HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Eylül 2011 Çarşamba - 20:51

Çakar: Kocaoğlu tıbbi destek almalı

İnönü Caddesi’ndeki kaldırım projesinde fazla masraf yapıldığını öne süren Ak Partili Kenan Çakar, Başkan Kocaoğlu’nun gazabına uğradı. Çakar, kendisini telefonla arayan Kocaoğlu’nun, ağır söz ve hakaretlerde bulunduğunu öne sürdü.

Çakar: Kocaoğlu tıbbi destek almalı

Can Özlü/ Egedesonsöz - Hafta başında yapılan Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, İnönü Caddesi’ndeki kaldırım çalışmalarını eleştiren Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Yusuf Kenan Çakar, düşük fiyata yaptırılabilecek proje için gereğinden fazla masraf yapıldığını savundu. Çakar’ın, kaldırım ihalesinin yandaş bir firmaya verildiğini iddia etmesi, söylentiler arasında Başkan Aziz Kocaoğlu’nun oğlu ile ilgili dedikoduların da bulunduğunu belirtmesi iki grup arasında gerginlik yaşanmasına neden oldu. Çakar sözlerine karşılık yazılı bir açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, Çakar’ı, iddialarını ispat etmeye davet etti.

Kocaoğlu, Çakar'ı ispata davet etti...haberi için tıklayın
 
“HAKARET ETTİ”
İkili arasında yaşanan gerginlik, Büyükşehir Belediye Meclis toplantısının ikinci oturumu öncesinde de sürdü. Bu kez basın mensuplarına açıklama yapan Ak Partili Kenan Çakar, Başkan Kocaoğlu’nun, kendisini telefonla aradığını ve hakaret ettiği ileri sürdü. Çakar, kendisine yüksek sesle bağırdığını ve ağza alınmayacak sözler sarf ettiğini iddia ettiği Kocaoğlu’un, psikolojik bir tedavi görmesi gerektiğini söyledi.
 
“RUH HALİ DALGALI”
Çakar, yaptığı açıklamada özetme şunları söyledi: “Kocaoğlu kendi milletvekiline, belediye başkanlarına ve meclis üyelerine yaptığı gibi telefonda avazı çıktığı kadar bağırarak, hakaretler ve tehditler savurdu. ‘Kilon ne kadar? Çık buraya gel’ şeklinde ithamlarda bulundu, ağzıma almak istemediğim birçok tehditler savurdu. Ben seçilmiş bir meclis üyesiyim. Siyasi bir grubu temsil ediyorum. Sayın Kocaoğlu’nun, ‘Sayın Çakar’a şunları söyledim’ deme cesaretini göstermesini istiyorum. Kocaoğlu’na bir çağrım var. İzmir gerginliklerle yönetilecek bir kent değil. Sinirleri bozuk bir başkan tarafından yönetilecek bir kent değil. Milletvekilleri ve belediye başkanları ile kavga edilerek yönetilecek bir kent hiç değil. Başkanın sinirleri gergin olabilir, eleştirilere tahammülsüz bir hale gelmiş olabilir. Kendisine tavsiyem uzun süreli izne ayrılsın ve ruh halini değiştirsin. Hatta gerekiyorsa ruhi ve tıbbi destek alsın. Aziz Beyin, İzmir halkının, sinirleri bozuk ve dalgalı bir başkana mahkûm olmadığını artık anlaması lazımdır. Ben oğlu ile ilgili bir iddia da bulunmadım. İnönü caddesinde yirmi liraya işlevini yerini getirilebilecek kaldırımlar yapabilen büyükşehir, işlevini yerine getiremeyecek metrekaresi 120 liraya mal olan kaldırımlar yapmasının bu milletin parasının çar çur etmekten başka bir anlama gelmediğini ifade etmeye çalıştım. Aziz Bey’in insanlık ve kişilik haklarına saldırı yapılamayacağını bilmesi lazım.”
 
“OTOBÜSLERLE GELİYORLAR”
Basında ve halk arasında konuşulan ve tartışılan söylentileri iddia haline getirmenin kendileri için bir görev olduğuna dikkat çeken Çakar, yeni bir tartışmanın daha fitilini ateşledi. İZELMAN ve İZULAŞ’a personel alımı konusunda bazı dedikoduların yayıldığına dikkat çeken Çakar “Kamuoyunda, şehir dışından insanların otobüslerle gelip, Basmane’deki otellerde kaldıkları ve burada işe girmek için sıra bekledikleri yönünde dedikodular var. Şimdi ben bu dedikoduları ortaya koymayacak mıyım? Vatandaş kendi arasında Aziz Bey’in şu kadar yakını işe alındı diye konuşuyorsa araştırılmasını istemek benim temel görevim değil mi? Bunların hepsini yeri ve zamanı geldiğinde saygı çerçevesi içinde ortaya koyacağız. Biz bunları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Aziz Bey’e de, grubunda arkadaşlarına ve yakınlarına hakaret ettiği gibi bize de hakaret edemeyeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
 
“BİZ ÇOCUK DEĞİLİZ”
Öte yandan, ilk meclis oturumu öncesinde olduğu gibi CHP Grup toplantısının bu kez de tartışmalı geçtiği öğrenildi. Meclis üyeleri, Başkan Kocaoğlu ve Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın katılmadığı grup toplantısında muhatap bulamamaktan yakındı. Bazı ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerinin “Başkan Kocaoğlu grup toplantı sayısı ve süresini artıracağını söyledi ama kendisi burada yok” diyerek çıkıştı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratik işleyişi ile ilgili yaşanan sıkıntılar bir kez daha grup toplantısının tartışma konusu oldu. Meclis üyeleri sık sık bürokratları eleştirirken, gruba başkanlık eden Murat Bakan bürokratları savundu. Bakan’ın bu tutumuna sinirlenen Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün’ün “Sen bu konuda karar verebilecek bir yerde değilsin. Bürokratların terbiyesizliklerinin savunulacak bir yanı yok. Biz sorunları dile getirirken, sen belediyenin avukatlığını yapmamalısın. Bizler çocuk değiliz. Ne söylediğimizi ve ne istediğimizi çok iyi biliyoruz” dediği öğrenildi. Özgünün bu çıkışı üzerine Bakan’ın “Sizden öğreneceğim çok şey var” dediği ve ortamı yatıştırmaya çalıştığı belirtildi. Özgün ve Bakan, grup toplantısının ardından, belediye koridorlarında da bir süre bu konuyu tartıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sedat 15 Eylül 2011 Perşembe 12:04

iftiranın siyaset olduğu yede herşey olur.izmiri almak için yapılan iftira siyasetini kınıyorum

Yorumu oyla      13      10  
Kemal Çağlıyan 15 Eylül 2011 Perşembe 11:21

Herkesin küfredecek kadar dağarcığında aziz başkanın söylediklerinden daha fazla ve ses getirecek sinkaflı birikimleri vardır.Küfür ediyorsan ettiğinden fazlasını kabül etmisindir demektir.

Yorumu oyla      15      9  
ağlama 15 Eylül 2011 Perşembe 00:48

Kişilere çamur atanlar, hak ettikleri cevabı alınca hakettikleri cevabı alınca ağlamasınlar

Yorumu oyla      19      10  
Caner Vardarlı 14 Eylül 2011 Çarşamba 23:48

Başkanın tersi, pis anlayın artı. Hadise’nin güzel yanı küfrettiği herkes melul melul bana küfretti diyor, sus pus kenara çekiliyor. Aziz Kocaoğlu’n da şeytan tüyü var. Erdal İzgi’ye verdi veriştirdi. Erdal İzgi dost meclisinde bir iki sefer mızmızlandı o kadar. Mehmet Ali Susam’a küfretti. Hepsinden öte Kemal Kılıçtaroğlu’na neler söyledi Kılıçtaroğlu Başkan’ı öve öve bitiremedi. Ben de hakaret edip edip dursam herkeste lafı yiyip otursa aynen devam ederim.

Yorumu oyla      19      12  
ali 14 Eylül 2011 Çarşamba 22:19

söyleyene bak :)

Yorumu oyla      18      12  
hüseyin ahmetoğlu 14 Eylül 2011 Çarşamba 22:16

tüm ak partililer sn.kenan çakara ciddi desteklerini bekliyorum.sn il başkanından diğer meclis üyelerinden milletvekillerinden belediye başkanına velilmesi gereken cevap verilmeli.

Yorumu oyla      21      14  
hüseyin ahmetoğlu 14 Eylül 2011 Çarşamba 22:08

izmir halkı sizin yalanlarınızdan ve beceriksizliğinizden bıktı usandı yetti bukadar milleti oyaladınız.haydi istifa et artık ben yapamıyorum, ben beceremiyorum,ben aslında bu işi bilmiyorum de ağlayak da gözlerden mi olak diyen bir belediye başkanından ne hayır gelir.izmir halkı sizi fena kazıyacak az kaldı.karşıdakilerini de azarlamaktan vazgeç.onlar izmir insani adına senden hesap soracak elbet onları da vatandaş onun için seçmiş.tebrikler sn .çakar devam silkele az kaldı düştü düşecek kale.

Yorumu oyla      23      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da kurtuluş coşkusu
14 Eylül Bergama’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü kentte coşkuyla kutlandı.
İzmir’in üç yılı masaya yatırılıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun oluşturduğu ve kentteki tüm sivil ...
Kocaoğlu, Çakar'ı ispata davet etti
Başkan Kocaoğlu, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Kenan Çakar’ın ortaya ...
 
Kocaoğlu Çin'in Başbakan yardımcısını ağırladı
Çin yönetim sistemi içinde Başbakan Yardımcısı düzeyinde olan Komünist ...
Çeşmealtı ve Urla’da su kesintisi
İZSU, içmesuyu şebekesi yenileme kapsamında; 16 Eylül’de Çeşmealtı’nda, ...
Çocuk Senatosu Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti
İzmir’de Konak Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Çocuk Senatosu ...
 
Bornova'da yeni bir höyük: Yassıtepe
Bornova’da kazı çalışmaları devam eden Yeşilova Höyüğü, Ege Üniversitesi ...
Başkan Karabağ Kubilay Caddesi esnafıyla
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Yamanlar Kubilay Caddesi esnafıyla ...
Aliağa'da yollar yapılıyor, kent güzelleşiyor
Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden olan Aliağa’da, kentin büyümesiyle ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva