HABERLER>POLİTİKA
9 Ocak 2012 Pazartesi - 13:25

CHP'den AK Parti'ye misilleme!

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın istifa etmesini istedi. Oyan, iki bakanın seçimlerden önce İzmirli seçmene PTT aracılığıyla mektup gönderdiğini ifade etti.

CHP den AK Parti ye misilleme!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2009 yerel seçimlerinden önce seçim bürolarına belediye şirketi Grand Palaza üzerinden gönderildiği iddia edilen sandviçler nedeniyle yargılanmasının yankıları sürerken CHP’den misilleme geldi. CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın genel seçimler öncesinde İzmir’de bulunan 2 milyon 904 bin 485 seçmene PTT aracılığıyla mektup gönderdiğinin tespit edildiğini söyledi.
ARKADAŞLAR KİM?
Seçim döneminde İzmir’de tören ile hizmete başlayan 313 adet posta dağıtım aracı ve iki bakanın seçmene gönderdiği mektuplarla ilgili soru önergesi verdiğini fakat cevap alamadığını anlatan Prof. Oyan, vatandaş olarak sorduğu bilgi edinme yasası kapsamında gelen cevaplar ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın cevabının çeliştiğini söyledi. Bakan Günay’ın kendisine verdiği cevapta, “Söz konusu başvurunuzla ilgili olarak seçim döneminde bütün seçmenlere değil özellikle merkez ilçede örnekleme yoluyla seçmene ulaşmaya çalışılmıştır. Organizasyon büyük ölçüde kampanyayı destekleyen arkadaşlar tarafından desteklenmiştir” dediğini anlatan Oyan, “Bu arkadaşlar kimdir? Örnekleme denilerek ne kastedilmektedir. Herkese gelen mektup nasıl oluyor da örnekleme oluyor. Benim ablama ve oğluna gelen mektup örnekleme sisteminde nasıl denk geliyor” dedi.
310 ARAÇ NEREDE?
İki bakanın seçmene gönderdiği mektubu PTT’ye sorduğunu ifade eden Oyan, PTT’den gelen yanıtın geçeği ortaya çıkardığını söyledi. Oyan, “PTT’den gelen yanıtta ‘İzmir’de Adalet ve Kalkınma Partisi 1. Bölge Milletvekili adayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile 2. Bölge Milletvekili Adayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın mesajını içeren 2 milyon 904 bin 485 adet gönderi AKP İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile yapılan sözleşme kapsamında mektuplar basılıp, katlanarak zarflandıktan sonra dağıtımı yapılmıştır’ deniliyor.   Bu uygulama için PTT ile AKP arasında 720 bin TL’lik anlaşma yapılmıştır. Bu parayı kim ödedi? İşlem için araya giren şirket şu anda ne yapıyor. Bize aracı şirketin bu yüzden parasını alamadığı ve iflas ettiği bilgisi geldi. Bakan Günay’ın açıklamasında ifade ettiği ‘arkadaşlar’ kapsamına giren bu şirket halen daha arkadaş olarak devam ediyor mu? Bunu merak ediyoruz” diye konuştu. Oyan ayrıca, İzmir’de töreni yapılan 313 aracın sadece 13 tanesinin İzmir’de kaldığını gerisinin ise başka yerlere gönderildiğini söyledi.
ORDU İLE KARIŞTIRMA
Kültür ve Turizm Bakanı Günay’ın İzmir’i tanımadığını anlatan CHP’li Oyan, “Ertuğrul Günay, açıklamasında ‘merkez ilçe’ kavramını kullanmış. İzmir’de merkez ilçe değil metropol ilçe var. Burayı Ordu ile karıştırdığı ortada. İzmir’i tanımayan bir İzmir milletvekili var. Mecliste söz alıp konuyu tekrar gündeme getireceğim. İki bakan da suçüstü yakalanmıştır. İzmir’de CHP’li belediye olunca 280 yıl hapis isteyen savcıların bu konuya bakmasını istiyorum. Buradan iki bakanı da istifaya davet ediyorum. İzmir’deki seçim rekabet koşullarına göre gerçekleştirilmemiştir. AKP seçimlerde kamu gücünü arkasına almıştır” ifadelerini kullandı.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eğri oturup doğru konuşalım 10 Ocak 2012 Salı 09:05

Sayın vekilim, tespitiniz ve çalışmalarınız için teşekkürler, koltuktan aldıkları gücü haksız rekabet olarak kullananlara karşı tüm İzmir tek yürek tek bilek olmalıdır, lütfen sadece basın açıklamasıyla kalmayın, örgütünde önce bunları anlamasını sonra İzmir e anlatmasını sağlayın; zira, herşeyden önce partiliyim diye geçinip ama partili olmanın sorumluluğunu bilmeyen sadece hizip kültürüne sıkışmış acizlerin bu durumun skandall olduğunu anlamalarını sağlamak da yine siz aydın beyinlere düşüyor.

Yorumu oyla      13      7  
erkan 9 Ocak 2012 Pazartesi 20:13

Ya Bu Oğuz Oyan elit melit ama en azından partili..Bir nebze soru önergesi falan veriyor.Ama Aksünger partili de değil...Kemalin Alevi Askerlerinden..Gidecek MYKda olacak sanki mvekilliğini hak etmiş te fazla gelmiş myk olmalıymış gibi..Stockholmden sorumlu zengin vekil..tek arkadaşı Aytekin Tunus...

Yorumu oyla      16      9  
yalan partililere 9 Ocak 2012 Pazartesi 19:35

sizin gibi ler oldukça chp li olmaktan malesef utanıyorum ..sizin yüzünüzden ne belediyeler kalır ne mualefet ...yazıklar olsun sizin gibi partililere....

Yorumu oyla      16      11  
Partili 9 Ocak 2012 Pazartesi 16:07

Ya bu erdal aksünger'i gören varmı acaba..

Yorumu oyla      14      9  
elit vekil..halkçi parti.2 9 Ocak 2012 Pazartesi 15:47

hah tam üstüne bastın! ondan bahsediyorum.İzmire gelir..ucak var atlar gelirsin..Gültepede görmedim,karabağlarda görmedim.İlde görmedim.İlçelerde görmedim.Bayramda kutlamalarda etkinliklerde görmedim.Soru önergesi kolay,birileri hazırlar,elitler sunar:) Farkında değilsem suç hocanındır.Halk fark edemiyorsa fark ettireceksin.Suçu halka atmak asıl elitlerin işi.Ben örgüt olarak fark edemiyorsam halk nasıl fark edecek..Sunan fark ettirecek kardeşim.Bilmem anlatabildim mi???

Yorumu oyla      16      12  
bilmeden yorum yapan arkadas 9 Ocak 2012 Pazartesi 15:10

PROF OĞUZ OYAN dan bahsediyorsun .kendisi senden çok izmirli .çoğu vekilden daha sık geldiğini adım gibi biliyorum ..ve herzaman halkla içiçe olduğunu garanti ederim .araştır bakalım en çok soru önergesi veren vekil kim ...ayrıca elit olduğun dan çok halkçıdır da ama chpli olarak siz bunun bile farkında değilsiniz.chp sizin gibiler oldukça daha çooook oy kaybeder...OZAN

Yorumu oyla      23      11  
elit vekil..halkçı parti. 9 Ocak 2012 Pazartesi 14:42

Bu Oğuz Oyan da partiden kopuk,soğuk yapılı atama vekillerden biri.Yıllardır bayramlaşmaya dahi gelmeyen,kendi halinde bir parlamenter.İnsanlara uzak duran bir vekilin HALK PARTİSİNDE işi ne? Ben bunu anlamam,anlayamam.! Almış postcardı istifa et diyor..Yıllarca ilk yaptığı sey bu.Ama kendileri MYK üyelikleri-Pm üyelikleri tonla görev yaptı.Adaletin bu mu dünya?Önseçim olsa yoksun hocam,bari bayramlarda hakir görme bir kez de olsun gel elimizi sık,elitlikten bir kez olsun uzaklaş.Tamam mı hoca?

Yorumu oyla      20      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kınık’ta Sami Mollaahmet yeniden seçildi
AK Parti Kınık İlçe Başkanlığı görevine Sami Mollaahmet yeniden seçildi. ...
Başbakanlık’a Beyaz Saray modeli
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 150 dönüm arazi üzerine inşa ...
Baykal'dan Başbuğ açıklaması: Yargı sorunudur
CHP'li Deniz Baykal, Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili, "Yargı sorunudur" dedi.
 
CHP'li Susam'dan zehir zemberek sözler!
CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam, “Kim, ne yaparsa yapsın bu kentin CHP’yle ...
CHP'li İsa Gök çılgın projesini İzmir'de açıkladı!
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, İzmir Anayasa Forumundaki konuşmasında, ...
Arınç: Ayrımcılığı AK Parti kaldırıldı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Türkiye'de kardeşlik hukukunu AK Parti ...
 
Hükümet düğmeye bastı: İçtüzük değişiyor
AK Parti, Anayasa’dan önce Meclis’in İçtüzüğü’nün değişmesi için düğmeye bastı.
‘Türkiye’deki demokrasi hibrit demokrasi’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki demokrasinin “hibrit ...
Japonya ile nükleer anlaşma baharda
Japonya'nın en büyük ekonomi gazetesi Nihon Keizai Shimbun'a konuşan Dışişleri ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva