HABERLER>POLİTİKA
10 Aralık 2011 Cumartesi - 10:09

CHP’de İzmir'de kongre temizliği!

Kongre sürecine giren CHP İzmir il örgütünde, başka illerde oy kullandığı tespit edilen 18 bin kişinin üyelikleri Yargıtay kararıyla düşürüldü. 4 bin kişinin parti üyeliği ise güncel ikamet adreslerine göre yeniden yapılandırıldı.

CHP’de İzmir de kongre temizliği!

CAN ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Örgütü’nde, başlayan kongre süreci meyvelerini verme aşamasına geldi. İl Başkanı Tacettin Bayır, güncel üye listelerinin askıya çıkmasının arifesinde, 18 bin kişinin üyeliklerinin silindiğini söyledi. Bayır “110 bin dolayında üyemiz vardı. Ancak bu değişimle 90 bine düştü. Ay sonunda gelecek olan listelere yeni üyeler de dahil edilerek askıya çıkarılacak” dedi. Bayır, üye yapısının düzeltilmiş olması nedeniyle 21 Ocak’ta başlayacak olan delege seçimlerinin çok sağlıklı yapılacağını ve kavgaya meydan verecek herhangi bir durumun bulunmadığını söyledi.
 
ŞEFFAF SANDIK UYARISI
Delege seçimlerinin tüm üyelere duyurulması ve her mahalleye şeffaf şekilde sandıkların kurulması konusunda ilçe başkanlarına yazılı talimat gönderdiğini açıklayan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, il yöneticilerinin de bu seçimlerde denetlemelerde bulunacağını söyledi. Bayır şöyle konuştu: “Parti üyesi en son nerede oy kullandıysa bu bölgeler belirlendi. Bu yöntemle 5 bin 400 arkadaş iki partiye birden üye olduğu için düşürüldü. Vatandaşlık numarası olmayanların numarası istendi, verenler listede kaldı veremeyenler düşürüldü. İzmir ilinde bildiğim kadarıyla 18 bin civarında İzmir dışında oy kullandığı tespit edilen kişilerin o ilçelere nakillere yapıldı. İzmir il hudutları içinde de 4 bin arkadaşın da üye olduğu ilçeler değişti. Dolayısıyla CHP üye kayıtları adeta sıfırlandı. Bunlar Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylandı. Yeni üye kayıtlarımızın da ilave edildiği listeler bu ay sonunda askıya çıkacak. 21 ocak-19 şubat tarihleri arasında da delege seçimleri yapılacak. Ben CHP’nin bu delege seçimlerini çok sağlıklı yapacağını düşünüyorum. Bunun iki nedeni var. Birincisi üye yapısının düzeltilmiş olması. Kavgaya mahal olacak bir şey yok.İkincisi de il yönetimimizle aldığımız karar gereği ilçe başkanlıklarına yazımı yazdım. Bu delege seçimlerinin şeffaf şekilde yapılması için seçimlerin tarih, yer ve saatini bildirmelerini yazdım. Bunun duyurusunun yapılmasını istedim. Hiçbir parti üyeme ‘benim mahallemde delege seçimi olmuş, benim haberim yok’ dedirtmeyeceğim. Geçmiş dönemlerdeki gibi değil, her mahallede mutlaka şeffaf şekilde sandığı koyarak seçimler yapılacak.
 
“ŞAİBE VARSA İPTAL EDERİM”
Seçimlerin şeffaf şekilde yapılıp yapılmadığını il yöneticilerinin denetleyeceğini de söyleyen Bayır “20 tane il yöneticisi arkadaşım var. Niye 45 güne yayılmış seçimler. Her ilçede il yönetimindeki arkadaşlar ilçelere dağıtılacak ve bir anlamda denetim mekanizması oluşturulacak. Gelen her şikayeti anında inceleyeceğiz. Herhangi bir gölge düştüğünü düşündüğümüz mahalle seçimi varsa iptal eder, yeniden yapılmasını sağlarız. Kavga gürültü olmaması için bir tedbir almayı düşünmüyorum. Partilime güveniyorum. Partilimizin önüne sandığı koyarsanız güle oynaya bayram havasında seçim yaparlar. Koymazsanız kavga olur” dedi.
 
DEĞİŞİMLER GÜNDEMDE
Bazı ilçelerde gerçekleştirilecek olan görevden almaların Büyükşehir Belediyesi operasyonu nedeniyle rafa kaldırılması konusunda ise Tacettin Bayır “Bu konuyu Büyükşehir operasyonu nedeniyle rafa kaldırdık. Ama komple dolaba kilitlemedik. Delege seçimlerinde de olabilir. Delege seçimlerini sağlıklı yapmamakta direnen ilçe varsa ne yapacağım” dedi.
 
“MUHALİF HAREKET TUTMAZ”
Öte yandan bugün İzmir'e gelecek olan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal 3 gün boyunca kentte kalacak. Baykal'ın gelişi kulislerde “Muhalif hareketi İzmir'den başlatacak” yorumlarına neden olurken İl Başkanı Tacettin Bayır “Deniz Baykal Antalya milletvekilimiz ve bizim eski genel başkanımızdır. Bir nikaha gelmesi gayet doğal. Gelmişken bizde adettir il başkanlığı ziyaret edilir. Bazı belediye başkanlarımız ilçe başkanlarımız ziyaret edilebilir. Bunda sakınca görmüyoruz. İzmir'den bir hareket başlarsa ne yapayım. Başlarsa başlar. Ama geçmişte imza kampanyası başlatmışlardı. Olmadı. Ben böyle bir şey olmayacağını ya da tutmayacağını düşünüyorum. Çünkü bunlar denendi. Olağanüstü kongre talebi, yeter sayıda imza toplanamaması bunlar geride kaldı. Parti birlik bütünlük içinde yoluna bakıyor” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozdağ: Cumhurbaşkanımızın görev süresi 7 yıldır
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev ...
HSYK: Hiç kimseden özür dilemeyiz
Yargıya yönelik “militan” benzetmesi yaparak, özür beklediklerini söyleyen ...
Viyana'da kriz: İsrailli bakan salonu terk etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dünya Siyaset Konferansı'nın açılışında ...
 
CHP'li Güler'den karakolda şiddete soru önergesi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler Karabağlar Polis Karakolu’nda ...
Bakan Günay İzmir’e müze müjdesi verdi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ...
İzmirli AK Partili kadınlardan Bakan Şahin'e örnek öneri
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den onay alan 'Ailem Projesi' ...
 
Meclis'te AK Parti'den CHP'li Muharrem İnce'ye alkış
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, BDP'li Hasip Kaplan’ı eleştiren sözleri ...
'Hopa davası kimin eşkiya olduğunu gösteriyor'
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, "Başbakan Erdoğan'ın, Hopa'daki ...
Bakan Akdağ açıkladı: Başbakan neden evde
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçirdiği sindirim sistemi ameliyatı sonrası ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva