HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Temmuz 2023 Çarşamba - 13:17

Büyükşehir'de 'geriye dönük' krizi... İşçiler iş bırakıyor!

İZELMAN ve İZENERJİ çalışanlarının geriye dönük 4 aylık TİS alacaklarının ödenmemesi üzerine Genel İş İzmir Şubeleri iş bırakma kararı aldı. Cuma günü yarım gün, Salı gün tam gün iş bırakma eylemi yapılacakken ESHOT'un kontak kapatıp kapatmayacağı ise netlik kazanmadı.

Büyükşehir de  geriye dönük  krizi... İşçiler iş bırakıyor!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden İZELMAN ve İZENERJİ'de çalışan 18 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi Nisan ayında imzalanarak yürürlüğe girmişti. 

Ancak toplu iş sözleşmesinde yer alan geriye dönük işçi alacakları ile ilgili işçilere ödeme yapılmaması üzerine işçilerin üyesi olduğu Genel İş İzmir 1, 2, 3 ve 9 Nolu Şubeler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşme gerçekleştirdi ancak görüşmelerden işçilerin tatmin eden bir sonuç çıkmadı. 

CUMA YARIM GÜN, SALI TAM GÜN!
Geriye dönük alacakların ödeme takvimi ile ilgili bir gelişme sağlanaması üzerine sendikalar bugün ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada 28 Temmuz Cuma günü yarım günü iş bırakacaklarını açıkladı. İşçiler mesai saatleri ile birlikte Kemeraltı'ndaki Egemenlik Binası önünde bir araya gelecek. Yine bir gelişme yaşanmazsa gelecek Salı günü işçiler tam gün iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

ESHOT NETLİK KAZANMADI
İş bırakma eylemi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin acil birimlerini kapsamayacakken otobüslerin kontak kapatıp kapatmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil.  İşçilerin ortalama olarak 20 bin - 40 bin TL arasında değişen bir alacağı bulunuyor.

Sendika tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzelman İzenerji emekçileri adına Disk/Genel-İş Sendikası 1,2,3 ve 9 Nolu şubeler olarak 2023-2024 yılları arasını kapsayan 18.000 emekçinin hakları için Nisan ayının sonunda bağıtlanan Toplu İş Sözleşmemizin ilgili Maddesi olan 4 aylık geriye dönük alacakların ödenmesi tarihi olan Temmuz ayının sonu olmasına rağmen 3 ay boyunca 1 kuruş dahi ödenmeden dün İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları tarafından her işçiye beşer bin TL gibi tarafımızca  kabul edilemeyecek bir rakam teklif edilmiştir.

Ülkenin içinde bulunduğu bu enflasyonist ortamda her geçen gün alacaklarımızın erimesine rağmen sabırla bağıtlanan Toplu İş Sözleşmesinde yazan geriye dönük alacakların 90 gün içerisinde öder. İbaresi ile hakkımız olanı istiyoruz.

Hakkımız olan geriye dönük ödemelerimizin en kısa zamanda ödenmesini talep ediyoruz. Biz emekçiler , günü birlik yaşayanlar  bu ülkenin içinde bulunduğu şartlarda ay sonunu zor getirenler olarak alacaklarımızı talep ediyoruz.

Ekonomik krizi yaratanlar bu ülkeyi yönetenlerdir. Ekonomik krizin altında İZMİR Büyükşehir Belediyesinin içinde bulunduğu şartları da iyi biliyoruz. Ama içinde bulunduğumuz ortamda bizde haklarımızı zamanında ödenmesini  istiyoruz.

Bu sebeplerden dir ki bugün  4 şube yönetim kurulları ve temsilcilerimiz ile birlikte  burada basın açıklaması yaparak uyarıyoruz…!

Taleplerimiz dikkate alınmadığı taktirde 28 Temmuz Cuma günü yarım gün iş bırakarak sabah 08:00’da Egemenlik binası önünde iş başı yapıyoruz.

Cuma günü Egemenlik binasında tüm üyelerimiz ile birlikte taleplerimizi tekrardan ileteceğiz. Olumlu cevap gelmemesi durumunda 1 Ağustos Salı günü tam gün iş bırakarak sabah saat 08:00’da Fuar 1 Nolu hol önünde tüm İzenerji , İzelman emekçileri olarak iş başı yapıyoruz.

Fazlasını değil hakkımız olanı istiyoruz.

Ayrıca bu enflasyonist yani bu ülkeyi yönetenleri, yani tek başına aldığı kararlar ile karanlık bir tablonun altında işçileri ,emekçileri ve halk adına  Disk olarak yukarıda İZMİR Büyükşehir Belediyesinden emekçilerin geriye dönük alacaklarımızdan  bağımsız olarak tüm Türkiye de iş bırakarak susma haykır…! Zamlara adaletsiz vergilere ve asgari yaşam koşullarına karşı İzmir Disk olarak saat 15:00’da Alsancak Migros katlı otopark önünde toplanarak Kıbrıs Şehitleri önüne kortej eşliğinde yürüyüş yaparak kitlesel basın açıklaması yapacağız. Tüm üyelerimiz ile  anılı gün ve saat’de toplanma alanına bu asgari yaşam şartlarını bize reva görenlere karşı toplanıyoruz.

 
CHP'li ve İYİ Partili meclis üyelerinden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret!
 
SSB'den yeni yapay zeka destekli proje
YORUMLAR
Toplam 30 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Onur şemik 20 Mayıs 2024 Pazartesi 17:50

Amir büyükşehir belediyesinde işbaşvuru m sayln cemil tugay başkanlm 2023ylLlnda yapılmamış başvurusunu benim işi hlzlandlrln

Yorumu oyla      0      0  
Sefer alp 27 Temmuz 2023 Perşembe 13:15

Temmuzda yapılan zamlar işci,yi savindirken , Hükümetin her alanda ezdiği , yoksullukla boğuçturduğu işçiler.İzmir BŞ Başkanın verdiği zamla bunu hissetmeyen memnun olanlar şimdi hanî tostumuzun balı, tereyağı demekteler.yazık emek iki taraflı hizmet olmalı bence.

Yorumu oyla      2      3  
BJK 27 Temmuz 2023 Perşembe 12:23

Biz köy ortamını seviyoruz beğenirsiniz beğenmezsiniz o sizin bileceğiniz şey.Burada bir hak arama var bunun neyi yanlış

Yorumu oyla      2      3  
İsimsiz. 27 Temmuz 2023 Perşembe 09:47

Yorumları yayınlayıp, tarafsız davrandığınız için teşekkür ederim. İlk etapta yayınlamamanız beni çok kızdırmıştı. Biz, hata ve zulmü yapan bizden biri olsa bile hakkı ve hakikati haykırmak, dile getirmek zorundayız. Yoksa onlardan ne farkımız kalır? İşin içinde hakaret ve küfür olmadığı sürece herkes fikrini açıkça söyleyebilmeli, hakkını aramalıdır. Tarafsızlığınıza, en azından doğruya tabi olduğunuza inandım. Teşekkür ederim.

Yorumu oyla      2      3  
Maydanoz. 27 Temmuz 2023 Perşembe 03:16

Açıklamaya bakın hele. Ekonomik krizi yaratanlar, ülkeyi yönetenlermiş. Zamlara adaletsiz vergilere ve asgari yaşam koşullarına karşı yürüyüş yapılacakmış. Geriye dönükleri ödemeyen belediye değilde, sanki hükümet suçluymuş gibi manipülatif söylemlerle algı yapıyorlar. Yer miyim ben? Yaptığınız, hükümete karşı gizli bir eylem olmasın sakın? Aklıma, bu işi Tunç Soyer''le arka planda danışıklı dövüş yaparak planlamış olabileceğiniz geldi nedense. Sizce aklıma düşen bu düşünce ve hislerde yanılıyor muyum?

Yorumu oyla      2      8  
isme gerek yok 27 Temmuz 2023 Perşembe 03:07

Acil birimler ve Eshot kontak kapatamaz. Milletin gazını almaya yönelik, göstermelik bir iş bu. Park bahçelerde, çiçek böcek sulayan insanları yarım günlüğüne göstermelik istirahat ettirecekler. Sözleşme imzalanmadan önce sözde Eshot kontak kapatacaktı, ne oldu? Danışıklı dövüş denmez mi buna?

Yorumu oyla      5      3  
No name 27 Temmuz 2023 Perşembe 03:03

İzmir Büyükşehir Köyü, bu dönem Chp yükünden mutlaka kurtulmalıdır. Körü körüne Chp''ye teslim edilen bu köy, senelerdir geri kalmıştır. Yolları adeta köy yolundan beterdir. Aylarca ve defalarca bildirdiğimiz yollar ısrarla yapılmamaktadır. Ulaşım konusunda Eshot araçlarında bazı hatların bazı seferlerinin kaldırıldığı gerçeği gün gibi ortadadır. Ey İzmir halkı! Daha bunlara ne kadar taviz vereceksiniz?

Yorumu oyla      3      7  
isimsiz 27 Temmuz 2023 Perşembe 03:00

Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir Belediyesi batıyor şeklinde haber yapanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını söylüyor. Bir haber kanalında ise Belediye kasasında 600 milyon tl düşüş olduğunu kendi ağzıyla söylüyor. Gerçekte ise, geriye dönük bazı ücretlerin alınamadığı hakikati var. Bazı sendika temsilcileri hala utanmadan, WhatsApp grubunda milletin gazını almaya yönelik cümleler kuruyor. Gaz vermek üzere atılan mesajların başına ''''mücadele arkadaşlarımız'''' cümlesini eklemeden yapamıyorlar sanırım. Sarı sendikanın tarifini bilmek, bana doğru ve yanlış sendikanın ne olduğunu anlamamda yardımcı oluyor. Daha bizim cebimize girmeden sizin kasanıza giren aidatların hakkını bir nebze olsun verin.

Yorumu oyla      4      3  
İsme gerek yok. 27 Temmuz 2023 Perşembe 02:51

Sene başından beri yatmayan erzak kartlarından hala ses seda yok. Geriye dönük alacaklarımız zaten pul oldu. Sene başında gram altın ne kadardı, şimdi ne kadar oldu? Zararımızı faiziyle beraber tazmin etmeleri gerekiyor. Senenin neredeyse üçte ikisi gitti, biz hala ödeme bekliyoruz.

Yorumu oyla      5      4  
Can 27 Temmuz 2023 Perşembe 02:41

Tunç başkan seni. Hatan çok yüz veriyosun kontak kapattana at işten protesto yapani at işten bu insanlar su durumda bunu anliyor

Yorumu oyla      3      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li ve İYİ Partili meclis üyelerinden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret!
İncirliova'nın Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'li belediye meclis ...
CHP'li Saatçı ve Başkan Öndeş'ten Başkan Çerçioğlu'na ziyaret!
Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve Germencik Belediye ...
Karaburun’da örnek dayanışma!
Karaburun Belediyesi, hastaların Urla ve diğer ilçelerde değil Karaburun ...
 
Çeşme’de atıklar bilete dönüşüyor
Çeşme Belediyesi hem plastik atık kullanımını azaltıp hem de çocukların ...
Karşıyaka’da TİS sevinci!
Karşıyaka Belediyesi ile Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube arasında süren ve belediyede ...
Torbalı’da üniversite Tercih Günleri başlıyor
Türkiye’de yaklaşık 2 milyon öğrencinin girdiği Yükseköğretim Kurumları ...
 
Bayraklı'da serinleten eğitim
Bayraklı Belediyesinin yüzlerce çocuğu bir araya getirdiği yarı olimpik ...
İzmir’in ilk Millet Bahçesi tam gaz!
63 dönüm üzerinde hayata geçirilen, İzmir’in ilk millet bahçesi projesi ...
Menemen’e dev kütüphane!
Menemen Belediyesi, bölgenin en özellikli ve en büyük kütüphanesi için ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva