HABERLER>EKONOMİ
7 Şubat 2012 Salı - 12:20

Cep telefonu yenilemede Avrupa standartlarını zorluyoruz

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) Başkanı Müjdat Altay, Türkiye'nin Facebook kullanımında dünya üçüncüsü olduğunu, cep telefonu yenileme konusunda Avrupa standartlarını zorladığını, ancak teknoloji üretimi konusunda geri kaldığını söyledi.

Cep telefonu yenilemede Avrupa standartlarını zorluyoruz

İZMİR - Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''DIGITALEUROPE (Dijital Avrupa) üyesi olan Türkiye'deki diğer derneklerle Dijital Türkiye Platformu'nu oluşturduklarını belirtti.
    
Dijital Türkiye Platformu kurucularının, teknoloji konusunda önemli başarılara imza attığına işaret eden Müjdat Altay, ''Platform sayesinde, özel sektör ve kamu kurumlarının içinde yer alacağı dijital Türkiye'nin yaratılmasını hedefliyoruz'' diye konuştu.
    
Altay, platformun sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluştuğunu ve herhangi bir yaptırımının olmadığını ifade eden Altay, genç nüfusa sahip Türkiye'de teknoloji konusunda yeni bir çağ yaratmayı arzuladıklarını ifade etti.
    
Türkiye'de, ''teknolojinin iyi kullanıldığını, ancak teknolojinin üretilmesi konusunda sıkıntılar olduğunu'' savunan Altay, şunları kaydetti: ''İstatistiklere baktığınızda Facebook kullanımında dünya üçüncüsü olan Türkiye, en çok televizyon izleme konusunda dünya birinciliğine sahip. Türkiye, cep telefonu yenilemede Avrupa standartlarını zorluyor ama o teknolojiyi üretme konusunda gerilerdeyiz. Bu nedenle platform oluşturduk. Teknolojiyi iyi kullanıyoruz ve bu kullanım oranı dinamik bir toplum yapısına sahip olduğumuzu, önümüzün açık olduğunu gösteriyor. Yalnız o teknolojinin 'kullanıcı' tarafından, 'üretici' tarafına geçmediğinizde durum zorlaşıyor. Kullanıcı ve üretici kavramları arasında önemli bir çizgi bulunuyor. O çizgiyi aşamadığınızda yaşanan dengesizlik de zamanla can acıtıcı olabilir.''
    
''Facebook, Twitter gibi başkalarının ürünlerini kullanıyoruz''
 Türkiye'nin, ileri teknolojide iyi pazar olmak yerine pazara sahip olmasını istediklerini ifade eden Altay, ''Eğer, ileri teknolojiyi sadece kullanıyorsanız pazar olursunuz, o teknolojiyi siz üretirseniz pazara sahip olursunuz. Pazar olursanız, cari açığınız büyür, yatırım yapamaz hale gelirsiniz. Pazara sahip olursanız cari açığınız küçülür, ülkenin refahı artar. Bu da önemli bir çizgi. Teknolojiyi kullanmazsanız zaten teknoloji üretemezsiniz de'' diye konuştu.
 
Türkiye'de nüfusun önemli bir bölümünün Facebook, Twitter kullandığını, ancak bu ürünlerin başka ülkelerde üretildiğine dikkati çeken Altay, şunları söyledi:  ''Facebook, Twitter ürünleri var, bunun bir de pazarı var. Biz kullanıyoruz, peki niye satamıyoruz- İnovasyon olmadığı için... İnovasyon bir ürünü yarattıktan sonra onu müşteriye sunabilmek ve o üründen para kazanabilmek demektir. Türkiye'nin araştırma ve geliştirme seviyesi yükseldi. 2004 yılında kişi başına 40 dolar olan araştırma geliştirme yatırımı 130 dolar seviyesine çıktı. Kaynak 3 katına çıktı, ama araştırma ve geliştirme çalışmaları ile elde ettiğiniz teknolojiyi sunmanız da gerekiyor. Facebook'u sadece kullanmak yetmiyor, onu üretmek de gerekli.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli apartman yöneticileri profesyonelleşecek
İzmir'de profesyonel apartman ve site yöneticileri yetiştirmek üzere kurs açılacak.
Şok! Doğalgaz'da korkutan gelişme!
Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelen doğalgaz akışı meydana gelen arıza nedeniyle ...
İzmirli sanayicinin enerji isyanı dinmiyor!
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi ...
 
Tuncay Özilhan 'babayiğit' olmaya aday
Anadolu Holding İcra Kurulu Başkanı Özilhan, yerli otomobil fikrinin mümkün ...
Otomotivciler kadınları yeterince dikkate almıyor!
Yapılan bir araştırma otomotiv şirketlerinin, kadın müşteri potansiyelini ...
Ege turizmi kanatlanacak...
Aralarında Sabancı, Zorlu ve Prohorov'un da olduğu ünlü işadamları İzmir, ...
 
Kemal Çolakoğlu'ndan İzmir için çarpıcı öneriler
İZKA Başkanı Kemal Çolakoğlu, İzmir'in gelişmesine yönelik önemli bir ...
İTO krizinde ikinci perde
İzmir Ticaret Odası (İTO) yönetiminde üç yönetim kurulu üyesinin disiplin ...
Ege ve Batı Akdenizli işadamları Afyon’da buluştu
Ege ve Batı Akdeniz İş Dünyası “2012’nin temkinli ve emin adımlarla geçilmesi gerek ” dedi.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva