HABERLER>POLİTİKA
9 Aralık 2011 Cuma - 10:08

'Hopa davası kimin eşkiya olduğunu gösteriyor'

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, "Başbakan Erdoğan'ın, Hopa'daki olaylardan sonra 'Eşkıya meğerse şehire inmiş' demesi ve Metin Hoca'nın ölümüne insani bir yaklaşımı bile reddetmesi ile asıl eşkıya ortaya çıktı. Bugün Hopa üzerinden demokrasi güçlerine, devrimcilere saldırılması, tutuklanması buradan kaynaklanıyor" dedi.

 Hopa davası kimin eşkiya olduğunu gösteriyor

ANKARA - 31 Mayıs'ta Artvin'in Hopa İlçesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi öncesi ve sonrası çıkan olaylarda emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun kalp krizi sonucu ölümü ve onlarca insanın yaralanmasından sonra birçok kişinin tutuklandığını belirten CHP'li Aksünger, yarın görülecek dava öncesi yazılı açıklama yaptı. Aksünger'in açıklaması şöyle: "Başbakan Erdoğan'ın, bu gelişmelerden hemen sonra 'Eşkıya meğerse şehire inmiş' demesi ve Metin Hoca'nın ölümüne insani bir yaklaşımı bile reddetmesi ile asıl eşkıya ortaya çıktı. Bugün Hopa üzerinden demokrasi güçlerine, devrimcilere saldırılması, tutuklanması buradan kaynaklanıyor. Hukuğu iyice siyasallaştıran AKP'nin, kendisini desteklemeyen, eleştiren bütün çevrelere karşı geniş bir gözaltı ve tutuklama kampanyası başlatmasını bu çerçevede değerlendirmek gerekir. AKP'nin 'ileri demokrasi'den, 'tarihle yüzleşmeden' anladığı kendi zihniyetine verilecek destektir. Bu nedenle gazeteciler, milletvekilleri 3- 4 yıldır Silivri'de, bu nedenle Ahmet Şık, Nedim Şener, Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve yayıncı Ragıp Zarakolu tutuklandı."
 
AK Parti'nin bütün muhalefet güçlerini susturma çabasından dolayı CHP'li belediyelere karşı operasyon yaptığını belirten Erdal Aksünger'in açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Üniversite öğrencileri, 'puşi taktı, pankart taşıdı' denilerek komik ve sudan sebeplerle gözaltına alınıyor. İnsanlığa karşı işlenmiş bir suç olan Sivas katliam davasında 'zamanaşımı' gündeme getiriliyor. Bütün bu gelişmeler ışığında yarın Ankara'da görülecek 'Hopa davası', kimin eşkıya olup olmadığını göstermesi için bir turnusoldür. Bu gidişata 'dur' demek ve AKP'nin bu hukuksuz ve saldırgan tavrına karşı açık ve cesur tavır almak gerekir. Bundan dolayı, toplumsal vicdan ve adalet için taraf olan, olacak herkesin, Dünya İnsan Hakları Günü öncesi yarın Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde davaya katılması önemlidir."(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdi 9 Aralık 2011 Cuma 16:24

Alevi öğrencilere genel de burs veriyor bilses.

Yorumu oyla      12      6  
Erdi 9 Aralık 2011 Cuma 14:29

http://www.aktifhaber.com/hopada-olen-gostericinin-sok-goruntusu-454007h.htm Erdal efendi bahsettiğin kişi militanın tekidir taş atarken görüntüleri de var.

Yorumu oyla      12      6  
Hatay Uçyol 9 Aralık 2011 Cuma 11:35

İşçinin sesi kimsin bilmiyorum ama çok önemli ayrıntırı yakalamıssın... Gerçektende böyle bir açıklama varsa şöyle bir hesap yapalım 900 Ögrenciye 500 Tl burs verildiğini farz ederim 450 milyar para eder. Yahu bu paranın kaynagı nedır.. Ya da bu rakam seçim öncesi kafadan atılmıs bir rakam mı? Erdal Aksünger bunu acıklarsa bende sevınırım En azından kafalardakı soru işaretleri kalkar...

Yorumu oyla      13      6  
Erdi 9 Aralık 2011 Cuma 11:34

http://www.aktifhaber.com/hopada-olen-gostericinin-sok-goruntusu-454007h.htm bahsettiğin kişi militanın tekidir taş atarken görüntüleri de var.

Yorumu oyla      12      6  
İşçinin Sesi 9 Aralık 2011 Cuma 10:57

Bir Gazetenin Erdal Efendiyle yaptığı söyleşi de şu açıklamalara yer verilmiş; BİLSES şu anda 900 öğrenciye burs vermekteymiş… Az buz değil beyler, tam tamına 900 öğrenci, ben de gurur duydum BİLSES’den… Erdal Bey Vakfın amaçlarını anlatırken şunu da ekledi “Vakıf, laikliğin ve demokrasinin evrensel değerlerini benimsemiş bir toplumsal kültür oluşturulması, özgür düşünceli gençlerin yetiştirilmesi...' denmiş YAHU SORUYORUM ERDAL EFENDİ AÇIKLAR MISIN BU 900 ÖĞRENCİ KİM... BU SAYI DOĞRUMU?

Yorumu oyla      13      6  
İşçinin Sesi 9 Aralık 2011 Cuma 10:35

Sevgili Erdal Efendiye sormak lazım milletvekili olmadan sahibi olduğu bilgisayar şirketinde insani bir yaklaşım gösterip çalışanlarının sendikal haklarını almasını sağladı mı? Kendi bünyesinde çalıştırdığı işçilere sendika hakkını verdi mi? Ya da milletvekili olduktan sonra bu işçilerin sendikalı olması için çalışmalar yapacak mı:) Bu sorulara cevap vermesini kendisininde geçmişiyle yüzleşmesini istiyoruz...

Yorumu oyla      14      7  
HASAN TUFAN 9 Aralık 2011 Cuma 10:33

SAYIN VEKİLİM, EŞKİYA CHP Lİ BELEDİYELERİ DE İŞ YAPAMAZ DURUMA GETİRMEK İSTİYOR AMA YILMAYACAĞIZ. NEDENSE EŞKİYA AKP Lİ BÜYÜKŞEHİR VE İL BELEDİYELERİNE UĞRAMIYOR.

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akdağ açıkladı: Başbakan neden evde
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçirdiği sindirim sistemi ameliyatı sonrası ...
Merkel: 'Türkiye'yi hazmedemeyiz'
AK Parti'li Pakdil, geçmişteki bir Almanya ziyaretinde, Merkel'in, "Türkiye ...
AK Parti ‘Aliağa’da Ulaş, Çiğli’de Yılmaz’ dedi
AK Parti Genel Merkezi haftasonu kongresini yapacak iki ilçenin başkan ...
 
Anadolu Birliği Chp İzmir'i ziyaret etti
Dernekler partiler üstü kuruluşlardır, asıl amaçları üyelerine ve kentlerine ...
Baykal’ın İzmir ziyareti yerel siyaseti ısıttı!
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın İzmir ziyareti daha başlamadan ...
Cumhurbaşkanı Gül'den veto açıklaması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şike yasası aynen Köşk'e gelirse nasıl bir ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan HSYK'ya cevap: Siz özür dileyin
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'ndaki 2012 Merkezi Yönetim ...
Bağış: Sık dişini İzmir, 2014'e az kaldı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı makamında ziyaret eden Avrupa ...
CHP'li Oyan'dan Milli Eğitim Bakanı’na 'anket' sorusu
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yazılı ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva