HABERLER>GÜNCEL
19 Mart 2016 Cumartesi - 21:39

Canlı bomba aranıyor: İki şüpheli için DNA alındı

İstanbul'da intihar saldırısını gerçekleştiren teröristin 33 yaşındaki Savaş Y. olabileceği ihtimali üzerinde durulurken ailesinden DNA örnekleri alındı.Canlı bombanın IŞİD'e katılan Mehmet Ö. olabileceğini düşünen polis, Gaziantep'de oturan babasından eşleştirme için kan örnekleri aldı.

Canlı bomba aranıyor: İki şüpheli için DNA alındı

İstanbul'da bugün İstiklal Caddesi'ndeki intihar saldırısını gerçekleştiren teröristin 33 yaşındaki Savaş Y. olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, Adana'da oturan babasından DNA eşleştirmesi için kan örnekleri alındı. Savaş Y.'nin Adana ve Mersin'deki HDP binalarına 18 Mayıs 2015'de bombalı saldırıları gerçekleştirmekten arandığı belirtildi. Emniyet yetkilileri gece saatlerinde ise 2. bir ihtimal daha belirledi. Canlı bombanın IŞİD'e katılan Mehmet Ö. olabileceğini düşünen polis, Gaziantep'de oturan babasından eşleştirme için kan örnekleri aldı.

Diyarbakır'dan Adana'ya göç eden bir ailenin oğlu olan merkez Yüreğir İlçesi doğumlu olan Savaş Y.'nın adı HDP Seyhan İlçe Eş Başkanı Hüseyin Beyaz, ESP eski İl Başkanı Sabahattin Pişkinbaş ile partili İbrahim Yakup'un yaralandığı HDP saldırısında gündeme gelmişti. Hem Mersin, hem de Adana'daki HDP'ye bombayı bırakan kişi olduğu üzerinde durulan Savaş Y.'nin olayın ardından Suriye'ye geçtiği iddia edilmişti.HDP yetkilileri yaptıkları açıklamalarda Savaş Y.'nin, İŞİD ile bağlantılı olduğunu söylemişlerdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1 Kasım seçimleri öncesi Adana'da 24 Ekim'de yapacağı miting öncesi de Savaş Y.'nın Adana'da görüldüğü iddiası, polisi alarma geçirmişti.

GEÇMİŞTE DHKP-C'DEN GÖZALTINA ALINMIŞ
Savaş Y.'nin, geçmişte yasadışı sol örgütlerle bağlantısı olan DHKP-C örgütünün eylemlerinde yer aldığı için 2007'de hem Ankara hem de İstanbul'da gözaltına alındığı ortaya çıkmıştı.

DNA EŞLEŞMESİ
Taksim İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği üzerinde durulan 'canlı bomba' olduğu ileri sürülen Savaş Y.'nın Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde yaşayan babasından kan örnekleri alınıp, DNA eşleştirmesi yapılmak üzere İstanbul'a gönderildiği bildirildi. Savaş Y.'nın Adana'da sadece babasının olduğu, diğer kardeşlerinin ise Suriye'de yaşadığı da ileri sürüldü. Adı açıklanmayan babasından alınan örneklerin karşılaştırılması sonucu İstanbul'daki 'canlı bomba' eylemini yapan kişinin Savaş Y. olup olmadığı da kesinleştirilecek.

SALDIRGAN MEHMET Ö. MÜ?
Teröristin kimliğini saptamaya yönelik çalışmalar devam ederken polis patlama sonrası güvenlik kamerası kayıtlarındaki görüntülerden IŞİD’e katıldığı düşünülen ve ’terör nitelikli kayıp şahıs’ olarak aranan Mehmet Ö. olabileceği ihtimali üzerine de ayrı bir çalışma daha başlattı.

İstanbul’dan gelen patlama öncesi canlı bombanın fotoğrafları IŞİD şüphelisi Mehmet Ö.’ün, Gaziantep’te yaşayan fabrika işçisi olan babasına gösterildi. Baba Ö. de net olmayan fotoğraftaki kişinin uzun süredir kayıp olan Suriye’de olduğunu düşündükleri ancak bir süre önce İstanbul’da olduğunu haber veren oğluna benzediğini söyledi. Bunun üzerine DNA eşleştirmesi için Mehmet Öztürk’ün babasından DNA eşleştirmesi için kan, kıl ve tükürük örnekleri alınarak kriminal incelemeye gönderildi. Yapılacak eşleştirmenin ardından canlı bomba saldırısını gerçekleştiren kişinin Mehmet Ö. olup olmadığının netlik kazanacağı bildirildi. (dha)

 
İzmir’de sıkı denetim: 320 göçmen yakalandı
 
Davutoğlu’ndan İsrail ve İran’a taziye mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de sıkı denetim: 320 göçmen yakalandı
Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki 'göçmen' anlaşmasının onaylanmasının ...
Sondaj faciası: Baba ve 3 oğlu öldü
Konya'nın Çumra ilçesinde sondaj çalışması yaparken sıkışan boruyu çıkartmak ...
Vali Şahin: Konsolosluk uyarısıyla alakası yok!
İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaralıları ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, ...
 
Nusaybin’den bir kara haber daha: Şehit sayısı…
PKK'lıların saldırılarında Uzman Çavuş Bilal Kurtoğlu ile özel harekat ...
İzmir’de tarihi eser kaçakçılığına darbe!
İzmir Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yaptığı ...
Flaş! İzmir’de jandarmaya silahlı saldırı
Kemalpaşa ilçesinde devriye gezen jandarma aracı silahlı saldırıya uğradı. ...
 
İstanbul saldırısında flaş iddia: Canlı bomba o mu?
Taksim İstiklal Caddesi'ni kana bulayan ve 5 kişinin ölümü 37 kişinin ...
İzmir suları 4 aylık bebeğe mezar oldu…
Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışan sığınmacıları taşıyan botun ...
İstanbul'da patlamadan saniyeler öncesi...
İstiklal Caddesi'nde saat 11.00 sularında patlama meydana geldi. Sivil ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva