HABERLER>POLİTİKA
28 Nisan 2022 Perşembe - 21:00

'6'lı masada hiç ama hiçbir sorun yok'

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, DEVA Partisi'nin seçim kararının ardından gündeme gelen "6'lı masada çatlak mı var?" sorularına cevap verdi, Altay "6'lı masada hiç ama hiçbir sorun yok" dedi.

 6 lı masada hiç ama hiçbir sorun yok

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay "7'nci Dönem Milletvekili Seçimi oy pusulasında, Cumhur İttifakı var; AK Parti, MHP bir sütun içinde. İttifaksız seçime girenler var. Ve Millet İttifakı var; CHP, Saadet Partisi, İYİ Parti. Önümüzdeki seçimde Millet İttifakı sütunundaki parti sayısı artabilir. Sayın Babacan'ın da söylediği bu. 'İttifaktan ayrılıyorum' demiyor, 'müstakil gireceğim seçime' diyor. 6'lı masada hiç ama hiçbir sorun yok" dedi.

CHP'li Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altay, TBMM´nin Ramazan Bayramı nedeniyle 10 Mayıs Salı gününe kadar çalışmalarına ara verdiği hatırlatarak, "Tabii büyük beklenti vardı. 'Emekli ikramiyesi artacak' diye beklenti içine giren emeklilerimizin umudu askıda kaldı. 'Asgari ücret güncellensin' umudu askıda kaldı. Doktorlar ve sağlık çalışanlarının ekonomik iyileştirmesi askıda kaldı. Bayramdan önce bunlar halledilmeliydi" dedi.

Altay, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun, 2022 yılının 2'nci Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya değinerek, "Bugün beyefendi 2022 Nisan'ında, 2022 enflasyon tahminini yıllık yüzde 42,8'e revize etti. Dünyada enflasyon tahmini 3 ayda 20 puan, yani yüzde 85 oranında değişen başka bir Merkez Bankası yok. Merkez Bankası Başkanı'na bir tavsiyede bulunalım; bence sen oradan kalk; Meteoroloji Genel Müdürlüğüne git, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde staj yap" diye konuştu.

"6'LI MASADA SORUN YOK"
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Altay, DEVA Partisi´nin seçim kararı ile ilgili, "27'nci Dönem Milletvekili Seçimi oy pusulasında Cumhur İttifakı var; AK Parti, MHP bir sütun içinde. İttifaksız seçime girenler var. Ve Millet İttifakı var; CHP, Saadet Partisi, İYİ Parti. Önümüzdeki seçimde Millet İttifakı sütunundaki parti sayısı artabilir. Sayın Babacan'ın da söylediği bu; 'İttifaktan ayrılıyorum' demiyor, 'müstakil gireceğim seçime' diyor. Burada bu kadar kafa karıştıracak bir şey olduğunu zannetmiyorum. Hem Bahçeli, hem Erdoğan '6'lı masa yıkılsın' diye çok uğraşıyor. Bu 6'lı masa da sanıyorum Gezi gibi Erdoğan bakımından ve daha çok Bahçeli bakımından bir paranoyaya dönüşmeye başladı. Bir korkunun işaretidir. Bu doğru işler yaptığımızın işaretidir. 6'lı masada hiç ama hiçbir sorun yok. Bugün Sayın Temel Karamollaoğlu açıklamasında, 'seçim tarihi açıklandığı gün, adayımızı açıklayacağız' dedi. Nokta. Ben bir soru sorayım o zaman; Bahçeli 'adayım Erdoğan' dedi bugün. Erdoğan, senin adayın kim?" ifadesini kullandı. (DHA)

 
Olaylı kongre sonrası bıçaklı saldırı!
 
Rusya'dan Kiev şehir merkezine saldırı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 28 Nisan 2022 Perşembe 22:43

Sayın milletvekili altılı masada sorun yok ama genel başkanın cumhurbaşkanlığı adaylığını onaylamıyorlar özellikle büyük şehir belediye başkanları bir kaçı cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklıyor,kendi partisine söz geçiremeyen genel başkan ittifakda nasıl söz sahibi olur acaba?...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri'nden Yunanistan'a 'Ege Denizi' tepkisi
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yunanistan'ın Ege hava sahasındaki ...
CHP İzmir il yönetimi toplandı… O ismin ihracı istendi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını ...
'Gezi kararına herkes saygı duymak zorunda'
Suudi Arabistan'a hareketi öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ...
 
Akşener: Bu harami düzeni birlikte yıkacağız
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Önce bu birbirimize düşüren siyasetçi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: Kavga tecrübesi yok!
Bahçeli, ‘helalleşme' diyerek yola çıkan Kılıçdaroğlu’nun ‘kavgalaşma’ ...
 
CHP'li Nalbantoğlu'dan 'dönüşüm' tepkisi: Kooperatif modeline kafaları basmıyor!
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, İZBETON'un ...
CHP’li Bakan: Yangın sezonu tüm yıla yayılmalı!
Yangın sezonu olarak kabul edilen 1 Mayıs - 1 Kasım tarihlerinin değişmesi ...
CHP'li Beko'dan ilaç zamlarına tepki!
Kanser, diyabet, hormon, tüp bebek tedavisi ilaçları ile bazı antibiyotiklerin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva