HABERLER>POLİTİKA
28 Mayıs 2024 Salı - 18:29

CHP'den AK Parti'ye İZBAN çağrısı: Gelin ortaklığı bitirelim!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın İZBAN çağrısına destek verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZBAN’ da ortaklığın beklendiği gibi çalışmadığını ifade etmiş, iki başlılığın ortadan kalkması gerektiğini söyleyerek “devralabiliriz veya devredebiliriz” demişti.

CHP den AK Parti ye İZBAN çağrısı: Gelin ortaklığı bitirelim!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın teklifine destek vererek, mevkidaşı AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’ ya seslendi. Aslanoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’ın İZBAN hakkındaki çağrısı ve teklifi İzmir için, İzmirliler için önemli bir fırsat. İZBAN çok önemli bir ulaşım sistemi. Kuruluş aşamasında yerel ve genel iktidar çok anlamlı bir ortaklık ve örnek bir iş birliği sergileyerek hayata geçirmişti. Bu iş birliği İzmir tarihinde hep hatırlanacaktır. Bu işbirliği için hükümete ve büyükşehir belediyemize İzmirliler adına bir kez daha teşekkür ederiz.

Ancak büyükşehir belediye başkanımızın da ifade ettiği gibi, ortak işletmede problemlerin hızlı çözümü çok zor. Ortak karar mekanizmaları içeren bu sistemde işler yavaşlıyor, sorunlar büyüyor. Bu İzmirlilerin sorunu. Bu işte partizanlık yapılmaz. Hem CHP hem de AKP İzmir’in çıkarı için birlikte hareket ederek, ortak bir kararla bu ortaklığı sonlandırmalı.

Bu karar, kentimizin çıkarı için verilmiş ortak bir karar olarak İzmirlilerin de takdirini kazanacaktır. Hepsinden önemlisi, zaman zaman ulaşımda ve istasyonlarda yaşanan sıkıntıların ortadan kalkmasını, yıllardır yapılmayan sinyalizasyon sisteminin kurulmasını ve teknolojik olarak sistemin sürekli olarak gelişmesini sağlayacaktır.

Bu işi sığ siyasetle boğmadan, tartışma çıkarmadan birlikte çalışarak başarabiliriz. Sayın mevkidaşım AKP İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’ da bu işte İzmir’in yararını gözetecektir.

Bilal bey “İzmir’in çıkarları için Ankara’ya birlikte gideriz” demişti. Bilal beyde tamam derse, Ankara’ya birlikte gidelim. Ortak bir heyetle, İzmir’in çıkarı, İZBAN’ ın daha verimli çalıştırılması için herkesi ikna edelim. İZBAN’ ın başında kurulan ortaklığı, şimdi İZBAN’ ı sorunsuz işletmek için yapalım.

 
Tugay'ın 'İZBAN' çıkışına Kaya'dan eleştiri: Soyer'den daha kötüsü!
 
Beyaz et ihracatında yüzde 60 daralma!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ercan 29 Mayıs 2024 Çarşamba 13:06

Metroyumu işletemiyorlar.Izmirde yaşamayanlar burda yorum yapıyorlar diyeceğim ama troll oldukları için gerek yok.

Yorumu oyla      0      0  
29 Mayıs 2024 Çarşamba 11:00

Metro yu işletemiyorsunuz ki İzban ı nasıl işleteceksin be adam? Allah korusun bunlar çok büyük ölümlü kazalara bile sebebiyet verirler. Bunlara 3 koyun bile teslim edilmez.

Yorumu oyla      1      0  
Selçuklu 29 Mayıs 2024 Çarşamba 10:09

Selçuk izban seferleri topal ördek durumundadır tamamen kaldırın gitsin bu ne sekiz yıldır eziyet çekiyoruz izban duraklarında beklemekten yorulduk en azından umudumuz kalmasın...

Yorumu oyla      1      0  
oy verici 29 Mayıs 2024 Çarşamba 09:38

İnsanlar izmir metrosundan çok mu memnun %100 kusursuz çalışıyor da benim mi haberim yok?

Yorumu oyla      0      0  
Haklı 29 Mayıs 2024 Çarşamba 08:47

Cemil Başkan haklı. İzmir hizmet görür de chp ye oy verir diye izbanı çok kötü çalıştırıyorlar. işe geç kalıyoruz. eve gidemiyoruz. trenler çok pis. İnsan onuruna aykırı bir yolculuk yapıyoruz. havasız tıkış tıkış. istasyonlarda yazın kavruluyor kışın ıslanıyoruz. metroyu böyle muhteşem yapan kurum İzbanı da muhteşem hale getirecektir.

Yorumu oyla      4      0  
tahsin 28 Mayıs 2024 Salı 23:57

burada herkes bilmeden atıp tutuyor. Bir defa izmir metrosu gibi işletemezsiniz izbanı çünkü izmir metrosu kapalı sistemdir oysa izbanın hattında tcdd trenleri yolcu ve yük vagonları calısmaktadır. Belediyenin boyle bir sistemi işletebilecek kabiliyeti ve teknik donanımı yoktur. Zaten öyle bir donanımı belediyelerin olsaydı marmaray ve baskentray için de chp bu önerileri yapabilirdi.kincisi izban kurulunca belediye ve tcdd tamamen cekilmiş izbanda calısanların üzerine işlemler bırakılmıstır. Tcdd dogal olarak trafigi yonetmektedir.Belediye ise izmirimkart satmak dısında bir aktivitesi yoktur. Bütün hersey izban calısanları sırtından yurumektedir. Yani tren duraga gec geliyorsa izban calısanları sorumludur.Üçüncüsü İzbanın kullandıgı enerji bedava değildir. Trenleri calıstıran enerji ciddi bir maliyettir ve izban iyi yönetilmezse çıkmaza girmesi zor olmayan bir şirkettir.Dördüncüsü izbanda genel müdür, genel müdür yardımcısı eşit imza yetkisine sahip olup bir hafta bpyunca sabah sekız aksam bes mesaiyi bırakınız haftada izbana ayırdıkları sureler 5-6 saat bile değildir.Sonuç;izbanı belediye devir alamaz altyapısı yoktur. Tcdd izbanı devir alabilir ama ciddi borc yuku vardır belediye bu borcu oderse tcdd devir alabilir.En dogru yol: Özelleştir kardeşim 21. yuzyılda hala devlet iki vagon mu işletmekle ugrasacak bu ulkede izbanı işletebilecek kabiliyette firma doludur ve bankamatik memurlarından da kurtulur izban verim artar şikayetelr düşer

Yorumu oyla      5      3  
ÖNDER 28 Mayıs 2024 Salı 22:51

BIRAKIN İZMİR METROSU GİBİ İŞLETSİN BELEDİYE...

Yorumu oyla      7      1  
Red Kit 28 Mayıs 2024 Salı 20:32

İzban TCDD 'ye devredilirse İzban arıza yaptığında veya durağa biraz geç geldiğinde belediyeye sallayanlar ne olacak? Örneği alttaki yorumda.

Yorumu oyla      5      1  
28 Mayıs 2024 Salı 20:01

Ödeme yapsana devleete! Ödeyecek paran yok ki. Laf olsun torba dolsun. Şu Dünya da en lüzumsuz elemanlardan birisin.

Yorumu oyla      2      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay'ın 'İZBAN' çıkışına Kaya'dan eleştiri: Soyer'den daha kötüsü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın 'İZBAN'da ortaklık bitsin' ...
Demirtaş ziyareti: Dışarıda olsaydı terör biterdi!
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan ...
İYİ Parti’den istifa eden Demirer, CHP’ye katıldı
İYİ Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Sağlık Politikaları Başkanı ...
 
Bakan Fidan'dan ABD'ye soykırım tepkisi!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'deki katliamına ilişkin, ...
Bahçeli: Emeklilerin beklentilerini karşılayacağız
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emeklilerin ...
'Bu rejim benden fazla Sayın Erdoğan'a külfet'
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yeni Anayasa tartışmalarına ...
 
'Delegeler isterse aday olmayacağım demeyiz'
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Kurultayı'nın ve 31 Mart ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrailli bakanın paylaşımına tepki!
Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medyada ...
Erdoğan, İspanya Başbakanı ile görüştü!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile telefonda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva