HABERLER>POLİTİKA
15 Şubat 2012 Çarşamba - 11:03

CHP Bornova için son sözü Kocaoğlu söyleyecek!

İlçe Kongresi hazırlıklarına başlayan CHP Bornova örgütünde aday bolluğu dikkat çekiyor. Mahallelerde üstünlük kuran mevcut Başkan Dündar’ın aday olmasına kesin gözü ile bakılırken, son sözü Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun söyleyeceği konuşuluyor.

CHP Bornova için son sözü Kocaoğlu söyleyecek!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - Delege seçimlerini tamamlayan CHP İzmir İl Örgütü’nü, ilçe kongreleri heyecanı sardı. Metropol ilçelerde büyük çekişmelere sahne olan, zaman zaman belediye ve örgüt mücadelesini gözler önüne seren, bazen de Baykal- Sav ittifakı ve genel merkez mücadelesi şeklinde seyreden delege seçimleri ile önemli bir siyasi viraj dönüldü. Mart ayı sonu itibariyle başlayacak olan kongre süreci öncesi gözler muhtemel adaylara çevrildi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteğini alan İlçe Başkanı Enver Dündar ve Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın sahip çıktığı eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın desteklediği listelerin yarışında renkli seçimlere sahne olan CHP Bornova kulisleri, ilçe kongreleri öncesi yine hareketli!
 
KOCAOĞLU’NUN TAVRI BELİRLEYECEK
Bornova’daki aday bolluğu arasında mevcut İlçe Başkanı Enver Dündar’ın adı yine ön planda yer alıyor. Delege seçimlerinde karşı listelere önemli ölçüde üstünlük kuran, büyük mahallelerde rakiplerine çalım atan Dündar’ın kongrelerde yeniden aday olmak istediği konuşuluyor. Dündar’ın tecrübesi ve bilgi birikimi, adaylık noktasında yolunu açarken, Kocaoğlu’nun bu konudaki tavrının ne olacağı da merak ediliyor. Dündar’ın, örgütü ve belediyeyi yeteri kadar kucaklayamadığını öne süren çevreler, Kocaoğlu’nun alternatif bir ilçe başkanı önereceğinden emin! Bizzat Başkan Kocaoğlu’nun desteğini alarak vitrine çıkması düşünülen isimler arasında en önemli yeri Harita Mühendisi Okan Karlıdağ alıyor. Delege seçimlerinde, desteklediği listeler yara alan Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın da karşı bir aday çıkarmaya yanaşmamaları, Karlıdağ’ı ‘uzlaşı adayı’ konumuna getirebilir!
 
DÜNDAR, KARLIDAĞ VEYA KAVALAR!
Adı potansiyel ilçe başkan adayları arasında yer alan, eski il yöneticisi Münip Altop ve bir önceki kongrede, Kocaoğlu’nun isteği ile adaylık düşüncesinden vazgeçen Osman Koçanalı’nın da Karlıdağ’ı destekleyebilecekleri konuşulurken, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ‘Biraz daha bekleyelim. Herkes iyice bir düşünsün’ diyerek Karlıdağ önerisi ile ilgili zaman istediği de kulislerde dillendiriliyor. Koçanalı’nın, İl Genel Meclisi Üyesi oğlu Onur Koçanalı’nın da Karlıdağ’ı destekleyebileceği belirtiliyor. Aday belirleme konusunda aceleci davranmayan Kocaoğlu’nun aklındaki ‘sürpriz’ isimler ise eski İlçe Başkanlarından Nevzat Kavalar ve Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile yıldızı bir türlü barışmayan meclis üyesi Muhammet Yıldız. Uzlaşı arayışlarının dışında aday önermeyeceğine kesin gözü ile bakılan Sındır’ı bu süreçte karşısına almak istemeyen Başkan Kocaoğlu, Yıldız’ı eleyebilir ancak Kavalar isminin, hem belediye hem de örgüt üzerinde birleştirici rol oynayabileceği de parti tabanında sıkça dile getirilen bilgiler arasında yer alıyor. Öyle ki; belediye ve örgütün ortak adayının Kavalar olacağına kesin gözüyle bakan bir kesim mevcut. Kavalar’ın yakın çevresine ‘İlçe başkanlığı istemiyorum’ demesi, il başkanlığına ışık yaktığı şeklinde de anlaşılabilir!
 
SINDIR UZLAŞIDAN YANA
Başkan Kocaoğlu’dan destek alarak, ilçe başkanlığına aday olabileceği konuşulan son isim ise eski meclis üyelerinden, Büyükşehir Belediyesi eski İmar Komisyonu Başkanı ve Grup Sözcüsü Erkut Öcal! Dönemin Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan’ın tıbbi operasyon geçirdiği süreçte belediye başkanvekilliği görevini de yürüten Öcal’ın, Kocaoğlu’dan işaret alırsa vitrine çıkmak isteyebileceği ancak parti tabanından beklediği desteği göremeyeceği söyleniyor. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın ise kongrelerdeki tavrı net! Geçen kongrelerde Kocaoğlu’na karşı tarafmış gibi gözükmesi, parti içi tartışmaların ise tam göbeğinde yer alması nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Sındır’ın, bu sefer siyasi tartışmalara girmeyeceği açık! Destek verdiği yapının birçok mahallede üstünlük kuramamasından dolayı da eli zayıf olan Sındır ve Ertürk Çapın yapısının aday çıkartmayacağı ön görülürken, ortak ve bütünleştirici aday üzerinde ısrarcı olunabileceği de konuşuluyor. Sındır’ın herhangi bir adaydan yana tavır koymayacağı ancak belediye ile uyumlu, hizmetleri iyi anlatan ve belediye başkanına sahip çıkacak özelliklere sahip bir ismin aday gösterilmesini de istediği ifade ediliyor. Sındır’ın Potansiyel bir belediye başkan adayı olan Nevzat Kavalar’ın adaylık ihtimaline de sıcak bakmayacağı da zayıf ama ilginç bir ayrıntı. Sındır’ın, destek verdiği -delege seçilemeyen- öne sürülen Bor-Kop eski başkanı Yavuz Nedim Yokaş’ın isminin de adaylık için gündeme gelmesi sürpriz değil!
 
ADAY BOLLUĞU YAŞANIYOR
Bornova kulislerinden dillendirilen en sürpriz isim ise Erdem Balkır. Bir dönem ilçe yönetim kurulu üyeliği de yapan Avukat Balkır, Bornova’daki şansı yüksek başkan adaylarından biri olarak anılıyor. Balkır, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile ilişkileri çok sıcak olmasa da bağımsız aday görüntüsünde ilgi çekiyor. Bornova'da asıl sürpriz ise genel merkezden bekleniyor. Genel merkezin onayını ya da işaretini bekleyen bazı isimler de tüzük kurultayının ardından sürpriz şekilde adaylık açıklayabilir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nazmi 12 Nisan 2012 Perşembe 00:40

Nevzat Kavalar belediye başkan adyı olmalı.ilçe başkanı değil.

Yorumu oyla      12      6  
2.bolge 16 Şubat 2012 Perşembe 09:21

herkes atıyor bıze soran yok ılce kongresınde gorusuruz koskoca chp uc bes kısının oyuncagı degıldır bunu ılce secımlerınde korecegız camdıbınde altındagda muamer atasever ne derse o olur yeter artık oy deposu olarak goruldugumuz artık bız soz sahıbıyız yeterlı delegemız var bunu dıkkate almayan sonucuna katlanır

Yorumu oyla      12      10  
delege 16 Şubat 2012 Perşembe 00:11

aziz koçaoğlunun adayı nevzat kavalar pazar günü nevzat kavalarla görüşüp onay aldı bornovaya hayırlısı olsun

Yorumu oyla      13      11  
bornovalı 15 Şubat 2012 Çarşamba 22:08

bi kere erdem dediğiniz arkadaş partiye kaç yılda bir uğrar ilçe başkanı olunca kimi tanır bide osman abisi var ona danışıp tanıyabilir herkezi.. okan karlığada aziz kocaoğlu otur oturduğun yerde dedimi ne yapıcak oturucak nevzat kavalar aday olursa örgüt emekçisi birisi ama yine bi yerlere aday olmak için mesela belediye başkanlığı oda olamssa il genel meclis üyeliği oda olamssa mahalle muhtarlığı oda olmassa muhtar azalığı oda olmassa bir seçmen gibi oy kullanır oda en kötü ihtimal tabi

Yorumu oyla      16      11  
çamdibililer 15 Şubat 2012 Çarşamba 22:05

önümüzdeki yerel seçimlerde CHP yi bornovada tekrar iktidar yapacak tek aday NEVZAT KAVALAR dır

Yorumu oyla      16      18  
mustafa can 15 Şubat 2012 Çarşamba 21:21

saygıdeger cumhuriyet halk partililer bende sizler gibi yıllarca cumhuriyet halk partisi içerisinde görev almış bir arkadaşınızım. yıllarca hep eleştirdik partimizin gençlerin önünü neden açmıyor diye.saygıdeger eski genel sekreterimiz önder sav yıl 1974 de henüz 32 yaşında iken çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı yaptı.düşünebiliyomusunuz yıl 1974 ama şu anda degil bakanlık ilçe başkanlığına hala 55 yaş üstü arkadaşlarımızın talip olmalarına anlam veremiyorum.gençlerin önünü açalım lütfen

Yorumu oyla      18      10  
ayşe 15 Şubat 2012 Çarşamba 19:44

Okan Karlıdağ iki yıldır yönetimdedir ve yönetimde varlığı hiç görülmemiştir.Üstelik kadın kolu toplantısında kadınlara hitabı hiç kibar ve seviyeli olmamıştır.Şimdi Okan Karlıdağ'ı ilçe başkanı yaparak zaten bölünmüş olan örgütü,içinden çıkılmaz bir hale sokmayın lütfen!!!

Yorumu oyla      24      13  
15 Şubat 2012 Çarşamba 16:20

son sözü kocaoğlu söyliyecekse neden delege seçimi adayını atasın başkanlık gücünü kulanmak kadar yalnış bir siyaset olamaz delege kendi özgür kararıile oyunu atmalı karşıyakada delegede imza toplanıyor bunasıl bir siyaset madem imza toplıyorsanız kendi kendinizi atayın insanları taraf olmaya niye zorluyorsunuz işte yılardır neden birinci parti olamadık hep bu yalnışlardan parti kendi içsorunlarıyla uğraşmaktan siyaset üretemiyor duruma geldi siz buiç çekişmeyle uğraşırken akp gücüne güçkatıyor

Yorumu oyla      23      7  
Bilal---İzmirli 15 Şubat 2012 Çarşamba 15:07

Yavuz Nedim Yokaş’kazanmaya en yakın gibi.

Yorumu oyla      13      22  
Gözlemci 15 Şubat 2012 Çarşamba 15:00

Bornova'da İlçe seçimlerine müdahil değilim, diyen Kocaoğlu var,birde Bornova Belediye başkanı Sındır var . Sındır açıklamalarında ilçe yönetimi ve sinerji uyumsuzluğundan bahsediyor,birde bazı meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri,Sayın Belediye Başkanı belediyeye hakim olsun ilçe siyasetine karışmasını pek istememekteler.Şimdi sorayım Sındır'a karışma diyenler neden Kocaoğluna ilçe siyasetine karışma diyemiyor.Belediye başkanları arasında fakmıvar CHP siyasettinde..?? yorumlarınızı göreyim.?

Yorumu oyla      25      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Danışmandan 'AK Parti-Gülen çatışması’ yorumu!
Son ifade kriziyle bir kez daha gündeme gelen iktidar partisi ile Gülen ...
Çiçek: Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri kabul edilemez
Meclis Başkanı Çiçek, Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik kullandığı 'kalıbının ...
AK Partili Sait, Atatürk'ün kızıyla buluştu
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, sevgililer gününde Mustafa Kemal ...
 
CHP’li gençler yönetim değişikliğine isyan etti
CHP Gençlik Kolları eski Başkanı Emre Yılmaz, gençlik kollarında yapılan ...
Kaplan: Bahar geliyor bahar, çok korkuyorum
TBMM Adalet Komisyonu, MİT Kanunu'nda değişiklik öngören teklifi görüşmek ...
Kılıçdaroğlu: Başbakan'a çete kurma yetkisi veriliyor
CHP lideri Kılıçdaroğlu MİT kanunuyla ilgili olarak 'Hangi demokraside ...
 
Son ankette CHP’ye büyük şok
Önder Sav ve CHP'li muhaliflerle bir araya gelen SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, ...
Çiğli’de Solak’ın adayı Gültekin! Koçer favori, Okay sürpriz
Tartışmalı delege seçimlerine ev sahipliği yapan CHP Çiğli’de, gözler ...
Bahçeli’den AK Parti’ye 'ikiyüzlü' suçlaması
MHP lideri, İlker Başbuğ’un tutuklanması karşısında sessiz kalan iktidar ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva