HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Mayıs 2010 Salı - 00:00

Büyükşehir Meclisi’’nde toplu oylama kaldırıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gündem maddelerinin tek tek okunarak oylanmasına meclis üyeleri tepki gösterdi, meclis üyelerinin toplu oylama önerisini Başkan Kocaoğlu geri çevirdi. ’

Büyükşehir Meclisi’’nde toplu oylama kaldırıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gündem maddelerinin tek tek okunarak oylanmasına meclis üyeleri tepki gösterdi, meclis üyelerinin toplu oylama önerisini Başkan Kocaoğlu geri çevirdi. ’
 
İZMİR- Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında yapıldı. Geçmiş belediye meclis toplantılarında aynı komisyona gidecek başkanlık önergeleri ile komisyonlardan oy birliğiyle gelen gündem maddelerinin toplu oylanmasına ilişkin yöntemden bu meclis toplantısında vazgeçildi. Bugüne kadar alışıla gelen yöntemden vazgeçilip önergelerin tek tek okunup oylanması bazı meclis üyelerinin tepkilerine neden oldu.
 
MHP'li Günay Sivritepe, aynı komisyona gidecek önergelerin toplu halde komisyona sevk edilmesini istedi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sivritepe'nin talebini geri çevirdi.
 
AK Parti Grup Sözcüsü Kerem Ali Sürekli, yasanın, önergelerin tek tek okunup oylanmasını emrettiğini belirtirken, AK Partili Ali Arslan ise, ''Yasa öyle emrediyor ama Türkiye'de uygulanmıyor. Bir ilk olduğu için buna bir formül bulmak lazım'' dedi.
 
Başkan Kocaoğlu ise tek tek maddelerin okunup oylanmasının Türkiye'nin hiçbir yerinde uygulanmadığını belirterek, ''Böyle giderse birazdan Mecliste karar çoğunluk sayısı kalmayacak. Bunu yapalım birkaç Meclis toplantısı sonrası herkes hizaya gelecektir'' dedi.
 
Başkanlık önergeleri ile komisyon raporlarının tek tek okunması gerektiğini belirten Kocaoğlu, ''Hem okunsun hem de Meclis üyesi arkadaşlar gündem maddeleri hakkında bilgi sahibi olsunlar. Herkes neye oy verdiğini bilsin, şeffaf şekilde oylayalım'' şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından 70 adet komisyon raporu, 64 adet başkanlık önergesi ile İZSU Genel Kurulundaki 7 gündem maddesi tek tek okunarak oylandı. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısındaki yöntem değişikliğine geçtiğimiz günlerde birtakım şikayetler üzerine Büyükşehir Belediyesine denetime gelen Mülkiye Baş Müfettişi İhsan Yiğit'in hazırladığı raporun neden olduğu öğrenildi. İddiaya göre şikayet üzerine Mecliste geçen konuşma kayıtlarını dinleyen Mülkiye Başmüfettişi Yiğit, aynı komisyona gidecek olan gündem maddeleri ile komisyonlardan oy birliğiyle geçen önergelerin Mecliste zaman kaybını önlemek amacıyla toplu halde oylandığını belirledi. Önergelerin toplu halde oylanmasına karşın tutanaklarda hepsinin tek tek oylanmış gibi gösterildiğini tespit eden başmüfettiş, yöntemin Meclis Çalışma Yönetmeliği’’nin 11. maddesine aykırı olduğunu ve önergelerin tek tek okunup oylanması gerektiği yönünde uyarıda bulundu. Yiğit'in uyarıları üzerine Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında 70 adet komisyon raporu ile 64 adet başkanlık önergesi tek tek okunup oylandı.
    
İZSU DENETÇİLERİ
Öte yandan, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısından sonra İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) genel kurulu yapıldı. Başkanlıktan gelen önergeler bölümünde İZSU'da görev yapacak iki asil ve iki yedek denetçi de oybirliği ile belirlendi. Merhum belediye başkanı Ahmet Piriştina döneminden beri görev yapan ve iki yıllık görev süreleri dolan Mehmet Gültekin ve Ertuğrul Aksoydan'ın yerine Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer ve Hesap İşleri Daire Başkanı Erhan Bey denetçi olarak seçildi. Yeni denetçiler ile yedek denetçi olarak seçilen Genel Sekreter Yardımcıları Ali Rıza Gülerman ve Pervin Şenel Genç de iki yıl görev yapacaklar.
 
AK Partili Meclis Üyesi Sıddık Soysal, geçen dönemde de denetçilerin Meclis üyeleri arasından belirlenmediğini, bürokratlardan oluştuğunu, bu dönemde de aynı uygulamaya gidildiğini belirterek, ''İnşallah bir sonraki dönemde denetçiler Meclisten seçilir'' dedi.
    
S PLAKA TARTIŞMALARI
Öte yandan gündem dışı söz alan AK Parti Çiğli Meclis üyesi İrfan Eskin, Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan 491 adet S plakasının iptal olduğunu, bu plakayı alanların mağdur olduğunu, mağduriyetlerin giderilmesiyle ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.
 
Başkan Aziz Kocaoğlu ise yargı kararını uyguladıklarını ve S plakaları dağıtılırken alınan paraların iade edilmeye başlandığını söyledi. İyi niyetle ve İçişleri Bakanlığı’’nın onayıyla S plakaları verdiklerini belirten Kocaoğlu, ’“Bize göre karar doğruydu. Ancak, Otobüsçüler ve Servisçiler Odası mahkemeye başvurarak iptal ettirdi. Yargı kararına uyuyoruz. Araçlar geçmişte olduğu gibi ticari plaka ile işlerine devam edecekler. S plaka arz talebini dengeleyeceğiz, yargı kararıyla durdurulduysa da okul, fabrika servisleri ticari plaka ile çalışacak, hayat durmayacak. Üst mahkemeye başvurduk, gelişen koşullara bakacağız. Plaka simsarlığı ile başka şeyler birbirine karıştırılıyor. Burada plaka simsarlığı var. Vatandaşı mağdur etmeyeceğiz.''
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Durak ’‘ağzı açık’’ dedi içinden adam çıktı!
Karşıyaka Belediye Başkanı yeraltı konteynırlarını denetlerken, kötü görünüm ...
Başkan’’dan ’‘engelleri’’ kaldıran güvence
Başkan Kocaoğlu, ulaşımdaki 750 kontör uygulamasının istismarları önleyeceğini ...
CHP Konak anneleri unutmadı
CHP Konak Gençlik Kolları 9 Mayıs Anneler Günü'nde çalışan emekçi işçi annelerini unutmadı.’
 
Belediyeden memnuniyet testi
Konak Belediyesi, hizmet binaları girişinde belediyeye çeşitli nedenlerle ...
Rüya gibi bir fotoğraf
Tahtalı Barajı’’ndaki su seviyesi 195 milyon metreküpü aşınca, 2008 ...
’“İç denetçiler’” İzmir’’de buluştu
Maliye Bakanlığı’’nın iç denetim uygulamaları açısından pilot kuruluş ...
 
Büyükşehir Buca’’ya el attı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışlarda sıkıntı yaşayan Buca’’daki ...
İzmir’’in annesi Aksu Gültepe’’de yaşayacak
5 yıl önce aramızdan ayrılan Türk Anneler Derneği Kurucu Başkanı Şenel ...
Karşıyaka Tüneli seferlere hazır
Zemin özelliği nedeniyle Aliağa-Menderes Projesi’’nin en zorlu etaplarından ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva