HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Eylül 2011 Salı - 01:17

Buca Meclisi'nde muhtar gerginliği

Buca Belediye Meclisi’nde, Buca-Mar’a yapılan sermaye aktarımı konusu ve muhtarlar ile meclis üyeleri arasında yaşanan sıkıntılar damgasını vurdu. Meclis üyeleri, muhtarları siyasete alet olmakla suçladı.

Buca Meclisi nde muhtar gerginliği

Can Özlü/ Egedesonsöz - Yerel seçimlerden bu yana renkli görüntülere sahne olan Buca Belediye Meclisi, Eylül ayı oturumunda da hareketli geçti. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın katılmadığı toplantıyı, Başkanvekili Lokman Fazla yönetti.
 
ELEŞTİRİ YAĞMURU
Uzun süredir suskunluğunu koruyan partili muhalif meclis üyeleri, verdikleri soru önergeleri ile meclise damga vurdu. Partili meclis üyeleri Adnan Öztekin, Erkut Tamay, Osman Ergündoğar, Levent Köstem ve Güngör Kaya veridkleri soru önergeleri ile geçtiğimiz haftalarda gündem yaratan, Belediye Şirketi Buca Mar’a sermaye aktarımı konusunu yeniden tartışmaya açtı. Meclis üyeleri, Başkan Tatı’ya muhalefet ettikleri gerekçesi ile kendilerini eleştiren Buca Muhtarlar Derneği’ne de ateş püskürdü.
 


BUCA-MAR’I SORDULAR
Adnan Öztekin verdiği yazılı soru önergelerinde, muhalif meclis üyelerini eleştiren Buca Muhtarlar Derneği’ni hedef aldı. Öztekin “Muhtarlar Derneği, yaptıkları son açıklama ile haddini aştı. Meclis üyelerini eleştireceklerine, önce kendi işlerine baksınlar. Biz bugüne kadar susuyorsak saygımızdan susuyoruz. Yoksa hangi muhtarın kızının, belediyenin hangi biriminde çalıştığını, hangi muhtarın, belediyenin imkanlarından ne şekilde faydalandığını çok iyi biliyoruz. Kimse edep sınırını aşmasın. Belediye başkanının, meclis üyelerinin ve muhtarların görevleri ayrıdır. Muhtarlar Derneği siyaset yapamaz. Bu konuda da suç işlemişlerdir. Hakarete uğayıp hedef gösteriliyoruz. Bu doğru değil” diye konuştu. Buca-Mar’a encümen kararı ile sermaye aktarımı konusunu da eleştiren Öztekin, “Yasaların arkasından dolanmak doğru değil. Kuralların içi boşaltıldı. Yatırıma harcanması gereken paralar, ne iş yaptığı belli olmayan şirkete aktarılıyor. Halkın parası boşa akıtılıyor. Buna dur denmeli” dedi.
 
CHP’li meclis üyesi Osman Ergündoğar da Buca-Mar şirketinin, 2009 yılından bu yana üç Genel Müdür değiştirmesini eleştirdi. Ürgündoğar “Yaşanan değişimler, şirketin doğru yönetilmediğinin göstergesidir. İstihdam yanlış yapılıyor ve mali kaynaklar düzgün kullanılmıyor” diye konuştu.
 
“MUHTARLAR MASASI KURULSUN”
CHPli bir diğer meclis üyesi Emre Aykut da muhtarlar ile muhalif meclis üyeleri arasıdna yaşanan gerginliğe değindi. Aykut “Başkan Ercan Tatı, yönetim anlayışını paylaştığı muhtarlara yanlış ve eksik bilgi veriyor. Muhtarlar siyasi açıklamalarda bulunamazlar ve parti grup kararlarına müdahil olamazlar.bu konularda yetki ve bilgileri yoktur. Muhtarlar kamu yararına hizmet yaparlar. Siyaset bizim işimiz. Burdan çağrıda bulunuyorum. Uzun süredir ihmal edilen Buca Muhtarlar Masası acilen toplanmalı v muhtarların sorunları tek bir çatı altında ele alınmalı” ifadelerini kullandı.
 
Meclis toplantısını takip eden muhtarlar, kendilerine yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi. Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur söz alıp eleştirilere yanıt vermek istedi ancak Başkanvekili Lokman Fazla usulsüz olduğu gerekçesi ile bu talebi geri çevirdi. Bunun üzerine muhtarlar meclis salonunu terk etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 7 Eylül 2011 Çarşamba 00:16

öz bucalı bende çemiz gezekte doğdum ama orda hiç yaşamadım levent köstemde kaç yıldır bucada yaşamıyor acaba inönü mahallesinin yerini biliyormu adnan öztekine gelince kendisini hem ekonomist olarak hemde akademisyen olarak tanıtıyor benim bildiğim akademisyen yüksek lisans yapmış mastrını tamamlamış fakültelerde ders veren adamlardır fotokobicide çalışan iktisat mezunları akademisyen değildirgüngör kayaya gelince oda kendisini istanbulda bir belediyede başkan yard. olarak tanıttı öyelemi acaba

Yorumu oyla      20      14  
özbucalı 6 Eylül 2011 Salı 20:59

yahu "adınısenkoy" Dr.Leventköstem'in kim olduğu ile ilgili ne biliyorsun? adam buca doğumlu, bucalı yani,ne paraya nede her hangi bir ünvana şan şöhrete ihtiyacı var.kariyer sahibi türkiyenin yetiştirdiği ender doktorlardan biri.böyle olması mı zoruna gidiyor anlatta bilelim. adnan öztekinde shp buca ilçe başkanlığı yapmış bucalı ve bucalılar tarafından sevilen bir kişilik tanımadığın kişiler üzerinden burada karalama siyaseti yapma...sana tavsiye, önce tanı sonra yaz ne yazacaksan..

Yorumu oyla      26      17  
adını sen koy 6 Eylül 2011 Salı 17:00

ya allah aşkına bu mualif diye adlandırılan meclis üyelerine sesleniyorum ne yapıyorsunuz hangi vatandaşın bir sorununu çözdünüz bize ne sizin koltuk kavganızdan yada kime ne herhangi birinize bir koltuk verilseydi merak ediyorum bu tavır sergilenirmiyddi lütfen çözüm çözüm sayın leven köstem efendi bucanın kaç sokağını bilir acaba yada güngör kaya kacını bilir adnan bey flor takarak olmaz bu işler erkut akılı biri olarak gözüküyordu ama cok yanıltı bizleri ya siz ne anlatıyorsunuz bırakın bu iş

Yorumu oyla      25      20  
Meral 6 Eylül 2011 Salı 16:21

Önderimiz ATATÜRK,ün dediği gibi Fikri Hür,Vicdanı Hür,İrfanı HÜR insan olmayı öğrendğiniz zaman her şeyin düzeldiğini göreceksiniz.

Yorumu oyla      21      10  
isimsiz41 6 Eylül 2011 Salı 14:52

Buca, Buca olalı herhalde böyle yönetim görmemiştir... Büyük bir ilçe ama kasaba görünümünde... Belediye Başkanı her dakika konser, yemek, kokteyl düzenliyor ama bir tane sineması bile yok bu kentin... Bir tane alışveriş merkezi yok... Sözüm ona sosyal demokrat bir belediye başkanı ama herkesle kavgalı, halkın içinde gezerken görülmüşlüğü yok... Muhtarlara kulak vereceklerine, taksi duraklarındaki şoförleri dinlesinler bir de, halkın nabzını en iyi tutan kesim onlar çünkü...

Yorumu oyla      42      15  
Can EROL 6 Eylül 2011 Salı 13:49

şimdi yağdanlıklarda bir bir dökülmeye başlar Tatiçiler hani seçtiklerinden birinde elle tutulur bir şey olsa yanılgı dicem.ama kimin arkasındaysa o batırdı ortalığı.şimdiki yüzyılın fravunları diye bir belgesel olsa bu belediye başkanları arasından çıkarTatı ilk üçü kesinlikle bırakmaz.keşke böyle olmasaydı. Tatıler Hasanlar Hüsnüler Selım Bozdağlar 2009 kurtarmış olabilirsiniz .lakin 2014 den başlıyarak ebedi olarak kaybettiğiniz bir ilçe yaptınız.Bucayı şimdide gizli gelde gör.yarattığın canavarı ve eserlerini.sokakları gez halkı dinle.nasıl pişman olduklarını söylesinler .artık çok geç BUCAYI artık ....AKP. nin.ve hep öyle kalacaktır.bu zulümü gören halk asla bir daha chp ye oy vermiycektir. Sayın TATI Muhtarlarla ve halkı belediyede kovmakla bu işler olmuyor hiç bir tarihde geldinizde 4 ve ya 5 ay içinde müdürleri yardımçisı tutuklanan belediye yoktur sayın tatı sizi tebrik ederiz

Yorumu oyla      37      16  
ersin 6 Eylül 2011 Salı 12:36

Muhtarlara mecliste tabi ki söz hakkı verilmeyecek çünkü usule uygun değil,lokman söz vermedi ise kendi yetkisini kullandığından değil kanuna mecburen uyduğu için vermedi,eğer söz verse idi usulsüzlük yapacaktı.Ercan başkan meclis oturumuna katılın ve meclisi yönetin lütfen,gelecek olan sorulara cevap vermek erdemliktir.Ayrıca muhtarlar kendi mahallelerine baksınlar,mecliste olanlar muhtarları ilgilendirmez.Umarım gelecek seçimde seçilecek meclis üyeleri daha anlaşılır bir Türkçe kullanırlar.:)

Yorumu oyla      38      16  
Can EROL 6 Eylül 2011 Salı 12:27

ERCAN TATI O KOLTUĞU KALDIRAMADI Buca ilçesi Sayın tatı’nın yönetim anlayışında bencil tavrı ve yarattığı kaoslar nedeniylebir köy görünümüne doğru sürüklenmektedir. Tatı’nın kişisel hırsı ilçemizi tam bir kaosa doğru götürüyor. Belediye başkanının mazeret üretme hakkının olmadığını, hizmet üretme mecburidir 1.5 yıldır Buca’nın ve Bucalının hiçbir sorunu çözemediyseniz, geçmiş dönemdeki parklara tadilat yapıp ben yeni yeni parklar açtım diyorsanız, Bucalının en temel ihtiyaçlarını karşılayacak projeler dahi üretmediyseniz, vatandaşlarımız kamu hizmetlerininden tam olarak yararlandıramıyorsanız ve kapalı kapılar ardından belediyecilik yapıyorsanız, suç kimde? Hiç laf söylemeye hakkınız yok, hele hele mazeretlerin ardına sığınmaya hiç hakkınız yok” Bucalı sizi proje üretesiniz diye başkan seçti, mazaret üreteseniz diye değil’ diyerek Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya bir buçuk yılda sadece konserler yaptığını, bu konserlerin Buca’nın ve Bucalıların sorunlarına çare olmadığını ,Tatı bugüne kadar zamanın hep yemeklerle, kavhaltılarla geçtiğini , “ Sayın Tatı Buca’nın geleceğini değiştirecek tek bir projeyi bile hayata geçirememiştir. Başkan Tatı maalesef bugüne kadar Buca’mız için proje üretmek yerine zamanını hep kahvaltılarla yemeklerde geçirmiştir. Bu da Tatı’nın o koltuğu kaldıramadığının göstergesidir.

Yorumu oyla      38      17  
BUCALI 6 Eylül 2011 Salı 10:50

Önümüzdeki konseri merek ediyorum Sayın başkan onun için katılmamış olsa gerek belkide .

Yorumu oyla      60      21  
hakan 6 Eylül 2011 Salı 10:34

ercan tatı meclisten kaçması kar etmiyor.muhalefet fena sıkıştırdı.meclis başkanı lokman bey muhtarlara konuşma hakkı vermiyerek ercan tatıya iyi bir mesaj gönderdi.ercan tatının meddet umduğu muhtarları adnan bey sözleriylede tuş etti.tebrikler

Yorumu oyla      55      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kaçak yapı yapanlar bizi sevmez'
Karşıyaka Belediyesi Eylül Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
Selçuk caddeleri pırıl pırıl
Selçuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Selçuk çarşı içindeki sokakları ...
ESHOT geri adım attı
Raylı sistemi teşvik amacıyla, otobüs güzergahlarında revizyona giden ...
 
Büyükşehir’den “İzmir ve Akdeniz” paneli
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir ve Akdeniz’i tarihsel süreçlerde ele ...
Çiğli'de parklar sağlıklı yaşam için hazır
Çiğli Belediyesi parklara spor aletleri koyarak Çiğlilerin spor yapmasını teşvik ediyor.
Yeni fuar alanı için nihayet ihaleye çıkılıyor
Başkan Kocaoğlu, 330 hektarlık alanda kurulacak yeni fuar alanı için son ...
 
Bornova’dan okullara bir milyonluk destek
Bornova Belediyesi ilçede ihtiyacı bulunan okullarda yeni öğretim yılı ...
“Geçmiş olsun Winner”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ...
Konak’ta çalı süpürgesi tarih oldu
Uzun yıllardır cadde ve sokakların demirbaş temizlik araçları arasında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva