HABERLER>GÜNCEL
9 Mart 2012 Cuma - 15:53

Ceza alan uyuşturucu tacirlerinden hakime küfür

İzmir'de 3 yıl önce polisin yaptığı iki ayrı operasyonla çökertilen uyuşturucu şebekesine ceza yağdı. 10'u tutuklu, 4'ü hakkında yakalama kararı bulunan 23 sanığın yargılandığı davada karar sonrası, ceza alan bazı sanıklar duruşma salonunu birbirine kattı, mahkeme başkanına ağır hakaretlerde bulundu.

Ceza alan uyuşturucu tacirlerinden hakime küfür

İZMİR -  Ceza alan sanıklardan Haci Otman, "Beni susturmaya çalışıyorsunuz. Kürt- Türk ayrımı yapıyorsunuz, Ogün Samast adam vurdu, kahraman oldu, biz ne yaptık ki hakkımızda örgüt ve böyle bir suçlama yapılıyor" diye isyan etti. Jandarma sanıkları güçlükle mahkeme salonundan dışarı çıkarttı.
 
27 Aralık 2009 tarihinde gerçekleştirilen ilk operasyonda Zeki Akıncı, 118 kilo esrarla yakalanıp, tutuklandı. İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirilği ekipleri, 'Kobra Takibi' kod adıyla sürdürdükleri operasyonun devamında, Zeki Akıncı ile bağlantılı olan kişileri tespit etti. Kimlikleri belirlenen şüphelileri takibe alan ekipler, bir süre sonra biri öncülük, diğeri artçılık yapacak üç araçla İzmir'e esrar sevkiyatı yapılacağı bilgisini edinerek, önlem aldı. İzmir'de otoyolda araçları sıkıştıran ekipler organizasyonun elebaşı olduğu belirtilen Ferhat Sarihatun ve adamlarına yönelik Diyarbakır ile Antalya'da da eş zamanlı operasyon yaptı, 18 kişi 40 kilo esrarla yakalandı. İki ayrı operasyonda 19 kişi gözaltına alınırken, 4'ü ise yakalanamadı. Sanıklar hakkında dava açıldı.
 
'KÜRT- TÜRK AYIRIMI YAPIYORSUNUZ'
İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan Şemdin Erol, Zeki Akıncı, Metin Sarihatun, Aziz Yıldız, Süleyman Yel, Cengiz Saci, Haci Otman, Ferhat Sarihatun, Metin Uluğ ve İhsan Özcan ile tarafların avukatları katıldı. Örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen Haci Otman, savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini, sanıklardan sadece Ferhat Sarihatun'u tanıdığını belirtti. Otman, "İki telefon görüşmesiyle savcı beni yönetici yapmış. Polis fezlekesinde, savcı da mütalasında hakkımda suçlamalarda bulunmaktadır. Siz de beni susturmaya çalışıyorsunuz, Kürt- Türk ayrımı yapıyorsunuz. Ogün Samast adam vurdu kahraman oldu, biz ne yaptık ki hakkımızda örgüt ve böyle bir suçlama yapılıyor" dedi.
 
Mahkeme heyeti sanık Haci Otman'ı, belirttiği konuların dava dosyasıyla ilgisi olmadığı, hakkında uyuşturucu madde ticareti ile ilgili kamu davası açıldığı, bu konuyla ilgili konuşması konusunda uyardı. Uyarılmasına rağmen aynı yönde konuşup, sesini yükselten sanık Otman'ın bu sözleri tutanağa geçirildi. Tekrar savunmasını yapan Haci Otman, "Ben Kürt- Türk ayrımı yapılıyor diyerek heyetinize söylemedim. Bu beyanım iddia makamına yöneliktir, benim bir tane üyem yoktur. Varsa böyle bir iddia ortaya konulsun. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. İddia makamı benim hakkımda neden böyle bir suçlama yöneltiyor anlayabilmiş değilim, beraatimi ve tahliyemi istiyorum" diye konuştu.
 
Ferhat Sarihatun da savunmasında, örgüt suçlamasını kabul etmediğini beraatini ve tahliyesini istediğini söyledi. Metin Uluğ ise "İlk defa suç işledim, pişmanım, uygun görülecek şekilde tahliyemi istiyorum" dedi.
 
CEZA YAĞDI
Yargılama sonunda mahkeme heyeti çete lideri Ferhat Sarihatun'u 42 yıl, Metin Sarihatun'u 39 yıl, Zeki Akıncı'yı 22 yıl, Cengiz Saci'yi 21 yıl 8 ay, Şemdin Erol, Hakan Turğut, Hidayet Turğut ve Aziz Yıldız'ı 19'ar yıl, Mehmet Sarihatun'u 18 yıl 4 ay, Mehmet Şahin, Süleyman Yel, İhsan Özcan ve Metin Uluğu 15'er yıl 10'ar ay, Haci Otman'ı 9 yıl ve Mehmet Engin Tantekin'i 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti sanıklardan İrfan Sarihatun, Ramazan Sarihatun, Caner Sabancı ve Mahmut Sümer hakkında beraat kararı verdi. Haklarında yakalama kararı bulunan Lütfi Saci, Esat Öztek, Nevzat Dakman ve Veysi Dakman'ın dosyalarını ise ayırdı.
 
MAHKEME BAŞKANINA KÜFRETTİ
Karar sonrası jandarmalar tarafından cezaevine götürülmek istenen sanıklardan Ferhat Sarihatun, mahkeme başkanına küfretti. Aziz Yıldız ise "Senin adaletin bu mu, adın zaten Kasap Ali'ye çıktı. Herkes biliyor, Kürt olduğumuz için bu ceza verildi" dedi. Metin Sarihatun siyasi karar verildiğini iddia etti. Şemdin Erol da elini sallayarak "Çıkınca göstereceğim, yanınıza kalmaz, Kürt-Türk ayrımı yapıyorsunuz" diye konuştu.
 
Mahkeme heyeti sanıkların bu sözlerini zapta geçirdi, jandarma sanıkları güçlükle salondan çıkarıp götürdü. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FEMEN üyeleri ‘Yabancılar Şube’yi karıştırdı
Ayasofya Camii önünde Türkiye’deki kadına yönelik şiddeti protesto etmek ...
İşçi Partisi 8 Mart’ı direnişteki emekçi kadınlarla kutladı
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile, İşçi Partisi Öncü Kadın ...
Çiğli'de lisenin istinat duvarı çöktü, faciadan dönüldü
Çiğli’de, 2003 yılında eğitim ve öğretime açılan Çiğli İMKB Kız Teknik ...
 
Şennur kocasına aşkından sonra yaşam da verdi
Böbrek yetmezliği nedeniyle 2 yıldır diyalize giren Ali Mutlu, eşinden ...
O şapka artık CHP müzesinde
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şarkıcı Cem Karaca'nın eşi İlkim ...
'4+4+4' eğitim sisteminde son dakika ayarı
AK Parti Grubu ilkokula başlama yaşının 1 yaş geri çekilmesinden vazgeçti.
 
Çakıcı'nın cezaevinde silah ihbarı doğru çıktı
İzmit’te daha önce Ergenekon soruşturması tutuklularının da kaldığı, bugün ...
‘Delikanlı olsa ismini yazar da gönderirdi’
Mahkeme Başkanı, sanığa "İsimsiz mektubun hukuki niteliği yok. Savunma ...
Yeni cezaevinde kadın mahkumlara kötü muamele iddiası
İzmir'de Çağdaş Hukukçular Derneği Şubesi üyeleri, bazı bölümleri faaliyete ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva