 bin 400 kişilik çadır kentte incelemelerde bulundu. Bakan Akar ve Orgeneral Güler, iftarı 8'inci Tugay Komutanlığı'nda kentin kanaat önderleriyle birlikte yaptı. Akar, herkesin dini, etnik yapısına göre inanç özgürlüğü içinde hayatını sürdürmesinin en samimi temennileri olduğunu belirtti. Vatandaşın özgürce ibadetini yapmasının önemine değinen Akar, "Herkesin birbiriyle çatıştığı bu dünyada, Hatay'da barışçıl bir şekilde bu hayatın sürdürülmesi, herkesin sevgi, saygı içinde birlikte yaşaması bizim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı" diye konuştu.

Sevgi, saygı, hoşgörü içinde birlikte yaşama kültürünün önemini vurgulayan Akar, dostluk, arkadaşlık, kardeşlik, güven, dayanışma içinde yaşamanın gerekliliğini ifade etti. Deprem felaketinde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara şifa dileklerini ileten Akar, şunları söyledi:

"Devletimiz ilk andan itibaren vatandaşının yanına koştu. Bununla birlikte 85 milyon vatandaşımız da devletinin yanına koştu. Devlet ve millet iş birliğinin önemli bir örneği açık ve seçik şekilde ortaya konuldu. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bakanlarımız, valilerimiz, tüm kurum ve kuruluşlarımız ilk günden itibaren görevinin başında. Bununla birlikte Mehmetçik de ilk andan itibaren tüm imkanları ile seferber oldu, milletinin yanına, yardımına koştu. Bazı fitne fesat yuvaları bu konuda çeşitli şeyler ortaya atmaya çalıştı. Bunların hiçbiri gerçeği yansıtmıyor. Bunu birçok defa söylememize rağmen bunu bazıları görmemekte ısrar ediyor."

'BİRLİĞİMİZ, BERABERLİĞİMİZ EBEDİ'
Devletin bir bütün halinde deprem bölgelerindeki faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Akar, "Bunu yaparken de hiçbir şekilde bir ayrım söz konusu değil. Aynı fitne fesat odakları bunu da söyledi. 'Şundan, bundan dolayı oraya yardım gitmedi' dediler. Asla böyle bir şey söz konusu değil. Buradaki arkadaşlarımız bunun canlı şahididir. İnşallah el ele, omuz omuza verip hep beraber çalışarak, birbirimize dayanarak bütün yaraları saracağız. Bu yaraları bu milletin evlatları saracak, başkası sarmayacak. Bizim dostluğumuz, kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz ebedi" ifadelerini kullandı.

Akar, hiçbir şekilde karamsarlığa yer olmadığını belirten Akar, "Kötümserliğe yer yok, fitneye fesada kulak asmak yok. Kimse yalnız değil. Devletimiz, milletimiz buradaki vatandaşlarımızla beraber" dedi.

'ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİMİZ ZORLUK YOK'
Mehmetçiğin, depremle mücadelenin yanı sıra terörle mücadeleden hudut güvenliğine kadar tüm görevlerini eksiksiz, aksaksız yerine getirmeye devam ettiğini vurgulayan Akar, "85 milyonun savunması ve güvenliği bizim için çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu bayrak 85 milyonun bayrağı, Ankara bizim başkentimiz gerisi teferruat. Herkes kendi düşüncesini, inancı yaşamakta serbest. Bu birlik ve beraberliğimizin daim olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bizim binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi, mesleki değerlerimiz var. Bu değerlerimizden aldığımız ilhamla, asil milletimizin sevgisi, güveni ve duası olduğu müddetçe bizim üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yok" dedi.

Hayatın normalleşmesine yönelik çalışmaların süratle devam ettiğini, kalıcı konutların, iş yerlerinin, hastanelerin temellerinin atıldığını aktaran Akar, "Depremde zarar gören tarihi ve dini yapılar için de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı özel bir gayretle, bu sorunları çözmek, tarihi ve dini değerleri geleceğe taşımak için büyük bir gayret gösteriyor. Depremin neden olduğu bu yıkımın ardından 5 Şubat'taki Hatay ne ise modern teknoloji ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm imkan ve kabiliyetini kullanarak çok daha ileri düzeyde bir Hatay'ın ortaya çıkması için büyük bir gayret var. İnşallah bunu da el birliği ile başaracağız" diye konuştu. (DHA)

 
Karşıyaka'da sıra seride!
 
Altay dolu dizgin!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kentli 4 Nisan 2023 Salı 12:27

Bu ülkede tek sağlam kurum ve kuruluş ordumuzdur,15 temmuz darbesinden sonrasında ordu içindeki hain FTÖ pislikleri temizlendi,şu an ordumuz peygamber ocağı görevine devam ediyor,onlara her zaman güveniyoruz...

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeniden Refah’tan İzmir panoraması… 4 ilçede patlama yapacağız!
Yeniden Refah Partisi İzmir İl Başkanı Cemal Arıkan partisinin Cumhur ...
İstanbul’daki Balkan-Rumeli derneklerinden Şanlı’ya destek
AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Ömür Şanlı İstanbul’da bulunan ...
Ortak liste için son viraja girildi!
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı takvim çerçevesinde 14 Mayıs ...
 
YSK deprem bölgesine gidiyor!
YSK, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından 30 kişilik bir heyeti ...
'Seçmen yaşını 15'e düşürürsek birinci turda alırım'
Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, katıldığı ...
'40 binin üzerinde gönüllü öğretmenimiz sahada'
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin merkez ...
 
Bakan Soylu: 650 binin üzerinde çadır kuruldu
Hatay’ın Hassa ilçesinde depremzedeler ile birlikte iftar yapan İçişleri ...
Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere: Bayramda 15 bin TL yatacak
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
TİP'ten İzmir kararı... Tek bölgeden seçime girilecek!
Türkiye İşçi Partisi lideri Erkan Baş, “ortak liste” çağrılarının ardından ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva