HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Kasım 2009 Salı - 00:00

Büyükşehirin gündemi su zammı ve tente

İzmir'de su tüketim bedeline Mayıs ayında İZSU Yönetim Kurulu kararıyla yapılan, ancak genel kurul kararı olmadığı gerekçesiyle idari mahkeme tarafından yürütmesi durdurulan zam, mahkemenin aldığı karar doğrultusunda İZSU Genel Kurulu’’nda ele alındı.’

Büyükşehirin gündemi su zammı ve tente

İzmir'de su tüketim bedeline Mayıs ayında İZSU Yönetim Kurulu kararıyla yapılan, ancak genel kurul kararı olmadığı gerekçesiyle idari mahkeme tarafından yürütmesi durdurulan zam, mahkemenin aldığı karar doğrultusunda İZSU Genel Kurulu’’nda ele alındı.’ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında toplanan İZSU Genel Kurulu’’nda, su tüketim bedellerine yapılacak zam oranları, değerlendirilmek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Hukuk ve Bütçe komisyonlarına havale edildi. Mahkeme kararı ile yürütmesi durdurulan zam kararında su tüketim bedelinin, konutlarda 0-13 metre küp arası 1.37 TL'den 1.65 TL'ye, 14-20 metre küp arası 3.55 TL'den 4.27 TL'ye, 21-100 metre küp arası 5.75 TL'den 6.89 TL'ye, 101 metre küp ve yukarısı ise 7.05 TL'den 8.47 TL'ye yükseltilmişti.
 
KORDON'DAKİ TENTE TARTIŞMASI
Kocaoğlu başkanlığında yapılan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2009 Yılı Kasım Ayı Toplantısı'nın 1. Birleşimi’’nde ise başkanlıktan gelen önergeler ile komisyonlardan gelen raporlar ele alındı. Mecliste, Alsancak 1. Kordon'daki eğlence mekanlarının önündeki alanların kullanımı konusunda esnaf ve belediye arasında yaşanan sorun ile son dönemde belediye otobüslerinin karıştığı ölümlü kazalar ve Gaziemir'de yapımı geciken yeni fuar alanı konuları da gündeme taşındı. Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, meclis toplantısında söz alarak, belediyenin, 1. Kordon'daki işletmelerin önündeki alanda kış aylarında da kullanıma imkan veren üzeri ve yanları örtülü yapı oluşturmasına izin vermemesini eleştirdi.
    
Yönetimlerin, ''çatışma yerine, sorun çözen bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini'' ifade eden Çakar, pekala söz konusu bölgede çok modern, estetik ve turistik nitelikte prefabrike yapılar oluşturulabileceğini savundu. Çakar, ayrıca belediye otobüslerinin son bir ay içinde karıştıkları ölümlü kazaları hatırlatarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na otobüs şoförlerinin Trafik Yasası'na aykırı şekilde uzun süreler çalıştırılıp çalıştırılmadığını ve 5 yıllık bile deneyim sahibi olmayan kişilerin otobüs şoförü olarak işe alınıp alınmadığını sordu.
    
'ORAYA ÇADIR KURDURMAYIZ'
Söz konusu bölgedeki iş yerlerinin, bina altlarında bir kışlık kapalı alanlarının bir de işgaliye bedeli karşılığında kaldırım üzerinde açık bölümlerinin bulunduğunu dile getiren Kocaoğlu, bu açık alana geçmiş dönemde belediye ve esnaf arasında yapılan görüşmeler neticesinde güneşten korunmak amacıyla tente yapılmasına izin verildiğini belirtti.
 
Kocaoğlu, bu tentelerin zaman içinde eskimesi ve işlevini yitirmesi üzerine, belediye olarak yeni bir modelle yenilenmesini istediklerini, ancak işletmecilerin bu alanı yanları da dahil plastik benzeri bir yapıyla kapatılması talebinde ısrarcı olduğunu anlatarak, ''Eğer esnafın dediği olacak olursa, orası üstü plastik, yanları naylon bir çadırla kapatılacak. Hatırlarsanız, geçtiğimiz yıllarda Bornova ve Balçova'da bu şekilde örtülü 2 mekanda çıkan yangınlarda facia ile karşılaşmıştık. O yüzden bizim orasının tümüyle kapatılması, görüşün kısıtlanması bizim için mümkün değil. Yani, Kordon'a gelen kışsa içeride oturacak, yazsa dışarıda oturacak. Hepimizin evinde balkon var, nasıl evimizde kışın balkonda oturmuyorsak, orada da oturmayacak. Esnaf böyle istedi diye biz oraya çadır kurduramayız, kurdurmayacağız da. Biz de esnaf kadar kentimizi seviyoruz, ama biz kenti aynı zamanda korumak zorundayız.''
    
'ULAŞIMDA ÇÖZÜM, RAYLI SİSTEM'
Kocaoğlu, belediyenin otobüs işletmeciliğine yönelik eleştirilere karşılık 5 yıllık süreçte yapılan çalışmalarla bugün tüm otobüslerin her 30 saniyede bir kaç kilometre hızla gittiğini kaydeder hale geldiklerini belirtti. Büyükşehir belediyesinin bu dönemde araç filosunu yenilediğini ve tek personel alımının ESHOT'a yapıldığını belirten Kocaoğlu, personel alımında meslek lisesi ya da lise mezunu ve 5 yıllık E sınıfı ehliyete sahip olma şartlarının arandığını bildirdi.
 
Psikoteknik testinin de yer aldığı bu sınavların son derece ağır olduğunu ve her dönemde 50 kişiden ancak 10-15'inin başarı ile geçtiğine dikkati çeken Kocaoğlu, bir başkan olarak bugüne kadar herhangi bir testi geçemeyen bir kişi için ''heyecanlanmıştır'' diye ya da başka bir nedenle ikinci bir şans verilmesini asla talep etmemiş olmasını Meclis'in dikkatine sundu.
 
Kent içi ulaşım servisi veren İZULAŞ'ta fazla mesai uygulamasının hiç olmadığını, ESHOT'ta da sıfıra çekmek için eleman alımına devam edildiğini belirten Kocaoğlu, ulaşımda asıl yapılması gerekenin ise raylı sistemin yaygınlaştırılması, otobüs taşımacılığının ise sadece bu sistemi besleme hattına dönüştürülmesi olduğunu söyledi. Kocaoğlu, bunu başarmak üzere 90 kilometre raylı sistemi hayata geçirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini de belirtti.
    
Çakar'ın, bir etkinlik açılışında ''Gaziemir'de yapılması planlanan yeni fuar alanının hedeflenen tarihe yetiştirilemediği yönünde basında çıkan sözlerine ilişkin eleştirisini de yanıtlayan Kocaoğlu, ''Evet, geciktik. keşke 2 sene önce yapsaydık, ama arkadaşlarımız şu anda yurt dışında bu konuyla ilgili inceleme yapıyor. Yakında ihaleye çıkacağız'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanlar ’‘ortaklık’’ için İzmir’’deydi’…
Almanya’’nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısıyla Adalet, Entegrasyon ...
Havagazı Fabrikası ’“cıvıl cıvıl’”
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ’‘Dünya Çocuk Kitapları Haftası’’ ...
Tatı’’ya Delçova’’dan iade-i ziyaret!
Bir süre önce İzmirli bazı başkanların ziyaret ettiği Makedonya’’nın Delçova ...
 
Buca Zabıta Müdürü istifa mı etti?
Başkan Tatı’’nın seçim sonunda göreve getirdiği Zabıta Müdürü Balkoza’’nın ...
Konak, Ata’’nın gülüşüyle ısınıyor’…
Konak Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’’ün aramızdan ayrılışının 71.yılı ...
GDO’’ya inat organik tarım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tahtalı Havzası’’nda başlayıp Yarımada ...
 
İZSU’’dan ’“yerinde’” müdahale
İzmir Büyükşehir Belediyesi; Gediz, Nif, Yarımada ve Menderes bölgelerindeki ...
Fevzi Bayram: Bu tadilat belediyeciliği!
AKP Konak İlçe Başkanı, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’’nin daha önce de Türkan ...
Ekspres yol nefes aldıracak!
İzmir Büyükşehir Belediyesinin İnönü Caddesi ile Yeşillik Caddesi arasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva