HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2023 Salı - 10:13

Yeniden Refah’tan İzmir panoraması… 4 ilçede patlama yapacağız!

Yeniden Refah Partisi İzmir İl Başkanı Cemal Arıkan partisinin Cumhur İttifakına katılmasını yorumladı. Başkan Arıkan, “İttifaka katılmamız gayet olumlu” dedi. İzmir’de devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Arıkan, milli görüş geleneğin gelen Saadet Partisi’ne de gönderme yaparak “en büyük patlamayı, Karabağlar, Kemalpaşa, Buca ve Bayraklı ilçelerimizde yapağız. Saadet Partisi, İzmir’de bizlerin rakibi bile değil. Aynı ligde değiliz… Onlar maalesef Kemal Kılıçdaroğlu’nun peşine takılıp ‘0’ olmayı tercih ettiler” dedi.

Yeniden Refah’tan İzmir panoraması… 4 ilçede patlama yapacağız!

Ahmet Can KARATAŞ/EGEDESONSÖZ- Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlere kilitlenmiş durumda… Partilerde ise bir yandan aday adayları listesi hareketliliği devam ederken, diğer yandan saha ve kampanya çalışmaları sürüyor.

Seçimlere ilk kez katılacak olan ve Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi’nde ise heyecan hakim… İzmir İl Başkanı Cemal Arıkan, yaklaşmakta olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri ile İzmir’de yürütülen çalışmalarla ilgili son durumu Egedesonsöz’e yorumladı.

YENİDEN REFAH CUMHUR İTTİFAKI’NA GİTMEDİ, CUMHUR İTTİFAKİ YENİDEN REFAH'A GELDİ!
İttifak görüşmeleri hakkında, önemli olan kısmın şartları ve kırmızı çizgileri olduğunu belirten Başkan Arıkan, “CHP de gelse ve bizim şartlarımızı kabul etse biz Millet İttifakı ile de ittifak yapabildik” derken sözlerine şu şekilde devam etti:

“İttifaka katılmamız gayet olumlu. İçerisinde bulunduğumuz başkanlık sisteminde iki kutuplu bir yapı oluyor. Karşı ittifakta da görüyoruz kimler ile birlikte ittifak yapıldığını… 6 benzemez bir şekilde kazanabilmek için aynı masaya oturuyorlar. Birbirlerine en galiz hakaretleri eden bir yapı var. Oy yetmediğinden mecburen bir arada bulunuyorlar ve hatta terör örgütleri ile birlikte oturuyorlar. Genel başkanımız da diğer taraftaki bu oluşumun terör örgütleri ile birlikte olmasının, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur ittifakı’na katılmasını olumlu yönde etkilediğini belirtti. PKK liderleri ve tüm terör örgütlerinin karşı taraftaki ittifaka omuz verdiklerini görüyoruz. Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na girmedi. Cumhur İttifakı, Yeniden Refah Partisi’ne gelerek bizleri masaya davet ediyor. Biz Cumhur İttifakı’nın yanlışlarını söylüyoruz. Ancak bizlere CHP’de gelse bizim şartlarımızı kabul etse biz Millet İttifakı ile de ittifak yapabildik. Bizim için önemli olan kısım, bizim şartlarımız ve kırmızı çizgilerimiz”

6284 ÜZERİNDEN ALGI YAPILIYOR
Yeniden Refah Partisi’nin, Cumhur İttifakına girerek vatanın ve memleketinin hayrına iş yaptığını söyleyen Başkan Arıkan, kadına karşı şiddet yasası olan 6284 sayılı kanun ile ilgili olarak partilerine algı operasyonu yapıldığını kaydetti. Arıkan, “Bizim ittifaka katılmamızın şartı olan 30 maddelik metinin içerisinden hiçbir başlık çıkarılmadı. Hep köpürtülen bir konu var 6284 isimli kanun… Biz burada sanki kadınlara şiddetin önünü açalım demişiz gibi bir algı yapılıyor. Ancak o 30 maddenin içerisinde çiftçinin gübresinde yüzde 50 sübvansiyon da var. Bu maddelerin içerisinde halkımızın ekonomik olarak önünü açacağı ve şu an geçim darlığını giderecek maddeler de bulunuyor. Bizim sunduğumuz öneri; ekonomi, dış politika ve sosyal konular olmak üzere üç ana başlıkta toplanıyor. Bizim Cumhur İttifakı’na kabul ettirdiğimiz bu 30 maddelik bildiriyi, en solcu arkadaşlar ile tartışsak onlar bile bu maddelere itiraz etmiyor. Hepsi bu memleketin hayrına olan maddeler diyor. O zaman biz Cumhur İttifakına girerek vatanın ve memleketinin hayrına iş yaptık. Bizim derdimiz ne? Bu vatana bu millete hizmet etmek. Bunun için de çalışıyoruz” dedi.

BİR TERÖR ÖRGÜTÜ, SEÇİMLERDE RESMEN TARAFINI İLAN EDİYOR
Millet İttifakı’nın terör örgütlerine gerekli cevabı veremediğini söyleyen Başkan Arıkan, “13. Cumhurbaşkanı Fatih Erbakan olmuş bu hizmetleri yapmış ya da Fatih Erbakan 13. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu hizmetleri yaptırmış, aradaki fark ne? Bizim buradaki tavrımız aslında hem tüm insanlığa hem de Türkiye siyasetine örnek bir tavır. Genel Başkanımız Fatih Erbakan, hayır ben cumhurbaşkanı olmadığım sürece millet bu hizmetlerden faydalanmasın demiyor. Aksine, kimin olduğu önemli değil yeter ki milletimiz bu hizmetlerden faydalansın diyerek bu millete hizmet ediyor. Cumhuriyet tarihinde olmadık işler yaşıyoruz seçim döneminde… Bir terör örgütü seçimlerde resmen tarafını ilan ediyor. Millet İttifakı da hayır diyerek inkâr ediyor. İnkâr etme çık televizyona, “PKK yöneticisi şerefsizler benim sizin vereceğiniz oya ihtiyacım yok. Ne haliniz varsa görün” de. “Terör operasyonlarına aynen devam edeceğiz, terör ile mücadele etmeye devam edeceğiz ve sizlere göz açtırmayacağız” de. Bu cümlelerin hiçbirisi kurulmuyor. Ancak bu suçlamaları biz demiyoruz, PKK’lı yöneticiler söylüyor” ifadelerini kullandı.

İZMİR’DE İTTİFAKA KATILDIK DİYE İSTİFA EDEN İLÇE BAŞKANI YOK!
Yeniden Refah Partisinin genç bir teşkilat olduğundan bahseden Başkan Arıkan, “İnsan gençken çok celalli ve idealist olur. Ve bu idealleri uğruna ise gözünü budaktan sakınmaz” derken sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İlk ittifak kararı çıktığında, “Bir dakika ya ne oluyor” dendi. Devamında bu çalışmanın neden yapılması gerektiğini biz teşkilat mensuplarımıza anlattık. İlçe Başkanlarımızı il binamızda toplayarak süreci anlattık ve bu noktada yüzde 90 oranında bir sıkıntımız yok. 81 ilde ise sadece Afyon İl Başkanımız istifa etmişti. İzmir’de ise bir ilçemizin gençlik kolları başkanı istifa etti. Yine başka bir ilçemizde 3-4 arkadaşımız istifa etti. Bu sebep ile ilgili istifa eden hiçbir ilçemiz yok ancak, bu zamanlamaya gelen ilçe başkanı değişimleri oldu. Ancak ittifaka katıldık diye ilçe başkanı anlamında istifa eden kimse yok”

SAADET NE OY ALACAKSA, BİZ EN AZ 5 MİSLİ HATTA 15, 20 MİSLİ FAZLA OY ALACAĞIZ
Milli Görüş geleneğinin Yeniden Refah Partisi ile yoluna devam ettiğini kaydeden Başkan Arıkan, kendi geleneklerinden gelen ve Millet İttifakı’nda yer alan Saadet Partisi’ne gönderme yapyı. Arıkan, “seçim çok enteresan bir seçim olacak… Merhum Erbakan hocamızın mirası bize geliyor ve insanlarımızda ‘Erbakan hocamızın kıymetini bilemedik’ diyerek bizim arkamızda durmaya özen gösteriyor. Biz fildişi kulelerde siyaset yapan insanlar değiliz. Arazide siyaset yapıyoruz. Kardeşlerimizin ve vatandaşlarımızla birlikteyiz. Saadet Partisi ne oy alacaksa biz Yeniden Refah Partisi olarak onların alacağı oyun en az 5 misli fazla oy alacağız. Hatta belki 15, 20 misli fazla oy alacağız. Biz bu seçimde, yüzde 8.5 bandında gözüküyoruz” ifadelerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU’NUN KILIÇDAROĞLU’NUN ANONSÇUSU OLMASI ÇOK BÜYÜK TEPKİ ALDI
Saadet Partisi tabanının partiye çok tepkili olduğunu değerlendiren Başkan Arıkan, “Milli görüşün lideriyim diyen bir insanın kandil gecesi kendi partisinin genel merkez binası önünde Kemal Kılıçdaroğlu’nun anonsçusu olması çok büyük tepki aldı. İsyan ediyorlar artık tabanları… Mücahit Kılıçdaroğlu sloganları ile birlikte bira şişeleri ile birlikte Kandil gecesinde kendi binanızın önünde kutlama yapacaklasınız. İstanbul sözleşmesine 24 saat içerisinde geri döneceğiz, LGBTİ’lerin haklarını teslim edeceğiz diyen bir insanı milli görüş olarak iktidara getireceğiz diyorsunuz” dedi.

SAADET PARTİSİ İZMİR’DE BİZLERİN RAKİBİ BİLE DEĞİL
İzmir için ise kendilerine çok büyük bir teveccühü olduğunu değerlendiren Arıkan, şunları söyledi:

“Geçmiş zamanlardaki gibi bir siyaset anlayışı yok ülkemizde. Eskiden bir insan solcuysa onu kessen sağ bir partiye oy attırmazdın, aynı şekilde sağcı ise de sol bir partiye oy attırmazdın. Ancak, yeni yetişen neslin bu kadar keskin çizgilerinin olmadığını görüyoruz. İzmir’de geleneksel olarak Kemalpaşa ilçemiz var. Rahmetli Mehmet Ali Özüdoğru Başkanımızın belediye başkanlığı yaptığı ilçemiz. Burada halk bizi biliyor. Baktığınız zaman doğu kökenli insanlarımız bizi daha iyi biliyor. Çünkü biz 500 belediyeyi kazandığımızda bu millet belediyecilik nedir sorusunun cevabını Erbakan Hocamız sayesinde öğrendi. AK Parti bu düşüncenin devamı olarak görüldü, AK Parti’ye destek olundu. Ancak şimdi yeni bir lider çıktı ve bilgisi ile konuşuyor. İzmir’de Yeniden Refah Partisi en büyük patlamayı,  Karabağlar, Kemalpaşa Buca ve Bayraklı ilçelerimizde yapacak. Saadet Partisi, İzmir’de bizlerin rakibi bile değil. Aynı ligde değiliz… Onlar maalesef Kemal Kılıçdaroğlu’nun peşine takılıp ‘0’ olmayı tercih ettiler. Bizler de milli görüşün fikirlerini savunmayı tercih ettik. Cumhurbaşkanımız Erdoğan da Yeniden Refah Partisi’ne oluşan bu teveccühü görmese bizlere gelerek ittifak teklifi sunar mıydı? AK Parti’nin yaptırdığı anketlerde bile oy oranımızın yüzde 6 ila yüzde 9 arasında çıktığını onlar da görüyorlar. Milli Görüş tarihinde her zaman İzmir, Türkiye genelinde alınan oy oranının altında oy alan bir kent oldu maalesef. Ancak şuanda bu seçimlerde İzmir’de, Türkiye genelinde aldığımız oy kadar oy alacağız. Mesela Türkiye genelinde biz yüzde 9 alırsak İzmir’de de yüzde 9 alacağız”

 
İZSİAD’lı il başkanlarına İZSİAD ziyareti!
 
Bakanlık’tan İstinye Park onayı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NS 4 Nisan 2023 Salı 23:33

Ziyaaaa. Saadet in duruşu var. Sen Erdoğan a kuyruk oldun.

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet79 4 Nisan 2023 Salı 18:15

Saadet 0,1 alırsa siz de 0,5 alırsanız evet 5 katı oluyor :))

Yorumu oyla      2      5  
bahadır 4 Nisan 2023 Salı 12:27

biraz yukarıdan ucuyor gibisiniz evet saadet kendisini bitirmiştir bu doğru, saadetin 5 katı opy da alırsınız bu da doğru ama bucada bayraklıda patlama yapacağınızı sanmıyorum

Yorumu oyla      6      4  
Rezalet! 4 Nisan 2023 Salı 11:29

Dah düne kadar AKP'ye sürekli sallayıp, 20 yıllık günaha ortak olmayız dediniz, sonra hoopp ittifaka girdiniz.

Yorumu oyla      9      4  
murat 4 Nisan 2023 Salı 11:07

Rüya dedikleri şey bu demek.

Yorumu oyla      8      5  
Ne patlaması 4 Nisan 2023 Salı 10:49

olsa olsa mantar patlaması olur.

Yorumu oyla      9      5  
kemalpaşalı selim 4 Nisan 2023 Salı 10:43

oradan öylemi görünüyor cemal rahmetli erbakanımıza buyuk saygısızlık yapın sonra bizden oy bekleyin yok öyle milli görüş cok önemli bir duygudur hiçde senin bildiğin gibi değil.yanlış zamanda yanlış destek istediniz.artık sadece tabela partisi kaldı milli görüş yok.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul’daki Balkan-Rumeli derneklerinden Şanlı’ya destek
AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Ömür Şanlı İstanbul’da bulunan ...
Ortak liste için son viraja girildi!
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı takvim çerçevesinde 14 Mayıs ...
YSK deprem bölgesine gidiyor!
YSK, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından 30 kişilik bir heyeti ...
 
'Seçmen yaşını 15'e düşürürsek birinci turda alırım'
Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, katıldığı ...
'40 binin üzerinde gönüllü öğretmenimiz sahada'
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin merkez ...
Bakan Soylu: 650 binin üzerinde çadır kuruldu
Hatay’ın Hassa ilçesinde depremzedeler ile birlikte iftar yapan İçişleri ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere: Bayramda 15 bin TL yatacak
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
TİP'ten İzmir kararı... Tek bölgeden seçime girilecek!
Türkiye İşçi Partisi lideri Erkan Baş, “ortak liste” çağrılarının ardından ...
Muhalefete yüklendi: Zaman kaybettiriyorlar
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Maalesef, ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva