HABERLER>POLİTİKA
31 Ekim 2011 Pazartesi - 19:07

CHP İzmir'de imzalar elde kaldı

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı devirmek adına başlatılan imza kampanyasında muhaliflerin istediği olmadı. Ülkenin ve partinin sıkıntılı günlerden geçtiğini belirten imzacılar, kampanyayı askıya aldıkların duyurdu.

CHP İzmir de imzalar elde kaldı

CAN ÖZLÜ/ Egedesonsöz- CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı devirmek ve olağanüstü il kongresini gerçekleştirmek adına muhalif il delegelerince toplanan imzalar elde kaldı. Kampanya süresince, kongrenin yapılması için gerekli olan 311 imza sayısını aştıklarını öne süren imzacı il delegeleri, son yaptıkları değerlendirme toplantısında, imzaların genel merkeze gönderilmesi yönündeki kararlılıklarından vazgeçtiklerini ve imza sürecini askıya aldıklarını duyurdu.
 
HUKUKÇULARIN RAPORU OLUMSUZ
Karabağlar Belediyesi’ne ait Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen son toplantıya, ilçe temsilcilerinin de aralarında bulunduğu elliye yakın il delegesi katıldı. Önceki gün yapılan toplantıda, ‘Bu bir güç gösterisine dönüştü. İmzaları teslim edelim’ diyen grupla ‘Kongre sürecine girdik. İmzaları versek de faydalı olmaz. Bari deşifre olmayalım’ fikrini savunan delegeler ortak noktada buluştu. Aynı toplantıda oluşturulan Hukuk Komisyonu’nun kararı doğrultusunda, yaklaşık bir aydır CHP İzmir gündemini meşgul eden imza kampanya ile ilgili nihai karar verildi.
 
PARTİYİ YIPRATMAK İSTEMİYORUZ
Muhalif il delegeleri adına açıklama yapan İl Delegesi Ali Yılmaz, ülkenin ve CHP’nin içinde bulunduğu süreci değerlendirdiklerini ve imza kampanyasını sürdürmenin doğru bir yaklaşım olmadığına karar verdiklerini söyledi Yılmaz “Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Deprem, terör olayları ve olağan kongre sürecinin başlaması ile birlikte, imzaları genel merkeze gönderme ve olağanüstü kongre talep etme kararımızı askıya aldık. Herkes bilmeli ki olağanüstü kongre için yeterli imza sayısına ulaştık kampanyaya başladığımız zaman ile şimdiki zaman arasında konjonktür farkı var. Partimizi daha fazla yıpratmamak adına kampanyamızdan vazgeçtik. Olağan kongre sürecinde, yarışımızı sandıkta yapacağız. Kampanyamız amacına ulaştı. Delegenin yarıdan fazlası İl Başkanı’ndan rahatsız olduğunu bildirmiştir. Küskünlük ya da kırgınlığımız yoktur” dedi.

İLK TEPKİ İL BAŞKANI BAYIR’DAN
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, muhalif delegelerle sürdürülen imza kampanyasının kendisi için çok önceden sonlandığını söyledi. Bayır, “ Ben bu konuyu daha ilk günlerde gündemimden kaldırdım. Olmayacağını kendileri de biliyordu. Tekrar tekrar tartışma konusu yapılmamalıydı. Yaşananları yeniden kızıştırmanın partiye de partililere de yararı yok. Daha önceden çıkıp olmayacağını açıklamaları lazımdı” dedi.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?
İl Başkanı Bayır ve il yönetiminden şikayetçi olan muhalif il delegeleri, olağanüstü il kongresini toplamak adına yaklaşık 45 gün önce imza kampanyası başlattı. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav’a yakın isimler tarafından başlatılan kampanyada, yeterli olan 311 imza sayısının aşıldığı belirtildi ancak imzalar sır gibi saklandı. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş, eski PM üyesi Mehmet Süne, eski İl Başkanı Kemal Karataş, eski milletvekilleri Abdurrezzak Erten ve Bülent Baratalı ile eski ilçe başkanları Ertam Özen ve Yüksel Demirsoy’un başı çektiği grup, il delegelerini etkilemek için ilçe ilçe gezerek imza topladı. Resmi sürecin tamamlanmasının ardından, imzaların Ankara’ya gönderilip gönderilmemesi tartışılırken, yaşanan fikir ayrılıkları sürece damgasını vurdu. Bir grup il delegesi, imza sürecinin güç gösterisine dönüştüğünü ve genel merkeze gönderilmesi gerektiğini savunurken, diğer bir grup da olağan kongre sürecinin başladığını savunarak deşifre olma korkusunu dile getirdi. CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyareti sırasında, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, imzacıların başını çeken Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ile yaptığı görüşmede ‘Ya imzaları bana getirin ya da bu konuyu kapatın’ resti de belirleyici oldu. Muhalifler, içinde bulunulan şartları gerekçe göstererek kampanyayı askıya aldıklarını duyurdu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sedat 1 Kasım 2011 Salı 11:18

siyaset yalana dolana teslim olmamalı adam ve şalgamları karıştırdığımız sürece bu iş olmaz

Yorumu oyla      17      6  
aziz tekin 1 Kasım 2011 Salı 10:53

TACETTİN BAYIRA BAYRAM HEDİYESİ OLSUN

Yorumu oyla      15      7  
KARŞIYAKALI VATANDAŞ 1 Kasım 2011 Salı 09:39

SİZLERE TÜM CHPLİ LERE SORUYORUM BU İMZACILAR İMZALARI TAMAMLASALARDI HİÇ ERTELERLERMİYDİ MÜMKÜN DEĞİL MADEM ERTELİCEKTİNİZ NEDEN İMZA KANPANYASI DÜZENLEDİNİZ.SİZİN YAPTIĞINIZ AYIP ÇIKIN MERTÇE İMZALARI TAMAMLAYAMADIK DİYE İTİRAF EDİN KENDİ GELECEĞİMİZ İÇİN MASUM OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM DELEGELERİ KULLANDIK DİYE SÖYLEYİN.SİZLER İMZALARI TAMAMLASAYDINIZ DAVUL ZURNA İLE TESLİM EDERDİNİZ.İZMİRDEKİ BÜTÜN GAZETECİLERE HABER VERİRDİNİZ.SİZLER ARTIK SİYASETİ BIRAKIN KOMİK İNSANLAR MENFAATÇI İNSANLAR.

Yorumu oyla      22      8  
fikret yakal 1 Kasım 2011 Salı 08:49

bu hareket etik kurala uymaz,sözde türkiyenin gündemi değişmiş,türkiye akp geldiğinden beri ayni,ikincisi imza verenlerin ortaya çıkmaması,bu da etik değil,demek ki yaptıkları ayıplı bir iş,nerden bakarsan bak,yanlış yanlış,parti ne çektiyse bunlardan çekiyor.

Yorumu oyla      18      7  
ali 31 Ekim 2011 Pazartesi 23:30

allah uzun ömürler versin METİN AKPINARIN BİR FİLMİNDE SÖYLEDİĞİ ŞARKI AKLIMA GELDİ ELİMDE KALDI YAZIK...

Yorumu oyla      19      8  
Vahap GÜLER'e 31 Ekim 2011 Pazartesi 23:08

316 imza toplandı,askıya aldık hukuka göre imzaların teslim etme süresi yok, elimizde isteğimiz zaman topladığımız imzaları Tacettin Bayır'ın anlına çivi gibi çakarız.Tacettin BAYIR ın siyaseti hayatı bitti bundan böyle mahallesinden delege bile seçilemez, muhtar bile olamaz artık.ESİAD bile açıklama yaptı isabetli il başkanı seçemediğiniz dedi sayın kılıçdaroğluna,gereğini yapsın kılıçdaroğlu izmirde partiyi bitiren bu acemi adamı görevden alsın

Yorumu oyla      18      25  
Cengiz Nuri 31 Ekim 2011 Pazartesi 23:05

CHP'liler Genel Başkanlarının çark etmesini örnek almıştır.

Yorumu oyla      18      20  
ALİ 31 Ekim 2011 Pazartesi 22:52

WAYY YAVRU ALİ WAYYY PARTİYİ MEDYA ÖNÜNDE GÜNLERÇE KAVGALI EW GÖRÜNTÜSÜ VER ONDAN SONRA ZARAR GÖRMESİN DİYE VAZGEÇTİK DE,,SEN ÇOÇUK KANDIRIYON HERHALDE,GERÇEK BU YAPTIKLARINIZA ARTIK ÇOCUKLAR BİLE GÜLÜYOR,,HADİ BOŞVER BAŞKA KAPIYA MERAK EDİYOR İMZA VEREN YADA VERMEYEN CHP İZMİR İL ÖRGÜTÜ BÜTÜN ÜYELERİNİN Y Ü Z L E R İ N E NASIL BAKACAKSINIZ?PARDON DAHA ÖNCE BİRBİRLERİNE KÜFÜR EDENLER MASALARDA ŞEREFİNE DİYE KADEH KALDIRDINIZ,,SİZ BUNA ALIŞIKSINIZ AMA BİZ ARTIK SİZE Y E R Y O K D İ Y O R U Z .

Yorumu oyla      28      7  
gerçek chp 31 Ekim 2011 Pazartesi 22:17

olmuyan imzalar helal olsun bucada yaptığın sahte işleri orada yapamadın süne kutluyorum başarısız sın üzüldüm

Yorumu oyla      28      8  
Emir celebi 31 Ekim 2011 Pazartesi 21:49

8 yil ve fazlasi milletvekilligi yapanlar listeye giremedikleri icin imza toplarlar. Ve yeterli imzaya ulasamazlar. Listedeyken sesleri cikmaz ama listeye alinmayinca hemen partiyi satmaya baslayan arkadaslara sasiriyorum, uzuluyorum ve bu yaptiklarinizi gorunce utaniyorum .

Yorumu oyla      30      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'li Şengül’den Manisa'ya ince ayar
AK Parti Manisa Koordinatörü ve İzmir Milletvekili Aydın Şengül, kongre ...
'Elimizde kadehlerle kahkaha mı atsaydık?'
Ertuğrul Günay, törenlerin iptaline tepki gösterenlere 'Elimizde kadehlerle ...
Meclis, 5 ülkeyle dostluğu kesti
Meclis, Afrika ülkeleri ağırlıklı olmak üzere 18 yeni ülke ile daha dostluk ...
 
CHP eski il başkanı İP'ye katıldı
CHP Eski İzmir İl Başkanı Memiş Yıldırımcan, Prof. Dr. Özdemir Nutku, ...
CHP'den “deprem vergileri” için araştırma önergesi
CHP, “1999 depreminden sonra toplanan vergilerin nerelerde kullanıldığının ...
Selvi Hanıma göre CHP en çok yüzde 35'i görür!
Selvi Kılıçdaroğlu'nun oy tahmini başta eşi olmak üzere CHP'lileri üzecek. ...
 
Aksünger, 29 Ekim'i Tire ve Bayındır’da kutladı
CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Tire, ...
CHP’de il-ilçe kongreleri de ertelendi
Büyük Kurultayı en az 6 ay erteleyen CHP Parti Meclisi, il ve ilçe kongrelerinde ...
Bekaroğlu: ‘Başbakan da kaçak evde oturuyordu’
HAS Partili Mehmet Bekaroğlu, ’Kaçak evden çıkan Başbakan ile ekibi 17 ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva