HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ekim 2011 Perşembe - 19:48

Buca’nın 2012 yılı bütçesi 116 milyon TL

Buca Belediyesi Meclis toplantısında görüşülen 2012 bütçesi tartışma yarattı. 116 Milyon 500 bin lira olarak belirlenen bütçe eleştiri topladı. Ak Partililer reddetti, muhalif CHP’liler çekimser kaldı. CHP’li Lokman Fazla “Yatırım değil, sanatçıları ağırlama bütçesi olmuş” dedi.

Buca’nın 2012 yılı bütçesi 116 milyon TL

Can Özlü/ Egedesonsöz- Buca Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Ercan Tatı başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste 2012 yılı performans program ve bütçesi görüşülüp karara bağlandı. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı görüşmeler sırasında, CHP’li Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, partili bazı meclis üyeleri ve Ak Parti Grubu ile ters düştü. Ak Partili üyeler, beş müdürlüğün bütçe oylaması sırasında ret oyu kullanırken, CHP’li muhalif meclis üyeleri Adnan Öztekin, Erkut Tamay, Güngör Kaya, Osman Ergündoğar, Lokman Fazla, Alı Hıdır Uladağ 2012 yılı performans programının ve tahmini bütçesinin oylanması sırasında çekimser kalmayı tercih etti.
 
“CEVABI HALK VERECEK”
Performans programının görüşülmesi sırasında söz alan AK Parti’li Meclis Üyesi Necati Bahçeci, bütçedeki sosyal yardımların yetersiz olduğunu söyledi. 2012 yılı sosyal yardım desteklerinin kısıldığını belirten Bahçeci “Bu durum halkçı başkan anlayışınızla bağdaşmıyor. Bucalı bunun hesabını soracaktır. Festival sayıları giderek artıyor. Parayı bol bol harcıyorsunuz. Yatırıma para yok. Halkın gözünü böyle mi boyayacaksınız? Planlamada hesapsız harcamalar yüzünden esas işlere para kalmıyor. Buca’ya hizmet beklemek mümkün değil. Bucalı gün sayıyor. Seçimlere çok az kaldı. Esaslı bir hizmet, vizyon proje göremiyoruz. Temizlik işlerine 17 milyon TL ayrılmış. İlçenin sınırları mı büyüdü nüfus mu arttı? Çok şey yapmak için sözler verdiniz. Bence 2014’te bunların cevabını halktan iyi bir şekilde alacaksınız” dedi.
 
“SADAKA SİYASETİ YAPMIYORUZ”
Eleştirilere yanıt veren Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise sosyal yardımlar konusunda ince eleyip sık dokuduklarını söyledi. Tatı, “Sosyal yardımlarda kimin ihtiyacı varsa onu buluyoruz. Sadaka siyaseti yapmıyoruz. Şantiye alanımızla ilgili Milli Emlak’tan haber bekliyoruz. Çöp konteynerlarını yerin altına alacağız. Sizin için hayal olabilir ama bizim için değil” dedi. 2012 Performans programı AK Partililerin ret oyuna karşın oyçokluğu ile kabul edildi. CHP’li Adnan Öztekin, Erkut Tamay, Güngör Kaya, Osman Ergündoğar, Lokman Fazla, Alı Hıdır Uladağ ise çekimser kaldı.
 
BAHÇECİ ELEŞTİRDİ!
Mecliste, 2012 yılı tahmini bütçe görüşmeleri de tartışma yarattı. 116 milyon 500 bin TL olarak belirlenen bütçe, Ak Parti’li meclis üyelerinin tepkisi ile karşılaştı. AK Parti grubu adına söz alan Necati Bahçeci, “116 milyon 500 bin TL bütçe. 30 milyon personel gideri. 6 milyon SGK primi. Elimize 80 milyon kalıyor. 17 milyonu temizliğe ayrıldı. Yatırım adına bir şey göremezsiniz. Bütçe büyüyor yatırımlar yerinde sayıyor. Özel Kalem Bütçesi 906 bin TL’den 1 milyon 672 bine çıktı. Şimdi 2 milyon 933 bin liraya yükseltilmiş. Bu bütçeden yatırım beklemek mümkün değil” dedi.
 
“SANATÇILARI AĞIRLAMA BÜTÇESİ”

CHP’li Lokman Fazla da söz alarak bütçeyi eleştirdi. Fazla, “Bu bütçe ilçemizin sorunlarını çözecek bir bütçe değil. Kaynakların doğru kullanıldığını düşünmüyorum. Yatırım bütçesi değil. Sanatçıları ve misafirleri ağırlama bütçesi olmuş” dedi. Özel Kalem; Fen İşleri, Kültür ve Sosyal İşleri, Temizlik İşleri, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün bütçeleri AK Partililerin ret oyuna karşın oyçokluğu ile kabul edildi. CHP’li muhalif meclis üyeleri de bu müdürlüklerin bütçe oylamalarında çekimser kalmayı tercih etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
lucky luke 7 Ekim 2011 Cuma 21:59

çöp kontenyerleri yer altına altına alınacakmış. sayın başkanım öyle buyurmuşlar. peki o zaman. yer altına alınacak çöp kontenyerleri için 2009 yılından bu güne kadar yapılan tüm temizlik ihalelerinde neden ihalelere katılacak firmalardan yer altı kontenyer vinci isteniyor vede niye üstüne üstlük bunun kendi malı olması isteniyor. ilçede olmayan yeraltı çöp kontenyerinın ihaleye katılacak firmalarda olması hemde kendi malı olması isteniyor.cevabıda herkes biliyor ama. NEYSEEEEEE. ALLAH KURTARSIN

Yorumu oyla      18      8  
DEMOKRAT 7 Ekim 2011 Cuma 14:48

"Parti Kültürü ve Terbiyesi" bu Kavramlar Acaba Kaç kişide Mevcuttur.Yaşamın Her Alanında Olması gereken Dürüstlük,Hoşgörülük,İyi Ahlaklı Olmak Gibi Özelliklerin Hele Hele Siyasi Partilerde Nadiren Bulunmasının Nedenini Sorgulamak Gerekir.Ne olduğu belli olmayan herkezi Parti Çatıları içine Sokanları Asıl Sorgulamalı.Bakın Bakalım partilerin yapılarına,Ne Kadar Düzgün Adam Bulabilirsiniz.Takım Tutar gibi davranıldığı Sürece de Bu Böyle hep devam edecektir.

Yorumu oyla      20      9  
ersin 7 Ekim 2011 Cuma 14:39

Ali Kara isimli şahıs o kadar güzel anlatmış ki,bilmem daha fazla bir yorum yazmaya gerek var mı? Lokman ve abisini Buca CHP çok iyi tanır,Ali kara nın dediği gibi yandaşlara burada çok yorum yaptırmak ile haklı duruma geçilmiyor.Madem Lokman Fazla Ercan Tatı yı beğenmiyor ve eleştiriyor, o zaman meclis başkan vekilliğinden istifa etsin!Böylece meclisi illa ben yöneteceğim diye de tutturmaz.Zaten Ercan beyde koltuğu lokman a vermiyor.23 nisan çocuk bayramında belki olur:)

Yorumu oyla      19      14  
yok biribinizden farkınız 7 Ekim 2011 Cuma 13:54

Partili belediyeyi kamuoyunda tartıştıran, meclis üyesini destekleyen yorumcular siz olayı kişiselleştirmişsiniz, sizler samimi olsaydınız gider ilçe başkanına yıllar sonra kazandığımız belediyeyi kamu oyunda meclis üyemiz tarafından tartıştırılıyor diye disipline verilmesini isterdiniz.Nerde sizde o partili bilinci partili belediyeye sahip çıkıyoruz diye yağcı diyecek kadar zavallı durumdasınız,nerde sizde parti kültürü, terbiyesi; kendinize sorun bakalım benim bir AKPliden farkım mı var.

Yorumu oyla      17      14  
ali kara 7 Ekim 2011 Cuma 12:11

helal sana lokman fazla ne farkın var senin akp li necatiden zaten saklı bahçede sıksık buluşup değerlendirme yapıyosun şimdide tribüne oynuyorsun yemezler lokman fazla bu halk senide abinide tanıyor yandaşlarına metiye dizdirmekle olmuyor anladın mı anlamadıysan git partiye sırf delege olabilmek için kaydettirdiğin akp lilere sor

Yorumu oyla      23      17  
AYSEL 7 Ekim 2011 Cuma 11:58

BİRAZ VİCDANINIZ OLSUN.ERCAN TATIYA YAĞCILIK YAPAN YORUMCULAR ALLAH AŞKINA 2,5 YILDIR BUCA DA HANGİ HİZMETLER YAPILMIŞ.HALKIN PARASI ÇAR ÇUR EDİLİYOR SİZ HALA YAĞCILIK YAPIYORSUNUZ.SİZDE BİLİYORSUNUZ Kİ BUCADA HİZMET YOK.BİR MECLİS ÜYESİ KALKIYOR DOĞRULARI SÖYLÜYOR SİZ İSE ELEŞTİYORSUNUZ.

Yorumu oyla      24      14  
ersin 7 Ekim 2011 Cuma 11:54

Ercan başkanım,bir şey daha yazıyorum,gerçekten fazla konser yapıyorsunuz,tabi ki Buca halkının da eğlenmeye hakkı var ama Buca nın bütçesine de bu şekilde yüklenmek pek hoş olmuyor.Yılda bir defa yapın tanınan bir sanatçıyı getirin yeter.Fazla konserler verilmesi hakkınızda dedikodulara neden olmaktadır,siz kötü bir şey yapmıyorum diyebilirsiniz ama dedikodulara halkımız daha çok rağbet eder.Hadi gelin şirinyer merkezdeki parkı kötü görüntülerden kurtarın,düzenleyin,pis insanlar gelmesin.

Yorumu oyla      25      6  
ersin 7 Ekim 2011 Cuma 11:48

Daha önce ki yazılarım Ercan tatı lehine dair yazılar idi ama bir şeye bende katılmıyorum,bu istifa eden arkadaş Hasan kurt eğer istifasını geri aldı ise bunu ben kabul edemiyorum.Ercan başkanımın bu istifayı kabul etmesi gerekirdi,Buca belediye yaz boz tahtası değil,istifa eden gider yerine biri gelir,ne yani bu şahıslar bulunmayan Hint kumaşı mı?Daha önce de Cevat bey istifa etti sonra geri döndü,yok öyle şey, istifa eden gitsin geri gelmesin.Bu kişilerin neden istifa ettiğini herkes biliyor.

Yorumu oyla      30      6  
son durağınız 2014 7 Ekim 2011 Cuma 11:16

Değerli halkım şu hassas noktayı lütfen daha dikkatli değerlendirelim. Bucanın parasını çar çur edenlere alkış tutmak mı daha doğru bir yaklaşımdır yoksa milletin yararına olan yatırımlara harcama yapmalıyız diyenleri tebrik etmek mi gerçek vatanseverlikdir.Ayrıca LOKMAN FAZLA Buca Meclisinde olsada olmasada doğruları cesurca söylediği sürece herzaman BUCALILARIN gönlünde TAHT kuracaktır.Haa 2014 tede (Milletten Kopanlar) nerde olur onu yaşayanlar görecek.

Yorumu oyla      33      15  
bucayı sevenler derneği 7 Ekim 2011 Cuma 11:08

ey cumhuriyet halk partili belediye başkanı belediyecilikten anlamayan ercan tatı önüne proje koysalar bune dersin neresinden bakılır bilmezsin kaçıncı kulvardan cıkar kum damı çimdemi koşar dersin sen ve saz ekibin bayak dikmekle sanatcı getirmekle belediyecilik olmaz kaçpara veriyorsun bu sanatçılara buca halkı bilsin partili partisiz kanun bilmez hukuk bilmez poje bilmez yapılmış olan kaldırımları söker yeniden ihale eder birilerin cebbi dolar chp yi bitirdiniz buda deniz baykala kapak olsun

Yorumu oyla      33      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Durak'tan, Solak’ın stat eleştirilerine cevap
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak meclis toplantısında Çiğli Belediye ...
Durak'tan zabıtalara kaldırım teşekkürü kahvaltısı
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, son bir ay içerisinde işgallere ...
Kadınlar barış için buluşuyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Birgül Ayman Güler, Konak Belediyesi ...
 
Bayraklılı kadınlar Çanakkale’yi gezdi
Bayraklı Belediyesi’nin Semt Merkezleri aracılığıyla düzenlediği kültür ...
Atlı tramvaylardan klimalı otobüslere
Kentin yakın tarihinin canlı tanıklarından araştırmacı Sancar Maruflu, ...
'Amacımız eğitimde kaliteyi yükseltmek'
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, 2011-2012 eğitim öğretim yılının başlaması ...
 
Bornova Belediyesi’nden öğrenciye eşya desteği
Bornova Belediyesi’nin başlattığı Eşya Bankası uygulaması, üniversite ...
Sokak hayvanları için modern bakım evi
Güzelbahçe Belediyesi’nin yaptırdığı Sokak Hayvanları Bakım Evi hizmete girdi.
Buca’da 10 yıllık hayal gerçek oldu
KOSGEB ile Buca Belediyesi tarafından yürütülen “Uygulamalı Girişimcilik ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva