HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2024 Çarşamba - 13:32

Konak’ın istihdam köprüsü kapılarını açtı!

Konak Belediyesi’nin istihdama yönelik projesi ‘İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi’ açılışında konuşan Başkan Mutlu, “İşsizlik sadece Konak’ın değil aslında ülkenin problemi. Ama buna küçük de olsa bir dokunuş, küçük de olsa bir iyileştirme herkese iyi gelecek; geleceğe daha mutlu, daha güvenli, umutlu bakmamızı sağlayacak. Daha nitelikli, kalifiye olmuş iş arayanlarla sektörde personel arayanları buluşturacağımız ve Konak’ta işsizliğe bir nebze olsun çözüm olabileceğimiz çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Konak’ın istihdam köprüsü kapılarını açtı!

Konak Belediyesi’nin nitelikli iş gücü yaratarak istihdama katkı koyacak, iş arayanla işvereni bir araya getirerek iş gücü sağlayacak projesi “İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi” açıldı. Türkan Saylan Kültür Merkezi 6. katta yer alan ofisin açılışı için bina önünde düzenlenen törene Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’yla birlikte CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, İzmir Sanayici ve İş insanları Derneği (İZSİAD) Başkanı Hüseyin Cengiz, Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı Semiha Güneş, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Başkan Vekili Arda Yılmaz, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Mutlu, vatandaştan işsizlikle ilgili yoğun bir talep olduğunu belirterek, “Seçim zamanı dolaştığımızda, alanda en çok karşılaştığımız sorun işsizlikti. Ülkede çok büyük ekonomik kriz var. Çok genç bir nüfusumuz var ve bu genç nüfusumuz hiç bulamıyor. Bir istihdam yeri olarak belediyeler görülüyor ama belediyelerin de bir istihdam alanı olmadığı, daha fazla kişiyi de istihdam edemeyeceği çok açık. Ziyaret ettiğimiz iş insanı sanayici dostlarımız da yetişmiş ara eleman bulamadıklarını ilettiler. Birlikte ne yapabiliriz, dedik ve istihdam ofisini açmaya karar verdik” dedi.

“Daha umutlu bir gençlik için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”
İş dünyası temsilcilerinin de açılışta yer almasının bu projenin başarılı olacağına dair inancı yükselttiğini vurgulayan Başkan Mutlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sektörlerin talep ettiği nitelikli personelle iş arayanları buluşturacağız. Bu buluşturma sadece bir CV eşleştirmesi şeklinde olmayacak. Biz, iş arayanların daha nitelikli hale gelmesi, daha donanımlı olması için de kurslar düzenleyeceğiz. Bu kursları yine iş dünyasının dernekleriyle birlikte düzenleyeceğiz. Dolayısıyla daha nitelikli, daha kalifiye olmuş iş arayanlarla sektörde personel arayanları buluşturacağımız ve Konak’ta işsizliğe bir nebze olsun çözüm olabileceğimiz, daha mutlu, daha umutlu bir gençlik için çalışmalarımızı sürdüreceğimiz bir mekan açılışı için bugün buradayız. İşsizlik sadece Konak’ın değil aslında ülkenin problemi. Ama buna küçük de olsa bir dokunuş, küçük de olsa bir iyileştirme herkese iyi gelecek. Geleceğe daha mutlu, daha güvenli, umutlu bakmamızı sağlayacak.”

Nitelikli iş gücü yetişecek
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, konuşmasının ardından İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi’nin kurdelesini iş insanlarıyla birlikte kesti. İş insanları istihdam ofisinde yapılacak faaliyetlerle ilgili bilgilendirildi. Türkan Saylan Kültür Merkezi 6. katta yer alan istihdam ofisi online ve fiziki başvuru yoluyla bir CV bankası oluşturacak. Şiddet mağduru kadınların istihdamı öncelikli olacak merkezde, iş arayanların çeşitli kurslardan faydalanması sağlanarak nitelikli işçi açığına yönelik çalışma yapılacak. Çalışmalar sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası dernekleriyle koordineli yürütülecek. 

 
Başkan Filiz'den afetler için deklarasyon çağrısı!
 
Bakan Bolat: İthalatta aşağı yönlü eğilim sürüyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hülya 3 Temmuz 2024 Çarşamba 14:10

Nilüfer başkanım temizlik konusunu da lütfen gündeminize alirmisiniz.Cöp kamyonlarından akan çöp suları sokaklarımizi inanılmaz kirletiyor ve ağır bir koku oluşturuyor.Ayrıca sokalarimizın temizliği,supurulmesi gerçekten yapılmıyor..

Yorumu oyla      3      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Filiz'den afetler için deklarasyon çağrısı!
Efes Selçuk Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunda ...
Tugay'dan sosyal belediyecilik vurgusu: Yardımları daha fazla tutmalıyız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçelerin sorunlarını ...
Alparslan Işık, Çeşme Open'da şampiyon
Bu yıl 10. kez düzenlenen Çeşme Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, Çeşme ...
 
Karşıyaka’da çöpünü sokağa atana ceza!
Hedef Tertemiz Karşıyaka sloganıyla ilçe genelinde temizlik kampanyası ...
Bornova’da milli maç heyecanı yaşandı
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın heyecanı, Bornova Belediyesi’nin Büyükpark’ta ...
Gaziemir'den çevre dostu başarı
Gaziemir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 27. Atık ...
 
Madımak'ta yitirilen canlar Bayraklı'da anıldı
Bayraklı’da 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli'nde katledilen aydınlar ...
Buca'da Madımak Katliamı unutulmadı
Buca, Türkiye tarihinin en utanç verici sayfalarından olan 2 Temmuz 1993 ...
Manisa'da toplu taşımaya zam!
Manisa'da şehir içi toplu ulaşım ile ticari taksi ücretleri, UKOME Genel ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva