HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Şubat 2012 Çarşamba - 10:01

Büyükşehir’den 800 milyonluk “bahar hamlesi”

Pek çok önemli projenin hazırlık aşamasını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilkbaharla birlikte peşpeşe önemli ihalelere çıkıyor. Büyükşehir’in ihale tarihini belirlediği ve ihale hazırlıklarını sürdürdüğü yatırımların toplam bedeli 800 milyon lirayı buluyor.

Büyükşehir’den 800 milyonluk “bahar hamlesi”

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki bir aylık süre içinde bir çok yatırımın yapım ve proje ihalelerini gerçekleştirecek. Kente büyük katkı sağlayacak yatırımları cumartesi günleri düzenlediği törenlerle hizmete alan, temelini atan ya da sözleşmesini imzalayan Büyükşehir Belediyesi, Şubat ayı sonundan 16 Mart’a kadar toplam 6 önemli yatırımın daha ihalesini yapacak.

27 Şubat 2012 tarihinde İkiçeşmelik caddesi cephe rölöve projeleri için ihaleye çıkacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Mart’ta Eşrefpaşa Hastanesi yoğun bakım ünitesi, 8 Mart’ta Ayakkabıcılar Sitesi’nden Kemalpaşa Caddesi’ne 1.4 kilometre uzunluğunda 35 metre genişliğinde bağlantı yolu, 14 Mart’ta kent genelindeki yollarda ve köylerdeki yolların asfaltlanması-bakım ve onarımı, 15 Mart’ta da Karşıyaka Dudayev Bulvarı-Mavişehir TOKİ konutları yolu ve karayolu köprüsü için ihale yapılacak. Büyükşehir, 16 Mart’ta ise Alsancak Hocazade Camii karşısında inşa edilecek “tam otomatik katlı otopark” için proje ve yapım ihalesi gerçekleştirecek. Bu otoparkta teknolojinin tüm imkanlarından yararlanılacak. Zemin katta teslim alınan araçlar, sürücüsüz olarak asansörlerle boş alanlara çıkarılacak ve hareketli paletler üstünde taşınarak park edilecek.
 
Yeni projeler sırada
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihale ilanına girmeye hazırlandığı bazı önemli yatırımlar arasında Bornova’da yeni bir ulaşım aksı olarak hizmet vermeye başlayan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi çevresindeki yeşil alanların düzenlenmesi, Narlıdere Mithatpaşa Caddesi yol ve tretuvar yapılması, Kadifekale sur duvarlarının restore edilmesi ve Gaziemir yeni fuar alanının yapılması bulunuyor.

Öte yandan kente kazandırılacak uluslararası nitelikteki opera binası projesini ulusal mimari proje yarışması ile belirleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin “opera sanatına özel” bu ilk binasının uygulama projeleri için de sözleşme imza aşmasına geldi.  İzmir trafiği için devrim niteliğinde oylan “Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi”nin proje ve yapım ihalesinin hazırlıkları ise bitme aşamasında.  Buca Hasanağa Bahçesi düzenlemesi için proje hazırlandı, yapım ihalesine önümüzdeki günlerde çıkılacak.  

Kentin simgelerinden olan Varyant’ta yeni bir düzenleme yapmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğal sit alanı olan Birleşmiş Milletler ve Halil Rıfatpaşa caddelerinde yapacağı çalışmalar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onay için gerekli başvuruları yaptı.

Şaraphane’deki eski DGM binası restorasyonun uygulama projeleri için ise sözleşme yapma aşamasına gelindi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihale tarihini belirlediği ve ihale hazırlıklarını sürdürdüğü yatırımların toplam bedeli yaklaşık 800 milyon lira.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
S. Tümer 25 Şubat 2012 Cumartesi 17:59

Çiğli önce çevre yolu sonrası Maltepe ve İtfaiye kavşakları kaldırılarak cezalandırıldı, yolun kuzeyindeki Evka-2, Evka-6, Yüksek Vadi, TRT evleri ve komşu semtlere otobüs ve dolmuşlarla gidiş dönüş işkence olmaya başladı, süreler en az 15 dakika uzaduı, daha sonra İzban'la birlikte demiryolu da bir set daha çekti. Eziyet iyice arttı. Bunlar çözülemeyecek şeyler değil ama lütfen ilgi gösterin ve semt sakinlerinin feryadına kulak verin. Biz yaptık oldu demekten vazgeçin.

Yorumu oyla      12      6  
KRAL ÇIPLAK 23 Şubat 2012 Perşembe 01:13

Hamleymiş, ne hamlesi ya. Ege tv'de izledim 47 gündür Ballıkuyu'da 5 metrelik istinat duvarını yapmayı bile becerememişler. İnsancıklar perişan yollar deprem görmüş gibi. Burnunun dibini görmeyenler hamle yapıyoruz diye halkı kandırmaya çalışıyor. Siz alemi kör, milleti sersem mi sanıyorsunuz. Aziz Bey İzmirlinin içine çıkamadığı için köylere gidip medet umuyor. Gariban köylüm de bişiler verir diye alkış tutuyor. Görmediniz mi Hatay'daki törende bir avuç insan vardı, çoğu şakşakçı... Yaaaaa....

Yorumu oyla      13      7  
cengiz ersoy 23 Şubat 2012 Perşembe 01:06

sadece gülüyom allah akıl versin diyom chp verdiğim oy helal olmasın 800 milyonluk yatırıma bak bu parayı syn yılmaz büyükerşene versen neler yapardı birde hükümet para vermiyo izmire üvey evlat görüyo diyoz artık yeterin ya bilmiyosanız bu yerel belediyeciliği istifa edin lütfen

Yorumu oyla      13      6  
22 Şubat 2012 Çarşamba 22:17

alt yapı çalışması yok, yol yok, köprü yok teretuar çalışması var, opera binası resterasyonu var bunlar iş degil 800 milyonluk yatırım işi bu degil bu yatırımlar olsa olsa 8 milyon en fazla tutar 792 milyon dolarları kim götürecek görecegiz ama bogazlarından gecirmeyecegiz onların

Yorumu oyla      15      9  
Serdar BUCALI 22 Şubat 2012 Çarşamba 22:00

Sayın Başkan,Allah aşkına öncelikle şehrin vizyonunu açacak projelere bakın.Yatırımcı için sanayi bölgeleri,dev plazalar,metro,alt ve üst geçitler,Turist çekecek diğer yatırımlara bakın.Sonrasında yemyeşil alanlar ve meydanlar.Küçük projeler zaten şube müdürlerinizin yapabileceği işler değil mi.Lütfen büyük ve farklı düşünün.Örneğin İzmir'e en az 50 katlı saat kulesi görüntüsünde otel,eğlence ve alışveriş merkezi gibi...

Yorumu oyla      15      6  
HAMDİ 22 Şubat 2012 Çarşamba 19:45

gökan aziz aga ile ne çıkar ilişkin var bilmem ama izmire vizyon verecek tek bir şey söyle ne yapıyor bu adam, yaptıkları yerel belediyelerin yaptıgı, büyük şehire yakışır bir proje söyle yandaş arkadaşım.

Yorumu oyla      14      10  
Gökhan 22 Şubat 2012 Çarşamba 15:41

Hamdi algılama kıtlığın varsa gel sana itinayla yukarıda ne yazdığını anlatayım..Sadece kaldırım mı yazıyor orada iyi bak!

Yorumu oyla      18      10  
hamdi 22 Şubat 2012 Çarşamba 15:00

aziz aga kaldırımdan başka birşey yapmıyıcak anlaşılan, yap,boz bu kafayla sol büyük yara alır, elliyle seçimi ak partiye verir. yazlkki solu bu beceriksisler temsil ediyor.

Yorumu oyla      19      16  
YILDIRIM 22 Şubat 2012 Çarşamba 14:07

BUCA GENE YOK, BUCA BUCA BUCA !!! 310 BİN SEÇMEN VAR !!!

Yorumu oyla      21      6  
Hilmi Dülger 22 Şubat 2012 Çarşamba 13:58

Sayın Nihat başaran İzmir’de CHP’li belediyelerin başlayıp bitiremediği işlere bakınca erkenden bir sevinç sizinki. Bence CHP’li Büyükşehrin ilçenizde bir yatırım yapmasına sevinmeyin. Sahil evlerinde başlayan işi görüyorsunuz. Hatay kaldırmalarının hali ortada. Metro’dan hiç bahsetmiyorum. Gelin AKP yerel yönetimleri alana kadar bekleyin. Evinize gidemezsiniz. Yıllarca süre işler. Hatay kaldırımı gibi hem bitmez hem de tarihe geçecek kötü bir işçilik olur.

Yorumu oyla      15      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Amca trafiği öğretiyor
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan trafik konusunda duyarlı ve bilinçli ...
Okul aile birliği’nden Başkan Oğuz’a teşekkür
İzmir’in Aliağa ilçesindeki okullara destekler veren Aliağa Belediyesi, ...
Konak’ta Mart ayı kadınların olacak
1910 yılından beri “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanan 1977 yılından ...
 
Başkan Sındır’ın tiyatro gururu
Sahnelediği her oyunuyla izlenme rekoru kıran Bornova Belediyesi Şehir ...
Büyükşehir’den atanamayan itfaiyecilere müjdeli haber
İzmir Büyükşehir Belediyesi, günlerdir eylem yapan itfaiye erlerini Danıştay’dan ...
Aziz Başkan'dan İzmir'deki 'kan davasını' bitirecek adım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatı ile Büyükşehir ...
 
İzmir'de kentsel dönüşüme 4 onay daha!
İçişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bakanlar Kurulu’na ...
Çiğli’den Anadolu Caddesi’ne yeni proje
Çiğli Belediyesi tarafından Anadolu Caddesi’ndeki trafik sıkışıklığını ...
‘Mutluluğun resmi’ Bornova’da
Bornova Belediyesi’nin Ressam Abidin Dino adına düzenlediği ‘4 Mevsim ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva