HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2011 Pazartesi - 13:43

Büyükşehir’den ilçe belediyeleri şok eden karar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatı ilçe sınırlarında, Büyükşehir’in sorumluğunda olan bölgeler yeniden belirlendi. Yeni yapılanmada birçok ilçe belediyesinin sorumluğunda olan cadde, meydan, sokak, yaya yolları da Büyükşehir’e geçti.

Büyükşehir’den ilçe belediyeleri şok eden karar

FATİH YAPAR/Egedesonsöz/Özel - Genel seçimlerin ardından radikal bir karar alarak toplantılar yapmaya başlayan, Büyükşehir Belediyesi’ndeki bürokratik yapılanmadan şikayet eden ilçe belediye başkanları gizli zirvelere devam ederken karşı taraftan hamle geldi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun çağrılmadığı toplantılarda güç birliği yaparak çözüm yolları arayan ve zaman zaman kamuoyuna kızgın mesajlar veren ilçe belediye başkanlarının açıklamalarından sonra kılıçlar çekildi. Başkan Kocaoğlu’nun talimatı ile belediye bürokratları ilçe belediyelerin sınırlarında kalan Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluğunda olan cadde, bulvar, meydan, sokak ve yolları yeniden düzenledi. Yeni yapılanmada ilçe belediyelerin sorumluğunda olan birçok yer ve alan Büyükşehir’e geçti. İlçe belediyelerin reklam ve tabela vergilerini topladığı aralarında Bornova Forum, Karşıyaka Çarşı, Latife Hanım Köşkü Sokağı,  gibi birçok yerler elden gitti. Yeni kararla belediyelerin elinde bulunan orman yolları, dar sokaklar ve bağlantı yollarında bulunan işyerlerinin bile vergilerini Büyükşehir toplayacak.

Ve Kocaoğlu 'isyan cehpesi'ni tanıdı

Ümit Yaldız'ın....'İsyan ateşi söner mi?'....yazısı için tıklayın
 
YENİDEN İNCELEYİN
Büyükşehir Belediyesi İhtisas Komisyonları’nda görüşülen ve bu ay meclise getirilmesi planlanan yeni yapılanma ilçe belediye başkanlarının tepkisine neden oldu. Başkanlar hizmet talep ederken çalışmalara destek vermeyen Büyükşehir Belediyesi’nin ellerindeki reklam ve tabela ilan geliri olan yerlerin alınmasına karşı çıktı. İlçe Belediyelerine de gönderilen yeni liste çalışmasının ardından bazı belediye başkanları duruma itiraz etti. Büyükşehir Belediyesi’ne resmi yazı yazan belediyeler, kararın yeniden gözden geçirilmesini talep etti.
 


BAŞKANLARDAN SERT TEPKİ
Büyükşehir Belediyesi’nin reklam ve tabela vergilerini toplayacağı, gelirleri çok yüksek olan bölgelerin ellerinden çıkmasına karşı çıkan belediye başkanları sert konuştu. En sert tepkiyi Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin işleri ilçe belediyelerine sormadan yaptığını belirten Solak, “Bizi hiçe sayıyorlar. Biz gerekli hukuki yollara başvuracağız. Komisyonlarda görüşülen karar meclise geldiğinde gereken itirazı yapar, şerh kararını da koyarım. Belediyenin aldığı bu uygulama kararına her türlü muhalefeti yapacağız. Büyükşehir’de bazı bürokratların Çiğli ile sorunları var. Onlar böyle giderse Çiğli’ye adım bile atamayacaklar. Her ne hikmetse belediyelerin önüne engel çıkartan, onları zor durumda bırakanlar üst düzey görevlere getiriliyorlar ve ödüllendiriliyorlar. Bunu anlamakta gerçekten zorlanıyoruz” dedi. Yıllardır Çiğli’nin sıkıntılarla boğuştuğunu ifade eden Başkan Solak, “Ben Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Harmandalı Çöp Deponi Alanı’ndaki sorunları sırtlamaya çalışıyorum. Bu kahrı çekerken karşılaştığımız uygulamaya bak. Kesinlikle müsaade etmeyeceğim. Herkes bunu böyle bilsin. İlçe belediye başkanlarının görüşlerini alacaklar. İnsanlar sorunlarını bize anlatıyor. Vatandaş ile karşı karşıya kalanlar yine bizleriz. Hizmet vermeye gelince zora koşan yapı vergi toplamaya gelince neden hızlanıyor” diye konuştu.
 


PATRON BENİM MANTIĞI YANLIŞ
Büyükşehir’in kararına itiraz edeceklerini ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, sokakların bile Büyükşehir’e geçmesine anlam veremediğini söyledi. Birilerinin kendilerini bitirmeye dönük çalışma yaptığını da anlatan Durak, “Kimse bize bir şey sormadı. Girne Bulvarı’nda düzenleme yapıldı fakat Büyükşehir burada yaşil alanı azalttı. Ayrıca belediye hizmet binamın önünde parke taşları değiştiriliyor. Haberimiz yok. Kordunasyon, uyum ve bir arada çalışma olmayınca işler yürümez. Biz birlikten yanayız. İnsanlar en küçük sıkıntısında bize hesap soruyor. Kimse “Patron benim, istediğimi de yaparım” mantığı ile hareket edemez. Tabela ve reklam vergilerinin ilçe belediyelerin elinden alınmasıyla kimse bir yere varamaz” dedi.
 


SOKAKLARIMI GERİ VERİN
Büyükşehir Belediyesi’ne daha önce yapılan düzenleme kapsamında bir öneride bulunduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yeni çalışmada önerilerinin göz ardı edildiğini ifade etti. Sındır, “Büyükşehir Belediyesi otobüs güzergahlarını gerekçe göstererek yeni bir çalışma yapmış. Biz bu karara karşı çıkıyoruz. Her otobüsün geçtiği yer Büyükşehir’in olmaz. Forum Bornova gibi reklam geliri yüksek olan yerleri elimizden almak istiyorlar. Bu duruma itiraz edeceğiz.. Yasa gereği cadde, meydan ve bulvarlar zaten Büyükşehir’in denetiminde ama sokaklarımı da kesinlikle vermem. Benim sokaklarımı geri versinler” dedi. İlçenin kalbi konumundaki cadde ve meydanların aslında ilçe belediyelere devredilmesi gerektiğini anlatan Sındır, “Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Hükümet Meydanı’nda ne işi var. Orası bir ilçenin tam merkezi. Aslında bizim sorumluğumuzda olması gerekiyor. Yetki devri yapacaklarına sokakları bile alma yoluna gidiyorlar. Orada bir sorun çıktığında vatandaşın ulaştığı ilk kişi ilçe belediyesidir. Biz bir parke taşı döşetmek için çaba sarfetmek zorunda kalıyoruz. Büyükşehir’in sorumluğunda olan yere bir çalışma yaptığımda ise Sayıştay denetçileri ile karşı karşıya kalıyorum” dedi. Sındır, başta Mustafa Kemal, Süvari ve Gençlik Caddesi gibi yerlerin kendilerine devredilmesini talep etti.
 
GELİRLERE DARBE
Büyükşehir Belediyesi’nin Buca sınırlarında tüm otobüs güzergahlarını içine alacak şekilde yeni yapılanma içine girdiğini dile getiren Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, “Gerek eski borçlar, gerekse daha önceden kalan ekonomik problemler nedeniyle zaten bütçemizde sıkıntı var. İller Bankası’ndan gelen paylarımızda azalmalar varken bu uygulamayı doğru bulmuyorum. Büyükşehir’in aldığı bu karar gelirlerimize büyük darbe vuracak. Karşılıklı diyalog yolu ile bunun çözülebileceğini tahmin ediyorum. Gerekli incelemeyi ve çalışmayı yaptırmaya başladım” dedi.
 
SEÇİLMİŞ BAŞKANLARIZ
Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında koordinasyon sıkıntısı yaşandığını belirten Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, çalışmayı yargıya götüreceğini söyledi. Özgün, “Aynı takımın insanlarıyız. Vatandaş ile diyalog kuran kişiler olarak sıkıntılarımız var. Seçilmiş belediye başkanlarını ciddiye almak zorundalar. Kimse oturduğu yerden karar alamaz. Biz de kendi ilçelerinde halk tarafından görevlendirilmiş, misyon yüklenmiş kişileriz. Belediyelerin zaten ekonomik olarak sıkıntıları var. Büyükşehir’in sokakları bile içine alan yeni düzenlemeden dönmesi gerek” diye konuştu. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise, “Ortada bir haksızlık var. Başkan Kocaoğlu’nun bu karardan haberinin olduğunu sanmıyorum. Bürokratlar kendi kafalarına yapıp gönderiyorlar. Zaten biz ilçe belediye başkanlarının sorunun belediye bürokratlarıyla. Başkan Kocaoğlu’ndan kararın tekrar gözden geçirilmesini isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
MUHALİF BAŞKANLAR LİSTEDE
İhtisas Komisyonları’nda görüşülmeye devam ve önümüzdeki meclis toplantısında gündeme gelmesi beklenen yeni tabela ve reklam vergi alanlarında Güzelbahçe, Balçova, Narlıdere ve Gaziemir gibi ilçelerin kapsam dışında kalması dikkatlerden kaçmadı. Bu ilçelerdeki alanlar aynı kaldı. Kocaoğlu’nun kendisine karşı gelerek bayrak açan ilçe belediye başkanlarına mesaj gönderdiği öne sürüldü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aziz tekin 2 Ağustos 2011 Salı 18:14

Sen kocaoğlunun avukatımısın neden aramaya cesaret edemiyorsun beni adam yemem ali adın gibi ali ol kardeşim

Yorumu oyla      14      8  
ali 2 Ağustos 2011 Salı 13:06

seni birçok insan gibi bende tanıyorum aziz tekin. yanlış anlama da kocaoğlu, belediye başkanları ve senin gibi bazılarının alkışçıları beni hiç ilgilendirmiyor emin ol. ha bu arada delikanlılık soyadı yazmayla mı oluyor :) internette hiçbir yere yazmam. reste her zaman rest

Yorumu oyla      17      10  
aziz tekin 2 Ağustos 2011 Salı 12:50

ali kardeş beni tanısan böle sölemezsin. Gel kapım herkese açık ama bunu yazan vatandaş değil. Bunu bana yazan aziz kocaoğlunun paralı basın danışmanlarından biridir. Ofisim konakta çık gel mertesen dürüstsen çayımı iç tanı bu kardeşini Ben yazdığı yazının altına delikanlı gibi adımı soyadımı yazarım Hodri meydan Aziz tekin

Yorumu oyla      18      9  
bu mesaja bayıldım 2 Ağustos 2011 Salı 12:48

hasan beyin yüzünü görmek isterdim şimdi.aziz beyin golleri.toplanın toplanın yakında pılınızı pırtınızı toplayıp o koltuklardan göndermek nasip olur inşallah hasan karabağa bak yahu.. kendisine büyük şehirdede düşman edecek birini buldu.artık izmir üstü çalışıyor.nefret tohumlarını ekmek için.

Yorumu oyla      16      8  
BUCALI 2 Ağustos 2011 Salı 12:18

buca belediyesi hasabağa bahçesine iftar çalıdırı kurdurmayacakmış nedeni ise çimlere zarar veriliyormuş,göletteki ramazan konserleri adı altında düzenlenen etkinliklerde kimler nerelere zarar veriyor acaba.

Yorumu oyla      16      9  
ali 2 Ağustos 2011 Salı 12:17

aziz tekin sendende dernek başkanı olmaz ama olmuş.naparsın işte

Yorumu oyla      14      11  
aziz tekin 2 Ağustos 2011 Salı 10:42

Bu olayların partilerle alakası yok. Başarısızlık var.Tek sorumlu aziz kocaoğludur. İstifa etmeyibilir. Ama sandıkla gitmesi en güzelidir. Aziz Tekin

Yorumu oyla      20      11  
vatandaş 2 Ağustos 2011 Salı 09:35

İZMİR DE AKEPE YE ENBÜYÜK DESTEK SAYIN AZİZ BAŞKANDAN GİDİYOR AKEPE YE SAHİP ÇIKTIĞI KADAR PARTİSİNE SAHİP ÇIKMIYOR.BİNALİ BEY EN BÜYÜK EKÜRÜSÜ.

Yorumu oyla      16      12  
Taner 2 Ağustos 2011 Salı 09:15

TEPKİ İLE ELESTİRİYE BİLE TAHAMMUL ETMEYEN BİR ASNLAYİS VE GUCU KULLANARAK CEZALANDİRMA YAKLASİMİYLA HAREKET ET VEKENTİ KAYBETMİSTİN ZATEN TAM KAYBETTİNİZ AZİZ BEY

Yorumu oyla      15      12  
haldun saran 2 Ağustos 2011 Salı 08:05

görev bay aziz le ilgili gazete haberlerine yorum yazmak,yorumlara puan vermek,böylece "adam"lığı haketmek olmuş,mütareke basını kursunlar bu sayfalarda yorulacaklarına izmir i kuşatan akp yede yaranmanın başka çaresi yok.

Yorumu oyla      16      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Kocaoğlu 'İsyan Cephesi'ni tanıdı
İzmirli İlçe Belediye Başkanlarının sivil hareketi ses getirdi. “Özeleştiri ...
Zabıta Teşkilatı 55 yaşında
Zabıta Teşkilatı’nın 55. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Zabıta ...
Kitap bağışlayana mevye suyu
Gaziemir Belediyesi’nin desteği ile düzenlenen kitap toplama etkinliğinde ...
 
Konak’ta sağlık her şeyden önce geliyor
Konak Belediyesi, sosyal sorumlulukları çerçevesinde pek çok farklı alanda ...
700 yıllık Efemçukuru kanala kavuşuyor
Menderes’in tarihi Efemçukuru Köyü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ...
“Yüzülebilir Körfez” için büyük adım
“Yüzülebilir Körfez” hedefiyle Büyük Körfez Projesi’ni başlatan İzmir ...
 
Dramalılar Köşkü’nde son rötuşlar
Bornova Belediyesi tarafından restore edilen ve kent müzesi olarak hizmet ...
Çalkaya'dan İnciraltı itirafı: Baskı görüyorum
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İnciraltı konusunda Kültür ...
Konaklı yavrukurtlar yaz kampında
Konak Belediyesi’nin bünyesinde devam eden izcilik kurslarına katılan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva