HABERLER>SPOR
15 Temmuz 2015 Çarşamba - 20:59

Büyükşehir’den bakanlığın ‘Gürsel Aksel’ talebine şartlı onay!

Büyükşehir Belediyesi, bakanlığın Göztepe’nin yeni stadı için talebini değerlendirdi. Stat inşaatı engelleyici bir yaklaşım olmadığı vurgulanırken, TANSAŞ arazisinin bedelsiz devir talebine plan ve proje şerhi kondu, sadece stat ile otopark yapılması koşuluyla onay verileceği açıklandı.

Büyükşehir’den bakanlığın ‘Gürsel Aksel’ talebine şartlı onay!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ -  Kentin güney yakasına Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak Gürsel Aksel Stadı’nda Büyükşehir Belediyesi ‘Ankara’dan gelen talebi değerlendirdi.

Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil’in yaptığı açıklama sonrası kapasitesi 21 bine çıkarılması planlanan stat ve sosyal tesis inşaatı için Gençlik ve Spor Bakanlığı ek arazi talebinde bulundu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü 37 bin metrekarelik alana yayılacak proje için Büyükşehir Belediyesi’nden mevcut tesis yanındaki bin 400 metrekarelik TANSAŞ arazisinin bedelsiz devrini istedi.



Tapu sahibi Büyükşehir, stat inşaatını engelleyici bir yaklaşım olmadığını vurgularken, hissenin arazinin ön plan ve projelerin iletilip değerlendirilmeye alınması ve söz konusu alanda sadece stat ve otopark yapılması kaydıyla devredilebileceğini bildirdi.

Başkanlık önergesinde “Belediyemiz hissesinin devri uygun görülmemiş olup kesinleşmiş bir imar planı ve proje olmadığından diğer hususların uygulamaya esas ön plan ve projelerin Belediyemize iletilmesinden sonra değerlendirilmesi kaydıyla, söz konusu alanda sadece stadyum ve otopark tesislerinin yapılabilmesi yönünde Belediyemiz hissesi için gerekli muvafakatin verilmesi hususunun Sayın Meclisimizce değerlendirilmesini arz ederim” ifadeleri yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin, konuyu önümüzdeki aylarda meclis onayına sunacağı öğrenildi.
 
KOCAOĞLU ‘İZALE-İ ŞUYU’ DEMİŞTİ
Gürsel Aksel Stadı'nı yapmanın kente zarar vereceğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada bakanlığa ‘hodri meydan’ diyerek, “Gürsel Aksel Stadı'nın 1400 metrekaresi Büyükşehir'in tapulu malı... Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden alamazlar. Girelim izale-i şuyu davasına bunun hepsini alırız. Hem de tamamını... Benim bütçem Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bütçesinden aşağı mı? Yiğit harmanda belli olur. Çayıra çıkarız... İzale-i şuyu'ya çıkarız... Kim kimden alıyorsa…” ifadelerini kullanmıştı.

 
Havada duran kalbi apronda müdahaleyle çalıştırıldı
 
Terim için de, korkan, sinen insanlar için de üzülüyorum!
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali 17 Temmuz 2015 Cuma 10:06

21 bin kisilik stadyum güzelyalı,uçkuyular,hatay bölgesinin katliamı demektir.Butik stad bi nebze kurtarir belki ama bu kapasite kesinlikle olmaz.Aziz bey'in onay verecekse dahi mutlaka kapasiteyi 15 bin ile sınırlama şartı koyması gerekir.

Yorumu oyla      11      5  
Oguz 17 Temmuz 2015 Cuma 00:46

Muhalif arkadaş çok dogru soyluyosun ama izmir bir çok şehirden geri kaldı sırf bu istemeyiz sihniyeti yuzunden

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 16 Temmuz 2015 Perşembe 19:08

zaten stad olmasa da o yoğunluk her zaman olacaktır, kutlamalarda, kuruluş yıldönümlerinde kaç kişi toplanıyor? 20 bin mi, daha fazlamı?

Yorumu oyla      11      5  
ahmet 16 Temmuz 2015 Perşembe 18:31

örnek verdiginiz sehirlerde kimse kendi tesislerine,klüp binasina saldirips yerlebir etmiyor.Deplasman seyircisi gelince güzelyalinin savas alanina dönmeyecegini garanti edebilirmisiniz.Nereden getireceksiniz onlari stada.Peki ya yenildiginde guzelyali esnafina,halkina zarar gelmeyecegini garanti edebilirmisiniz.Lutfen yanlis üzerinde israrci olmayin.siz de bu sehirde yasiyorsunuz.

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 16 Temmuz 2015 Perşembe 14:40

stad istemeyiz, atık bertaraf tesisini istemeyiz, onu istemeyiz, bunu istemeyiz, ama büyükşehirde yaşamak istiyorsunuz...bakın izmirde stad kalmadı, alsancak stadı da yıkılıyor, yenisi yapılıncaya kadar, birtek atatürk stadı kalıyor.o zaman futbol kulüpleri ligden çekilsinler kabul mü?

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 16 Temmuz 2015 Perşembe 14:36

avrupanın bir çok şehrinde 50 bin kişilik stadlar şehrin merkezindeyken, bir şey olmuyor da izmirde mi problem olacak, biraz büyük düşünün.zaten metro hattı var, tranvayda geliyor...birçok kişi yani göztepeliler zaten bölgede oturuyor, sorun ne?

Yorumu oyla      13      5  
MECLİS ÜYELERİNE 16 Temmuz 2015 Perşembe 13:15

Sayın kocaoğlu ve meclis üyeleri,insanlar size o koltukları sadece proje yapın diye değil aynı zamanda kenti uygunsuz projelerden muhafaza etmeniz için teslim ediyor,bizler bu stad bu haliyle 21 bin kapasiteli yapılırsa kenti korumadığınız,ben istemedim ama bi yandan da projenin önünü açtım yaklaşımınızı da en ağır şekilde yargılayacaktır,büyük stad isteniyorsa uzundereyi işaret ediniz ve dik durunuz

Yorumu oyla      12      8  
Ahmet 16 Temmuz 2015 Perşembe 13:08

Kiminle tartıştınız kimin fikrini aldınız da kapasiteyi 21 bine çıkardınız sayın mehmet sepil,izmir halkı güzelyalının ve hinterlandının bu kapasitede bir stadı kaldıramayacağını tıpkı sizin 5 ay önce ifade ettiğiniz gibi çok iyi biliyor,ya büyükşehir belediyesi siz insanlara hangi dayanaklarla umut aşılıyorsunuz,sizin göreviniz değilmi kenti yoğunluktan korumak,yaşanabilir bir şehir için mücadele etmek ??

Yorumu oyla      12      8  
Fatih 16 Temmuz 2015 Perşembe 12:37

Vah vah 21 bin sokakları genis guzelyalıya az bile.50 bin olsun.kocaoglu ve meclis uyeleri bu oyuna ortak olmayın

Yorumu oyla      13      6  
Kentli 16 Temmuz 2015 Perşembe 12:32

Şöyle de bir durum var,KSK nin mavişehirdeki güzelyaliya nazaran cock daha az yoğunluklu 24 bin kapasiteli stad projesini yogunluk ileri sürülerek 2 günde reddeden aziz kocaoğlu cok daha yogun bir bölge olan güzelyalı için daha net tavir takinmasi gerekmezmi ? Üzerinizde bir baskı hissediyorsaniz hiç olmazsa 15 binin üzerine cikartmayin şu kapasiteyi,yaziktir.Bu bölge bu kapasiteleri kaldirmaz.Butik stad dediler 22 bine dayandilar.Olacak iş değil.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Besara da artık Göztepeli
Transferin en hareketli kulüplerinden Göztepe, İsveç Süper Lig takımlarından ...
Kaf-Kaf 3 yeni isme yöneldi
Sezon öncesi kadrosunu büyük oranda değiştiren PTT 1'inci Ligi takımı ...
Göz-Göz’den 2 bomba hamle daha!
PTT 1'inci Lig'de şampiyonluk mücadelesi verecek bir ekip oluşturmaya ...
 
Bucaspor’da 5.aday Yıldız
Bucaspor’da 4 Ağustos'ta yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi, başkan ...
Ve Robin Van Persie Kadıköy’e ‘merhaba’ dedi
Fenerbahçe'nin prensipte anlaştığı Hollandalı yıldız futbolcu Robin van ...
Göztepe’de Giray da tamam!
Transferin en hareketli kulüplerinden Göztepe, geçen sezon Süper Lig'de ...
 
Ve 1.Lig fikstürü seçildi: İzmir derbileri ne zaman?
PTT 1. Lig Fikstürü TFF'nin Beykoz-Riva'da yer alan idari merkezindeki ...
Altay taşınıyor!
Alsancak Stadı'nın yıkım ihalesi tamamlanırken, çürük raporu yüzünden ...
Altınordu Erdoğan’la nikah tazeledi
Altınordu, 22 yaşındaki sol kahat oyuncusu Erdoğan Yeşilyurt'un sözleşmesini 2018'e kadar uzattı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva