HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ağustos 2011 Salı - 09:31

Buca’nın beş parkı Eylül’de açılacak

Buca’da ikisi yeni yapılan 5 park düzenlemesi bitme aşamasına geldi. Yenigün Mahallesi’ndeki Şehit Bekir Bak Parkı şehidin adına yaraşır biçimde düzenlendi.

Buca’nın beş parkı Eylül’de açılacak

İZMİR - Buca Belediyesi ilçeye bir yandan yeni parklar kazandırırken, diğer yandan eski parkları yenileyerek halkın kullanımına sunuyor. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 2’si yeni yapılan 5 parkın Eylül ayından itibaren hizmete açılacağını belirtirken, yaklaşık 22 bin metrekarelik alana sahip Yörük Ali Efe Parkı’nın da ihalesinin yapılacağını söyledi.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 2009 yılından itibaren ilçede kullanılamaz hale gelen parkların halkın istekleri doğrultusunda yenilendiğini belirtti. Buca Yenigün Mahallesi’nde Şehit Bekir Bak adına yapılan parkı gezen Başkan Tatı’ya mahalleli teşekkür etti. Bekir Bak Parkı’na çocuk oyun grupları spor aletleri konuldu. Parkın son çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını belirten Başkan Ercan Tatı, “Parkınıza sahip çıkın” dedi.
 
Yenigün’de modern park
Yenigün Mahallesi Ali Kuşçu İlköğretim Okulu yakınında 4 bin 500 metrekarelik alana modern bir park kazandırılıyor. Eylül ayında tamamlanması planlanan parkın yolun iki yakasında yapılıyor. İnşaat çalışması süren parkta havuzların yanı sıra spor aletleri ve çocuk oyun grupları da yer alacak.
Göksu Mahallesi 638 ile 640 sokaklara bakan park ise tümden yenileniyor. Diğer parklarda olduğu gibi yenilenen bu parkta da otomatik sulama sistemi yapılıyor. Parkın içerisinde bölge yaşayanların istediği spor aletleri konulacak.
 
Güneş enerjisi kullanılacak
Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Güven Mahallesi’ndeki 2 bin 500 metrekarelik alandaki parkı baştan aşağı yenilerken, Buca Kaymakamlığı binası yakınındaki 1000 metrekarelik alanı da park ve otopark olarak düzenledi. Bölgede yaşayanların e posta ile belediyeden istediği park yaklaşık 20 günde tamamlandı. İnşaatı tamamlanan bu park güneş enerjisinden yararlanılarak aydınlatılacak. Parkın yeşillendirme çalışmaları yapıldıktan sonra Eylül ayında hizmete açılacağı belirtildi.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ilçede yeşillendirme ve park çalışmalarının süreceğini belirtirken, “Bir yandan yeni parklar üretilirken, diğer yanda bakımsız kalan ve kumlanılamayan parklarımızı halkımızın öncelikleri doğrultusunda yapıyoruz” dedi. Tatı, iki büyük park projesinin daha önümüzdeki günlerde ihale edilerek yapımına başlanacağını vurguladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAY TARIM 3 Ağustos 2011 Çarşamba 22:52

sayın aziz tekin ben sabırla senden açıklama bekliyorum... aksi halde sen o şok haberlerde sunamadığın 2 haberle ilgili, ben bilgilerimi yasal kurumlar ve kamuoyuyla üzülerek paylaşmak zorunda kalacağım.. sahi sayın aziz tekin, .... ajans senin değilmiydi.. acaba bu ajans buca belediyesiyle hangi etkinliklerde bulundu....

Yorumu oyla      16      16  
bay tarım 3 Ağustos 2011 Çarşamba 21:24

demokrat rumuzlu arkadaşım, elbette açıklayacağım. ama önce sayın aziz tekin'in açıklamasını bekliyorum.. bizde şok şok şok deyip te sonra haberin üstüne yatmak olmaz...

Yorumu oyla      17      16  
DEMOKRAT 3 Ağustos 2011 Çarşamba 13:23

Bay Tarım, Rumuzlu Arkadaşım,şu SES Skandalı Olayını biraz açabilirseniz bazı kişilerin ipliğini pazara çıkarmak istiyorum.

Yorumu oyla      21      18  
aziz tekine 2 Ağustos 2011 Salı 21:48

maşallah maşallah yalama yıkama merkezi. parktan başka birşeyler yapında bizde seinelim özbucalılar olarak

Yorumu oyla      23      21  
park ne işe yarar 2 Ağustos 2011 Salı 17:28

parktan başka bir şey yapmamaları parkları yapan firmalara ortaklarmı acaba dedirtiyor insana.ne yapsa yaranamıyora getirmeyin olayı.çünkü parktan başka bir şey yapmıyor.bir tek evka1 de bir pazaryeri yaptı .gerisi faso fiso

Yorumu oyla      28      23  
bay tarım 2 Ağustos 2011 Salı 16:57

sayın aziz tekin sayın ahmet k gözü kapalı her şeyi görev kabul ederek yorum eklemeden önce sayın başkana bir zahmet soruverin bakalım. kaç paraya yapılmış oyuncaklar, spor aletleri kimden alımış. niye her şey aynı kişilerden alınıyormuş. cevaplarını aldıktan sonra hala destek yorumlarında bulunmaya yüreğiniz elverirse bende sizlerle beraber destek mesajları yazacağım... sayın aziz tekin gazete buca adıyla internet haberciliği yaparken iki flaş haberin vardı... flaş ,flaş, flaş bucada ses skandalı ve flaş flaş ,flaş dürüst zabıta müdürü istifa etti.... ayrıntılar çok yakın da gazete buca da,,,, diye başlık attın ama bu iki haberin de ayrıntılarını öğrenemedik.. ne oldu ????? yazmadınmı, yazamadınmı, yazdırmadılarmı.... kapalı kapılar ardında neler döndü.... senin yazmaya yüreğin yetmesede biz ayrıntılarıda, haber içeriğinide biliyoruz... bir gün belki bir cesaret gösterisi yapar da bu iki haberi kendin açıklarsın... yoksa kapalı kapılar arkasın da olmaması gereken birşeyler olduğunu düşüneceğim. AÇIKLAMANI BEKLİYORUM

Yorumu oyla      28      20  
ahmet k 2 Ağustos 2011 Salı 14:56

haber güzel diye pek ilgi görmedi ampülcülerden.

Yorumu oyla      34      19  
aziz tekin- 2 Ağustos 2011 Salı 14:21

siz sanırım yaşınızın adamı değilsiniz.siz sanırım bir derneğin başındasınız.ama derneğin başı olmuşsunuz lakin akılda bir şeyler eksik.

Yorumu oyla      17      37  
aziz tekin 2 Ağustos 2011 Salı 12:54

Başkanım sen yola devam salla malum medyayı

Yorumu oyla      39      22  
ahmet k 2 Ağustos 2011 Salı 10:49

damlar birazdan ampülcüler. haberler alakasız bi ton şey yazarlar. bravo başkan.

Yorumu oyla      40      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Belediyesi’nden Koruma Kurulu atağı
Kemeraltı ve çevresi ile ilgili proje ve dosyaların, iş yükü nedeniyle ...
Balçova’da İnciraltı gerginliği
İnciraltı ile ilglili yıkım kararı, belediye meclisini de karıştırdı. ...
Hareketin hedefinde “siyaset” var
Kocaoğlu’nun “İsyan hareketi” karşısında geri adım atması ile iştahı kabaran ...
 
Bayraklı'da 'yüzüme bak' kavgası
Bayraklı Belediyesi Ağustos Ayı olağan meclis toplantısı gergin geçti. ...
'Hiç borcumuz yok'
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, belediyenin hiç borcu olmadığını söyledi.
Sahil şeridine güneşlenme terasları
Güzelbahçe Belediyesi, vatandaşların denize rahat girebilmesi için sahil ...
 
Büyükşehir’den ilçe belediyeleri şok eden karar
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatı ilçe sınırlarında, ...
Ve Kocaoğlu 'İsyan Cephesi'ni tanıdı
İzmirli İlçe Belediye Başkanlarının sivil hareketi ses getirdi. “Özeleştiri ...
Zabıta Teşkilatı 55 yaşında
Zabıta Teşkilatı’nın 55. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Zabıta ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva