HABERLER>DÜNYADAN
19 Ocak 2010 Salı - 00:00

Cesetlere bakarak tatil yapacaklar!

ABD'li turizimciler felaket dinlemiyor... Onbinlerce kişinin ölümüne neden olan Haiti depremine rağmen lüks yolcu gemileri hala Haiti'ye demir atıyor.’

Cesetlere bakarak tatil yapacaklar!

ABD'li turizimciler felaket dinlemiyor... Onbinlerce kişinin ölümüne neden olan Haiti depremine rağmen lüks yolcu gemileri hala Haiti'ye demir atıyor.’
 
PORT AU PRINCE - Haiti’’de onbinlerce kişinin yaşamına mal olan son yılların en büyük depremi, lüks yolcu gemilerinin bu ülkeye yaptığı turistik gezilere engel olmadı. Cuma günü, yani depremden iki gün sonra, 'Royal Caribbean Cruise Lines' adlı bir şirkete ait 4 bin 370 yatak kapasiteli lüks yolcu gemisi, felaket bölgesinin yaklaşık 90 km. uzağındaki bir koya demirledi.
 
Bu gemiyi de 3 bin 100 yolcusuyla Florida merkezli bir turizm şirketine ait bir başka gemi izledi. Şirket, yolcularının su sporları, barbekü ve alışveriş yapabilmesi için Haiti hükümetinden beş plajı bulunan Labadee Yarımadası’’nı kiraladı. Yolcuların güvenliğini de özel güvenlik elemanları sağlandı.
 
Ancak felaketin bu kadar yakınında tatil yapma fikri yolcuları strese soktu. Bir yolcu, ’“Orada binlerce ölünün sokaklara yığıldığını, kurtulanların ise yiyecek ve su aradığını bilerek tatilimin tadını çıkarırken düşünemiyorum’” sözleriyle düşüncelerini açıkladı.
 
Yaşananlar nedeniyle gemiden ayrılmayı düşünenler ve henüz tatiline başlamamış olup rezervasyonlarını iptal ettirenler var. Rezervasyonlarını iptal ettirenler arasında, felaket nedeniyle tatil yapmanın etik olmadığını düşünenler kadar, Haitililer’’in yiyecek bulmak için gemiyi yağmalayacağından korkanlar da bulunuyor. Bazıları ise her şeye rağmen tatilin ’‘keyfini çıkarmakta’’ kararlı. Birkaç gün sonrasına rezervasyon yaptıran bir kişi ’“orada olacağım ve gemideki aktiviteler gibi kumsalın da tadını çıkaracağım’” sözleriyle tatil planında bir değişiklik olmadığını belirtti.
 
'TURİSTLER HAİTİ EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK'
Şirket yöneticileri ise turların devam edilmesinde ısrarlı ve bunun Haitililer için yararlı olacağı görüşündeler. Şirketin başkan yardımcısı John Weis bu durum için, ’“Birleşmiş Milletler’’in özel temsilcisi ile yaptığımız görüşmelerde, bize düzenlenen turların Haitililer için yararlı olduğu söylendi’” dedi.
 
Weis ayrıca gemilerinin depremzedeler için erzak da taşıdığını belirterek ’“bize en çok ihtiyaç duydukları zmanda Haiti’’yi yüzüstü bırakamayız’” dedi.
 
Cuma günü yapılan seferde 40 çuval pirinç, fasulye, süt tozu ve konserve yardım kuruluşlarına teslim edildi. Şirket ayrıca 1 milyon dolarlık bir yardımda bulunacağı sözünü de verdi.
 
'OLMADI ŞEZLONG VERELİM!'
Ancak şirketin bu vaatleri gelen eleştirileri yatıştıramamış olacak ki, şirketten ’‘ilginç’’ bir yardım vaadi daha geldi. Buna göre Amerikalı şirket, gemideki şezlongları ve bazı mobilyaları da depremzedeler için kurulan geçici hastaneye bağışlayacağını duyurdu. (ntvmsnbc)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD, SMS ile 22 milyon dolar topladı
ABD'de, depremle yerle bir olan Haiti için kısa mesaj yoluyla ...
AİHM’’den Türkiye’’ye 20 bin euro ceza
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden Türkiye'ye bir ceza daha. ...
KKTC’’ye kötü haber
İngiliz Yüksek Mahkemesi, İngiliz Orams çiftinin 1974 öncesinde Rum ...
 
Ermenistan’’dan protokole ön şart
  Ermenistan Anayasa Mahkemesi Türkiye'yle imzalanan protokollerin ...
Obama’’nın ’‘vaat grafiği’’
Seçim döneminde 500'ün üzerinde taahhütte bulunan ABD Başkanı Barack ...
Haber için gitti, ameliyata girdi
Depremle sarsılan Haiti'ye haber yapmak için giden CNN muhabiri, zor ...
 
Hristofyas: Öneriler kabul edilemez
Atina'da biraraya gelen Kıbrıs Rum Kesimi lideri Hristofyas ile ...
Yerküre sallanıyor
Haiti'nin yaralarının sarılmaya çalışıldığı bir dönemde Yunanistan ...
Haiti'de hayatta kalanların yaşam savaşı başladı
Haiti'de depremden kurtulanlar şimdi açlık ve susuzluğa karşı mücadele ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva