HABERLER>POLİTİKA
15 Nisan 2011 Cuma - 13:45

CHP İzmir adaylarını tanıttı

CHP'nin İzmir milletvekili adayları için düzenlenen tören çoşkulu anlara sahne oldu. Binlerce partilinin katılımıyla gerçekleşen törene tutuklu aday Mustafa Balbay'ı temsilen kardeşi Suat Balbay katıldı. Kardeş Balbay, sahneye Mustafa Balbay maskesiyle çıktı.

CHP İzmir adaylarını tanıttı

Fırat Soylu/Egedesonsöz- CHP’nin İzmir Milletvekili adayları Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle tanıtıldı. 800 kişi kapasiteli salon partililer tarafından doldurulurken, çok sayıda kişi de ayakta töreni izledi. Ellerinde parti bayraklarıyla salonu dolduran CHP'liler, 'Bir ıslıkta sen çal' seçim şarkısı eşliğinde çoştu.
Törenin açılış konuşmasını yapan Tacettin Bayır; söze Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını ileterek başladı. 30 yıllık siyasi yaşamında ilk kez CHP örgütlerini bu kadar ateşli ve iktidara susamış gördüğünü belirten Bayır, “Gerçekten on seçim yaşamış otuz yıldır siyasette olan biri olarak örgütümü hiç bu kadar diri bu kadar ateşli görmedim. Sizlerle iftihar ediyorum. Bizler iktidara susamış ak saçlıların 58 gün sonra yüzlerini güldürmek istiyoruz. Başlarını dik tutmalarını istiyoruz. 58 gün sonra iktidarı bahşetmek istiyoruz” dedi. Artık bu toplantıların alanlarda yapılmaya başlayacağını dile getiren Bayır, seçimlerde iki bölgeden de 10’ar milletvekili çıkarma sözünü bir kez daha verdi. Bayır, “İddiamın hayata geçmesi için buradaki aday arkadaşlarımızdan da söz alacağım. 6 saatten fazla uyumayacaklar, 30 ilçeyi karış karış gezecekler. Girmedikleri pazar yeri, çalmadıkları kapı kalmayacak. Bu kurduğumuz ekipler belli bir plan dahilinde ilçeler ve ilin eş güdümü dahilinde çalışmalar yapacaklar” diye konuştu.


EN İYİ ADAY KADROSU BİZDE

Genel Merkezin İzmir’de adeta bakanlar kurulu listesi çıkardığını söyleyen İl Başkanı Bayır, diğer partilere göre birikimleri, kaliteleri ve kariyerlerine bakıldığında en iyi aday kadrosunun CHP’de olduğunu iddia etti. Aday listelerine yönelik parti içinde dile getirilen ‘örgütten isimler yazılmadı’ eleştirilerine de sert mesaj veren Bayır, “Bizde iki tip örgüt çapacısı var. Biri bizim gibi örgütünde çapa yapanlar, biri de Ankara’da aile sigortası gibi başaralı projeleri hiçbir partilimin ağzında İzmir’den daha fazla aday olabilirdi lafını duymak istemiyorum. Onlar da çapacı biz de çapacıyız” dedi. Seçime kadar İzmir’de iki miting yapacaklarını da söyleyen Bayır, mitinglerin Samsun’da başlayacağını 11 Haziran’da İzmir’de son bulacağını belirterek, “Kurtuluş mücadelesine Samsun’dan başlayacağız, İzmir’de bitireceğiz. 12 Haziran’da AKP’yi sandığa gömeceğiz. 12 Haziran akşamı İzmir’den bütün Anadolu’ya güneş doğacak. Gemiciklerin hesabını sormak için iktidar olmak zorundayız. Geldikleri gibi gidecekler arkadaşlar. Biz şehitlerimize ‘kelle’ diyen bir anlayışın, ‘Anıtkabir’de sap gibi durmaya gerek yok’ diyen zihniyetin 12 Haziran’da nasıl gönderdiğimizi hepimiz birlikte yaşayacağız” dedi.
TÜM ADAY ADAYLARI ÇALIŞMA SÖZÜ VERDİ
Listelere giremeyen aday adaylarının da aday olmuşçasına seçim çalışmalarında yer alacağını belirten Bayır, “Yaklaşık iki yüz elli aday adayı arkadaşımız vardı. Bunların 63’ü bayandı. Hepsi aday olabilecek nitelikte insanlardı. Doğaldır ki, listelerde 26 arkadaşımız yer buldu. Neredeyse listelere giremeyenlerin tamamı şahsen cep telefonlarından arayıp, ‘Emrindeyiz. Bir milletvekili gibi çalışacağız’ dedi. Bir tanesi bile küs değil. Huzurunuzda aday olma cesaretini gösteren aday adaylarına ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bayır’ın konuşması salonda bulunanlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Mustafa Balbay'ın kardeşi Suat Balbay sahneye abisinin maskesiyle çıktı. Partililerde Balbay maskesi takarak destek sloganları attı.

BALBAY'I KARDEŞİ TEMSİL ETTİ

Aday tanıtımını İl Yönetim Kurulu'nun en genç üyeleri Sevda Erdal Kılıç ile Barış Erel yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, bugün vefat eden babasının cenazesine gittiği için törene katılamadı. Birinci bölge adayı Seniye Nazik Işık’ta İsveç’de partisi adına bir çalışmada olması nedeniyle törene gelemedi. Törene katılanlara Mustafa Balbay’ın fotoğrafının yer aldığı maskeler dağıtıldı. Balbay'ın isminin anons edilmesiyle birlikte salonda büyük alkış tufanı koptu. Binlerce partilili Mustafa Balbay'ın maskelerini takarak destek sloganları attı. Silivri'de tutuklu bulunduğu için törene katılamayan Mustafa Balbay'ı temsilen kardeşi Suat Balbay törene katıldı. Salondakiler gibi Suat Balbay'da kardeşi Mustafa Balbay'ın maskesini takarak platformda yer aldı. Adayların özgeçmişlerinin de okunduğu törende eski DİSK yöneticisi Musa Çam en çok alkışlanan isim oldu.

İŞTE CHP İZMİR’İN ADAYLARI
1. BÖLGE
1. Şükran Güldal Mumcu
2. Rıza Mahmut Türmen
3. Oğuz Oyan
4. Musa Çam
5. Hülya Güven
6. Erdal Aksünger
7. Aydın Özcan
8. Turgay Bozoğlu
9. Adnan Erdil
10. Kazım Umdular
11. Seniye Nazik Işık
12. Ebru Okay
13. Şener Akdemir
2. BÖLGE
1. Alaattin Yüksel
2. Mustafa Balbay
3. Mehmet Ali Susam
4. Rahmi Aşkın Türeli
5. Aytun Çıray
6. Birgül Güler
7. Mustafa Moroğlu
8. Levent Eyipişiren
9. Elfin Tataroğlu
10. Levent Piriştina
11. Özcan Purçu
12. Hüseyin Sezer
13. Çoşkun Çiftlik

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HAKAN TARTAN NEREDE... 16 Nisan 2011 Cumartesi 12:31

Hersey Bır Yana... Konak Beledıye Baskanı Hakan TARTAN Nerelerde... Bılen Goren Var Mı... Acılen Dısıplın Kurulu Toplanıp Hakan TARTAN ı Partıden Ihrac Etmesı Gerekıyor. Adam Sankı Padısah CHP Nın Hıc Bır Etkınlığınde Yok... CHP IZMIR IL VE KONAK ILÇE YONETIMINE DUYURULUR:::

Yorumu oyla      14      6  
batu 16 Nisan 2011 Cumartesi 11:18

Pirişta'nıyı 8. sıraya koyup angaralıları ilk sıralara yerleştirenlerden hesap sorulacak.... güldal mumcu belediyenin kaç ihalesinin kiklendiğini acaba bilir mi...çıkıp bir laf etmiş midir bu konuda..... dpt yatırımlarında İzmir in artvin den daha az pay aldığını bilir mi güldal mumcu.... izmir için şimdiye kadar bir soru önergesi vermiş midir ....tayyipten i. melihe kadar akp liler izmir e küfür ederken çıkıp bunlara karşı bir şey demiş midir g. mumcu. izmir için bir çabası, bir savaşı olmuş mu şimdiye kadar...ankaralı g. mumcu expo yu ankaraya mı ister izmir e mi..... bir sorun kendinize.... g. mumcu yu izmir de sokağa bıraksak yolunu bulabilir mi....g. mumcu neden memeleketi ankara dan milletvekili olmak istemez.......o kadar yazıldı söylendi... ithal istemiyoruz....çantacı istemiyoruz diye....adamlar yine bildiklerini okudu....gün hesap günüdür......izmirlileri çantada keklik sanıyorlar.... gerekli tepki verilmezse 2016 da aynı isimlerle karşınıza gelirler........M. Balbay'ı bunların dışında tutuyorum. Bu bölgenin insanı. İzmir i biliyor, tanıyor. Ve şu dönemde simgesel bir isim. Ama g. mumcu gibi izmirle kelalaka tipler İzmir e hiç yakışmıyor....

Yorumu oyla      12      8  
deniz 16 Nisan 2011 Cumartesi 01:03

13 HAZİRANCILAR UMDUĞUNUZU BULAMIYACAKSINIZ,SİZ CHP Lİ OLAMAZSINIZ SEN OYUNU VERECEKSEN ŞÜPHEN OLMAZ AMA VERMİYECEKSİNKİ BAŞARISIZ OLUNACAĞINI DÜŞÜNÜYORSUN. SEÇİM SABAHI BU CUMHURİYET'İN YOK OLUŞUNUN HESABINI SİZ NASIL VERECEKSİNİZ MERAK EDİYORUM

Yorumu oyla      15      7  
sabit drn 15 Nisan 2011 Cuma 23:41

şükran güldal mumcu hanımefendi,İzmir ve 1.bölge ilçeleri için ne yapmış Allah Aşkına.Meclis arasıra kimse yokken yönetmekle olmuyor bu işler.Ödemiş tarım mitinginde K.ANADOL ile miting alanına geldiklerinde Güldal hanımın eli cebinde şımarık tavırları ve kendinden yaşca büyük partililerin yüzüne dahi bakmadı,böyle davranan bir kişi beni nasıl temsil eder.yazık ki ne yazık.Saygılarımla

Yorumu oyla      14      7  
chpli 15 Nisan 2011 Cuma 19:08

kafatasçı zihniyet istediğini elde ettiğini sanıyor ama ne yazıkki seçim sabahı izmire hesap verecekler ALLATTİN YÜKSEL VE TACETTİN BAYIR yaptığınızın hesabını vermeyi şimdiden düşünseniz iyi olur mahvettiniz partyi

Yorumu oyla      20      12  
gazi osman paşalılar 15 Nisan 2011 Cuma 18:21

adayımız rahmi aşkın tunalıya başarılar diliyorum .

Yorumu oyla      15      10  
selma kaya bucadan 15 Nisan 2011 Cuma 17:28

yeni il başkanın kırdığı potlar yıldırım akbulutu ve cilleride gecti sayin başkan kılık kiyafet işlerini bırakda listelerın cevabını ver koca oğlu olmasa bu parti izmirdede silinir

Yorumu oyla      22      11  
toprak dağlı 15 Nisan 2011 Cuma 17:17

chp izmir de milletvekili listesi degil delege listesi yapmış bunun sorumlısu şöven il başkanıyla alaattin yükseldır

Yorumu oyla      24      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günay: Hizmete geliyorum kavgaya değil
Kültür ve Turzim Bakanı Ertuğrul Günay, Alattin Yüksel’e tepki göstererek ...
AK Parti’de adaylardan seçim pozu
AK Parti’de vekillik heyecanı fotoğraf çekimleriyle sürüyor, toplantı ...
Başbakan'ın konuşması için ne dedi?
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Avrupa'da olay yaratan ...
 
Rüşvet görüntülerinde yok yok!
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ordu Aybastı’da yolsuzluk yapıldığına ...
DP’de liste belirsizliği
İttifak görüşmelerini sürdüren DP’de 31 ilde milletvekili aday listeleri henüz açıklanmadı.
AK Partili general ilk kez konuştu
AK Parti’nin ilk üst rütbeli milletvekili adayı olan emekli Hava Tümgeneral ...
 
'İzmir'de kalmalarını sağlayacağız'
AK Parti’nin sürpriz İzmir adaylarından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul ...
Ersin: 40 bin TL borçla gidiyorum
Yeniden aday gösterilmeyen CHP İzmir Milletvekillerinden Ahmet Ersin “Bankalara ...
AK Parti'den aday adaylarına teşekkür
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir, “Siyasi yaşamını AK Parti ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva