HABERLER>POLİTİKA
31 Ocak 2024 Çarşamba - 14:01

CHP adayı Tugay süreci yorumladı: Parti içerisinde olumlu havayı yakaladık!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay aday belirleme süreciyle ilgili parti içi fikir ayrılıklarına dair "Tabii ki atamalardan sonra bazı ilçelerimizde fikir ayrılıkları oluşsa da bu hızlıca hallolacak gibi görünüyor. Tahmin edilenden daha uyumlu bir seçim süreci yürütülecek." dedi.

CHP adayı Tugay süreci yorumladı: Parti içerisinde olumlu havayı yakaladık!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, dün İzmir'de CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmirli kurmayları, ilçe adayları ve CHP örgütleriyle bir araya gelerek seçime gidilecek yol haritası konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi'ne açıklamada bulunan Tugay görüşmenin detaylarını açıkladı. Parti içerisinde dayanışma havasının hızla toparlandığını ve seçim kampanyalarını yoldaşlıkla yürüteceklerini belirten Tugay "İzmir için başaracağız" dedi. 

Tugay, yapılan ilk toplantının amacının koordinasyon sağlamak ve birlikte çalışmanın kurallarını oturtmak olduğunu aktararak şöyle konuştu:

“İlk defa bir araya gelmiş olduk. İl başkanları, il başkanı, MYK üyelerimiz... Bu toplantılara devam edeceğiz. Güzel bir hava var. Toplantıda olumluydu herkes. Uyum içerisinde çalışacağız. Dayanışma halinde süreci yürüteceğiz. Tabii ki atamalardan sonra bazı ilçelerimizde fikir ayrılıkları oluşsa da bu hızlıca hallolacak gibi görünüyor. Tahmin edilenden daha uyumlu bir seçim süreci yürütülecek.”

“HÜKÜMETİN İZMİR TUTUMU AYRIMCI”
Proje hazırlıklarının devam ettiğini ve bunu belirli aralıklarla kamuoyu ile paylaşacaklarını vurgulayan Tugay, hükümetin İzmir’e karşı ayrımcı politikalarını da eleştirdi. Tugay “İzmir’e merkezi hükümet tarafından ayrımcı tutum olduğunu düşünüyorum. Bakanlıklar tarafından yapılan yatırımlarda, merkezi hükümete yakın belediyelerle muhalifler arasında ayrımcılık yapıldığını görüyoruz. Ama ne olursa olsun biz her şart altında kentlerimize çok başarılı çalışmalar yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Büyükşehir başta olmak üzere İzmir’in belediyeleri güçlü kurumlar. Bugüne kadar çoğunlukla kendi ayaklarının üzerinde durdu. Bundan sonra da devam edecek. Biz ilerleyen dönemde bütçe disipliniyle, gelirleri artırıcı ve giderleri azaltan önlemlerle çok daha fazla yatırıma kaynak ayırabileceğimizi düşünüyoruz. İzmir çok güzel bir şehir” ifadelerini kullandı.

 
Bakanlık duyurdu: Çok sayıda silah ele geçirildi
 
DEVA Partisi İzmir’de 18 adayını açıkladı
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk li 1 Şubat 2024 Perşembe 11:20

Cemil bey ekibi doğru kuramazsa çok başarısız olur, doğru ekibi kurması lazım öncelikle. Kendisi düzgün birisi, Karşıyaka da kendinden önce zaten borçlu, hacizli bir belediye vardı, Hüseyin Mutlu zamanında zaten maaş ödenemiyordu, hacizler başlamıştı bunu herkes biliyor. 5 yılda belediye düze çıktı ama kadrolar önceden şişmiş ancak maaş veriliyor, yani işçi çıkarmak lazım ama istesen de çıkarmazsın yani iki ucu kirli vs ilçe belediyesinin gücü zaten belli. Büyükşehirde doğru ekiple başarılı olur.

Yorumu oyla      2      2  
Acı bir 1 Nisan Şakası 1 Şubat 2024 Perşembe 10:04

Donanımsız atama il bşk şenol, samimiyetsiz birisin! Dün tunç'u övüp parlatıyordun ne oldu?? Şimdi'de cemil'e yanlamışsın!! Hemen Siyaseti de öğrendin helal olsun sana! Kralcıyım ben kralcı diyorsun yani... Ama az kaldı 31 Mart'da sandıkta izmirliler bu dayatma listeye öyle bir ceza kesecekler ki öö,sen ve avanelerin, insan içine çıkamayacaksınız! Hoş gerçi çokta umurunuzda yas!!

Yorumu oyla      4      2  
ÇÇS 1 Şubat 2024 Perşembe 07:14

Ya kardeşim, İzmir ilçelerinde 2 dönem üst üste görev yapan bir belediye başkanı çok nadir. Hele Karşıyaka, Çiğli gibi ilçelerde daha da nadir. Başkan zaten 2019 da seçildikten 4 ay sonra istifa etmeyi denemiş, Partinin ve İzBB nin desteğiyle bugünlere gelmiştir. Zaten tekrar aday olamayacağını bildiği için kurultayda bir kumar oynadı. Şansı yaver gitti Özel genel başkan oldu. Mükafatını aldı. İşin özü budur. Büyükşehir için projesinin olduğuna, bırakın projeyi ekibinin olduğuna inanmıyorum. Eski başkanvekili Tunç Başkanı sırtından vuran, uçkur düşkünü adamlarla ekip oluşturmaya çalışma hatasına düşmez inşallah.

Yorumu oyla      2      4  
Nerde dik duruş ve Omurga? 31 Ocak 2024 Çarşamba 23:40

Daha çok kooperatif lazım, daha çok kooperatif lazım daha çok çok çok...

Yorumu oyla      6      2  
KSK 31 Ocak 2024 Çarşamba 22:57

Dün tunç kalsın kalmalıdır diyordu, bugün cemilin boynuna sarılıyor! Eyy gözünü sevdiğimin siyaseti Eyy... Kral öldü yaşasın yeni kral ne güzel bir söz... Ama 31 Mart'dan sonra sende gidicisin şenol bey!

Yorumu oyla      9      3  
BAL'lı 31 Ocak 2024 Çarşamba 21:57

Karşıyaka için ne yaptığınızı anlatın bakalım.

Yorumu oyla      8      4  
Murat 31 Ocak 2024 Çarşamba 20:44

Karşıyka demişken, Yapılaşma gerçekten çok eskiKarşıyaka 40 yıldır aynı Karşıyaka. Vapurdan inen kalabalık güvercin sürüsü gibi yollara saçılıyor. Acaba diyorum çok sayın belediyenizin hiç mi aklına gelmez bir üst geçit yaptırmak.

Yorumu oyla      5      3  
Red Kit 31 Ocak 2024 Çarşamba 19:04

İzmirliyiz diye yorum yazan ama Izmirli olduğu şüpheli yorumcu İzmir belediyesinden başka metro yapan belediye var mı? Istanbul 'da metro girişlerinde U harfi var İzmir 'de niye yok?

Yorumu oyla      6      3  
Bülent Işık 31 Ocak 2024 Çarşamba 19:00

Pireye kızıp yorgan yakanlardan olmayacağım. Oyum yine CHP'ye. 1900 yılında Paris metrosunda 14 yılda ortalama 6 km metro hattı yapılırken 100 sene sonra her türlü teknolojik gelişmeye rağmen İstanbul 'da yılda ortalama 5 km metro yapan zihniyete oy yok.

Yorumu oyla      4      4  
40 YILLIK CHP'Lİ 31 Ocak 2024 Çarşamba 17:56

Çok üzülüyorum çok. İlçe örgütü tarafından karşılanan kaç adayı var İzmir'in çok emin değilim ama Buca'nın dışında yok galiba. Sorun şu ki; İzmir'de yaşamayanlar tarafından belirleniyor bu adaylar ve bize bunu seçeceksiniz deniyor. Sorun bu.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kritik görüşmeler... Hacer Foggo, TİP'e mi geçiyor?
CHP'den Konak Belediye Başkan aday olarak gösterilmeyen Hacer Foggo, DEVA ...
Karşıyaka için 'İnce' tepki: Belediyeleri eşe dosta dağıtıyorlar!
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir'de CHP'den bir metropol ...
MHP'de 55 belediye başkan adayı daha belli oldu
MHP, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 1 büyükşehir ilçe, ...
 
DEM Parti, İstanbul kararını 10 Şubat'a kadar verecek
DEM Parti yetkilileri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ayalığı ...
AK Parti adayı Dağ, Menemen sokaklarında… Sohbet de var, langırt da!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Menemen programında ...
İzmir adayları için ‘cinayet’ benzetmesi: Kararlar gözden geçirilsin!
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)'nin İzmir için belediye başkan adaylarını ...
 
Tartışmaların odağındaki aday Yıldırım, Egedesonsöz’e konuştu: DEM'le ilgim, Ağbaba'dan torpilim yok!
CHP’nin Çiğli adayı Uygar Yıldırım, DEM Partisi’nin işaret ettiği biri ...
YSK’dan ‘sıralamada hile’ iddialarına yanıt!
YSK, oy pusula sıralaması için yapılan kurada AK Parti’nin 1. sırada çıkması ...
Can Atalay kararının iptali için yeniden AYM yolu!
Cezaevindeki Can Atalay’ın avukatları, milletvekilliğinin düşürülmesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva