HABERLER>POLİTİKA
12 Nisan 2011 Salı - 14:59

AKP İzmir adayları 'merhaba' dedi

İddialı isimlerle iktidar yoluna giren AKP'nin İzmir adayları basının karşısına çıktı.

AKP İzmir adayları  merhaba  dedi

Fırat Soylu/EgedeSonsöz-AK Parti’nin İzmir milletvekili adayları düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. İzmir’den aday gösterilen Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yanı sıra birinci bölge ikinci sıra adayı Mehmet Tekelioğlu, üçüncü sıra adayı İlhan İşbilen ve dokuzuncu sıra adayı Tülin Bozkurt Hazal’ın katılmadığı toplantıda 26 milletvekili adayının 21’i hazır bulundu. İl Başkanı Ömer Cihat Akay, adayları bölge ve sırasına göre tanıttı.
 
TEŞKİLATTIN LİSTESİ
İzmir’de teşkilattan gelen isimleri ön sıralarda aday gösterildiğine dikkat çeken İl Başkanı Akay, “İzmir ilklerin şehri ve demokrasinin kalesi. Biz göreve geldiğimizden beri İzmir’de AK Parti’yi birinci parti yapma gayreti içerisindeyiz. Bu noktada İl Başkanı olarak baştan beri savunduğumuz teşkilatın içinden gelen adaylarla, teşkilatın sorunlarını ve dertlerini bilen, teşkilatın dertlerini Ankara’ya iletebilecek ve teşkilatla Ankara arasında köprü olabilecek milletvekili aday arkadaşlarımızla bu seçimlerde çalışmak istediğimizi deklare ettik. Dün açıklanan listelerde bildiğiniz gibi çok değerli iki bakanımız, iki milletvekilimiz, iki eski il başkanımız, kadın kolları başkanımız, gençlik kolları başkanımız var. Bunun yanında İzmir’in çok yakından tanıdığı, bildiği simalarla bu seçimlere çok iyi hazırlanıyoruz. 12 Haziran’da yapılacak seçimlerde İzmir’de AK Parti’yi birinci parti çıkaracağız” dedi.
 
AKAY: GÜZEL BİR LİSTE OLDU
Yaş ortalamasın en genç adaylara sahip olduklarını dile getiren Akay, İzmir’de birinci parti çıkacaklarını 13+13 milletvekillinin tamamını almak arzusunda olduklarını söyledi. Basın mensuplarının Mart ayında yapılan temayül yoklamasında ilk sıralarda yer alan isimlerin aday gösterilmemesi ile ilgili sorduğu soruya ise Akay, “Temayül yoklamasının aday belirleme sürecinde belirleyici olmayacağını daha önce söylemiştik. Adayların belirlenmesinde Genel Merkezimizin yaptığı kamuoyu yoklamaları ile teşkilatın görüşü, temayül yoklaması birleştirilerek bir harmanlama yapıldı. Bu liste benim içime sinen, Allahın izniyle meclise taşıyabileceğim, kendi arkalarından şerefle koşacağım, emek vereceğim güzel bir liste oldu. 12 Haziran’dan sonra Bayram yapmak üzere herkesi davet ediyorum” diye konuştu. AK Parti’nin aday tanıtım toplantısı bazı ulusal kanallar tarafından canlı yayınlandı.
 
LİSTELERDE BEŞ KADIN ADAY VAR
AK Parti’nin İzmir listelerinin birinci sıralarında Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay yer alırken, aday listelerinde beş kadın adaya yer verildi. İzmir Sanayici ve İşadamları (İZSİAD) Başkanı İlknur Denizli birinci bölgeden üçüncü sırada, İl Kadın Kolları eski Başkanı Nesrin Ulema ise ikinci bölge dördüncü sıradan aday gösterildi. Ödemiş İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Müjde Özkumova, Narlıdere İlçe Kadın Kolları üyesi Tülin Bozkurt Hazal ile Avukat Yeşim Demirail de listede yer buldu.
 
TEŞKİLATTAN İSİMLER AĞIRLIKLI
Mevcut Milletvekillerinden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eniştesi Mehmet Tekelioğlu ile Ertuğrul Günay’la birlikte 2007 seçimleri öncesi AK Parti’ye geçen Erdal Kalkan yeniden aday gösterilirken, iki eski İl başkanı Aydın Şengül ile Ali Aşlık’ta listelerin üst sıralarında yer aldı. Şengül, ikinci bölge ikinci sıradan aday gösterilirken, 2007 seçimlerinde birinci bölge altıncı sıradan aday gösterilen Aşlık bu kez beşinci sırada yer buldu. Teşkilattan isimlere üst sıralarda yer verildiği görülen listelerde İl Gençlik Kolları eski Başkanı Hamza Dağ ikinci bölge altıncı sıradan, Bergama eski İlçe Başkanı Hasan Şahin yedinci sıradan, Aliağa eski İlçe Başkanı Uğur Türhan ise 2007’nin ardından bir kez daha 10. sıradan, Karabağlar eski İlçe Başkanı Osman Sakman ise birinci bölgeden 11. sıradan aday gösterildi. Listelerde Balkan kökenli Rıfat Sait ile Romanların adayı Cemal Bekle de yer aldı. Listede yer alan genç adayı ise ikinci bölge 13. sırada yer alan 1984 doğumlu Mehmet Kavuk oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ozan 13 Nisan 2011 Çarşamba 09:44

Kendin Pişir Kendin Ye olan liste ile kendi kendinize oyalanın.Seçimi kazanmak bir başka bahara kaldı.Sonuç 3+3 (Belki)

Yorumu oyla      13      7  
izzet 13 Nisan 2011 Çarşamba 02:20

bakalım neler olacak ben hersey üzerine bahse girerimki 1i bölgeden 4 2i bölgeden 5 vekil cıkar demekki sayın basbakan izmiri almak istemiyor sn mehmet bayındır sn sıddık topaloğlu gibi oy getirecek değerli isimler listeye giremedi amasayın baskan ağırlığınızı koyamadınız sizi cok sevmistik mehmet tekelioğlu cumhur baskanımızın akrabası diye izmir sanki ona hediye edilmis bende kayseriliyim ama kayseriden nefret ettim artık mehmet tekelioğlu yüzünden

Yorumu oyla      13      6  
izmirli 13 Nisan 2011 Çarşamba 00:45

Liste süper olmuş,AKP izmirde 4.parti olmayı garantilemiş gördüm.Çok aydınlık adaylar,ışıkları kendilerini bile aydınlatmıyor... akp defol!..

Yorumu oyla      14      8  
mahmut 12 Nisan 2011 Salı 22:35

sayın vekil adaylarımız önce hayırlı olsun adaylığınız.halkın tavsiyeleri.bir halkın elini sıkmaz iseniz 2. halkın içine girip sorunlarla ilgili bilgi almaz iseniz 2.teşkilatlarla ilgilen mez iseniz 3. 2009 yerel seçim deki gibi elimizdeki 7 belediyeyi yeniden kazandırazsanız. şimdiden vereceğimiz oylar haram olsun.mahallelere çıkınca akparti seçmenine söz vereceksiniz bekliyoruz.

Yorumu oyla      13      6  
Başkan Filim 12 Nisan 2011 Salı 17:13

Başkan, temayülden sonra da "Temayülde az oy alanlar mülakata çağırlmayacak" demiştin! Başkan, sonuç ne çıkarsa çıksın "Benim istediğim oldu" demeye bayılıyor da kimse buna inanmıyor, sadece kendini kandırıyor. Zaten bu teşkilat seçim döneminde de partiye en ufak bir katkı yapamaz. İzmir'in 3 kaybedeni var 1-Necip Nasır, 2-Sıddık Topaloğlu, 3-İl Başkanı Akay...

Yorumu oyla      19      6  
ahmet tok 12 Nisan 2011 Salı 15:16

bu sefer teşkilatın dediği oldu....

Yorumu oyla      14      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şimşek’ten zehir gibi sözler
İstanbul eski İl Başkanı Berhan Şimşek "Bugün benim ve arkadaşlarımın ...
'Bakanlar doğru Kalkan sürpriz oldu'
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, Bakan Yıldırım ve Günay’ın milletvekili ...
'Cihaner PM'nin takdiridir'
CHP Lideri Kılıçdaroğlu "İlhan Cihaner'in listede olmaması Parti Meclisi'nin ...
 
‘Gül’cüler ayıklandı, CHP sağa kırdı
Erdoğan tüm adayları ilk kez kendisi seçti, Milli Görüşçülerle yollar ...
Günay’dan ilginç İzmir açıklaması
Seçim bölgesi değiştirilen Kültür Bakanı Günay’dan ilk yorum geldi. Günay, ...
Partilerdeki değişimin analizi
12 haziran seçimleri için hazırlanan milletvekili listelerinde meclisin ...
 
6 parti seçime girmiyor
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em, seçime 18 siyasi partinin katılacağını bildirdi.
Kılıçdaroğlu: Liste devrimi yaptık!
Aday listeleriyle ilgili konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu "İlhan Cihaner'in ...
CHP üçe bölündü
Önder Sav ve ekibini tamamen silen Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal'a yakın ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva