HABERLER>POLİTİKA
29 Nisan 2022 Cuma - 10:03

CHP’i Kılıç mültecilerin menüsünü paylaştı: Rosto, kebap, hamburger!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “vatandaşlar çöpten, pazardan karnını doyurmaya çalışırken, geri gönderme merkezlerinde mültecilere ‘saray sofraları’ sunulmasını” Meclis gündemine taşıdı.

CHP’i Kılıç mültecilerin menüsünü paylaştı: Rosto, kebap, hamburger!

CHP Milletvekili Av. Kılıç, konuyla ilgili hazırladığı yazılı soru önergesini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sundu.

TBMM Divan Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, mültecilere insanca yaşamın koşullarını hazırlamanın devletlerin sorumluluğunda olduğunu belirterek, “Bu anlamda ayrımcı ve nefret içeren söylemleri bir kenara bırakalım; ancak yaşadığımız ekonomik buhranın vatandaşlarımıza faturasını düşünürsek, bir de ülkemize kaçak yollarla giren mültecilerin külfetine katlanmak akıl karı gibi değil.” dedi.

“Kaçak mülteciler yiyor, faturayı vatandaşımız ödüyor!” diyen Av. Sevda Erdan Kılıç, milletin sofrasında hayalini kurduğu yemeklerin, Geri Gönderme Merkezindeki kaçak göçmenlere sunulduğunu ifade etti. CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, “milletimize kuru ekmek yiyin” diyenlerin, söz konusu mülteciler olunca elinin bir anda bollaştığını şaşkınlıkla izlediklerinibelirtti. CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç ayrıcabu zihniyetin, Konya’da yabancı uyruklu öğrencilere ulaşımı bedava yapıp külfetini kendi öz evladının sırtına yükleyenlerle aynı zihniyet olduğunu da belirtti.

“KAÇAK MÜLTECİLERE ZİYAFET, KENDİ VATANDAŞIMIZA İSE ŞÜKRET!”
CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“23 Mart’ta imzalanan sözleşmeye göre yüklenici firma yemek hizmetini, 306 gün ve günde ortalama 1800 öğün, yüzde 20 artı-eksi opsiyonlu olacak şekilde 31 Aralık 2022 tarihine kadar 550 bin 800 öğün olarak verecek. Ayrıca günün her saati istenilen çeşit kumanya Harmandalı Geri Gönderme Merkezi idaresi tarafından talep edilebileceği gibi, yapılan bu hizmet karşılığı yemek ve kumanyanın ayrı ayrı faturalandırılacağı, hakkedişlerinin de bu doğrultuda düzenleneceği teknik şartnamede yer alıyor.

Teknik şartnamede bahsi geçen örnek menüye baktığımızda; etli kuru fasulye, püreli rosto köfte, sulu köfte, orman kebabı, kağıt kebabı, ekşili köfte, özbek pilavı, dondurma, tulumba tatlısı, hamburger… Ve birçok vatandaşımız için lüks olan yemekler… Yaz mevsimine ayrı kış mevsimine ayrı hazırlanmış menülerde yer alan kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğinde 3 öğün sunulan bu imkanlara milletimiz ancak uzaktan bakabiliyor.!

‘Bunları göçmenler yemesin’ demiyoruz, tabi ki yesinler ama iktidar bu imkanları, bu yemekleri göçmenlere sunduğu gibi kendi vatandaşına da sunsun, vatandaşlarını çöplerden ve pazarlardan artık toplamaya mahkum etmesin. Bunun için de ekonomide deneme yanılma yöntemini terk ederek, kararlı politikalar geliştirmek ve liyakatlı yöneticileri işin başına getirmek gerekmektedir. Ancak bu kararlılık ve liyakat anlayışı AKP zihniyetinde bulunmamaktadır.”

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, bugün 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 17 bin lirayı, açlık sınırının ise 5 bin lirayı geçtiğini ifade etti.

“Asgari ücretle geçinen bir aile bugün dışarıda yemek yiyebilir mi?” sorusuna, “Tabi ki hayır” yanıtını veren CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, “Bırakın dışarıyı, bu aile evinde istediği yemeği yiyebiliyor mu?” sorusunu da “Maalesef hayır…” şeklinde yanıtladı.

“MÜLTECİLERE SAĞLADIĞIN İMKANLARDAN VATANDAŞLARIMIZA YOK MU?”
Açıklamasında, “10 liralık kıymaya, eti sıyrılmış kemiğe, bayat ve askıda ekmeğe mahkum ettiniz vatandaşları…” ifadesini kullanan CHP Milletvekili Av. Kılıç, şöyle devam etti:

“Onların vergileriyle, ülkemize elini kolunu sallayarak sınırlarımızdan giren kaçak mültecilere ziyafet çekiyorsunuz, vatandaşımıza ise şükret diyorsunuz. Bu kabul edilebilir değil, bu vicdani değil. Sen kendi vatandaşına sağlamadığın imkanları Afgana, Pakistanlıya, Suriyeliye sağlarsan, vatandaş da ‘ellere var da bize yok mu?’ diye haklı bir şekilde sorar. Biz de Sayın Süleyman Soylu’ya soruyoruz; İzmir Geri Gönderme Merkezi’ndeki 7 Milyon Liranın üzerindeki ihale ile mültecilere sağladığın imkanlardan vatandaşlarımıza yok mu? Bu vatandaş hep hesabı mı ödeyecek? Geri Gönderme Merkezleri için yaptığınız ihalelerle kimleri zengin ettiniz? Hakikaten yüklenici firmalar bu menülere uyuyor mu? Bu sorulara bir an önce cevap bekliyoruz.”

Kılıç'ın gündeme getirdiği menüler şöyle:

 
Dijital Dershane’de ödüller sahiplerini buldu
 
Dirençli kent yolunda adım adım İzmir!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 29 Nisan 2022 Cuma 11:53

Sayın Kılıç tespitleri doğru ve gerçek analiz yapmışsınız teşekkürler,Urfa'da mültecilerin kaldığı yerde markasız klima var diyerek isyan çıkmıştı,Şamda Emevi caminde cuma namazı kılmak isteyen zihniyetler ülkemizi barış pınarı değil sorunlar pınarı haline getirdi,üstelik bu kişiler altılı ittifakı arasında masada oturmuş ahkâm kesiyorlar,bu ülkede gerçekten köklü değişimler olmadığı sürece bu sistem sadece başta olan liderlerin ve yandaşların işine yarar sağlar,herkes kendi koltuğunu düşünür ve koruma derdinde,mülteciler kebap yemeye devam edecektir gariban halkta iftar yemeğinde bir tas çorba almak için beklemeye devam edecektir,Ankara'dan adaylar tespit edilecek biz de tıpış tıpış oy vereceksiniz diyorlar ama artık tıpış tıpış oy vermek olmayacak kendileri gelsin oy kullansın...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan umre ziyareti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret için Suudi Arabistan'da. Kral Selman ...
Blinken: Türkiye'ye silah satışı daha kolay olmalı
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye ve Hindistan gibi ülkelere ...
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Biraz karışık aforizma zamanı!
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Biraz karışık aforizma zamanı!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Mazi kalbimde yaradır!
Mehmet KARABEL yazdı... Mazi kalbimde yaradır!
Kurum: Kendimize yeten ülke olmak zorundayız
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Kaynaklarımız ...
Metin ÖNEY yazdı... Gerçekten aday mı?
Metin ÖNEY yazdı... Gerçekten aday mı?
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 5 yıl sonra Suudi Arabistan'a ...
'6'lı masada hiç ama hiçbir sorun yok'
CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, DEVA Partisi'nin seçim kararının ardından ...
Dışişleri'nden Yunanistan'a 'Ege Denizi' tepkisi
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yunanistan'ın Ege hava sahasındaki ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva