HABERLER>POLİTİKA
12 Mayıs 2011 Perşembe - 08:42

CHP'li adaylar sanayiciyle buluştu

CHP birinci ve ikinci bölge adayları İzmir Sanayici ve İşadamları Platformu tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıya katıldı.

CHP li adaylar sanayiciyle buluştu

İZMİR - CHP adayları İzmirli Sanayicilerle buluştu. İzmirli Sanayici ve İşadamları Platformu tarafından düzenlenen kahvaltıda İzmirli sanayiciler CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Alaattin Yüksel, CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Oğuz Oyan, Turgay Bozoğlu, 2. Bölge milletvekili adayları Rahmi Aşkın Türeli ile Mustafa Moroğlu’nu ağırladı.
 
İzmirli sanayicilerin Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerini dinleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, “Eskiden CHP sürekli eleştiren bir muhalefet partisiyken, şimdi biz ortaya proje koyuyoruz, onlar karşı çıkıyorlar. Baktılar olmayacak, ‘biz de veriyoruz’ demeye başladılar” dedi. CHP’nin yeni projelerinin fark yarattığına vurgu yapan Yüksel, “CHP’nin bu dönem, Türkiye yönetimi konusunda, insanı anne karnından mezara kadar koruyan projeleri var. Kadının eğitiminden çocuğun eğitimine kadar projeler de buna dahil. Bu projeler ekonomide her şeyin hesabını bilen, kaynağıyla hesaplanan projeler” diye ekledi.
 
AKP iktidarının uyguladığı politikalarla ülkeyi derin bir yoksulluğa sürüklediğine de dikkat çeken Yüksel, “AKP yoksulluğu çözmek istemiyor. Onu oya dönüştürmeye çalışıyor. Recep Tayyip Erdoğan 12 milyon 700 bin yoksul var, kayıt dışı da var diyor. Sadece 1 yılda 818 bin yoksul arttı. Ekonomiye baktığımızda 9 yılda 4 af çıktı. Eğer Türkiye Ekonomi doğru yönetiliyor olsaydı 8 yılda 4 af çıkmazdı” dedi.

GÜNAY VE YILDIRIM'A ''TELEVİZYONA ÇIKALIM'' ÇAĞRISI
Alaattin Yüksel, AK Parti'nin İzmir projeleri olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi projelerini kes kopyala yapıştır yöntemiyle alıp seçim bildirgelerine aldığını iddia etti.
 
AK Parti'nin, ''İzmir'in bakan çıkaracak birikimi yok'' gibi bir düşünceyle İzmir'e bakan ithal ettiğini ifade eden Yüksel, şöyle devam etti:
''Genel Başkanımız, sürekli Başbakan'a 'gel, kendine güveniyorsan bakanlarını topla, kendi yandaş basınının veya televizyonunun önünde çıkalım, Türkiye'yi tartışalım' diyor, Başbakan'dan çıt çıkmıyor. Ben de İzmir'in projeleri kimindir, kimin değildir, İzmir'i kim nereye taşırı, bu iki bakanla eğer kendilerine güveniyorlarsa istedikleri televizyonda istedikleri gazetecilerin sorularıyla tartışalım. Kendi sermayedarlarının desteğiyle boy boy medyada yer alıp konuşmak kolay. Çıkın birlikte beraber bu işi tartışalım.
 
Tek başlarına bile konuşmakta zorlanıyorlar. İzmir'e yönelik en ufak bir vizyonları yok. Adam Ordu'da doğup, Ankara'da oturup, Antalya'daki yazlığında oturup Çeşme'deki ecrimisil meselesini çözebilir mi? 'Antalya'da sahilde oturuyorum, orada öyle bir sorun yok' diyor. Sayın Bakan, dört yıldır bu sorun konuşuluyor ve sana sürekli getiriliyor. Sen bunu çözmüyorsun, 'İzmir'i abad edeceğim' diyorsun.''
 
Kültür ve Turizm Bakanlığının İzmir'e tek kuruş yatırım yapmadığını, yapması gereken hiçbir şeyi de yapmadığını iddia eden Yüksel, ''Agora kazısını İzmir Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, şu anda kendisiyle ilgisi olmayan, bakanlıkların yapması gereken dünya kadar proje yürütüyor'' diye konuştu.
 
Yüksel, Kadifekale ile ilgili bitmiş projenin, AK Parti tarafından seçim bildirgelerine konduğunu ileri sürerek, bu bölgede de Kemeraltı ve Konak ile çok önemli bir turistik alan oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

OYAN: İZMİR AKP İKTİDARINDA NEGATİF AYRIMCILIĞA UĞRADI 
İzmir’in AKP iktidarında negatif ayrımcılığa uğradığını vurgulayan CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Oğuz Oyan ise şunları söyledi: “İki bakan yolladılar ve şimdi İzmir’de yatırım yapılmadığını söylüyorlar. İzmir’deki tek yatırım ulaştırmada görülüyor. Onunda payı sadece yüzde 2’liktir. Birçok konudan baktığınızda İzmir yatırımdan mahrum bir kent haline gelmiştir. Sanayimiz ithalat bağımlısı bir hale geldi. Bu tıkanmış halde yola devam edilemez. Üretimde yola devam edebilmek için her şeyden önce kendimize güvenimiz olmalı. AKP bu sorunu çözmek için talebi daraltma yoluna gidiyor. Fakat ekonomi bu şekilde doğru yönlenemez. CHP olarak yeni bir programla geliyoruz. Dışa bağımlılık konusunda dışarıyla daha az ilişkiler kurmalıyız. Büyüyen dış açık sorunu öncelikle engellenerek, daha sonra da bu açık azaltılarak çözülecektir. Özellikle İzmir’de tarımsal sanayiyi güçlendirmeliyiz. Tahılda üretim yapılamaz hale geldi.”
 
CHP iktidarında yüzde 7’lik bir büyüme hedeflediklerini belirten CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Rahmi Aşkın Türeli’de “Bu büyümeyi cari açığı azaltarak ve istihdam sağlayarak yapacağız. Bunlar yapılırken kamu disiplininden de vazgeçmeyeceğiz. Merkez bankası, enflasyonun artışı hakkında kendini geri çekip bu beni ilgilendirmez diyemeyecek. Enflasyon bir neden değil, sonuçtur. Bu nedenle orta ve uzun vadeli sermayelerle çalışmalıyız” diye konuştu.
 
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Turgay Bozoğlu ise, AKP döneminde gelen sermayenin yatırım amaçlı değil, özelleştirme sebebiyle geldiğine dikkat çekti.
 
CHP’li adaylarla İzmirli sanayicileri buluşturan kahvaltılı toplantıya evsahipliği yapan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş’da yaptığı konuşmada, “Hepimiz gönül ve kafa birliği içindeyiz. Her şeyin önüne geçen tek şey demokrasi konusudur. 12 Haziran için asıl konuşulması gereken demokratik bir Türkiye mi? Yoksa tek adam yönetimine giden bir Türkiye mi? İstiyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sedef 12 Mayıs 2011 Perşembe 22:06

CHP yi seviyorum.

Yorumu oyla      13      6  
Tansu 12 Mayıs 2011 Perşembe 12:15

İzmir'in güzelliğini bozmayan, bu arada kalifiye elemanın işsizlik yüzünden İzmir dışına göç etmesini engelleyen sanayi istiyoruz..CHP bunu başarırsa her yerde başarılı olur.

Yorumu oyla      14      6  
erbil1955 12 Mayıs 2011 Perşembe 09:14

sayın A.Yüksel şimdi biz ortaya proje koyuyoruz, onlar karşı çıkıyorlar. Baktılar olmayacak, ‘biz de veriyoruz’ demeye başladılar” diyor tamamda sizin projeleriniz kasadakini dağıtmak, toplamak için bir projeniz yok hep veriyorsunuz verdiklerinizi nasıl toplayacağınızı söylemiyorsunuz çünkü enflasyonun hortlamasından, yeni sendika ağaları yaratmaktan,memnun oluyorsunuz örnekleri izmirde bir hayli mevcut bazıları yine milletvekili adayınız.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kopya yoksa Allah aşkına şifre niye var?'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın ardından Lüleburgaz'da ...
'Bu süslü sözlerle İzmirlileri kandıramazlar'
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, İzmir ile ilgili birçok proje sözü veren ...
Erdoğan: O bakanı bir dakika tutmam
Başbakan Erdoğan, YGS'deki kopya iddiaları ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
 
Pamukoğlu: PKK Amerikan tüfeği kullanıyor
HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, ABD Büyükelçisinin açıklamalarına sert çıktı.
Güler: Bu talancı düzene son verin
İzmir 2.Bölge Milletvekili adayı Prof.Dr.Birgül Ayman Güler, seçim çalışmalarına ...
'Kılıçdaroğlu'nun dediği bakan ben değilim'
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın ÖSYM’ye mail attığı ve bir kişinin yerleştirilmesini ...
 
Çağlayan: İki bakan İzmir'e cuk oturdu
Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve Kültür ve Turizm ...
Şengül: Ata Sanayii’nin ulaşım sorunu çözülmeli
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Aydın Şengül, Çiğli Ata Sanayii’nde esnafla buluştu.
Kılıçdaroğlu: O email bir Bakan’dan
YGS soruşturmasındaki ‘sürpriz bulgu’nun, ÖSYM’ye giden e-postadaki “İlgili ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva