HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mayıs 2010 Pazar - 00:00

İzmir’’in annesi Aksu Gültepe’’de yaşayacak

5 yıl önce aramızdan ayrılan Türk Anneler Derneği Kurucu Başkanı Şenel Aksu’’nun adı Toros Mahallesi’’ndeki parka verildi ve büstü törenle açıldı. ’

İzmir’’in annesi Aksu Gültepe’’de yaşayacak




İZMİR - Konak Belediyesi, Anneler Günü’’nde özel bir etkinliğe imza attı.

Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, beş yıl önce aramızdan ayrılan kadın haklarının yılmaz savunucusu Türk Anneler Derneği Kurucu Başkanı Şenel Aksu’’nun, Gültepe-Toros Mahallesi’’nde ki parka adını verdi ve büstünün açılışını gerçekleştirdi.

Şenlikte, kadınlara tavuklu pilav ve ayran ikram edildi. Türk Halk Müziği sanatçısı Makbule Kaya, muhteşem bir konser verdi. Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gültepe Halk Oyunları Ekibinin gösterileri şenliğe renk kattı.  
 
Açılışa, Aksu’’nun sağlığındaki en yakın dostu bir isim de Amerika’’dan törene yetişerek sürpriz yaptı. Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Teşkilatı Başkanı Dr.Sorosh Rojan, Konak Belediyesi’’nin katkılarına vefa anlamında  Şenel Aksu adına bir öğrenci bursu vereceğini ve bursu alan genci Amerika’’da konuk edeceğini açıkladı. Törene katılan Şenel Aksu’’nun torunu 10 yaşındaki Alara Altun da yaptığı konuşmada parkı çok beğendiğini ve salıncaklara binmek için sabırsızlandığını söyleyerek duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

 
Gültepe Toros Mahallesi’’nde gerçekleştirilen törene CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Amerika’’da yaşayan kız kardeşi Emel Singer, eşi Avni Aksu, yakın dostları ve kadın derneklerinin temsilcileri katıldı. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Şenel Aksu’’nun sadece İzmir’’in değil dünyanın annesi olduğunu, öğretmenlik yaptığı dönemlerde binlerce genç için  eğitmenlik ve annelik görevini yerine getirdiğini  ifade etti. Yaşamının büyük bir bölümünü ulusal ve uluslararası kadın dayanışmasına adayan Şenel Aksu’’nun adının, böyle anlamlı bir günde özellikle Toros Mahallesi’’ndeki bir parka verilmesinin nedenlerini de anlatan Tartan;’”İzmir’’de  yaşayan  kadınlar, son derece mert, özgür, sadık ve sevecen insanlar. Erkekleri de cesur ve yürekli dostlarım. Şenel Aksu’’nun adı da buraya yakışır. Yaşamımızın her anında özverinin ve karşılıksız sevginin simgesi olan, bize her zaman doğruyu gösteren, sıcak ilgisini bizden esirgemeyen, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan annelerimizin anneler gününü kutluyorum.’’dedi.
 
Törene katılan Şenel Aksu’’nun kızı Serfinaz Altun, Tartan’’a bu duyarlığından dolayı teşekkür etti. Şenel Aksu’’nun eşi Avni Aksu ise, kızıyla aynı duyguları paylaştığını belirterek, ’‘Eşimle hep gurur duydum. Kadınlarımızın, onun sürdürdüğü mücadeleyi, devam ettirdiklerini görüyorum, bundan büyük mutluluk duyuyorum.’’ dedi.
 
Tartan, daha sonra, büstün yapılmasını sağlayan Tevfik Fikret Lisesi Müdürü heykeltıraş İhsan İnekçi’’ye teşekkür plaketi verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Tüneli seferlere hazır
Zemin özelliği nedeniyle Aliağa-Menderes Projesi’’nin en zorlu etaplarından ...
İzmir’’i doyuran ’‘ocak’’ yenilendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıl sonuna kadar 1 milyon 300 bin öğün ...
Başkan’’dan ’‘Hawk’’lara onay!
BMC fabrikasını ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, özellikle kısa hatlarda ...
 
Başkan Kürüm’’den annelere karanfil
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, semt pazarını dolaşarak annelere ...
Huzurevi’’nde ’‘Anneler Günü’’ mutluluğu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun eşi Dr.Türkegül ...
AK Partili kadınlardan anlamlı ziyaret
  AK Parti Kadın Kolları Tepecik Doğumevini gezerek yeni doğum ...
 
TDH İzmir engellilerle buluştu
Türkiye Değişim Hareketi Kurucuları İzmir’’deki engelli dernekleri ...
Karşıyaka'lı engellilerden örnek davranış
Karşıyaka Kent Konseyi Engelli Meclisi bir grup engelli çocuk ile ...
Sağlığa pedal çevirdiler
Konak Belediyesi, Bianchi ve İzmir Bisiklet Derneği’’nin ortak girişimiyle ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva