HABERLER>SEÇİM 2015
14 Şubat 2014 Cuma - 12:31

CHP İl Başkanı Engin’den çok konuşulacak ‘eğilim’ çıkışı

CHP’de Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan imzası ile il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelge tartışmalara neden oldu. Genelgeye göre meclis üyeliklerinin ‘merkez yoklaması’ sistemiyle belirlenmesi hedefleniyor. Bundan önce yapılan eğilim yoklamalarında listelere giren kişilerin ne olacağı ile ilgili kafalar karıştı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Eğilim yoklamasının hukuki dayanağı yok. Parti çıkan sonuçlara uymayabilir. Kimsenin de bağırıp, çağırmaya hakkı yok” dedi.

CHP İl Başkanı Engin’den çok konuşulacak ‘eğilim’ çıkışı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim öncesi Türkiye’de birçok yerde eğilim yoklaması ile başkan adayı ve meclis üyesi adaylarını belirleyen CHP’de yeni bir tartışma daha başladı. Partinin İzmir’de de 7 ilçede tüm üyeleri sandığa götürerek yaptığı seçimin sonuçlarına uyulmayabileceği ifade edildi.

Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan imzalı genelgede “meclis üyelikleri merkezi yoklama yöntemi ile belirlenecektir” denilirken kafalar karıştı. Partide “sandık kurulan yerlerde yapılan eğilim yoklamaları ne olacak” sorusu sorulmaya başlandı. Genel merkezin il, ilçe başkanlığı ve belediye başkan adaylarının ortak hazırlayacağı listeyi Ankara’ya istemesinin ardından partide işler arapsaçına döndü.
 
SONUCA UYULMAYABİLİR
Partinin adayları açıklamadan önce üyeleri sandığa götürdüğü Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Buca, Gaziemir, Narlıdere ve Balçova’da çıkan sonuçlar listelere yansırken genel merkezin kararı İzmir’i de tedirgin etti. Başta listelere giren isimler olmak üzere eğilim yoklamasına giren tüm aday adayları konuyla ilgili bilgi öğrenmek için genel merkezi ve il başkanlığını telefon yağmuruna tuttu. Net açıklama İl Başkanı Ali Engin’den geldi. Engin, çıkan sonuçlara uyulmayabileceğini açıkladı.

- ENGİN ESTİ-GÜRLEDİ: 'DÖNEK' ÇIKIŞI, DİSİPLİN SOPASI VE ANKARA AÇIKLAMASI...
 
GENEL MERKEZ DEĞİŞİM YAPABİLİR
Egedesonsöz’e konuşan Engin, “Genelgeye göre parti meclis üyelerini ‘ortak’ akıl ile belirlememizi istiyor. Biz zaten listeleri oluştururken ilçe ve adayların görüşlerini alacağız. Büyükşehir Belediyesi başkan adayı da fikirlerini söyleyecek. Böyle bir sürecin ardından oluşan listeyi genel merkeze göndereceğiz. Zaten bu durum her zaman yapılan bir iş. Listeler Merkez Yürütme Kurulu (MYK) onayından geçerek bize gelecek. Biz de burada il ve ilçeler aracılığıyla listeleri seçim kurullarına teslim edeceğiz” dedi. Engin, İzmir’den gönderilen listelere Ankara’da ekleme ya da çıkarma yapılabileceğini de ifade etti.
 
HUKUKİ DAYANAĞI YOK
Engin, partide cevabı en çok merak edilen konular arasında yer alan “eğilim yoklamasının sonucuna uyulacak mı” sorusunu da yanıtladı. Engin, “Yaptığımız eğilim yoklamasının sonucuna uyacağız diye bir şey yok. Parti listeleri aynen geçerli kabul etmeyebilir. Sonuçlara uyulmayabilir. Ben ‘kesinlikle uyulmaz’ demiyorum ama böyle bir şey yaşanabilir. Zaten yapılan fermuar sistemli eğilim yoklamasının bir hukuki dayanağı yok. Parti kendi durumunu, üye yapısını görmek için bu kararı verdi. Zaten il başkanlığı ve ilçe başkanları olarak ‘eğilim yoklaması yapılmasın’ demiştik. Sonuçta partimizin verdiği kararı yerine getirdik. Parti listelerde yer değişikliği yapabileceği gibi, birinci sırada çıkan bir kişi de olsa onu yazmayabilir” dedi.
 
KİMSENİN BAĞIRMAYA HAKKI YOK
Parti kimliğinin ve menfaatlerinin her şeyin üzerinde olduğunu belirten Engin, “Kimsenin bu durumda bağırıp, çağırmaya hakkı da yok. Sonuçta parti böyle bir kararı uygun görüyorsa hepimiz uymak zorundayız. Parti üye yapısını, seçim sonucunda ortaya çıkacak yapıyı görmek istemiştir. Biz bir oy daha fazla nasıl alabiliriz onu düşünmemiz gerekiyor. Belediye başkan adayları ve listeler bu sistem üzerine kuruludur. Kısaca eğilim yoklamasından çıkan listelere uyma zorunluluğumuz yoktur” ifadelerini kullandı.

MECLİS ZİRVESİ
Belediye başkan adaylarını belirleyen parti meclis listeleri için de çalışmalara başladı. İlçelerde listelere şekil verecek olan CHP, tüm ilçelerden meclis üyeliğine başvuranlar ile eğilim yoklamasından çıkanları masa üstüne koyacak. İlk etapta buralardan listelere yazılabilecek isimlere bakılacak. Yine partide başvuru yapmayan dışarıdan isimler için de özel kontenjanlar bırakılacak. Büyükşehir Belediyesi’ne ait Konak Varyant’ta bulunan Şato Restoran’ta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Ali Engin ve il yöneticileri durum değerlendirmesi yapacak. İlçelerden isimler ve öneriler talep edilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gaye Bozdağ 15 Şubat 2014 Cumartesi 18:25

Kendisini CHP nin vazgeçilmezi görenler yüzünden İzmir'i Akp nin kucağında bulacağız...Antidemokrat şahısların antidemokratik tavırları yüzünden göz göre göre İzmir'e ve izmir'liye yazık oluyor ;buna hakkınız yok....

Yorumu oyla      12      5  
sinan 14 Şubat 2014 Cuma 23:43

tabi,söz verdikleriniz açıkta kaldı,şimdi kıvır kıvıra bildiğinizce..genelge var,eğilim yoklamasını hiçe saymak partililere hakarettir.aklınızı başınıza alın yoksa bu partililer sizin aklınızı başınıza çok kötü getirecek..

Yorumu oyla      22      5  
ismail 14 Şubat 2014 Cuma 23:34

bu yapılanlar ancak partinin seçim kaybetmesi için yapılır bu ekip seçim kaybetmek istiyor başka bir açıklaması yok bu işin

Yorumu oyla      23      5  
Engin inşaat Bostanlı 14 Şubat 2014 Cuma 22:53

Artık ne derse desin, kararlıyım. Oyum Binali Yıldırıma, sırf meraktan ona veririm, çünkü gecekondusuz İzmir istiyorum.

Yorumu oyla      23      11  
egem 14 Şubat 2014 Cuma 22:31

madem çıkan sonuçlara saygı duymayacak, sadık kalmayacaktınız. niçin yana yakıla günlerce nabız yoklayıp anket yaptırdınız. biz gerçekten sizlerin olduğu yerden çantada keklik seçmen tipimi çiziyoruz sizlere.?

Yorumu oyla      29      7  
Kirpinin Dedikleri 14 Şubat 2014 Cuma 22:03

Bizi çantada keklik görenlere 30 martta şamarı patlatacağız.

Yorumu oyla      29      8  
selçuklu 14 Şubat 2014 Cuma 20:41

Allah allah nerbeyiz biz ???

Yorumu oyla      22      6  
zeybek ali 14 Şubat 2014 Cuma 19:45

bunuda yaparsanız sizin ne farkınız kalır akp den helel olsun size yuh

Yorumu oyla      35      8  
Lombak 14 Şubat 2014 Cuma 17:54

Bundan sonra il başkanlığı ve Aziz Bey'in yapacağı açıklamalar yasal adaylık süresini tüketmeye yöneliktir. Gerçekten halk desteğini arkasında bulunduran adaylar başka partilere geçişlerini yapsınlar. Şu anda oluyor, olacak, bakacağız diyerek oyalıyorlar. O liste değişmez arkadaşlar. Adaylar, acele edin işi bitirin, herkes rahatlasın.

Yorumu oyla      44      8  
yazik oldu 14 Şubat 2014 Cuma 17:42

Yani ön secim filan bos biz bildigimizi yapariz...cok yazik.

Yorumu oyla      51      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir Adayı Taşer’den 14 Şubat’a şiirli kutlama
MHP Büyükşehir Adayı Taşer, İzmir’in Sevgililer Günü’nü İzmir Sevdası şiiriyle kutladı.
Ve CHP İzmir’in kadın adayları sahaya indi
CHP’nin Urla ve Konak adayları Uyar ve Pekdaş İl Başkanlığı ziyaretinde önemli mesajlar verdi.
Buca’da Levent Piriştina protestosu
CHP Buca İlçe Başkanlığı önünde sabah İl Başkanı ve İlçe Başkanı’nın toplantısının ...
 
AK Parti Gaziemir’de SKM krizi: 3 istifa birden
AK Parti Gaziemir İlçe Teşkilatı karıştı. İlçe Başkanı Sabır Telingün’ü ...
Flaş! Kocaoğlu’ndan ilk açıklama: Ankara zirvesinde neler yaşandı?
Apar topar Başkent’e giderek 2 Genel Başkan Yardımcısıyla İzmir’in aday ...
CHP İzmir’de bir isim daha DSP trenine bindi!
CHP Balçova Belediye Başkan Aday Adayı PM eski Üyesi Semra Aksakal istifa ...
 
Tartan neden istifa ettiğini anlattı: ‘Odun koysak’ anlayışı…
İzmir’de yeniden aday gösterilmeyen ve CHP’den istifa eden Konak Belediye ...
Bayraklı adayı Sarı: Çözüm olmaya geldik
Seçim çalışmalarını vatandaşların büyük ilgisi ve desteği ile sürdüren ...
CHP İzmir’in Kadınlardan Kılıçdaroğlu’na mektup var!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na mektup yazan İzmirli kadınlar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva