HABERLER>POLİTİKA
6 Eylül 2011 Salı - 17:28

CHP İzmir'den adliyeye siyah çelenk

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve partililerle birlikte, yeni adli yıl açılışı nedeniyle geldiği İzmir Adliyesi'nin sosyal tesislerin yanındaki A kapısına, üzerinde "Deniz Feneri'ni unutturmayacağız" yazılı siyah çelengi bırakmak istedi.

CHP İzmir den adliyeye siyah çelenk

İZMİR - Çelenk koyma sırasında İl Başkanı Bayır’ın yanına gelen sivil polis, Başsavcıvekili'nin çelengin konulmamasını istediğini söyledi. Tacettin Bayır bunun üzerine çelengi, dokunmazlıkları bulunan miletvekilleri Çam ve Moroğlu ile birlikte koydu. Yaklaşık yarım saat bırakıldığı yerde duran çelengi daha sonra bir adliye çalışanı alıp içeri götürdü.
 
CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ve yaklaşık 50 partili, Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcıların görevden alınmasını ve hukuksuz olduğunu öne sürdükleri uygulamaları protesto etmek için, yeni adli yılın açılışı nedeniyle İzmir Adliyesi önünde toplandı. Basın açıklamasını okuyan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Türkiye'de yargı bağımsızlığının imkansızlaştığını, yargının siyasallaştığını öne sürdü. Yeni bir adli yılın sıkıntılı başladığını dile getiren Bayır, şunları kaydetti:
 
"Geçtiğimiz adli yılda gerçekleşen olaylar, Türkiye'de yargı bağımsızlığı sorununun ne denli büyüdüğünü ve kronikleştiğini gözler önüne serdi. Adalet sistemi ve hukuki düzen açısından ülkemizin içinde bulunduğu durumu bu vesileyle hatırlatmanın tam da zamanı. Yeni adli yıla önümüzdeki üç temel sorunla başlıyoruz. Birincisi; yapısal olarak yargının bağımsızlığı imkansızlaştı. Bu somut durum 'Deniz Feneri' soruşturmasında yaşanan ve devam eden gelişmelerle de ortaya çıkmıştır. İkincisi; Özel Yetkili Mahkemeler gibi, demokrasiye aykırı, kurumların demokratikleşme sürecini duraksatan sivil bir vesayet düzeni oluştu. Üçüncüsü ise Türkiye tarihinde bir ilk olarak yargı, kuvvetler ayrılığı prensibini hiçe sayarak, gayri hukuki bir şekilde ve insan haklarına aykırı olarak milletvekilerini tutuklu tutmaya devam ediyor. Bu nedenlerle, yargı, ifade özgfürlüğünü, örgütlenme hakkını, barışçıl siyasi faaliyette bulunma hakkını koruyan değil, bastıran bir araç haline dönüştü. Yargıya olan güvenin sarsılmasıyla, mahkemelere yolu düşen herkesin, devletin adaletine olan inancı da sarsıldı ve bundan tüm toplum etkilendi."
 


Toplumsal bilik ve beraberlik ile toplumsal barış ve huzurun ancak devlete, devletin yargısına güvenle mümkün olabileceğini belirten Bayır, "Ucu siyasi iktidara dokunan bir soruşturmayı yüürten savcılar, ikna edeci olmaktan uzak gerçeklerle ve Adalet Bakanı'nın doğrudan rol oynadığı süreçler sonunda görevden alındılar. Bu adımla, soruştuma fiilen sekteye uğıratılıyor. Türkiye'nin kuşatılmış mahkemelerinde adaletin herkes için adalet olması adına buradayız" dedi.
 
İl Başkanı Bayır, AK Parti'nin, Deniz Feneri soruşturmasını başta görmezden geldiğini, sonra da dosyalarını yok etmeye çalıştığını iddia etti. Kendilerinin bu konunun takipçisi olacacaklarıın belirten Bayır, "Deniz Feneri'ni söndürmek için buradayız. Halkımızın merhamet duygularının nasıl eurolara, dolarlara dünüştürülüp soyulduğunu bir kez daha haykırmak için buradayız. Yurtdışında memleket hasretiyle yanan yüreklerdeki merhameti, bavullara doldurulup ağababalarına taşıdılar. Hiç utanmadan, yüzleri hiç kızarmadan bunu defalarca yaptılar. Deniz Feneri'ni bu merhamet dolandırıcılarına söndürtmemek için buradayız" diye konuştu.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EŞREFPAŞALI 7 Eylül 2011 Çarşamba 09:24

"İNADINA MUHALEFET" ÖLÜP KEFENE SARILSALAR YİNE MUHALEFET "BU KEFEN NİYE """AK""" DİYE SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      13      6  
Black JACK 6 Eylül 2011 Salı 23:41

Emanet koltuk sahibi sn Bayır bu boş işlerle uğraşmaktan bıkmadınız mı? Böyle komik bir eylem var mı? Birde biraz güleyim ha ha ha iyi ki oy vermedim bu partiye seçimlerde vicdanım rahat ohhhhhhh beeee ohhhhhhhhh

Yorumu oyla      13      8  
sezgin can 6 Eylül 2011 Salı 22:47

Editör: Aynı ip'den isim değiştirilerek gönderilen yorum onaylanmaz

Yorumu oyla      16      6  
mehmet ali gül 6 Eylül 2011 Salı 22:45

Chp nin bu haline çok gülüyorum cem yılmaz yerine bunları izlemek dahada komiğime gidiyor Kendilerini nimetten sayıyorlar :)

Yorumu oyla      16      12  
adem saygın 6 Eylül 2011 Salı 21:56

CHP İzmir de yönetimde bulunan klik,kendi elemanlarıyla örgütten ve diğer milletvekillerinden saklı eylem yapıyor.

Yorumu oyla      14      13  
ahmet tok 6 Eylül 2011 Salı 20:18

işte bu anamuhalefet partisinin üretiği proje bukadar olur çelenk çomak ) oynuyorlar bukadar ucuz siysetmi olur beeeeee

Yorumu oyla      15      13  
chp li 6 Eylül 2011 Salı 19:13

aydın özcan hala meydanda dolaşabilyormu 7 miletvekilliği onun yüzünden gitti başkası olsa kesin girerdi chp kaybı onun yüzünden yazık insan utanır akp li vekil dua etsin aydın özcana moroğlu veya başka biri olsa zor giderdi akp li vekil meclise

Yorumu oyla      45      9  
demet 6 Eylül 2011 Salı 18:42

ya bakıyorum koskoca chp izmir il başkanı iki milletvekili 30 kişide partili bu ne biçim bir çelenk koymadır anlamadım sizin örgütleriniz yokmu bin ikibin lişiyle gitte ses getirsin ama nerde o örgütlülük eskidendi o bir ilçe başkanı var orda ( ali rıza koçer çiğli ilçe bşk.) bırakın partilileri götürmeyi çiğlide onun arkasından kimse gitmez il başkanı zaten allaha emenet bu parti böyle adamlara kaldıysa vay halimize

Yorumu oyla      22      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Hükümet'in İsrail düşmanlığı sahte
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'e uygulanan yaptırımlarla ilgili ...
'Gemilerimizi çok sık göreceksiniz'
İsrail'e uygulanan yaptırımları ilk kez değerlendiren Başbakan Erdoğan, ...
Parti meclisini toplayacak Fuar'ı açacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki günü Aydın ve İzmir'de geçirecek. ...
 
'Fener' savcıları kanunu ihlal etti'
NTV'ye konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Deniz Feneri soruşturmasıyla ...
Akay'dan şehit ailelerine müjde
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üzdüğü İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ...
CHP'nin "Siyaset Okulu" açılıyor
CHP'nin yenilenen ve ''parti okulu''na dönüştürülen eski genel merkezi 9 Eylül'de hizmete giriyor.
 
Başbakan'ın bayram kaçamağı
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, sürpriz yaparak bayram tatilini Urla’da geçirdi.
BDP: Öcalan süreci devam etsin
BDP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Selahattin Demirtaş, Kürt halkı ...
'KHK'lerle yönetiliyoruz'
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva