HABERLER>SPOR
7 Eylül 2013 Cumartesi - 16:00

Buenos Aires’te Dünya İstanbul’u dinledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul’a ve spora olan sevdamı ortak bir meşale altında hem de olimpiyat meşalesi altında birleştirmek her zaman en büyük hedeflerimden biri oldu. Eşim ve çocuklarım beni affetsinler. Ben İstanbul'a da spora da en az onlar kadar bağlandım." dedi.

Buenos Aires’te Dünya İstanbul’u dinledi

İSTANBUL - Arjantin'in başkent Buenos Aires'te bugün yapılacak oylama, 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak kenti belirleyecek. İstanbul, Madrid ve Tokyo'nun aday olduğu yarışta ilk sunumu yaptı.
 
İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı sunumunda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul’a ve spora olan sevdamı ortak bir meşale altında hem de olimpiyat meşalesi altında birleştirmek her zaman en büyük hedeflerimden biri oldu" dedi.
 
Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "G-20 zirvesinden 16 saatlik rekor bir yolculukla buraya geldikten sonra arkadaşlarımla Olimpiyat Komitesi'ni hangi dille hitap edeceğimiz konuştuk. Ben sizi kalp diliyle selamlıyorum. Tüm dinlere, dillere, etnik kökenlere İstanbul'dan samimi mesajlar iletmek istiyorum. Eşim ve çocuklarım beni affetsinler. Ben İstanbul'a da spora da en az onlar kadar bağlandım. İstanbul'a belediye başkanı oldum. İstanbul'a olan bu aşkım beni başbakanlığa taşıdı. İstanbul'a olimpiyatları getirmek her zaman en büyük hedeflerimden biri oldu."
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sözlerini, "Gelin beraber köprüler kuralım. Gelin hep birlikte tarih yazalım" cümlesiyle tamamladı.
 
ARAT EKİBİNİ TANITTI
İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat sunumu yapmadan önce ekibindeki isimleri tanıttı. Arat, İstanbul'u tanıtırken şu cümleleri sarf etti: İnsanlık tarihi başladığından bu yana güneş her iki kıtaya birden doğuyor. Size kıtaları ve kültürleri birleştiren bir şehrin hikayesini anlatacağız."
 
2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapmak için aday olan İstanbul'un Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki sunumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla sürüyor.
 
"Bu yolculuğu diğer aday şehirlerle paylaşmak bir onurdu" diyen İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, "Bugün, neden İstanbul'u ortak şehir seçmeniz gerektiğini anlatacağız. Türkiye muazzam bir fırsat sunuyor. Olimpiyat hareketi sınırları aştı ve neler yapabileceğini gösterdi. İstanbul'u hayal edin" şeklinde konuştu.
 
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, Türkiye 10 yıl içinde dünyanın en önde gelen 10 ekonomisinden biri olacağını vurguladı.
 
Ali Babacan sözlerine şöyle devam etti: "Avrupa'da gençler arasında işsizliğin en düşük olduğu ülkelerden biriyiz. Biz operasyonel bütçemizi bilinçli olarak düşük tuttuk. İstanbul Olimpiyatları'nın bizim bütçemiz içinde bir olumsuzluğa neden olmayacağını şimdiden söyleyebiliriz. Eğer Olimpiyatlar İstanbul'a verilirse, en azından basında bu konuda haberler görmeyeceksiniz. İstanbul olimpiyatları alsa da almasada, biz spora öngördüğümüz bütçeyi harcayacağız."

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da şunları söyledi: "İstanbul'un ilk adaylığı sırasında 19 yaşında bir gençtim, bugün 41 yaşında Türkiye'nin Spor Bakanı olarak buradayım. Türkiye sporu herkes için erişilebilir kılmaya devam ediyor. Size vereceğimiz sözleri yerine getireceğiz. Sayın Başbakan Erdoğan'a çok teşekkür ederim. Çünkü bize eşsiz bir destek sunuyor. Dopinge karşı sıfır toleransımız var. Doping kullanmış olan bütün sporcuları cezalandıracak yasal düzenlemeyi de yapacağız."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 :. ÇOK CAHİLSİN... 8 Eylül 2013 Pazar 16:44

Dünya Çapında bir olayı ancak...Sen ve senin kafayapında olanlar, Bir kaç salon basitliginde yorumlar...Sen ve senin kafa yapında olanlar için BİR YERLERİNE YAKSINLAR DİYE KINA DAGITIMI Devam ediyor...Eksikli kalma...

Yorumu oyla      13      5  
VATANDAŞ 8 Eylül 2013 Pazar 04:12

KESİN CHP NİN YÜZÜNDEN KAYBETMİŞİZDİR..DEME SAYIN BAŞBAKANIM...YADA KARDEŞİN ESAD YÜZÜNDEN OLMUŞTUR....SEN BÇYLE HAYALİ KONUŞMALAR YAPARSAN KAYBEDERİZ...

Yorumu oyla      11      7  
private35 7 Eylül 2013 Cumartesi 23:26

geçmiş olsun, ailene geri dönebilirsin, en azından bir kaç salon yapılsaydı daha hazır olurduk, expodada aynı hüznü yaşayacağız sayenizde

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’nin gözü Arjantin’de: Rüya gerçek olacak mı?
Arjantin'in Başkent Buenos Aires'te bugün yapılacak oylama, 2020 Olimpiyatları'nın ...
Milli Takım ‘Umut’lu: 5-0
Milli Takım Umut Bulut'un hat-trick yaparak yıldızlaştığı karşılaşmada ...
Kaf-Kaf’tan iki transfer birden
Karşıyaka, transferin son gününde Kayserispor’dan sol kanat oyuncusu Umut ...
 
Kerim Frei Kartal’a kanat açtı
Beşiktaş, İngiltere'nin Fulham takımında forma giyen 19 yaşındaki Türk ...
Buca’dan son gün bombası: ‘Yeni Alex’ tamam!
Bucaspor, transferin son gününde Fenerbahçeli Recep Niyaz ile Hakan Cinemre'yi ...
Yargıtay'dan sürpriz şike davası kararı
Nihai kararın beklendiği davanın dosyasında eksik işlem tespit eden Yargıtay ...
 
12 Dev Adam kupada kayıp: 90-75
Eurobasket 2013'e Finlandiya mağlubiyeti ile başlayan 12 Dev Adam, İtalya'ya ...
Kaf-Kaf Mehmet Çakır’da sona doğru…
Karşıyaka, Elazığspor’un golcüsü Mehmet Çakır’ın transferinde sona yaklaştı.
Bucaspor’da kongre kapıda!
Bucaspor Basın Sözcüsü Timur Yaykıran, Buca Belediyesi’nin söz verdiği ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva