HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Temmuz 2024 Salı - 13:21

Büyükşehir'de çoluk çocuk eylemde!

Sosyal denge tazminatları için kesildiği için çocuklarını yaz okuluna göndermekte ve kreş/bakıcı ücretlerini ödemekte zorlandıklarını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi tepkilerini göstermek için çocukları ile eylem gerçekleştirdiler.

Büyükşehir de çoluk çocuk eylemde!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan tıkanma üzerine başlayan eylemler bugün de devam etti. 

Kamu emekçileri bugün çocukları ile birlikte eylemde yerlerini aldı. Renkli görüntülere sahne olan eylemde İzmir Müzisyenleri Derneği de müzikleri ile destek verdi. Kamu emekçileri kesilen sosyal denge tazminatlarından kaynaklarını çocuklarını yaz okuluna göndermekte ve kreş/bakıcı ücretlerini ödemekte zorlandıklarını belirtti.



4 nolu hol önünde yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay imzalı 29.07.2024 tarih ve 2071502 sayılı tüm memur ve sözleşmeli personele imza karşılığı tebliğ edilmesini istediği yazıda; 31.07.2024 tarihine kadar toplu iş sözleşmesi imzalanması ve sosyal denge tazminatının 16.750.TL. olarak ödenmesi yetkili sendikaya (Tüm Bel-Sen) iletilmiştir. Ancak yetkili sendika tarafından henüz olumlu dönüş olmamıştır. Bu teklif mali ve sosyal haklarda herhangi bir gerilemeye neden olmamakla beraber, sözleşmenin imzalanması halinde diğer büyükşehir belediyeleri içinde verilen en yüksek sosyal denge tazminatı olacaktır. Yetkili sendika söz konusu teklifi kabulü halinde ödemeler ivedilikle yapılacaktır” denilmektedir.

Söz konusu yazı ile belediye emekçilerine doğru bilgi verilmemektedir şöyle ki; Sendikamızın mücadele ederek kazandığı, her ay 14.000.TL. sosyal denge tazminatı, altı adet 4.500.TL. tutarında ikramiye ve altı adet 1.000.TL. Halkın Bakkalı gıda çekinin yıllık toplamlarının 12 aya bölünmesi sonucunda 16.750.TL. rakamı bulunmaktadır. Yani Sayın Cemil Tugay’ın bu kazanımların üstüne bir lira bile eklememiştir. Ayrıca 21 ay boyunca yani 2025 yılının sonuna kadar hiçbir artış olmadan 16.750.TL. önerilmektedir. Sendika olarak kazanılmış haklarımızın korunması talep ettik ancak Sayın Tugayın önerisi haklarımızı korumak biryana 21 ay boyunca enflasyon karşısında erimesini hedeflemektedir.

Sayın Tugay emekçilerin ekonomik açıdan zor durumda olduğunu çok iyi bildiği için sendikamız ile emekçileri karşı karşıya getirmek istediği çok açık görülmektedir. 31 Temmuza kadar toplu sözleşmenin imzalanmaması halinde ödemeleri keseceğini ima ederek sendikamızı ve emekçileri açıkça tehdit etmektedir.

Sayın Tugay’ın sosyal denge tazminatını tavan tutara indirmesinden sonra, belediye emekçileri bu saldırıyı onurlu ve kararlı mücadelesi ile püskürtmüş ve mevcut kazanımlarımızın toplamı olan 16.750.TL. ye yeniden çıkmasını sağlamıştır. Ancak kazanımlarımıza karşı saldırılar bitmemiş, şimdi de tavan tutara çekemedikleri sosyal denge tazminatını iki yıl boyunca zam vermeden eritmek istiyorlar.

Tüm Bel-Sen 34 yıllık mücadele tarihinde fili ve meşru mücadele yöntemlerini benimseyerek tüm zorlukların üstesinden gelecek deneyime ve tecrübeye sahiptir. Sendikamız 30 Temmuz Salı günü öğleden sonra, karar alma organımız olan şube meclisini toplayarak süreci tüm yönleri ile değerlendirerek yol haritasını belirleyecektir

 
Menderes’teki mesajlaşma krizinde yeni gelişme: Kılıçdaroğlu’nun avukatı devreye girdi!
 
İzmir'de iğrenç olay... İstismarcı tutuklandı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yalniz adam 30 Temmuz 2024 Salı 15:44

Haklarını arıyorlar helal olsun.emekliler örnek alsın

Yorumu oyla      0      0  
Kskli 30 Temmuz 2024 Salı 14:42

Ver istediklerini ertesi gunu suya zam yap.

Yorumu oyla      0      0  
Baran 30 Temmuz 2024 Salı 14:27

Bir iş aksamadığına göre ne kadar lüzumsuz oldukları da belli oldu. Bu arada beldinin kreşleri nereye uçtu. Çocuklarınızı beld. kreşlrinde indirimli olarak bakılmıyor mu? Bakın her şey bir yana insan olarak mağdur olmanızı da istemem ama siz de şımarmayın hakkınız olmayanı istemekten vazgeçin.

Yorumu oyla      0      2  
30 Temmuz 2024 Salı 13:38

BELEDİYELERDEN ACİLEN MEMURLUK KALKSIN BU NEDİR YA 3 AYDIR EYLEM İŞLERİ KİM YAPIYOR GERÇİ YAPILAN 1 İŞ YOK

Yorumu oyla      1      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli THM Korosu'ndan unutulmaz konser!
Çiğli Belediyesi Bağlama ve Türk Halk Müziği Korosu kursiyerlerinin sahne ...
Sendika ‘bunun adı tehdit’ dedi, Tugay’a yanıt verdi: 31 Temmuz’un bağlayıcılığı yok!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın TİS’in 31 Temmuz’a kadar ...
Karşıyaka'da söz halkta!
Yönetim politikalarına halkla birlikte yön veren Karşıyaka Belediyesi, ...
 
Konak parklarında önce spor sonra tarama
Konak Belediyesi, açık havada spor etkinliği düzenlediği parklarda Konaklıların ...
Selçuk'ta moloz seferberliği
Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde biriken ...
Yıkılacakları gündeme gelmişti… İki hastanenin kaderi belli oluyor!
İzmir’de Bayraklı Şehir Hastanesi’nin yapılması sonrası tartışmalara neden ...
 
Logistech Fuarı, 11 Eylül’de açılıyor
İZFAŞ tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Logistech – Lojistik, ...
Buca'da orman yangınlarına önlem
Ülke genelinde aşırı sıcak havanın etkisi ve dikkatsizlikler nedeniyle ...
Kemalpaşa'da iki yeni rekreasyon alanı yolda
Kemalpaşa Belediyesi, Armutlu ve Aşağıkızılca Mahallelerinde yapımı planlanan ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Lider olmak
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Vasiyetini ne zaman yazmaya karar verdi?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Okuryazarlık Günü kutlu olsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tüzükle demokrasi gelir mi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sodom ve Gomore günleri
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Türkiye'de hayvansal ürünlerde fiyatlar neden yüksek?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Öğrencilerin kötü kaderi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İngiltere'de ırkçı saldırılar ve Solingen
Kemal ARI
Kemal ARI
Halide Onbaşı’nın günlüğü…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva