HABERLER>POLİTİKA
20 Şubat 2012 Pazartesi - 10:09

İlknur Denizli'den Kocaoğlu'na sert eleştiri: Karnesi zayıf!

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur denizli, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Kocaoğlu'nun sorumluluk almaktan kaçtığını savunan Denizli, 2009 yerel seçimlerinde verilen sözlerin hayata geçirilmediğini iddia etti.

İlknur Denizli den Kocaoğlu na sert eleştiri: Karnesi zayıf!

İZMİR - Egeli Sabah'a açıklamalar yapan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yüklendi. Kocaoğlu'nu sert bir dille eleştiren denizli, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son günlerin en çok tartışılan konusu olan 60 yaş kartı uygulamasına değinen denizli, Büyükşehir Belediyesi meclisinden geçen yeni düzenlemenin tekrardan Sayıştay'a gönderilmesini eleştirdi. Denizli, "Eğer siz 60 yaş kartını uygulamak istiyorsanız, bunu Sayıştay'a göndermek yerine kendi ESHOT encümeninizin onayı ve UKOME kararıyla bunu hayata geçirmeniz gerekirdi. Eğer Ankara'da uygulanan sistemi getirdim diyorsanız, karar mekanizmalarını da Ankara'daki gibi olması gerekir. Ama bunu kararı da tekrar Sayıştay'a yollarsanız tekrar başa dönmüş olursunuz. Sayıştay'ın bu kez de benzer bir kararı vermesi muhtemeldir" dedi.
 
"Korkmadan karar vermeli"
Başkan Kocaoğlu'nun korkmadan karar vermesi gerektiğini dile getiren Denizli, Sayıştay'ın kararı gerekçe gösterilerek vatandaşın mağdur edilmesini eleştirerek şöyle konuştu:
"Yönetmek de, liderlikte karar almayı gerektirir. Cesaretli kararlar almak ve o kararların arkasında durmazsanız, "yarın bana bunu da sorarlar" diyerek kendi yetkinizi kullanmaktan korkup, bu yetkiyi başkaları kullansın derseniz. İzmirli dönüp, 'Biz sizi bu yetkileri kullanmak için seçtik' der. Her türlü olumsuzlukta topu başka yere atan bir belediye başkanı imajı çizersiniz bu da çok şık bir durum değildir."
 
Projeler yapılmadı
2009 yerel seçimlerinde verilen sözlerin tutulmadığını da dile getiren denizli, Kocaoğlu'nun üç yıldır doğru dürüst bir projeyi hayata geçiremediğini savundu. Denizli, "Bizim projelerimiz hazır raflardan çıkarıp çıkarıp uygulayacağız diyorlardı, neredeyse üç yıl bitti sözü verilen pek çok iş başlamamış durumda. 9 iskele yapılacaktı ama daha bir tane bile yapılmadı. Üç yıl geçti önümüzde iki yıl kaldı, 2014'e kadar bunların ne kadarı hayata geçirilir onu da İzmirlilerin taktirine bırakıyorum. Ben İzmirlilerden CHP'li Belediye Başkanı'nın 2009 da verdiği sözlerden üç yılda hangilerinin hayata geçirildiğini karşılaştırmalarını istiyorum. Bu karşılaştırmadan çok başarılı karne çıkmayacağına inanıyorum" diye konuştu.
 
"Müteahhit mi seçiliyor"
Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonun belediye çalışmalarını yavaşlattığı iddialarına da katılmayan denizli, "CHP'li Büyükşehir Belediyesi her şeyi dört dörtlük mü yapıyordu, her şey zamanında mı bitiyordu da bu dönem içinde takım olumsuzlukları hissetmeye başladık. İzmir'de işler iyi yapıldığında bu Başkanın başarısı oluyor, iş iyi gitmeyince suçlu müteahhit oluyor. Peki, bu müteahhitlere işi ben mi veriyorum? Ben sandığa gittiğim de Belediye Başkanı'na oy veriyorum, müteahhide oy vermiyorum. O sorumluluğu kim taşıyacaksa ben ona oy veriyorum. Ben CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bu sorumluluğu hakkıyla yerine getirmediğini düşünüyorum" dedi.
 
Kocaoğlu'na yanıt verdi
Başkan Kocaoğlu'nun, "Ankara'da bürokrasiden çıkacak işlerimizi takip etsinler, çıkarsınlar. Kente de bir faydaları dokunsun. Kentin moralini bozacağına bunu yapsınlar" sözlerine de değinen denizli, muhalefet olmak adına muhalefet yapmadıklarını, İzmirlilerin yarına olan her konuda muhalefet yapmayı sürdüreceklerini ancak Büyükşehir Belediyesi'ne de gerekli her türlü desteği vermeyi sürdüreceklerini söyledi. Kentsel dönüşüm projelerinin Ankara'da bekletildiği iddialarına yanıt veren denizli, "Bu projelerin dosya ve hazırlık süreci var. Gönderdiğiniz gibi onaylanmasını bekleyemezsiniz. Bu çerçevede İzmir'e bir bütün olarak bakmak gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Kadıfekale projesi altı yıl sürdü. Ben yaptım oldu mantığı ile yapılacak bir iş değil" dedi.
 
Medyaya yansıyan bir diyalogda Başkan Kocaoğlu'nun, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'den aday olması halinde kendisinin de aday olacağını dile getirmesiyle ilgili de konuşan denizli, "Sayın Kocaoğlu, "26 ay önceden İzmir'i yerel seçim havasına sokmayın. Bunları altı ay kala konuşalım" diyordu. Bir anlamda, 'Ben tek kale maç oynamayı çok severim. Bir dikenli gül bahçesinde icraatlarımı yapmak istiyorum. Lütfen bana müdahale etmeyin' diyordu. Ama bu söz medyada yansıdığı gün itibariyle Aziz Kocaoğlu CHP'nin aday adayıdır. Bundan sonra yaptığı tüm icraatlarda benim gözümde Aziz Kocaoğlu, aday adayı olan bir kişidir. Beklenen bir sonuçtur" dedi.
 
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur denizli, iptal edilen vapur ihalesinin yeni şartnamesinin hazırlanması sırasında mutlaka Gemi Mühendisleri Odası'ndan da görüş alınması gerektiğini söyledi. Aksi taktirde İzmir'in özlediği vapurlara kavuşmasının zor olduğunu belirten denizli, "Türkiye'deki tersanelerin yüzde 80 boş. Bu ihalede çok ciddi bir bütçeden bahsediyoruz. Bu bütçenin Türkiye içinde kalıp, tersanelerimizi güçlendirmesinin yararını düşünüyorum. Gemi Mühendisleri Odası'da aynı düşünüyor. Umarım Büyükşehir Belediyesi, ikinci şartnameyi hazırlarken buna dikkat eder aksi taktirde İzmir körfezinde uzun bir süre daha vapur göremeyiz" şeklinde konuştu.( Fırat Soylu/Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 30 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sak 21 Şubat 2012 Salı 11:15

Gölge etmeyin yeter.Demagoji yapıyorsunuz.Müteahitlere işler,kamu ihale yasasına göre veriliyor.Başka şansın yok.Yapılan her hizmete dava açıldı,insanlar içerde yatıyor.Kocaoğlu nun karnesi zayıfmış.Evet belediye bir m yer satmamış (peşkeş çekmemiş).İmar değişikliğiyle kimseye trilyonlar kazandırmamiş bu durum sizi bozar.Bak İstanbul büyükşehire imar değişikliği rantına kimlere sağlandığına,bak kç m2 arsa satmışlar kimlere satmışlar.Ankara yı incele.Bunları yapmadığından karne zayıf.Geç bunları.

Yorumu oyla      12      6  
20 Şubat 2012 Pazartesi 23:03

akp sayın kocogluna ayak bagı olmasın yeter izmire böyle başkan gelmez daha izmir halkı ne olursa olsun sayın koçoglunun arkasında destekciyiz

Yorumu oyla      18      9  
izmir bilir ... 20 Şubat 2012 Pazartesi 21:52

izmir size boyunuzun ölçüsünü ilk seçimde verecek...

Yorumu oyla      16      8  
izzet pilgir 20 Şubat 2012 Pazartesi 21:50

güzel kardeşim diğilsen ozaman birilerin şovelyeliğini yapma derim bırakında şu izmirde güzel işler projeler yapılsın izmirin önu açılsın

Yorumu oyla      15      7  
sertaç ayasun 20 Şubat 2012 Pazartesi 20:11

hilmi dülger izban büyükşehir beediyesinin bir projesidir demir yolu devlete aittir bu sebeple kazanç ortaktır bilmiyorsan araştır ilknur denizli ve şakşakçıları boyunuzun ölçüsünü 2014 de alacağız hiç merak etmeyin hizmeti sadece yerüstünde zannedenler yeraltına bakmayı dahi akıl etmeyenler size cevabı izmirin köylüleri öyle bi verecekki dışarı çıkamıyacak sınız utancınızdan

Yorumu oyla      16      8  
izzet pilgir e 20 Şubat 2012 Pazartesi 19:11

güzel kardeşim ben chp li falanda değilim.bu ülkede akp ve chp den ibaret değil.

Yorumu oyla      16      7  
fatma bozdoğan 20 Şubat 2012 Pazartesi 18:38

İLKNUR HANIMIN PROJELERİNİ AZİZ KOCAOĞLU DEVAM ETTİREBİLMELİYDİ

Yorumu oyla      15      10  
hamdi 20 Şubat 2012 Pazartesi 18:11

baş danışmanı sendin ,nasıl başarılı olmasını beklersin

Yorumu oyla      18      8  
Cemil Kavaklı 20 Şubat 2012 Pazartesi 18:00

Sayın Mustafa Türkmen, gayet güzel bir imla ile yazmışsınız. Ancak “mı, mi, mu, mü” soru edatı her zaman ayrı yazılır.(sonuna ek alırsa ekler soru edatına eklenir) Umarım faydalı olabilmişimdir. Ayrıca Sayın Yüksel ve Sayın Kocaoğlu haberi okumamış olabilirler, zahmet olmazsa siz gazeteyi kendilerine ulaştırın. Dilbilgisi dersi bittiğine göre sıra günün özlü sözünde. Yazanın yalancısıyım, hemşerimiz Herodot amca demiş. “Acınmaktansa kıskanılmak daha iyidir”

Yorumu oyla      12      8  
izzet pilgir 20 Şubat 2012 Pazartesi 17:23

demir yolu hattı tcdd ait tamam siz daaha üç yolda 7 yıldır bir metro bitiremediniz bumu sizin övündüğünüz yerel anlayış okadar esnaf iflas etti o güzergahda neredeyse tüm evler duvarlar çatlak insanlar mağdur sizin halkçılık dediğiniz anlayış bu olsa gerek

Yorumu oyla      18      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gürsel Tekin: Yarın Başbakan ölse ne olacak?
Son MİT yasası kapsamında Başbakan Erdoğan'ın 'güvenceniz benim' sözünü ...
Şengül: Büyükşehir’de birileri sanki bilerek hata yapmış
Hürriyet İzmir’den Banu Şen AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’le ...
Çiğli’de delege seçimlerinde yine kriz çıktı!
Mevcut CHP Çiğli İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer ile Çiğli Belediye Başkan ...
 
MHP'li Tanrıverdi'nin otomobili hala bulunamadı
Güzelbahçe’de geçen cuma günü denizden cesedi bulunan MHP İl Başkan Yardımcısı ...
Erdoğan: Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz
AK Parti İl Gençlik Kolları Kongresi'ne telekonferans yöntemiyle katılan ...
AK Partili vekilden 'Sabiha Gökçen' kampanyası!
Adıyaman’ın Kahta İlçesi’nde, AK Yaşam Derneği üyeleri AK Parti Adıyaman ...
 
Sav'ın çağrısı CHP'yi gerdi
Tüzük kurultayına bir hafta kala Önder Sav’ın delegelere “Kurultaya gitmeyin” çağrısı CHP’yi gerdi.
Kızı Erbakan'ı anlattı: Büyük bir dava ve çile adamıydı
Saadet Partisi’nde kısa bir süre önce Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevini ...
Çıray: EXPO’yu sığ siyasette boğmayın
Expo’nun İzmir’in marklaşmasına büyük katkı sağlayacağını ifade eden CHP ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva