HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Temmuz 2011 Cuma - 09:31

Başkan Kocaoğlu’nun bisiklet keyfi

Rengarenk giysileri ve ışık saçan bisikletleriyle İzmir caddelerinde toplu olarak görmeye alıştığımız “Perşembe Akşamı Bisikletçileri”ne Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

Başkan Kocaoğlu’nun bisiklet keyfi

İZMİR - Göztepe İskelesi önünde toplanan 200’ü aşkın bisiklet tutkununa kendi bisikletiyle eşlik eden Başkan Kocaoğlu, yol arkadaşlarına sevindirici mesajlar da verdi; yeni yapılacak yol ve bulvarlarda mutlaka bisiklet yollarının ayrılacağını söyledi.
 


Bisikletin modern bir ulaşım aracı olarak şehir içinde her koşulda kullanılabilirliğini göstermeyi amaçlayan “Perşembe Akşamı Bisikletçileri”nin arasına yeni bir üye daha katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bisiklet tutkunlarının çağrılarına cevap vererek eşofmanlarını giydi, bisikletini ve kaskını alarak düzenlenen tura katıldı. Göztepe Vapur İskelesi önünde toplanan bisikletçilerin alkışları ile karşılanan Başkan Kocaoğlu, Konak Meydanı’na kadar 200 kişiyi aşkın bisiklet tutkunundan oluşan bir konvoyla geldi. Grup adına Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini dile getiren organizasyonun fikir babası Manisa Bisiklet İl Temsilcisi Muhlis Dilmaç, Başkan Kocaoğlu’nun duyarlı yaklaşımının tüm yöneticilere örnek olmasını diledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise bisikletin çağdaş dünyada giderek daha fazla kullanılmaya başlandığını belirterek yeni yapılacak tüm yollarda bisiklet ulaşımı için özel yollar ayıracaklarının müjdesini de verdi. Bisikletin hem spor hem ulaşım aracı olarak İzmir’de yaygınlaşması için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “İzmir’in malum fiziksel durumundan dolayı sadece sahilde 75 kilometrelik bir bisiklet şeridi var. O da ulaşımdan çok spor amacıyla kullanılıyor. Ancak bunu arttıracağız. 22 kilometrelik Kuş Cenneti yolunu bir iki ay içinde bitiriyoruz. Orası da çok iyi bir parkur olacak” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu, her Perşembe akşamı düzenlenen etkinliğe bundan sonra da fırsat buldukça katılmaya çalışacağını söyledi.

İzmir bisiklet kenti oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bisiklet kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamak ve ayrıca sağlıklı kent oluşturma çalışmalarından biri olarak İzmir'de 4 adet toplam 43 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu parkuru yapıldı. Üçkuyular Vapur İskelesi’nden Alsancak Limanı’na kadar uzanan, tamamen deniz kenarındaki 9 kilometrelik yol, Bayraklı Turgut Özal Rekrasyon Alanı'ndan Soğukkuyu’ya kadar uzanan 7 kilometre uzunluğundaki ikinci parkur, Bostanlı Rekrasyon Alanı’ndan Çiğli Kent Ormanı’na, Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na ve İzmir Kuş Cenneti’ne kadar uzanan 25 kilometre uzunluğundaki 3. parkur ve Gaziemir-Sarnıç arasında 2 kilometre uzunluğundaki 4. parkur, Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırıldı. Bu çalışmalara paralel olarak Gaziemir, Buca-Şirinyer, Karşıyaka, Alaybey, Çiğli istasyonlarına bisiklet park yerleri monte edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ozan 22 Temmuz 2011 Cuma 17:22

yahu yorumu okuyan da sanacak ki aziz tekin bey her akşam konak'ta otobüs bekliyor. belki de türkçe kursundan dönüyordur, tabi bilemeyiz...

Yorumu oyla      15      9  
aziz tekin 22 Temmuz 2011 Cuma 15:12

Tüm yorumlara saygı duyuyorum. Eleştirdiğimiz kadar eleştirilebiliriz de. Ama kaybeden İzmir oluyor. Kordon Esnafı rahat bırakılmalı. Belediye olarak Metro İşine hız verilmeli. Belediye başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi koltukta oturmamalı şu İzmir de otobüs sıkıntısı çok konakta otobüs bekleyene kadar canımız çıkıyor Sayın Başkan Allah Rızası İçin Akşamları çık gel konakta otobüs bekleyen insanların çilesini gör. Aziz Tekin

Yorumu oyla      14      6  
Kordon esnafına ayrıcalık 22 Temmuz 2011 Cuma 13:58

Kordon esnafının ayrıcalığı nedir? İnsanlara ait kaldırımları işgal ediyorsunuz. Üst katlarda oturan insanlar evlerine girip çıkarken zorluk çekiyor. Sizin yemek kokularınızı ve gece yarılarına kadar süren gürültünüz de işin cabası. DIŞARIDA İNSANLARA SİGARA İÇRİP PARA KAZANACAKSINIZ DİYE GECEKONDULARI ANIMSATAN TENTE VE ÇADIRLAR YAPMAYA KALKIYORSUNUZ? (Vergilerini ödeyip vatandaşlık görevlerini eksiksiz yerine getirendiğer insanlara göre)SİZİN AYRICALIĞINIZ NE? SİZE KANUN İŞLEMEZ Mİ?

Yorumu oyla      22      8  
kordonlu 22 Temmuz 2011 Cuma 12:59

bisiklete vakit ayırdığın kadar kordon esnafına da ayırsan başkan ne olur ölürmüsün yazıklar olsun orda ailesine rısk götürmeye çalışan esnaf var iyi olmak yetmez iylikte yapmak lazım mustafa kemal atatürk ne güzel söylemiş ama siz acaba o partide olmayı hak ediyonuzmu

Yorumu oyla      14      14  
DEMOKRAT 22 Temmuz 2011 Cuma 12:48

Aziz Bey, şayet ölçüyü kaçırdıysam kusura bakmayın.Duruşunuz ve çizginizi taktir ediyorum.Önemli olan Ebedi Dost olabilmektir.Benim tepkim 40 yıldır gayet iyi tanıdığım bir insanı gereğinden fazla yüceltip,onore etmenizdi.İnanın sizde onun gerçek yüzünü görseydiniz bana hak verirdiniz.

Yorumu oyla      14      9  
aziz tekin 22 Temmuz 2011 Cuma 12:35

Ben yazdığım yazının altına onurlu bir şekilde adımı soyadımı yazarım. Yüreksizler gibi takma kullanmam Bana yorum yapanlar gelin çayımı için beni tanıyın dostluğum ebedidir

Yorumu oyla      17      8  
Süleyman 22 Temmuz 2011 Cuma 11:44

Yorumcu arkadaş haklı Aziz Başkan devrilmeli .Çalmıyor,çaldırmıyor üstelik hertürlü engellere rağmen çalışıyor.Sallandıraksın böylelerini ibreti alem için.

Yorumu oyla      17      7  
DEMOKRAT 22 Temmuz 2011 Cuma 11:39

Aziz Tekin,Maaşallah Dernek Başkanıyım diye ikide birde Ercan Tatı,ya kompliman yapacağına önce Türkçe nasıl yazılır,imla kurallarında nelere dikkat edilir onu öğren.Ondan sonrada Etiket Kullanmaya devam edersin.İZMİR ABECİ KOSTİKLERLE KAFA YAPMA DERNEĞİ BAŞKANI.DEMOKRAT.

Yorumu oyla      16      13  
aziz tekin 22 Temmuz 2011 Cuma 10:59

Bisiklet binmek çok güzel Yerel seçimlerden sonra sayın kocaoğlunun bol bol bol vakti olur bisikletle izmiri turlar Aziz Tekin

Yorumu oyla      18      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatı: Ben İşçimin başına torba geçirtmem
Buca Belediyesi’nde 1 Ağustos’ta yürürlüğe girecek Torba Yasa ile birlikte ...
Küçük arabaların büyük heyecanı bu cumartesi
Karşıyaka Belediyesi, RCİZMİR Model grubu ile birlikte düzenlediği “Uzaktan ...
Nezaket ziyaretlerine devam
Genel seçimlerinin ardından başlattığı nezaket ziyaretlerini ara vermeden ...
 
'Yol vermedin' sürgünü
Seferihisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde şoför olarak çalışan ...
Çalkaya'dan SBS birincisine laptop
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, 2011 SBS’de 500 tam puan ...
Arap Deresi'nden 40 bin ton çamur çıkarıldı
Arap Deresi’ndeki temizlik çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir, suyun ...
 
Başkanlar'dan Çiğli zirvesi
Başkanlar bu kez Çiğli’de bir araya geldi. Ana gündem maddesi Büyükşehir’deki ...
Urla, Bacoli'yle kardeş şehir oldu
Urla ile İtalya'nın Bacoli kenti arasında yürütülen kardeş şehir anlaşması ...
Büyükşehir'de artçı operasyon
Büyükşehir Belediyesi’nde taşları yerinden oynatan atamaların ardından ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva