HABERLER>POLİTİKA
20 Şubat 2012 Pazartesi - 11:49

CHP Bornova zirvesinden tek aday çıkmadı

Başkanların ilçesi Bornova’da gizli zirveler birbirini kovalarken, kongre öncesi adaylık çalışmaları da yoğunluk kazandı. Dün gerçekleştirilen 5’li zirvede, ortak aday uzlaşısı sağlanamadı.

CHP Bornova zirvesinden tek aday çıkmadı

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Delege seçimlerini tamamlayan CHP Bornova’da kongre ateşi tüm örgütü sardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır geçtiğimiz hafta gizli bir zirvede bir araya gelmiş ve ‘tek adaylık’ konusunda fikir alışverişinde bulunmuştu. Mevcut İlçe Başkanı Enver Dündar ve yönetim kurulu üyelerinden Okan Karlıdağ’ın adaylığı üzerinde yoğunlaşan çalışmalar dün akşam yeni bir boyut kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, İlçe Başkanı Enver Dündar, ilçe başkanlık koltuğunun en önemli adaylarından Okan Karlıdağ ve her iki başkanın da ‘ortak aday’ tanımlına uyan, Bornova siyasetinin etkili isimlerinden Osman Koçanalı dün akşam yeni bir zirvede buluştu.
 
KOCAOĞLU ‘YA DÜNDAR YA KOÇANALI’ DEDİ!
Ege Üniversitesi Lokali’nde gerçekleştirilen buluşmada, CHP Bornova’nın kongredeki kaderi masaya yatırıldı. Taraflar başkanlık üzerine düşüncelerini açıklarken, koltuk mücadelesi verenler de artıları ve eksileriyle kendilerini anlattı. Toplantıda ilk önce Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu söz aldı. Uzun yıllardır, Enver Dündar ile birlikte siyaset yürüten başkan Kocaoğlu, bu seferki kongre sürecine direk müdahil olmak istemediğini, ortak bir aday üzerinde uzlaşı sağlamak için çaba göstereceğini söyledi. Partinin geleceğinin sıkıntılı olduğuna vurgu yapan Kocaoğlu, adaylık konusunda hassas olunması gerektiğini belirtti. Kocaoğlu’nun “Geçen kongrenin ayrı bir özelliği vardı. Beni kendi mahallemde beni siyasi anlamda boğmak istediler. Buna izin veremezdim. O seçimlerin hayati önemi vardı ancak bu kez öyle bir tablo yok. Kimseyi kırmadan uzlaşı ile sorunu aşabiliriz. Başkanlar bu sürece müdahil olmayacak. Delegasyon kendi kararını versin. Herkes çalışmalarını yapsın. Son tahlilde bize görev düşerse yeniden sözümüzü söyleriz” dediği öğrenildi. Mevcut ilçe başkanı Enver Dündar ile adaylık için adı geçen Okan Karlıdağ’ın mücadelesinde orta yol bulmak isteyen Kocaoğlu, masada bulunan Osman Koçanalı’ya da üstü kapalı adaylık teklif etti.
 
DÜNDAR YENİDEN ADAY
İlçe Başkanı Enver Dündar da delege üzerinde önemli bir üstünlük yakaladıklarını ve adaylıktan bu kadar kolay vazgeçmesinin mümkün olmayacağını ifade etti. Söylentiler yüzünden ters düştüğü Okan Karlıdağ’a, adaylık şansı tanımayan Başkan Dündar’ın ‘Ben olmasam da benim adayım olmalı’ düşüncesinde ısrar ettiği ve “Eğer Okan Karlıdağ adaylık konusunda ısrar ederse ben de aday olacağım” diyerek Başkan Kocaoğlu’nun önerisine destek verdiği belirtildi. Dündar’ın geçmişe yönelik özeleştirilerde bulunduğu, önceki dönemde sıkı ilişkiler kuramadıkları belediye yönetimi ile bundan sonraki süreçte ilişkileri kuvvetlendireceklerini ve yerel seçimlere kadar ortak akılla hareket edeceklerini söylediği öğrenildi.
 
KOÇANALI’DAN ADAYLIK İÇİN KONTRA!
Bir önceki dönemde, Koçanalı’dan beklemesini isteyerek Dündar’ı öne süren Kocaoğlu’nun ve sonrasında Enver Dündar’ın bu hamleleri ‘uzlaşı arayışı’ olarak algılandı ancak yerini bulmadı. Ortak aday olarak üzerinde uzlaşı aranan Osman Koçanalı ise parti örgütünün genç, dinamik ve yenilikçi bir yapıda kurulmasını, yeni yönetimin de bu noktaları dikkate alarak oluşturulmasını istedi. Gerektiği zaman sorumluluktan kaçmayacağını ifade eden ancak oğullarının Karlıdağ ile hareket ettiğini belirten Koçanalı’nın bu net tavrı, desteğini Karlıdağ’dan yana kullanacağı şeklinde algılandı ve ortak aday düşüncesini daha yolun başında kafalardan sildi. Uzunca bir süredir Dündar’a alternatif ilçe başkanı üzerinde çalışan ilçe yönetim kurulu üyesi Okan Karlıdağ da kendisi aday olmasa da yeni ve daha dinamik bir aday üzerinde çalışma yürütmeye devam edeceklerini söyledi. Karlıdağ’ın da uzlaşıdan yana olduğu ancak Dündar’ın ‘ben varım’ restinden sonra ikinci bir adayla kongreye gidilmesinin kesinleştiği yorumları yapıldı.
 
SINDIR UZLAŞI İSTİYOR
Son olarak söz alan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise geçen kongre öncesi yaşanan tartışmalara bu kez taraf olmayacağını ve siyasi anlamda Büyükşehir Belediyesi ile kavgalı gibi gözükmekten son derece rahatsız olduğunu söyledi. Belediye ile uyumlu bir örgüt yapısından başka bir şartının olmadığını belirten Sındır’ın “Yeniden başkan olurum ya da olmam. Kaybeden bir belediye başkanı olmak istemiyorum. Yaptığım hizmetleri örgütümle paylaşabilmek ve destek alabilmek en büyük talebimdir. Okan Karlıdağ ya da Osman Koçanalı’nın aday olması önemli değil. Önemli olan partinin belediye ile ortak bir dil geliştirmesi” dediği öğrenildi. Kulislerde, siyasi tavrını Okan Karlıdağ lehine kullanması beklenen Sındır’ın, bu nedenle eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın ile de ters düştüğü ve Okan Karlıdağ’ın aday olması halinde Çapın ve ekibinin de Dündar’ı destekleyebileceği konuşuluyor.
 
KAHVALTI’DA 50 DELEGE BULUŞTU
Delege seçimlerinde Bornova’da mevcut İlçe Başkanı Enver Dündar’ın karşısında yer alan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın ile hareket eden isimler kongre sürecine dönük bir çalışma gurubu kurdu. Oluşturulan çalışma grubunda İl Genel Meclis Üyesi Halis Çam, Meclis Üyesi Mehmet Aksu, Çeto Çamlıbel ve Beyazıt Palabıyık gibi isimler yer aldı. Grup ilk olarak kendilerine yakın delegelerle Pazar kahvaltısında buluştu. Dün Bornova Küçükpark’ta gerçekleştirilen kahvaltıya 62'si delege olmak üzere yaklaşık 80 partili katıldı.Delegeler adına açıklamayı Başkan Sındır'a yakın isimlerden Çeto Çamlıbel yaptı. 

62 DELEGE ADINA ÇAMLIBEL KONUŞTU
Bornova kongresini yakından izlediklerini söyleyen Çamlıbel, kahvaltıda bir araya gelen delegasyonun birlikte hareket edeceğini, sayılarının 80'i aştığını belirterek, 'Adaylar bizi de dikkate almak durumunda. Katılımcı Demokratik Taban Hareketi olarak buradan sesleniyorum. Şu anda hiçbir adaya yakın ya da uzak değiliz. Adaylardan biri olan mevcut ilçe başkanı Enver Dündar'a destek olduğumuz tezi doğruyu yansıtmamaktadır. Bizler demokratik bir yönetim arzusu içindeki delegeleriz. Bu nedenle de adaylarla görüşüp, doğru ekibin hangi adayda toplandığına bakıp, kararımızı yine birlikte vereceğiz.. Şu anda şu adaya ya da bu adaya desteğimiz sözkonusu değildir' dedi. 

EROL MUTLU VE NİHAT KAYA KOMİSYONDA DEĞİL
Çamlıbel, daha önce bu komisyonda olacağı açıklanan Meclis Üyesi Erol Mutlu ve partili Nihat Kaya'nın komisyonda görev almadıklarını kaydetti. Organizasyonda aktif rol alan Mahalle Delegesi Engin Daşdemir de hiçbir adaya destek olmadıklarını, karşı da olmadıklarını belirterek, yapılan kahvaltılı toplantının bir taban hareketi olarak algılanması gerektiğini, grubun önümüzdeki günlerde hangi adayı destekleyeceğini ayrıca açıklalayacağını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
genç ! delege 24 Şubat 2012 Cuma 23:44

PARTİNİ ARTIK YAŞLILARDAN KURTULMASI LAZIM.. YAHU ADAM KONUŞAMIYOR KÜRSÜYE ÇIKTIĞI ZAMAN DİLİ LAL KESİLİYOR BEN O ADAMI NİYE BAŞKAN SEÇEYİM AKIL VAR MANTIK VAR.. OKAN BAŞKANIM MERAK ETME ARKANDAYIZ OMUZ OMUZA..

Yorumu oyla      14      7  
24 Şubat 2012 Cuma 23:38

TEK BAŞKAN OKAN KARLIDAĞ.... GENÇ... DİNAMİK... DEVRİMCİ.... GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ OKAN BAŞKANIMM.. SEÇİM DÖNEMİNDE ÇALIŞTIK DİYENLERİ GÖRDÜK.. ÇALIŞMA ÖYLE OLMAZ ÇALIŞMA BİLDİR AFİŞ BAYRAK LA DA OLMAZ BUNLAR ZATEN BİR PARTİNİN ASİL GÖREVİ.. FARK LAZIM FARK.. KİMSENİN YAPMADIĞI YAPAMADIĞI ŞEYLERİ YAPABİLİYORSAN İŞTE SEN O ZAMAN ÇALIŞMIŞSINDIR.. OKAN BAŞKANIM BİZ BU YOLA BİRLİKTE ÇIKTIK ÖLENE KADAR DEVAMMM.. ÇAMDİBİLİ....

Yorumu oyla      14      7  
RAŞİT 22 Şubat 2012 Çarşamba 11:06

EĞER ALEVİ DEĞİLSEN BÜYÜKŞEHİRDE İŞE GİRMEN İMKANSIZ GİBİ BİR ŞEY MEZHEP AYIRIMI HAT SAFHADA

Yorumu oyla      15      10  
yönetici 21 Şubat 2012 Salı 22:09

TURGUT TAŞ İKİ TANE GALİBA NE TESADÜF AMA BORNOVA CHP İLÇEDE KAYITLI BİR TANE TURGUT TAŞ VAR.ONDAN OLSA GEREK TURGUT TAŞ YORUMUNU OKUYUNCA BEN BİZZAT ENVER BAŞKANA YAKINLIĞINI BİLDİĞİM İÇİN ŞAŞIRDIM VE KENDİSİNİ ARADIM.BORKOPTA OTURAN TURGUT TAŞ SİZDE PARTİ ÜYESİ DEĞİLSİNİZ GALİBA.ONDAN TANIŞMIYORSUNUZ.İKİNİZEDE SEVGİLER.

Yorumu oyla      13      6  
delege 21 Şubat 2012 Salı 22:08

sayın emek çi arkadaş ve sayın sepetçi çok şükür büyükşehir belediyesinde çalışmakdayım sayın sepetçi iyi bilir bizim belediyeden emeklioldu ve hala emekli emekli izbaşda çalışmakdadır kendisine hiç sordumu gerçek işe ihdiyacı olan birsürü chp gençlerimiz var işsiz geziyolar evinde otursun artık gençlerin önünü açsın biraz artık onlar çalışsın ha bide bildiğim kadarıyla soyismi aynı olanları almıyodular bornova belediyesine ama ne hikmetse oğluda belediyede işe başlamış krallık gibi

Yorumu oyla      27      8  
EMEKÇİ 21 Şubat 2012 Salı 11:54

DELEGE İSİMLİ ARKADAŞIMIZIN BİR SIKINTISI OLMALI SÜREKLİ BORNOVA BELEDİYE BAŞKANIMIZA SALLAMASINDAN BELLİDİR. SANIRIM BAŞKANIMIZDAN BEKLENTİSİ VARDI AMA BAŞKANIMIZDAN BEKLENTİSİNİ ALAMADIĞI İÇİNDİR SALLAMASI YADA TAMAMEN BİRİLERİNİN SAVUNUCULUĞUNU YAPIYORDUR. İZMAŞA SALLAMASINA GELİNCE HERŞEYİN ŞEFFAF OLDUĞUNDAN EMİNİM ARKADAŞIM KİM OLDUĞUNU AÇIKLADA İSMİNLE BİLİNSİN BORNOVADA DELEGE ÇOK.......

Yorumu oyla      16      38  
TURGUT TAŞ 21 Şubat 2012 Salı 10:56

SAYIN ADAŞIM TURGUT BEN BORKOPLARDA OTURUYORUM SEN GERÇEKSEN MAHALLENİ AÇIKLA KİMİN DOĞRU SÖYLEDİĞİNİ ARAŞTIRALIM,ALİÇALIŞKAN BENİM BABAMIN OĞLU DEĞİL ANCAK BU GÜNE KADAR TANIDIĞIM EN İYİ İNSAN VE BU İNSANIN BU PARTİDEKİ KAVGALARI BİTİRECEĞİNE İNANABİLİRSİN .SELAM VE SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      33      11  
HÜSEYİN 21 Şubat 2012 Salı 09:05

DEVRİMCİ VE EMEKÇİ DOSTU KİMSE O GELSİN BORNOVADA ÇIKAR VE MANFAATE DAYALI İLİŞKİLER SON BULUP TABANDAN GENİŞ HALK KİTLELERİNE ULAŞAN DEVRİMCİ Bİ ANLAYIŞIN EGEMEN OLMASI DİLEYİĞLE YA Sn. Ali Yaşar ÇALIŞKAN YADA SN NEVZAT KAVALAR OLSUN BU PARTİNİN BÖYLE VİZYONA SAHİP BİREYLERE İHTİYACI VAR....

Yorumu oyla      42      12  
mustafa sepetçi 21 Şubat 2012 Salı 07:49

Sayın gelege arkadaş önce izbaşı eleştirirken şu adını soyadını yazma cesaretini göster öyle kimligini yazmadan göbekten sallamak kolaydır

Yorumu oyla      18      59  
Turgut Taş 21 Şubat 2012 Salı 00:09

Turgut Taş adına yorum yapan sen kimsin ki benim adıma yorum yapıyosun Enver Dündarı ağzına alıyosun eleştiri yapıyosun bu zamana kadar gelmiş geçmiş ilçe başkanlarının en demokratik en şeffaf delege seçimi yapan tek ilçe başkanıdır ENVER DÜNDAR gibi ilçe başkanları CUMHURİYET HALK PARTİSİNİ iktidara getirecek başkandır...

Yorumu oyla      18      34  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Savcılar izin istesin
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Savcıların ‘MİT Müsteşarı Hakan ...
İlknur Denizli'den Kocaoğlu'na sert eleştiri: Karnesi zayıf!
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur denizli, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ...
Gürsel Tekin: Yarın Başbakan ölse ne olacak?
Son MİT yasası kapsamında Başbakan Erdoğan'ın 'güvenceniz benim' sözünü ...
 
Şengül: Büyükşehir’de birileri sanki bilerek hata yapmış
Hürriyet İzmir’den Banu Şen AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’le ...
Çiğli’de delege seçimlerinde yine kriz çıktı!
Mevcut CHP Çiğli İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer ile Çiğli Belediye Başkan ...
MHP'li Tanrıverdi'nin otomobili hala bulunamadı
Güzelbahçe’de geçen cuma günü denizden cesedi bulunan MHP İl Başkan Yardımcısı ...
 
Erdoğan: Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz
AK Parti İl Gençlik Kolları Kongresi'ne telekonferans yöntemiyle katılan ...
AK Partili vekilden 'Sabiha Gökçen' kampanyası!
Adıyaman’ın Kahta İlçesi’nde, AK Yaşam Derneği üyeleri AK Parti Adıyaman ...
Sav'ın çağrısı CHP'yi gerdi
Tüzük kurultayına bir hafta kala Önder Sav’ın delegelere “Kurultaya gitmeyin” çağrısı CHP’yi gerdi.
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva